Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
020918

De Nieuwe Maan in Maagd van 9 september 2018

De Nieuwe Maan in Maagd van 9 september 2018

De Nieuwe Maan is een terugkerend magisch moment wanneer Zon en Maan samensmelten en het Licht van Moeder Maan niet waarneembaar is aan de hemel. 
Met dit magische terugtrekken van de Maan neemt de werking van het onbewuste toe.
Het is de voedingsbodem van alles wat nodig is voor de groei van de volgende cyclus, de groei naar de fase van de Volle Maan.
De Nieuwe Maan van 9 september 2018 valt op 17°00 in Maagd en brengt pure energie en focus.
Deze Nieuwe Maan is conjunct Mercurius en driehoek Saturnus, Pluto en Uranus.
De kosmische invloed van deze Grote Driehoek voelt als een schone lei, een nieuwe kans, een frisse start.
Het brengt ons positieve energie en creatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende problemen. Deze positieve planetaire krachten brengen interessante en ongewone veranderingen in alles om je heen. Een goede gelegenheid om alles goed te overdenken en wat je in de toekomst wil verwezenlijken.

De Nieuwe Maan in het aardse teken Maagd valt temidden van het veelbelovende sextiel tussen Jupiter en Pluto. Deze harmonieuze verbinding tussen de Grote Weldoener Jupiter en de transformele Pluto biedt ons de kans om positieve hervormingen tot stand te brengen, zowel collectief als individueel.

Het Aardse teken Maagd staat symbool voor puurheid, gezondheid, details, gronden, praktisch denken, sorteren en opruimen, dus deze planetaire uitdagingen kunnen reden zijn tot meer inzicht in onze diepste verlangens en dromen.
De zuivere energie van de Nieuwe Maan in het nuchtere Maagd laat ons het onderscheid zien tussen goed en kwaad om angst en verwarring te overwinnen.

Er zijn echter planetaire uitdagingen die om een oplossing vragen.
Venus en Mars vormen tijdens deze Nieuwe Maan een exact spanningsvierkant, dus het mannelijke en het vrouwelijke principe staan haaks op elkaar en dat zie je terug in alle vormen van relaties.
Deze Nieuwe Maan in Maagd staat tegenover de retrograde Neptunus in Vissen dus we kunnen geconfronteerd worden met ego-conflicten, roddels, schandalen, onduidelijkheden, geheimen, onzekerheden, ontmoediging, misleiding, leugens en illusies.

Voor jezelf breekt een tijd aan om na te gaan wat voor jou concreet veranderd is in de afgelopen tijd.
Door zelfonderzoek krijg je de antwoorden die je zoekt.
Het is goed om naar je ziel te luisteren en voor jezelf na te gaan wat voor je verlangens zijn, wat jouw waarheid is, wat volgens jouw inzichten voor jou waardevol is of overbodig is geworden, wat kan je overboord zetten, wat is voor jou van belang voor je persoonlijke groei?
Sorteren en schoon schip te maken.

De vloeiende Waterinvloed van Jupiter sextiel Pluto brengt positieve verandering en leert om met verlies en teleurstelling om te gaan.
Verandering is een natuurlijk en krachtig proces van spirituele en persoonlijke groei, het creëren van rijkdom en professionele vooruitgang.
Verandering komt vanzelf.

Het effect van de Nieuwe Maan van 9 september 2018 duurt vier weken tot de Nieuwe Maan van 9 oktober 2018.
De beste tijd voor een nieuwe start is tijdens de eerste twee weken van deze Nieuwe Maancyclus, de Wassende Maan.
Deze Wassende fase van de Maan duurt van 9 september 2018 tot de volgende Volle Maan in Ram van 25 september 2018.

Happy New Moon!

error: Content is protected !!