Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Uranus retrograde 2023 van 29 augustus 2023 tot 26 januari 2024

Alle planetaire retrogrades geven ons de mogelijkheid om verschillende gebieden van ons leven te herzien, te reflecteren en opnieuw te beoordelen.

Uranus retrograde is een jaarlijkse cyclus van 155 dagen waarbij Uranus vier graden daalt.

Uranus in Stier daalt vanaf 23º4.5 op 29 augustus 2023 naar 19º4.4 op 26 januari 2024.

De pre-retrograde periode begon al vanaf 12 mei 2023 op 19° Stier….

Uranus is de planetaire wildcard van ons Melkweg stelsel die in het aardeteken Stier op collectief niveau muren afbreekt om een nieuwe weg naar de toekomst vrij te maken. Het vaste aardeteken Stier houdt niet van veranderingen, dus het gaat allemaal langzaam.
Het doorvoeren van maatschappelijke en individuele processen van verandering verloopt met de retrograde Uranus in Stier nog trager….

Tijdens deze periode van internalisering zal er sprake zijn van verhoogde innerlijke stress, angst, rusteloosheid, neurotisch gedrag, impulsiviteit, angststoornissen, verkrampingen en stemmingswisselingen als gevolg van externe veranderingen in de wereld om ons heen.

Aangezien Venus over Stier heerst, gaat het over persoonlijke vrijheid, geld, eigenwaarde, vastzitten in een baan die je niet leuk vindt, veranderingen in het concept ’thuis’ en ‘wonen’,
vrienden die bij nader inzien geen echte vrienden blijken te zijn.
Verwacht wel het onverwachte met de retrograde Uranus, dus verbazingwekkende verschuivingen en onverwachte effecten in de buitenwereld en de binnenwereld zoals sterke innerlijke reacties als reactie op externe veranderingen in je leven.

Velen wachten op een verandering in het leven of willen veranderingen doorvoeren vanuit een diepe drang of verlangen naar meer persoonlijke vrijheid.
Velen zien dat er niets verandert en dat komt voornamelijk, omdat diepgewortelde angst de grootste hindernis is om veranderingen door te voeren of te durven aanvaarden.
Angst voor verandering is onze grootste vijand en belemmert persoonlijke groei.
We moeten leren om op een andere manier naar het leven te kijken, oude manieren los te laten en een hele nieuwe wereld van binnenuit te creëren.

Hoe Uranus retrograde elk sterrenbeeld beïnvloedt is erg verschillend, maar we hebben allemaal een ding gemeen: een sterke behoefte om onnodige complicaties die onze vrijheid belemmeren, te elimineren.

Uranus verlaat de post-retrograde schaduw vanaf 12 mei 2024 op 23° Stier.

Belangrijke data om rekening mee te houden tijdens Uranus retrograde:
Venus in Leeuw vierkant retrograde Uranus in Stier op 29 en 30 september 2023
Aspect van het hervinden van kracht om voor jezelf en vechten voor de rechten van hen die zich niet kunnen verdedigen. De kracht vinden om je los te maken van ongezonde relaties.

Venus in Maagd driehoek Uranus retrograde in Stier op 31 oktober 2023
Tijdens Halloween wordt het ware gezicht achter het masker aan de wereld gepresenteerd.

Mercurius in Schorpioen opposiet Uranus retrograde op 4 en 5 november, 2023
Er worden besluiten genomen naar aanleiding van gebeurtenissen uit het verleden.
Leer van het verleden om het juiste te doen.

Mars in Schorpioen opposiet Uranus in Stier op 11 november 2023
Verlangen is groot om jezelf te zijn en vrij te zijn van alle vormen van beperking. Vandaag krijg je inzichten die je nodig hebt door een paranormale lezing, kaartlegging of andere vorm van divinatie.

Invloed van de retrograde Uranus in Stier op alle dierenriemtekens (Zon of ascendant).

RAM (20 maart – 19 april)
Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Financiën leert Ram op een andere manier te kijken naar de waarde van geld en de manier waarop geld wordt verdiend. Uranus retrograde is een wake-up call om minder hebberig zijn en te leren delen. Uranus retrograde gaat in de komende maanden leiden tot inzichten, een hoger zelfbewustzijn en interne veranderingen in houding of gedrag op het gebied van financiën en waardebepaling. Ram kan te maken krijgen met flinke financiële schommelingen. Probeer uitgaven pragmatischer te benaderen. Koop niets wat je je niet kunt veroorloven. Concentreer je op verkopen en budgettering.

STIER (20 april – 20 mei)
Externe omstandigheden kunnen je leven beïnvloeden en belemmeren om je leven te leiden zoals jij dat wil. Tijd voor verandering! Om te kunnen veranderen moet je eerst eventuele negatieve patronen herkennen en erkennen. Uranus retrograde in Stier in het Huis van Persoonlijkheid veroorzaakt grote verwarring over wat je wilt in je leven, je woonsituatie, je relatie of carrière. Gun jezelf de tijd met deze Uranus retrograde om er goed over na te denken.
Om te kunnen veranderen moet je eerst eerlijk zijn naar jezelf.

TWEELINGEN (21 mei – 20 juni)
Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten maak je een spirituele ontwikkeling door en leer je wie je bent of wie je ook al weer was. Uranus retrograde kan een helende reis zijn voor Tweelingen, want je negeert niet langer je pijn, maar gaat stappen nemen om deze te helen en oude gedragspatronen, gehechtheid aan beperkingen en emotionele bagage los te laten. De behoefte om je terug te trekken in jouw innerlijke wereld en uit het sociale leven en verplichtingen te stappen is groot. De sleutel is om zacht voor jezelf te zijn en niet alles wat je doet te bekritiseren. Laat controle, perfectionisme en ongeduld los. Leer geduld te hebben en onthoudt dat alle goede dingen komen wanneer de tijd rijp is.

KREEFT (21 juni – 21 juli)
Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid kan jouw sociale netwerk kleiner worden. Je hebt geen huis vol zogenaamde vrienden nodig om je zelfverzekerd en gelukkig te voelen.
Vrienden komen en gaan, maar echte vrienden die oprecht van je houden om wie je bent, zijn goud waard. Laat de mensen los die jouw vriendschap en aandacht niet waard zijn.
Tijdens de retrograde Uranus in Stier zul je merken hoe belangrijk die contacten voor je zijn. Door die vriendschappen en de juiste connecties krijg je meer maatschappelijke kansen.

LEEUW ( 22 juli – 21 augustus)
Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van Carrière en Maatschappelijke Bestemming kan een verschuiving in het management of werkplek de oorzaak zijn van innerlijke onrust. Je staat bekend om je podium te pakken, maar vergeet niet dat er ook anderen zijn.
Het is goed om een time-out te nemen en na te denken over hoe jij kunt groeien in en met je bedrijf. Symbiose tussen jou en je carrière is de weg om te evolueren met de stroom.
Studie en training bieden Leeuw potentiële groei voor de carrière. Een geweldige tijd voor Leeuw om voor nu en in de toekomst geaarde beslissingen te nemen en veranderingen door te voeren. Blijf trouw aan jezelf en laat je door niets of niemand van de wijs brengen.

MAAGD (22 augustus – 21 september)
Door Uranus retrograde in Stier in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Levensbeschouwing en Reizen gaan je interesses veranderen en evolueren, waardoor je onderwerpen kunt omarmen die je altijd al hebt willen bestuderen, maar niet de tijd voor had. Gebruik deze retrograde om je geest open te stellen voor onderwerpen waarover je meer wilde weten.
Maagd wordt tijdens deze retrogradeperiode uitgedaagd om te vinden waar je altijd naar op zoek was. De retrograde Uranus in Stier geeft je het inzicht, maar jij hebt de vrije wil om wel of niet veranderingen door te voeren. Niets verandert als er niets verandert. En dat is iets wat je ter harte moet nemen.

WEEGSCHAAL (22 september – 22 oktober)
Door Uranus retrograde in Stier in het Huis van de Ziel, Transformatie en Gedeeld Vermogen komen er voor Weegschaal ontwikkelingen waardoor je de illusie van controle op moet geven. Soms kun je emotioneel overweldigd raken als dingen mis gaan en dan kan Weegschaal wel eens te veel geld uitgeven om verlies of een innerlijk gevoel van leegte te compenseren.
Vanuit de Kosmos ontvang je precies wat je nodig hebt om je innerlijke motieven en die van anderen te begrijpen. Op deze kosmische zoektocht naar nieuwe spirituele en emotionele diepgang krijgt Weegschaal de kans om de waarheid binnen zichzelf te vinden.
Deze retrograde is een goed moment om via meditatie los te laten wat je niet langer dient. Vertrouw op het proces van het leven en wees dankbaar voor alle overvloed die het leven te bieden heeft.

SCHORPIOEN (23 oktober – 21 november)
Uranus retrograde in Stier in het Huis van Relaties brengt duidelijkheid voor de Schorpioen.
In de liefde of met zakelijke partnerschappen kan het moeilijk zijn om houvast te vinden, want je bent onzeker over je partner. Bij elkaar blijven of toch beter de relatie verbreken?
Uranus in Stier staat tegenover Schorpioen en dan stroomt deze energie rechtstreeks naar je toe. Let op je grenzen tijdens deze retrograde, want er komen mensen met problemen op je pad. In plaats van problemen van anderen op te lossen kun je beter tijd nemen voor jezelf.
In je carrière ontstaan nieuwe partnerschappen of je krijgt collega’s of medewerkers waarmee je goed kunt samenwerken.

BOOGSCHUTTER (22 november – 20 december)
Uranus retrograde in Stier in het Huis van Dagelijks Werk en Gezondheid verandert je houding over werk.
Tijdens Uranus retrograde krijg je te maken met onverwachte gebeurtenissen op je pad die stress veroorzaken. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt, dus het zorgen voor je lichaam is van het grootste belang om in contact te komen en te blijven met jezelf. Het gaat tijdens deze retrograde om verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en dat thema blijft actueel.
Je verlangt meer dan anders naar een doel en structuur in je leven. Meer en meer groeit het besef dat je een doel nodig hebt en werk en dagelijks leven met minder stress en meer vrijheid. Meer lichaamsbeweging, gezonder eten. Stop met roken of alcohol.

STEENBOK (21 december – 18 januari)
Uranus retrograde in Stier in het Huis van Liefde en Zelfexpressie laat je in de komende maanden zien hoe goed het is om plezier te hebben in het leven en jezelf te (her)vinden!
Tijdens deze retrograde Uranus in Stier is het niet makkelijk om te daten, want je krijgt te maken met obstakels en moeilijke kantjes. In de vaste relatie is het ook niet makkelijk, want ook hier is het niet duidelijk of jouw partner ware gevoelens voor je koestert.
Deze Uranus retrograde is dus een periode van plotselinge en gecompliceerde ontwikkelingen in je liefdesleven, maar ook van spanning in de vaste relaties. Maak tijd vrij voor jezelf en voor elkaar!
Ga op avontuur in de natuur en maak opnieuw verbinding met je creatieve impulsen en je innerlijke kind. Maak ook tijd vrij voor je eigen kinderen en kinderen in je familie.

WATERMAN (19 januari – 17 februari)
Uranus is de heersende planeet van Waterman, dus is van grote invloed op Waterman.
Uranus retrograde in Stier in het Huis van Familie en Privé-leven laat zien dat er in de komende maanden keuzes moeten worden gemaakt voor huis, gezin en leefomgeving. Jouw gezinsleven kan tijdens deze periode instabiel zijn, waardoor je het gevoel hebt onveilig en uit balans te zijn. Oud zeer met familie, kinderen, ouders, grootouders of verzorgers moet worden opgeruimd of banden met het verleden worden verbroken wanneer deze niet meer te herstellen zijn. In ieder geval krijg je te maken met issues uit het verleden die nog niet zijn opgelost. De retrograde Uranus gaat over vrede sluiten met het verleden of een periode afsluiten.
Een verzoening of verdieping van de relatie kan je dichter bij elkaar brengen.

VISSEN (18 februari – 19 maart)
Uranus retrograde in Stier in het Huis van Communicatie laat jouw innerlijke stem spreken!
Deze retrograde Uranus laat Vissen op een andere manier kijken naar oude ideeën en opvattingen. Mentale processen gaan zelfs nog langzamer dan normaal met deze retrograde ondanks de veelheid aan informatie die op je af komt. Laat je nu niet door anderen pushen om een beslissing te nemen over liefde of geld. Als het je teveel wordt, zoek dan een rustige plek om jezelf bezig te houden met een creatieve activiteit.

 

 

error: Content is protected !!