Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dagenergie 2023

Dagen december 2023

Vrijdag, 1 december 2023
Op de eerste dag van december 2023 vormt de Afnemende Maan in Kreeft een oppositie met Pluto in Steenbok en een vierkant met Venus in Weegschaal.
Door dit T-vierkant kunnen er spanningen ontstaan in alle vormen van relaties. Venus vormt nog steeds een inconjunct met de retrograde Neptunus in Vissen en dat zorgt voor extra verwarring. Een verwachting kan door een onjuiste inschatting niet worden waargemaakt of de dingen lijken mooier dan ze in werkelijkheid zijn. Dat is vandaag van toepassing, nu Mercurius op de laatste graad van Boogschutter staat.

Zaterdag, 2 december 2023
Vanaf vandaag reist Mercurius door Steenbok. In Steenbok wil Mercurius constructief en scheppend bezig zijn en geen energie en tijd verspillen aan nutteloze zaken. In deze geaarde Steenbok-energie laat Mercurius ons relativeren en maakt het mogelijk om langetermijnplannen en doelen te manifesteren! De afnemende Maan in het vurige Leeuw vormt een driehoek met Mars in Boogschutter en met deze energie wil je het voortouw nemen, initiatieven nemen of op een positieve manier mensen te overtuigen van een mening of standpunten. Door het vierkant met de retrograde Jupiter in Stier wordt er meer beloofd dan kan worden waargemaakt.

Zondag, 3 december 2023
Venus in Weegschaal staat vierkant op Pluto in Steenbok en dat spanningsveld brengt vandaag in alle vormen relaties intense gevoelservaringen naar boven. Venus en Pluto kruisen de degens en dat betekent passioneel vuurwerk, dus er kan eerder ruzie ontstaan of worden problemen op elkaar afgereageerd. Er komt wel duidelijkheid in wat we willen en waar we staan.
Mercurius in Steenbok sextiel met Saturnus in Vissen kan uitkomst bieden. Oude en wijze mensen geven advies en hulp, waardoor de kracht wordt gevonden om juist die goede intenties door te voeren en vol te houden. Laat los en vertrouw.

Maandag, 4 december 2023
Door Mars in Boogschutter inconjunct de retrograde Jupiter in Stier is er een sterke drang om actie te ondernemen, maar kan niet goed gericht zijn. Beloftes worden niet nagekomen.
Ook vandaag staat Venus in Weegschaal nog vierkant Pluto in Steenbok, dus door dit spanningsveld ontstaat eerder ruzie of worden frustraties afgereageerd.
De afnemende Maan in Maagd vormt gunstige aspecten met Mercurius en Jupiter waardoor het toch een productieve dag kan zijn.
Om je energie productief en veilig te richten is een goede planning vandaag van groot belang, voor jezelf en voor anderen!

Dinsdag, 5 december 2023
De Maan in Maagd is in de Laatste Kwartierfase. Tijdens deze afrondende fase vraagt de Maan om de afgelopen vier weken te analyseren en je persoonlijke proces daarin te doorzien.
Vandaag en de komende week is bedoeld om kleine details af te ronden, zodat de weg vrij wordt gemaakt voor nieuwe projecten. Bij Mercurius in Steenbok draait alles om traditie en met Sinterklaas vandaag gaat het bovenal om sfeer en gezelligheid, maar zien we ook hoeveel dingen er zijn veranderd.
Vanaf vandaag tot 29 december 2023 reist Venus door Schorpioen. Venus in Schorpioen houdt niet van oppervlakkigheid, maar vraagt door totdat ze een antwoord krijgt.
Met deze onderzoekende, passionele en diepgaande energie worden gevoelens intenser en verlangens sterker. Met Venus in Schorpioen driehoek Saturnus in Vissen ontstaat een gevoel van diepe verbondenheid bij geliefden en vindt je het heerlijk om samen te zijn in wederzijdse betrokkenheid.

Woensdag, 6 december 2023
Neptunus was sinds 30 juni 2023 retrograde in Vissen en gaat vanaf vandaag weer direct op 24º53 in Vissen!
Vandaag is een goede dag om het besluit te nemen om een verslaving of een oude gewoonte los te laten. Er komt weer ruimte voor helderheid om creatieve ideeën en dromen te gaan realiseren.
De afnemende Maan in Maagd vormt een mooie driehoek met Pluto in Steenbok, maar staat tegenover Neptunus in Vissen. Deze energie intensiveert gevoelens en emoties, zowel de eigen gevoelens en die van anderen. Toch zijn we verward en verloren, alsof we de weg kwijt zijn. Er heerst echter een soort rusteloosheid waardoor we niet in staat om te luisteren of duidelijk iets te verwoorden.

Donderdag, 7 december 2023
De afnemende Maan in Weegschaal vraagt om te kijken naar de relaties en samenwerking.
Welke plaats neem jij in de relatie die je hebt met je partner, je kinderen, je ouders, broers en zussen, je vrienden …… en niet in de laatste plaats… de relatie die je met jezelf hebt.
Vandaag gaat het om evenwicht en stabiliteit.
De Afnemende Maan in Weegschaal is vierkant Mercurius in Steenbok en sextiel Mars in Boogschutter. Het is net alsof we met elkaar op één lijn zitten, maar door het vierkant met Mercurius kan dat niet echt zo zijn. In aanloop naar de Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 herinnert de Maan ons weer aan de noodzaak van loslaten.
Neptunus is weer direct in Vissen. Het voelt alsof de mist optrekt, waardoor je een duidelijker beeld krijgt van wat je niet kon zien. Misschien ben je bezig met inventariseren en opruimen nu het jaar ten einde loopt.

Vrijdag, 8 december 2023
Vandaag vormt Mercurius in Steenbok een constructieve driehoek met de retrograde Jupiter in Stier. Vandaag kunnen er goede ideeën ontstaan, worden gunstige contacten gelegd en er worden logische oplossingen bedacht voor complexe problemen. Gunstige dag om op reis te gaan en ook een geweldige dag om een aankoop te doen. Succes!
Het is geen dag om achterover te leunen en denken dat het vanzelf komt, je moet er ook daadwerkelijk iets aan doen.
Venus is astrologisch verbonden met de vrijdag (Freya). Venus in Schorpioen geeft niet op totdat ze haar doel heeft bereikt!

Zaterdag, 9 december 2023
Saturnus is astrologisch verbonden met zaterdag. Saturnus in Vissen leert ons allemaal karmische levenslessen om moeilijke maatschappelijke situaties te overwinnen en verstandige beslissingen te nemen door de praten en te vertrouwen, met geloof in de toekomst.
De afnemende Maan in Weegschaal vierkant Pluto in Steenbok (Saturnus is heerser van Steenbok) kan de reden zijn dat niet iedereen begrijpt wat je bedoelt. Dit spanningsveld kan de bron zijn van spanningen in relaties zoals jaloezie, manipulatie of schuldgevoel. We moeten de situatie weer onder controle zien te krijgen!
Vandaag is het een drukke dag waarin je moet zien te balanceren tussen wat je denkt en zegt.
Later die dag verschuift de afnemende Maan naar Schorpioen en verdiept deze energie.

Zondag, 10 december 2023
De verdwijnende Maan in Schorpioen brengt diepte en begrip.
Deze intense Maan is conjunct Venus in Schorpioen en staat tegenover de retrograde Jupiter in Stier. Jupiter in Stier gaat over de behoefte aan zelfbehoud en Venus in Schorpioen gaat over het financiële aspect. Het verlangen naar is zo groot en bij Stier/Schorpioen gaat het dan letterlijk en figuurlijk over overleven.
Met deze oppositie wordt er overdreven om indruk op anderen te maken, maar bovenal om zichzelf een goed gevoel te geven. Er wordt veel beloofd, maar het valt niet mee om aan de verwachtingen te voldoen.
Denk eerst goed na over wat je al hebt en wat je eigenlijk nodig hebt. Denk na over wat je financieel en emotioneel hebt geïnvesteerd. Ga niet overboord, maar ga voor de helft van wat je denkt nodig te hebben. Je hebt meer dan je denkt en je kunt niet alles dragen!

Maandag, 11 december 2023
De verdwijnende Maan in Schorpioen is driehoek de retrograde Neptunus in Vissen en vormt een sextiel met Pluto in Steenbok.
Over het algemeen brengt deze planetaire verbinding een aangename flow en een positieve vibe om er vandaag het beste van te maken. Geweldige dag om creatief bezig te zijn of je bezig te houden met financiële zaken. Vandaag kun je je afstemmen op je intuïtie bij het stellen van intenties, want morgen is het Nieuwe Maan!

Dinsdag, 12 december 2023
Vandaag is het Nieuwe Maan in Boogschutter, het begin van een periode van kracht en optimisme. Deze Nieuwe Maan is conjunct Mars in Boogschutter en dat geeft ons de kracht om vooruit te komen. Saturnus in Vissen heeft deze vurige Nieuwe Maan eerst streng toegesproken, dus focus op het positieve. Een goed moment om dingen te organiseren en wat niet meer nodig is los te laten. Met Mercurius in Steenbok sextiel Venus in Schorpioen is het een gunstige dag voor een date, voor een vergadering, presentatie of met nieuwe ideeën te komen. Mercurius gaat vanaf morgen retrograde, dus we krijgen te maken met tweede kansen.
Meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemteken onder NIEUWS op deze website!
De Zon in Boogschutter inconjunct de retrograde Uranus in Stier kan vandaag echter de oorzaak zijn van een onverwachte gebeurtenis die je dagplanning in de war stuurt, dus probeer flexibel te zijn en de kansen te pakken die zich voordoen. Niets forceren of ondoordachte risico’s nemen, want beslissingen die nu worden genomen kunnen in een later stadium moeilijk ongedaan worden gemaakt.

Woensdag, 13 december 2023
De toenemende Maan in Boogschutter staat vierkant op Neptunus in Vissen.
Het vierkant van de Maan met Neptunus in Vissen maakt het moeilijk om te concentreren.
Neem geen belangrijke beslissingen vandaag, want keuzes worden nu te sterk beïnvloed door wisselende stemmingen en het gevoel van het moment. Je zou er later spijt van krijgen, vooral wanneer het over geld gaat.
Mercurius gaat vanaf vandaag retrograde in Steenbok. Met Mercurius retrograde in Steenbok moeten we rekening houden met vertragingen en uitstel in de bestuurlijke sector, met autoriteiten, dus vertraging met besluitvorming, onderhandelingen, communicatie en transport.
Tijdens Mercurius retrograde in Steenbok heb je misschien het gevoel dat je rijdt met de rem erop en blokkades ervaart bij het nastreven van je doelen.

Donderdag, 14 december 2023
De toenemende Maan in Steenbok is conjunct de retrograde Mercurius in Steenbok en dat geeft serieus, verantwoordelijk en ambitieus tintje aan de dag, maar laat ook zien dat je rekening moet houden met vertragingen en blokkades met doelen en carrière. Je hebt ook emotioneel geïnvesteerd in jouw doelen en dat kan je overstuur maken. Door de sextielverbinding met Saturnus (heerser van Steenbok) in Vissen heb je de behoefte aan een goed advies van mensen met levenservaring. Heb geduld, dan komt alles goed.

Vrijdag, 15 december 2023
De toenemende Maan in Steenbok belichaamt integriteit, discipline en toewijding.
De schaduwzijde van Steenbok wil winnen tegen elke prijs en vermijdt het nemen van verantwoordelijkheid door deze naar de ander te schuiven. Door de conjunctie van de Maan met Pluto in Steenbok komen onderhuidse spanningen aan het licht.
Een onconventionele aanpak kan misschien uitkomst brengen en meer mogelijkheden bieden om uit een impasse te geraken. De Zon in Boogschutter vormt namelijk vandaag een gunstige verbinding met de Maansknopen en dan kan het onmogelijke mogelijk worden.

Zaterdag, 16 december 2023
De toenemende Maan in het inventieve Waterman vormt een vierkant met Venus in Schorpioen en de retrograde Jupiter in Stier. In een ogenschijnlijk gemoedelijke sfeer van samenwerking moeten we met dit T-Vierkant rekening houden met opschepperij en hoog van de toren blazen. Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven om actief bezig te zijn. Eigenlijk is dit een goede dag om vrijaf te nemen, om af te spreken met vrienden, van gedachten te wisselen over wat komen gaat en te genieten van de diversiteit van het leven.

Zondag, 17 december 2023
De Zon in Boogschutter staat vandaag exact vierkant op Neptunus in Vissen, dus let goed op de weersvoorspelling. Door dit vierkant is alles vandaag onoverzichtelijk, vertroebeld en onduidelijk.
Het kan zijn dat het voelt alsof je door de mist loopt, een gebrek aan energie hebt of dat je last hebt van zelftwijfel of de neiging hebt om in iets te geloven dat er niet is.
Het is niet duidelijk of de juiste signalen worden gegeven of dat je achter mooie woorden de bedoelde intenties kan zien of bijbedoelingen ervan op te merken. Er kan een totaal verkeerde inschatting of reactie gegeven worden. Oordeel niet te snel, want de dingen zijn anders dan je zou denken. De toenemende Maan in Waterman vormt een vierkant met de retrograde Uranus in Stier en daardoor heb je de neiging om voorbarige conclusies te trekken of impulsief te zijn.
Al met al een dag om nu met Mercurius retrograde op je hoede te zijn!

Maandag, 18 december 2023
De toenemende Maan in Vissen is conjunct de retrograde Saturnus en vormt een sextiel met de retrograde Mercurius in Steenbok en Jupiter in Stier.
Vandaag heerst er een sentimentele sfeer. Er worden herinneringen opgehaald en er worden voorbereidingen getroffen voor de kerstdagen. Het gaat over geven, zorgen, delen en liefhebben, er worden afspraken gemaakt en vastgelegd.
Deze drukke tijd waarin we leven daagt ons uit om niet te lang stil te blijven staan bij wat ooit was, maar verder te kijken naar hoe het kan zijn!
Laat sommige dingen gaan, want het is het niet waard om te blijven vechten voor iets wat niet kan zijn.

Dinsdag, 19 december 2023
De Maan in Vissen is in de Eerste Kwartierfase. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde! Deze Maan is conjunct Neptunus in Vissen en dan wordt alles om ons heen extra sterk gevoeld.
Het sextiel met de retrograde Uranus in Stier en Pluto in Steenbok en het vierkant op Mars in Boogschutter vraagt om naar de positieve kant kijken als je bepaalde beperkingen ervaart. Laat je intuïtie hierbij je leidraad zijn, maar blijf wel logisch nadenken!
De retrograde Mercurius in Steenbok driehoek de retrograde Jupiter in Stier kan vandaag wel leiden tot nuttige ideeën, nieuwtjes en doorbraken.
Wees bewust van jezelf als individu en hoe jouw energie invloed van invloed is op anderen om je heen. Zoveel dingen, zoveel ideeën vandaag, maar of er iets van terecht komt?

Woensdag, 20 december 2023
De Wassende Maan in het vurige Ram is ongeduldig en wil door!
Met deze kosmische energie en gedrevenheid kunnen dingen in beweging worden gezet.
De Maan in Ram staat vierkant op de retrograde Mercurius in Steenbok en daardoor kan spanning ontstaan en leiden tot communicatiemoeilijkheden met mensen uit je directe omgeving zoals thuis, op school of in je relatie. Het kan vandaag niet eenvoudig zijn om rustig na de denken.
Niet iedereen is het met je eens vandaag, maar met een open houding om je een heel eind.

Donderdag, 21 december 2023
Vandaag staan Venus in Schorpioen en de retrograde Uranus in Stier tegenover elkaar.
Door deze oppositie zijn er vandaag spanningen en onverwachte gebeurtenissen te verwachten. Door het sterke verlangen naar verandering en opwinding worden risico’s genomen zowel in de liefde als op financieel gebied. Mensen in je omgeving werken je misschien op de zenuwen. De duistere kant Venus in Schorpioen tegenover de onvoorspelbare Uranus in Stier daagt uit om knopen door te hakken wanneer er sprake is van situaties waar persoonlijke vrijheid in het geding is. Financiële meevallers zijn mogelijk, maar je moet extra voorzichtig zijn met geld en het nemen van ondoordachte risico’s vandaag. Wat belangrijk voor je is en wat je waard bent, kan een uitdaging zijn. De retrograde Mercurius in Steenbok sextiel Saturnus in Vissen laat zien dat we geduld moeten hebben. Door te luisteren naar wijze raad kan je een vervelend voorval gunstig uitpakken.

Vrijdag, 22 december 2023
Venus is astrologisch verbonden met de vrijdag. Venus in Schorpioen staat nog steeds in oppositie met de retrograde Uranus in Stier en dat kan de planning in de war schoppen.
Het kan over economische veranderingen gaan waardoor je aanpassingen moet doen.
Mars in Boogschutter vormt vandaag een inconjunct met de retrograde Uranus in Stier en hierdoor is er een sterke behoefte om jezelf authentiek uit te drukken, maar dat wordt door de omgeving of samenleving niet gewaardeerd of is in strijd met het maatschappelijke verwachtingspatroon. In onze samenleving kan er veel, maar niet alles. Vandaag is de laatste dag van de Herfst, morgen is de Winterzonnewende! Een keerpunt.

Zaterdag, 23 december 2023
De Zon betreedt vandaag het aardeteken Steenbok. Het magische omslagpunt voor het Noordelijk halfrond. De Winterzonnewende, Wintersolstitium of Winter Equinox markeert de kortste dag, wanneer de nacht op haar langst is. Het is het feest van Yule, wanneer we de hergeboorte van de Zon vieren. De Wassende Maan in Stier vormt een sextiel met Neptunus in Vissen en een driehoek met Pluto in Steenbok. Deze geaarde energie voegt stabiliteit en betekenis toe.
De focus ligt bij Steenbok op ambitie, richting en doelen, maar met Zon conjunct de retrograde Mercurius in Steenbok kan het een goed moment zijn om serieus met iets nieuws te beginnen waar je je de komende zes tot acht weken op kunt concentreren.
Mercurius retrograde gaat het ook over voormalige doelen en ambities, dus met de nieuwe cyclus van de Zon/Mercurius kan een terugkeer naar eerder plan nu wel succesvol zijn of komen er antwoorden.

Zondag, 24 december 2023
Het is Kerstavond!
Vanaf vandaag tot 1 januari 2024 is de retrograde Mercurius weer terug in Boogschutter.
In deze drukke tijd kan het je gewoon duizelen, dus het is goed om even de vertraging in te gaan.
De bijna Volle Maan in Stier staat dicht bij de retrograde Uranus in Stier en deze zoekt stabiliteit en veiligheid in aardse zekerheden en is vooral van invloed op de economische situatie, die door de aard van de retrograde Uranus in Stier kan schommelen.
Hou rekening vandaag met wat verstoringen, want de dag loopt anders dan je zou verwachten.
De Wassende Maan in Tweelingen staat vierkant op Saturnus in Vissen en dat benadrukt geloof, traditie en de behoefte om samen te zijn. Met Mercurius retrograde zijn er heel wat herinneringen op te halen en verhalen te vertellen. Vandaag krijg je iets te horen wat je moet weten.

Maandag, 25 december 2023
Vrolijk kerstfeest!
Op Eerste Kerstdag vormt de Zon in Steenbok een sextiel met Saturnus in Vissen en deze prettige planetaire samenwerking geeft ons focus en kracht om goede intenties door te voeren, vol te houden en te vertrouwen.
De verleidelijke Venus in het ondoorgrondelijke Schorpioen driehoek de retrograde Neptunus in Vissen is een spirituele verbinding dat het hart opent en waardoor je op spirituele niveau nader tot elkaar komt, maar kan ook “verdrinken” in diepe gevoelens en de energie van de ander.

Dinsdag, 26 december 2023
Vandaag is het Tweede kerstdag!
De bijna Volle Maan in Tweelingen staat tegenover Mars en de retrograde Mercurius in Boogschutter en deze drukke en volatiele energie wil praten, begrijpen en verbindingen leggen.
Emotionele reacties zijn door het vierkant van de Maan en Neptunus in Vissen niet van de lucht.

Woensdag, 27 december 2023
Vandaag aanschouwen we de Maan in haar volle glorie. Het is Volle Maan op 4º58 in het eigen teken Kreeft! De Volle Maan in Kreeft legt de focus op huiselijke en gezinsaangelegenheden, en met de samenwerking van Saturnus in Vissen een mooi moment om een proces met huis of familie af te ronden of problemen op te lossen met familie of degenen die je als familie beschouwt. De Zon in Steenbok vormt een optimistische driehoek met de retrograde Jupiter in Stier en dat voelt goed, maar of dat zo is? Situaties met geld kunnen worden overschat en ook kunnen we onszelf flink overschatten en in ons enthousiasme beloftes doen die niet haalbaar zijn.
De retrograde Mercurius in Boogschutter staat vierkant op Neptunus in Vissen. Vandaag kunnen er misverstanden optreden, dus een dag van verwarring waarin we verkeerd begrepen worden. Neem de tijd om uit te zoeken wat er precies aan de hand is, want met Neptunus kun je nooit weten wat echt is en wat niet.
Lees verder over de Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Donderdag, 28 december 2023
De retrograde Mercurius in Boogschutter conjunct Mars in Boogschutter is een spannende samenstand van geestelijke en mentale energie waardoor we beter nadenken en de aandacht kunnen richten op praktische zaken zoals lezen, onderzoek en studie. Met deze verhoogde energie weten we precies te verwoorden wat we willen zeggen en kunnen er nieuwe manieren gevonden worden om actie te ondernemen of initiatief te nemen.
De nog Volle Maan in Kreeft maakt ons bewust van wat we nodig hebben. Door de zachte en helende verbinding met Venus in Schorpioen en Neptunus in Vissen hebben we zin ons onszelf te verwennen. Mooie dag voor de wellness, shoppen of uit eten.

Vrijdag, 29 december 2023
Op haar laatste dag in Schorpioen vormt Venus een sextiel met Pluto in Steenbok en deze planetaire verbinding zoekt intense verbinding en intimiteit! De passionele verbinding van Venus en Pluto wil onderzoeken waar dat gevoel vandaan komt. Of het nu gaat over toenadering in de liefde of het zoeken van de confrontatie, het gaat om de waarheid, waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Een relatie die vandaag ontstaat met Venus sextiel Pluto kan hecht en langdurig zijn, voelen als een lot in de loterij, alsof iets is voorbestemd of het kan de aanleiding zijn tot een serieuze stap in een vaste relatie. Ook is er een diep verlangen om je ergens of bij iemand betrokken te voelen. Alles wat vandaag wordt gezegd of gedaan heeft een intense en krachtige lading.
Vandaag staat Mars in Boogschutter echter vierkant op Neptunus in Vissen en dat is een aspect van innerlijke twijfel en ontmoediging. We willen wel, maar iets houdt ons tegen, zoals ervaringen uit het verleden of spijt hebben van iets wat je niet het gedaan of juist wel hebt gedaan. Heb een beetje vertrouwen en gun jezelf tijd. Neem wat rust en werk aan je intuïtieve verbinding.

Zaterdag, 30 december 2023
Vanaf vandaag reist Venus door het vurige rijk van Boogschutter, het Huis van Jupiter en dat is tot 23 januari 2024 een periode van avontuur. Venus gaat in Boogschutter op zoek naar het ultieme, het meest mooie en ideale in de liefde en alles waar ons hart naar uit gaat. Door Venus in Boogschutter zien we de dingen ruimer, in een breder perspectief.
De afnemende Maan in Leeuw staat vierkant op de retrograde Uranus in Stier en met deze verbinding zijn we in een creatieve modus! Met deze verbinding kan vooruitgang
worden geboekt. Er kan iets zijn dat je van streek maakt. In plaats van boos te worden moet je proberen de situatie eens vanuit een ander perspectief te bekijken.
De driehoek met de retrograde Mercurius in Boogschutter maakt het gemakkelijk om gevoelens onder woorden te brengen. De kans is groot dat je nieuws ontvangt over je familie of over een situatie of iemand uit het verleden.

Zondag, 31 december 2023
Op de allerlaatste dag van 2023 gaat Jupiter direct op 5º34 in Stier. Jupiter, de reuzenplaneet van groei en ontwikkeling was retrograde sinds 4 september 2023 en gaat met Oudjaar weer met volle kracht vooruit.
Zo ook het tempo van ons leven, de dingen nemen een verhoogde vlucht. Nieuwe vensters openen zich en schenken ons een andere kijk op de wereld.
Eventuele hindernissen op je pad gaan zich vanzelf oplossen nu Mercurius vanaf 2 januari 2024 ook weer direct gaat in Boogschutter (Boogschutter is astrologisch verbonden met Jupiter!)
De Maan verschuift naar Maagd waardoor we aan het terugblikken en aan het afronden zijn.
Veel kleine details om aan te pakken voordat het nieuwe jaar aanbreekt.
Wat wens jij voor 2024?

Dagen november 2023

Woensdag, 1 november 2023
Op de eerste dag van november 2023 is het Allerheiligen.
De afnemende Maan in Tweelingen vormt een vierkant met Venus in Maagd en de retrograde Neptunus in Vissen. Door de samenwerking van Mercurius en Mars in Schorpioen krijgen we meer controle over wat er speelt in Bij elkaar genomen is dit een perfecte dag om vrijaf te nemen.
Het geeft ons de kracht om door te gaan en dingen op gang te krijgen.
Gewoon even je gedachten verzetten en dankbaar zijn voor wat was en wat is.

Donderdag, 2 november 2023
De afnemende Maan in Kreeft is sextiel retrograde Jupiter in Stier en driehoek retrograde Saturnus in Vissen. Deze vloeiende planetaire samenwerking geeft betekenis aan de dingen.
De Afnemende Maan in Kreeft laat ons in deze tijden van onrust alles eens goed overdenken door te luisteren naar de wijsheid van je eigen ziel. Met de Maan in Kreeft zijn gevoeligheid en intuïtie sterker. Kreeft verdiept onze emoties en geeft ons de mogelijkheid deze te uiten. Met deze energie verlangen we naar comfort en warmte als voorbereiding op de feestdagen.
Vandaag kunnen emoties door gemis van geliefden sterk zijn. Laat je tranen de vrije loop.

Vrijdag, 3 november 2023
De Zon in Schorpioen staat vandaag tegenover de retrograde Jupiter in Stier.
Er kan sprake zijn van overdreven optimisme, dus de kans is groot dat er meer beloofd wordt dan er kan worden waargemaakt. Toch valt het vandaag niet mee om iets gedaan te krijgen en dat kan door gebrek aan motivatie of dat iets gewoon niet lukt of doorgang kan vinden.
Venus in Maagd staat al bijna tegenover de retrograde Neptunus in Vissen en hierdoor kan het voelen alsof energie kan ‘weglekken’ naar anderen of dat je mensen wil helpen tegen beter weten in. Ook al voelt het romantisch en zweverig, dit is geen goed moment voor een date of financiële beslissing of investering. Wel wordt duidelijk waar we aan toe zijn.
Het is goed om je grenzen te bewaken!

Zaterdag, 4 november 2023
Saturnus is astrologisch verbonden met zaterdag. Vanaf vandaag gaat Saturnus in Vissen na een lange retrogradeperiode op 0º Vissen weer direct en die omslag kan aanvoelen als een gevoel van saamhorigheid, alsof we weer mogen vertrouwen op de stroom van het leven.
Venus in Maagd staat vandaag precies tegenover de retrograde Neptunus in Vissen en met deze oppositie kan echter het tegenovergestelde worden gevoeld.
Mercurius in Schorpioen staat al bijna tegenover de retrograde Uranus in Stier en daardoor is het moeilijk om de mentale energie en focus onder controle te houden. Vandaag kan er opzienbarend nieuws zijn.Het is net alsof je hoofd omloopt. Door jezelf creatief bezig te houden krijg je rust in je hoofd en komen antwoorden als vanzelf.

Zondag, 5 november 2023
Met Mercurius in Schorpioen tegenover de retrograde Uranus in Stier kan er vandaag verrassend nieuws zijn dat met geld en economie te maken heeft. Mercurius gaat over het bewuste denken. Een verkeerde opmerking kan vandaag echter ook de druppel zijn die spreekwoordelijke emmer doet overlopen. Partijen zetten de hakken in het zand en het wordt met dit onverzettelijke aspect heel moeilijk om tot een compromis te komen.
De Maan in Leeuw is in haar Laatste Kwartierfase. In aanloop naar de Nieuwe Maan van 13 november 2023 herinnert zij ons aan de verantwoordelijkheid om af te maken waarmee een maand geleden mee begonnen is. De Laatste Kwartierfase van de Maan vraagt om de afgelopen vier weken te analyseren en je persoonlijke proces daarin te doorzien.

Maandag, 6 november 2023
De Afnemende Maan in Leeuw staat vierkant op Mars in Schorpioen en de retrograde Uranus in Stier. Vandaag ontstaat er door dit T-Vierkant duidelijkheid over iets dat je moet weten.
Venus in Maagd vormt een toenemende driehoek met Pluto in Steenbok.
Met deze verbinding zijn we kritisch, eerlijk en opmerkzaam. Dit alles leidt tot meer verbondenheid in de relatie. Samen staan we sterk in een wereld van verdeeldheid.

Dinsdag, 7 november 2023
Door Mercurius in het waterteken Schorpioen driehoek de retrograde Neptunus in Vissen kan de sfeer wat dromerig zijn. Met zoveel Water zijn er weinig woorden nodig om te weten te komen wat de ander wil zeggen. Voor Mercurius in Schorpioen geldt: stille wateren hebben diepe gronden. Zonder veel woorden krijgen we de juiste informatie.
Een gunstige dag om creatief te bezig zijn en het nastreven van creatieve projecten, maar stel een deadline uit. Probeer dingen af te werken, maar het lukt niet om je werk op tijd af te krijgen.
Venus in Maagd driehoek Pluto in Steenbok is een mooi aspect waardoor verbindingen en emotionele banden onbreekbaar zijn. Venus neemt bijna afscheid van Maagd, dus ze vraagt om er alles aan te doen om wat niet goed is gegaan te verbeteren.

Woensdag, 8 november 2023
De Afnemende Maan in Maagd is sextiel Mars in Schorpioen is een aangenaam aspect waarbij samenwerking en saamhorigheid hand in hand gaan. Geweldig aspect om samen iets te ondernemen. Venus staat op het punt om Weegschaal te betreden waardoor er oplossingen gevonden kunnen worden voor problemen in relaties.
De Zon in Schorpioen sextiel Maan in Maagd is een aangename flow waarbij alles als vanzelf gaat. De afnemende Maan in Maagd maakt het makkelijker om dingen te verwerken en achter je te laten. Gunstige dag om met een dieet te beginnen, therapie of een detox.

Donderdag, 9 november 2023
Venus, de planeet van Liefde en Schoonheid, reist vanaf vandaag tot 4 december 2023 door haar eigen teken Weegschaal. Economisch gezien en voor samenwerking een goede stand, maar dat optimisme duurt niet voor lang. Er heerst echter een soort rusteloosheid waardoor we niet in staat zijn om te luisteren of duidelijk iets te verwoorden.
Venus in Weegschaal vormt een inconjunct met Saturnus in Vissen en door dat lastige aspect is het moeilijk om te zien waar je verantwoordelijkheden liggen in relaties. Door teveel controle te willen of teveel verantwoordelijkheden op je schouders te nemen wordt geprobeerd om een relatie in stand te houden, maar dat heeft niet altijd de gewenste uitwerking.
Met Mercurius in Schorpioen sextiel Pluto in Steenbok gaat de energie naar de kern van het probleem. De vinger wordt op de zere plek gelegd, waarbij een gesprek heel verhelderend kan zijn.

Vrijdag, 10 november 2023
Vrijdag is astrologisch verbonden met de Venus (Freya).
De Afnemende Maan is conjunct Venus in Weegschaal.
De Maan conjunct Venus in Weegschaal versterkt de behoefte om eerlijk en begripvol en verantwoordelijk naar elkaar te zijn. Onopgeloste relationele zaken vragen om een compromis.
Deze vrijdag is gewijd aan relaties, samenwerking en samenzijn.
Gunstige dag om aandacht te geven aan je huis of garderobe, dus mooi moment om te gaan shoppen.

Zaterdag, 11 november 2023
Vanaf vandaag tot 1 december 2023 reist Mercurius door het vuurteken Boogschutter. Mercurius in Boogschutter is tolerant, open-minded en optimistisch. Emoties worden met Boogschutter energie directer geuit en dat schenkt een helder beeld van zaken. Boogschutter is een Beweeglijk Teken, dus het leven zal gevoelsmatig nog sneller verlopen dan het al doet.
Mars in Schorpioen staat vandaag tegenover de retrograde Uranus in Stier en dat kan de oorzaak zijn van ongelukken onderweg en onverwachts nieuws over financiën. Mercurius vormt in Boogschutter een spanningsvierkant met Saturnus in Vissen. Mercurius in het vurige Boogschutter denkt groter, wil plannen verwezenlijken en onderhandelingen voeren, maar Saturnus in Vissen heeft meer tijd nodig, dus hou rekening met een realitycheck. Geen gunstige dag voor het ondertekenen van contracten.

Zondag, 12 november 2023
Ook vandaag staat Mars in Schorpioen tegenover de retrograde Uranus in Stier.
Door deze planetaire oppositie is de sfeer zinderend, maar ook opstandig, roekeloos en impulsief.
Vandaag kunnen er spannende en onverwachte ontmoetingen, doorbraken en gebeurtenissen zijn op het gebied van elektriciteit, elektronica, ruimtevaart, vliegverkeer. Gebeurtenissen en acties die met dit aspect worden genomen kunnen grote gevolgen hebben. Prikkelbaarheid, opstandig gedrag en een slecht humeur kan deze dag nadelig beïnvloeden, ook kunnen er ongelukken gebeuren door roekeloos gedrag.
De Verdwijnende Maan in Schorpioen staat tegenover de retrograde Jupiter in Stier en vormt een driehoek met Saturnus in Vissen en dat is een ondersteunende factor vandaag. Maak dus goed gebruik van de sterke Mars opposiet Uranus energie om projecten en plannen tot een goed einde te brengen. Maar ook gewoon even de boel de boel laten en genieten van wat er is in plaats van jezelf druk maken over iets waar je geen controle over hebt.
Wees voorzichtig op reis of onderweg, want er is grotere kans op ongelukken.

Maandag, 13 november 2023
Vandaag is het Nieuwe Maan in Schorpioen.
De Nieuwe Maan in het plutonische Schorpioen ondersteunt intuïtie, werkt genezend en brengt transformatie en vernieuwing en is het beste moment van het jaar om verbinding te maken met je persoonlijke kracht en iets te manifesteren, zoals het besluit nemen om te stoppen met een schadelijke gewoonte of nare gedachten. Mars in Schorpioen en staat tegenover de retrograde Uranus in Stier, Door deze oppositie moeten we rekening houden met een maand die in het teken staat van financiële verandering. Mars in Schorpioen graaft zich met deze donkere Nieuwe Maan diep in, zoekt naar antwoorden en met deze Nieuwe Maan kunnen we opzienbarend nieuws te weten komen. Het kan informatie zijn over financiële zaken waarbij derden betrokken zijn zoals pensioenen, bedrijfsfinanciën, gezamenlijke financiën, nalatenschappen, leningen, schulden, verzekeringen en belastingen, maar ook over onze consumptiegewoonten en investeringen, technologische ontwikkelingen in het betalingsverkeer.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Dinsdag, 14 november 2023
De Zon in Schorpioen opposiet retrograde Uranus in Stier brengt een spannende , maar ook rusteloze en wat opstandige sfeer. Het brengt een energieverschuiving met zich mee, zoals een onverwacht nieuw begin.
De Toenemende Maan in Boogschutter zorgt voor een positieve stemming, brengt openheid en antwoorden. Deze Maan opent nieuwe deuren en nieuwe wegen en vormt een mooi aspect met Venus in Weegschaal. Samenwerking gaat dan veel gemakkelijker.
Ook Mercurius staat in Boogschutter, dus geniet van deze goede energie vandaag.
Verwacht vandaag het onverwachte. Veranderingen kunnen zich manifesteren in jezelf, maar ook door anderen of een externe gebeurtenis.

Woensdag, 15 november 2023
De Toenemende Maan is conjunct Mercurius in Boogschutter en sextiel Venus in Weegschaal.
Met deze prachtige verbinding weten we de juiste woorden te vinden. Een prachtige dag om een samenwerkingsverband tot stand te brengen, goed en eerlijk gesprek te voeren of de juiste manier te vinden om jezelf gehoord te voelen.
Door het vierkant met Saturnus in Vissen kun je misschien een antwoord krijgen wat je niet wil horen, maar uiteindelijk geeft het je wel het inzicht of de informatie die nodig is om te begrijpen van wat er aan de hand is.

Donderdag, 16 november 2023
Met Mercurius in Boogschutter sextiel Venus in Weegschaal komen er vandaag leuke dingen op je pad zoals een onverwacht telefoontje of bezoekje!
Vandaag zijn er lieve woordjes, een aangenaam gebaar, een liefdevolle aanraking, een mooi gedicht of liedje dat je blij maakt.
Mercurius en Venus vormen echter een inconjunct met de retrograde Jupiter in Stier. We hebben dus te maken met een YOD. Met dit aspectpatroon lijken dingen veel beter of veel slechter dan ze in werkelijkheid zijn.
Door meer te vertrouwen en het leven te beoordelen op de concrete feiten en minder op morele uitspraken die vaak erg gekleurd zijn door zelfrechtvaardiging en vermijding, ontstaat begrip en groeit het bewustzijn.

Vrijdag, 17 november 2023
Vandaag vormt de Zon een conjunctie met Mars in Schorpioen en met deze dynamische samenstand kan er spanning zijn. Iedere conjunctie met de Zon laat het begin van een nieuwe cyclus zien en deze cyclus met Mars gaat over daadkrachtig handelen en visie uitdragen.
Waar je vandaag ook mee begint, het heeft een goede kans van slagen.
Deze Zon/Mars conjunctie wordt wat minder heftig door de driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen. Je intuïtie wordt versterkt, dus je weet instinctief of iets goed of slecht is.
Geweldige energie voor kunstenaars, vrijwilligerswerk en goede doelen, studie en onderzoek.
Met de toenemende Maan in Steenbok een gunstige dag om iets te regelen of om langetermijnplannen vast te leggen.

Zaterdag, 18 november 2023
Ook vandaag is de Zon conjunct Mars in Schorpioen en deze gedreven en dynamische energie maakt enthousiast en kan jou aanzetten om actie te ondernemen of initiatieven te ontplooien.
De Toenemende Maan in Steenbok is conjunct Pluto in Steenbok en vormt een sextiel met Mars in Schorpioen. Met deze constructieve verbinding kunnen we ons goed concentreren op wat er moeten worden gedaan. Echt een dag om je te focussen, sportief bezig te zijn of dingen aan te pakken en onder controle te krijgen. Werk aan dingen die je wilt vasthouden.

Zondag, 19 november 2023
De toenemende Maan in Waterman vormt mooie aspecten met Venus in Weegschaal en Mercurius in Boogschutter. Deze Maan vraagt jou om je bewust te zijn van jezelf als individu en hoe jouw energie invloed heeft op anderen om je heen. Waterman heeft te maken met gemeenschap en verbindingen, nieuwe mensen en situaties, dus het gaat om hoe je verbinding maakt met nieuwe situaties.
Het vierkant met de retrograde Jupiter en Uranus in Stier laat zien dat je geduld moet hebben, want er kan uitstel of vertraging zijn bij het doorvoeren van veranderingen.
Toeval bestaat niet, dus omarm vertraging en zie het als een kans om extra informatie te verzamelen en plannen te maken!

Maandag, 20 november 2023
De Maan in Waterman is in haar Eerste Kwartierfase. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde! Tijdens de periode waarin het oude voor het nieuwe wordt verruild kunnen we te maken krijgen met wat tegenwerking, alsof de Maan ons op de proef stelt. Wijzigingen die de komende week worden doorgevoerd kunnen tot een positief resultaat leiden.
Deze Maan is vierkant Mars in Schorpioen en dat aspect veroorzaakt een explosieve atmosfeer, een onverzadigbaar verlangen, egoïsme, veeleisend gedrag, gedrevenheid, driftbuien en onvermijdelijke confrontaties.
Door de leermomenten merken we het effect van onze acties ons heen en wordt de universele Wet van Oorzaak en Gevolg duidelijk merkbaar.

Dinsdag, 21 november 2023
De Zon in Schorpioen is nog steeds conjunct Mars en vormt een sextiel met Pluto in Steenbok.
Met deze intense, maar onverbiddelijke energie geven we niet op en gaan we door tot de kern van een zaak of tot de waarheid boven tafel komt of tot een doel is bereikt. Gunstige dag om een gunst te vragen zoals opslag, betere arbeidsvoorwaarden of te solliciteren.
De Groeiende Maan in Vissen conjunct Saturnus houdt alles binnen de perken en geeft rust en kalmte.
Vandaag kunnen oplossingen worden gevonden om situaties ten goede te keren.
Waarom nog langer wachten?

Woensdag, 22 november 2023
De Tweede Kamerverkiezing.
De Zon conjunct Mars in Schorpioen en sextiel Pluto in Steenbok brengt een enorme golf van dynamische energie. Deze intense en doelgerichte energie geeft uithoudingsvermogen en vechtlust om ergens mee door te gaan totdat het doel is bereikt. Dus stel vervelende kluisjes niet langer uit, want vandaag is de dag om dat te doen. Geweldige sexy energie voor een date, om te solliciteren of een sterke indruk te maken! Dit is ook een goede financiële transit!
De Groeiende Maan in Vissen conjunct de retrograde Neptunus vormt een sextiel met de retrograde Jupiter in Stier.
Deze verbinding voedt vertrouwen en optimisme waardoor het voelt alsof we op de goede weg zijn. Door het vierkant met Mercurius in Boogschutter wordt er overgevoelig gereageerd.
Door onoplettendheid en overmoedigheid kunnen er misverstanden ontstaan, ongelukjes gebeuren of dingen kunnen zoekraken.

Donderdag, 23 november 2023
Deze dag voelt als een nieuw begin….
Vandaag betreedt de Zon het vurige rijk van Boogschutter, (het Huis van Jupiter) en blijft daar tot 22 december 2023. De energie van de Zon in het dierenriemteken Boogschutter brengt ons in de komende vier weken naar de Winterzonnewende. Ieder jaar wanneer de Zon in het optimistische dierenriemteken Boogschutter staat, heb je de mogelijkheid om jezelf te (her)ontdekken, op avontuur te gaan en te vernieuwen.
De Wassende Maan in Ram brengt vurige energie om daad bij het woord te voegen en de dingen in beweging te krijgen. Mars is de astrologisch heerser van Ram. Mars in Schorpioen sextiel Pluto in Steenbok versterkt die energie, dus er is uithoudingsvermogen en vechtlust om ergens mee door te gaan totdat het doel is bereikt. Geweldige energie voor een date, om te solliciteren of een sterke indruk te maken!
Het enthousiasme van de Zon in Boogschutter wordt met een vierkant afgeremd door Saturnus in Vissen waardoor er spanning ontstaat met autoriteiten of gezagsdragers en het moeilijk kan zijn om je energie gefocust te houden of volledig los te gaan.

Vrijdag, 24 november 2023
De Wassende Maan in Ram staat driehoek Mercurius in Boogschutter en met energie worden heel wat plannen gemaakt. De Zon in Boogschutter staat nog vierkant op de beperkende Saturnus in Vissen en dat kan een remmende factor zijn. We zijn wel gemotiveerd om resultaten te boeken, maar innerlijke onzekerheid en te hoge verwachtingen kan de reden zijn dat iets niet lukt.
Mercurius in Boogschutter vormt een inconjunctie met de retrograde Uranus in Stier en dit maakt bewust van de kracht van de gedachte. Negatieve gedachten zijn de oorzaak van angst en dat belemmert groei. Kritiek uiten of jezelf bekritiseerd voelen is een vorm van jezelf tegenwerken!

Zaterdag, 25 november 2023
De rode strijder Mars betreedt vandaag het vurige rijk van Boogschutter. Een bruisende en expansieve energie om erop uit te trekken of karweitjes te doen! Mars blijft tot 4 januari 2024 in Boogschutter verlegt grenzen, dus een mooie dag om op reis te gaan, met een studie te beginnen of zaken te doen met het buitenland.
Mars in Boogschutter krijgt echter te maken met een vierkant van Saturnus in Vissen en dat voelt alsof je in een auto rijdt met de rem erop.
Grenzen kunnen met voeten getreden worden, er is geen discipline, de lat wordt te hoog gelegd, een situatie kan worden onderschat of er is frustratie als iets geen doorgang kan vinden.
Saturnus remt af, dus we moeten geduld hebben.

Zondag, 26 november 2023
De bijna Volle Maan is conjunct retrograde Uranus in Stier en vormt een sextiel met de retrograde Neptunus in Vissen en driehoek Pluto in Steenbok.
Deze planetaire samenwerking zoekt stabiliteit en veiligheid in aardse zekerheden, maar ook relaties. De toenemende conjunctie met de retrograde Uranus in Stier is vooral van invloed op de economische situatie, die door de aard van de retrograde Uranus kan schommelen.
Blijf weg van negativiteit en omring jezelf met waar je gelukkig van wordt.

Maandag, 27 november 2023
Vandaag is het Volle Maan in Tweelingen. Een Volle Maan in een Beweeglijk teken als Tweelingen zorgt voor een bruisende sfeer van opwinding en intense mentale activiteit.
Deze Volle Maan wordt echter uitgedaagd met een oppositie van Mars in Boogschutter en een vierkant met Saturnus in Vissen. Door dit T-Vierkant kan een onverwachte gebeurtenis, nieuws, een ongeval of verandering je plannen in de war sturen. Mercurius in Boogschutter staat vierkant op de retrograde Neptunus in Vissen waardoor dingen onduidelijk of onzichtbaar zijn.
Hou dus rekening met onverwachte dingen, luister naar advies en pak kansen zodra deze zich voordoen. Niets forceren of ondoordachte risico’s nemen.

Dinsdag, 28 november 2023
De nog Volle Maan in Tweelingen vormt een driehoek met Venus in Weegschaal, maar staat vierkant op de retrograde Neptunus in Vissen en tegenover Mercurius in Boogschutter.
Door deze hoge energie worden gevoelige kwesties aan het licht gebracht. Het valt niet mee om het met elkaar eens te worden vandaag. Met deze energie kunnen we overgevoelig reageren op situaties.
Er is sprake van spraakverwarring, verkeerd begrepen worden, kleine lettertjes die niet worden gelezen, slechte verbinding zowel in relaties als onderweg. Een mening vurig verdedigen leidt niet tot een overwinning. Probeer de waarheid te filteren en let op wat je zegt. Luister en heb vertrouwen.

Woensdag, 29 november 2023
Met de Afnemende Maan in Kreeft gaat het vandaag om familie en thuis, alles wat troost en traditie brengt, alles waar we om geven.
De Afnemende Maan in Kreeft vormt een driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen en met dit harmonische aspect weten we op een nuchtere en realistische manier om te gaan met situaties en moeilijkheden het hoofd te bieden.
Verandering kan een goede zaak zijn. Zelfs de kleinste verandering kan het grote verschil maken om je emotionele fundament te verstevigen.

Donderdag, 30 november 2023
Op de laatste dag van november 2023 vormt de Afnemende Maan in Kreeft een sextiel met de retrograde Jupiter en Uranus in Stier. Luister naar de boodschappen die vanuit het universum tot ons komen. Concentreer je vandaag op het versterken van jouw interne basis om de balans te vinden, voor jezelf, voor je werk en relaties. We hebben vandaag te maken met wel twee lastige, maar wel leerzame inconjuncties:
De Zon in Boogschutter vormt een inconjunct met de retrograde Jupiter in Stier en dat laat een grote gedrevenheid zien, maar wil de eigen zin doordrijven ongeacht wat anderen daarvan vinden.
Ook Venus vormt een inconjunct met de retrograde Neptunus in Vissen
en dat zorgt voor extra verwarring in relaties. Een verwachting kan door een onjuiste inschatting niet worden waargemaakt of de dingen lijken mooier dan ze in werkelijkheid zijn.
Niet teveel van jezelf uitgaan, maar probeer anderen te inspireren om het samen te doen.

Dagen oktober 2023

Zondag, 1 oktober 2023
Op de eerste dag van oktober 2023 staat de afnemende Maan in het aardeteken Stier en deze vormt een sextiel met de retrograde Saturnus in Vissen. Deze energie is gericht op financiën en waarde. Vandaag is echt zo’n dag om geconcentreerd bezig te zijn om bijvoorbeeld je administratie te doen. Met de Zon in Weegschaal is het goed om samen een goed gesprek te hebben over de toekomst. Met Mars in Weegschaal inconjunct de retrograde Uranus in Stier moet je wel op je hoede zijn, want er kunnen vanuit frustraties onverwachte en verstorende gebeurtenissen plaatsvinden.

Maandag, 2 oktober 2023
De afnemende Maan is conjunct de retrograde Jupiter en Uranus in Stier en vormt een sextiel met de retrograde Neptunus in Vissen. Op zich een rustige dag om je bezig te houden met financiële zaken. Met deze energie komen vanzelf de antwoorden die je nodig hebt.
De Afnemende aardse Maan in Stier staat vierkant op Venus in Maagd en dit maakt het een prima dag voor een duidelijk gesprek. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar toch is het oppassen geblazen. Mercurius in Maagd staat tegenover de retrograde Neptunus in Vissen. Het valt niet mee om je focus te houden. Houd je aan je schema. Laat je inspireren, maar laat je niet afleiden.

Dinsdag, 3 oktober 2023
Mercurius in Maagd vormt vandaag een driehoek met de retrograde Pluto in Steenbok.
Vandaag worden situaties uit het verleden geanalyseerd, willen we de diepere betekenis van iets begrijpen door te lezen of op onderzoek uit te gaan.
Een ontmoeting kan van grote invloed zijn op je manier van denken. Mercurius gaat bijna het teken Maagd verlaten, dus er moeten issues die vanaf eind juli 2023 speelden worden afgesloten.
Venus in Leeuw inconjunct de retrograde Neptunus in Vissen kan vandaag en morgen de oorzaak zijn van twijfel, wensdenken en dilemma’s. Daarom is het raadzaam om vandaag geen grote aankopen te doen of zakelijke verplichtingen aan te gaan.

Woensdag, 4 oktober 2023
De Afnemende Maan in Tweelingen brengt je op inspirerende ideeën.
De invloed van Mars in Weegschaal conjunct de Zuidknoop brengt de samenwerking op gang.
Er wordt vandaag met de Mercurius in Maagd heel wat afgepraat en tijdens gesprekken krijg je te horen wat je moet weten. Door de invloed van Venus in Leeuw inconjunct de retrograde Neptunus in Vissen is het misschien wishful thinking…
Aan de ene kant zien we al het mooie om ons heen, maar je kan ook zien wat je graag wil zien of iets mooier doen lijken dan het in werkelijkheid is…vooral als het gaat om een relatie of financiële situatie.

Donderdag, 5 oktober 2023
De Afnemende Maan in Tweelingen vormt een harmonische driehoek met Mars in Weegschaal en dat is een aangename flow. Vandaag is een uitermate geschikte dag om onafgewerkte administratieve zaken af te werken.
Het sextiel van de Maan in Tweelingen met Venus in Leeuw geeft een positieve draai aan de dag. 
Ontmoetingen en vergaderingen verlopen harmonieus en aangenaam. Het is een dag om met je geliefde mooie herinneringen op te halen en liefde te delen.
Mercurius in Maagd inconjunct de retrograde Neptunus in Vissen laat wel een waarschuwing zien:
Wees duidelijk in woorden en intenties!

Vrijdag, 6 oktober 2023
De Maan in Kreeft is in de Laatste Kwartierfase, dus een prima dag van om onafgewerkte zaken met betrekking tot huis en familie af te werken. Vanaf vandaag tot 22 oktober 2023 reist onze kosmische boodschapper Mercurius door het sociale Luchtteken Weegschaal. Deze mentale energie wijst erop dat onze collectieve communicatie gericht zal zijn op samenwerking, rechtvaardigheid, balans en hoe we informatie met elkaar delen. Beide kanten van situaties zien, compromissen sluiten, onderhandelen en bemiddelen, voor- en nadelen afwegen en de vrede te bewaren. Toch is er een dubbel gevoel…
Het lastige aspect Venus in Leeuw inconjunct de retrograde Pluto in Steenbok doet verlangen naar een diepe emotionele verbinding, maar tegelijkertijd zijn er twijfels en angst voor verraad, verlating en dubbele agenda’s.

Zaterdag, 7 oktober 2023
De Afnemende Maan in Kreeft vormt een sextiel met de retrograde Uranus in Stier en een driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen. Op zich een aardige dag, maar we zijn wat afwezig. Door de oppositie van de Afnemende Maan in Kreeft met de retrograde Pluto in Steenbok en vierkant Mars in Weegschaal voelen we precies wat er nodig is om controle over een situatie te krijgen die met veiligheid, huis of familie te maken heeft.
Als dat (nog) niet het geval is, dan weet je vandaag welke richting je moet inslaan om een situatie weer in de hand te krijgen.
De Zon in Weegschaal inconjunct de retrograde Jupiter in Stier kan vandaag de oorzaak zijn van innerlijke rusteloosheid, opstandigheid en het verlangen om grenzen te verleggen. Je kunt geen grenzen verleggen als je deze niet kunt zien!
Het kan verleidelijk zijn om naar anderen uit te halen wanneer je het gevoel hebt dat je wordt tegengehouden. Probeer een probleem rustig en rationeel te benaderen.

Zondag, 8 oktober 2023
De Afnemende Maan in Leeuw vormt een sextiel met Mercurius in Weegschaal.
Het creatieve vuur van Leeuw zet met deze verbinding alles in beweging.
Vandaag kan er verhelderend nieuws zijn waardoor je de dingen in een ander daglicht gaat zien!
Mars in Weegschaal staat vierkant op de retrograde Pluto in Steenbok.
Vandaag kunnen er onverwachte situaties ontstaan op het werk, onderweg of in de relatie.
Er kan sprake zijn van agressie en geweld. Vandaag gebeurt alles tegelijk en als dat het geval is moeten we kunnen schakelen. Mensen begrijpen elkaar niet, reageren objectief en praten langs elkaar heen. Iets kan ruzie veroorzaken en dit kan iets zijn dat het beste kan worden vermeden. Vandaag komen dingen met “ een moeilijk randje” aan de orde, wordt kritiek geleverd of zijn we het met elkaar oneens. Probeer tot de kern te komen van wat het ook is dat je frustreert.

Maandag, 9 oktober 2023
Hou er rekening mee dat ook vandaag Mars in Weegschaal vierkant op de nog retrograde Pluto in Steenbok staat.
Er kan veel worden bewerkstelligt, maar aan de andere kant kan er ook sprake zijn van machtsstrijd en onenigheid. We willen zo veel en zijn tot het uiterste bereid, maar dat kan ook averechts werken. Pas dus extra goed op in het verkeer en met scherpe voorwerpen.
De Afnemende Maan in Leeuw staat vierkant op de retrograde Jupiter en Uranus in Stier!
Mensen zullen in het zakenleven elkaar proberen om elkaar de loef af te steken, uit te dagen en te overtreffen. Er kan een verandering zijn waaraan je wilt werken, maar de timing ervoor is op dit moment waarschijnlijk niet goed. Geen impulsieve beslissing nemen.

Dinsdag, 10 oktober 2023
Venus betreedt vandaag het aardse teken Maagd. De energie van Venus in is Maagd logisch, georganiseerd, praktisch, kieskeurig, plichtsgetrouw en serieus. Met deze energieverschuiving tot 8 november 2023 heerst het perfectionisme, maar ook de irritatie en ergernis wanneer iets in relaties niet gaat zoals Venus het wil.
Venus in Maagd krijgt de retrograde Saturnus in Vissen tegenover zich, dus dat kan de oorzaak zijn van remmingen in alle vormen van relaties. Er hoeft maar iets te gebeuren of het is mis,
Venus in oppositie met Saturnus in Vissen wil dingen duidelijk maken, dus partijen komen recht tegenover te elkaar te staan.
Het kan vandaag alle kanten opgaan. Misschien ben je teveel bezig met je werk en heb je te weinig aandacht voor je partner of net andersom. Probeer de gouden middenweg te vinden.

Woensdag, 11 oktober 2023
Vandaag gaat Pluto in Steenbok direct lopen na een lange retrogradeslaap.
Pluto in Steenbok wil verandering, hervorming en transformatie. Grote verschuivingen worden door velen ervaren, zowel persoonlijk als collectief.
Met Pluto direct bijna aan het eind van Steenbok komt de tijd om je te concentreren op het afronden van carrière, richting, verantwoordelijkheden of structuren.
Venus in Maagd opposiet de retrograde Saturnus in Vissen kan de oorzaak zijn van hoge verwachtingen en werkdruk. Werk, taken, klusjes en projecten vereisen waarschijnlijk je aandacht en dat wil je zo efficiënt mogelijk doen.
De Afnemende Maan in Maagd driehoek de retrograde Jupiter in Stier kalmeert en vraagt ons om het rustig aan te doen.

Donderdag, 12 oktober 2023
De Afnemende Maan in Maagd vormt een driehoek met de retrograde Uranus in Stier en Pluto in Steenbok. Vandaag kan er een verrassende wending zijn.
De oppositie van de Afnemende Maan in Maagd met de retrograde Neptunus in Vissen maakt de sfeer extra gevoelig en vraagt om een goede balans tussen werk en slaap, routine en rust! Vandaag is het niet duidelijk hoe een persoon of situatie in werkelijkheid is. Door Mercurius inconjunct de retrograde Jupiter in Stier wordt er gekletst of worden verkeerde dingen gezegd op de verkeerde momenten. Denk goed na voordat je spreekt!
Deze emotionele onderstroom kan leiden tot misverstanden, kritiek en nerveuze spanningen, vermoeidheid of minder gemotiveerd zijn om in actie te komen. Dit is echt een dag om vrij te nemen, de tijd te nemen om te ontspannen, te genieten en weer in contact te komen met het moment. Zorg voor balans, want a.s. zaterdag is er een totale Zonsverduistering in Weegschaal..!

Vrijdag, 13 oktober 2023
Vandaag betreedt de rode strijder Mars de mysterieuze wateren van Schorpioen.
De ontembare energie van Mars voelt zich hier thuis. Mars in Schorpioen is bereid te vechten om ieder doel te bereiken, ongeacht de consequenties. Met Mars in Schorpioen gaat het voornamelijk over geld. De Verdwijnende Maan in Weegschaal maakt zich op de voor de Zonsverduistering van morgen…! Mars in Schorpioen vormt een vloeiende driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen en dat geeft discipline, kracht, vertrouwen en concentratievermogen om complexe taken te volbrengen en vooruitgang op de lange termijn te boeken!
Maak nu je intenties, want de deur gaat wagenwijd open voor samenwerking en eerlijkheid.
Venus in Maagd is gefixeerd op details en houdt je aan een goede dagelijkse planning.

Zaterdag, 14 oktober 2023
Vandaag is de Totale ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal. Deze sterke kosmisch gestuurde energie conjunct Mercurius in Weegschaal en vierkant Pluto in Steenbok is gericht op het creëren van evenwicht op alle gebieden van het leven en is van grote invloed op de Kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok.
Deze Zonsverduistering breekt af, maar opent de poort voor vruchtbare en gezonde relaties, samenwerkingsovereenkomsten, nieuwe partnerschappen, toezeggingen en compromissen.
Lees meer over deze Zonsverduistering in Weegschaal en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Zondag, 15 oktober 2023
De Groeiende Maan is de diepere wateren van Schorpioen binnengetreden. Schorpioen brengt diepgang, intensiveert emoties en haalt gevoelens naar boven die we liever voor onszelf en de buitenwereld verborgen houden. Door de confrontatie met deze gevoelens aan te gaan is echter wel transformatie en genezing mogelijk. Een dag van onthullingen, dingen die je moet weten.
Door de Maan conjunct een passionele Mars in Schorpioen is de sfeer onrustig en de stemming kan omslaan. Wees eerlijk tegen jezelf. Zo vlak na de Zonsverduistering in Weegschaal zoeken we de balans en komt duidelijk naar voren wat er moet veranderen.
De Zon inconjunct de retrograde Uranus in Stier kan een stoorzender zijn vandaag. Onverwachte ontwikkelingen kunnen je dag overhoop halen door bijvoorbeeld een ruzie of gebeurtenis. In ieder geval verloopt deze dag anders dan je had verwacht.

Maandag, 16 oktober 2023
Een leerzame dag.
De Groeiende Maan in Schorpioen vormt een sextiel met Venus in Maagd en staat tegenover de retrograde Jupiter en Uranus in Stier. De stemming kan vandaag wisselvallig zijn, dus geen goede dag om belangrijke (financiële) beslissingen te nemen. Vandaag kunnen politieke spanningen of spanningen in relaties de boel op scherp zetten. Met geduld en doorzettingsvermogen krijgen we wat we nodig hebben. Het is goed om vandaag wat afstand te nemen. Vandaag kom je dingen te weten die je moet weten.

Dinsdag, 17 oktober 2023
De Groeiende Maan in Schorpioen staat tegenover retrograde Uranus in Stier.
Het is mogelijk dat er vandaag een doorbraak komt zodat je weet wat er te doen staat.
Mercurius in Weegschaal vormt morgen een inconjunctie met de retrograde Uranus in Stier en dat wordt vandaag gevoeld. We worden uitgedaagd om bewuster te worden en buiten maatschappelijk aanvaardbare kaders te denken. We moeten ons allemaal aanpassen, maar te veel aanpassen kan ook belemmerend zijn voor je eigen groei. Als je constant kritiek hebt of je bekritiseerd voelt, kan dit een aanwijzing zijn dat je jezelf ervan weerhoudt vooruit te komen.

Woensdag, 18 oktober 2023
Mercurius in Weegschaal vormt vandaag een inconjunctie met de retrograde Uranus in Stier.
De sfeer is gespannen, want er kan een mening of standpunt vandaag door zomaar worden ontkend, teruggedraaid of verdraaid. We zijn op zoek naar iets zonder echt te weten waarnaar we op zoek zijn. De waarheid komt niet boven tafel of worden dingen verkeerd geïnterpreteerd.
Er worden vreemde ideeën of meningen gepredikt of er komt bizar nieuws.
De groeiende Maan vierkant Venus en de retrograde Saturnus in Vissen laat zien dat mensen op je zenuwen kunnen werken. Eigenwijze mensen kun je beter gelijk geven, ook al weet je beter.
Vertrouwen in ons eigen kunnen zal ons daarbij de juiste richting wijzen. Neem wat afstand.

Donderdag, 19 oktober 2023
De Zon in Weegschaal is inconjunct de retrograde Neptunus in Vissen en daardoor kunnen twijfels ontstaan of worden situaties in de relatie verkeerd geïnterpreteerd. Vandaag is het lastig om tot een compromis te komen. Het is raadzaam om vandaag een stap terug te doen om de balans terug te vinden. Is er meer compassie nodig in de relatie of heb je juist teveel gegeven om de ander naar de zin te maken?
Vandaag vormt ook Mercurius in Weegschaal een inconjunct met de retrograde Neptunus in Vissen en dit gespannen aspect benadrukt de noodzaak om het rationele met het onwerkelijke in evenwicht te brengen. Wees je meer bewust van het verschil tussen wat echt is en wat door illusie is gecreëerd.
De groeiende Maan in Boogschutter vierkant retrograde Neptunus in Vissen kan onthullend zijn. Bewaak je eigen grenzen en laat je niet meeslepen in een negatieve spiraal.

Vrijdag, 20 oktober 2023
De Zon in Weegschaal is vandaag conjunct Mercurius in Weegschaal.
Mercurius gaat over het bewuste denken …. Met deze mentale energie kunnen we ons goed concentreren en nieuwe ideeën en plannen maken. Je kunt nu het resultaat zien van een project waar je 6 tot 8 weken geleden mee begonnen bent.
De Zon conjunct Mercurius in Weegschaal vormt wel een toenemend vierkant met Pluto in Steenbok.
Het kan de oorzaak zijn van afreageren of een ruzieachtige sfeer of er gebeuren onbegrijpelijke dingen.
Je zou het zo kunnen zien, je DENKT dat er iets aan de hand is…en Pluto in Steenbok laat je zien wat er werkelijk aan de hand is…
Concentreer je met de groeiende Maan in Steenbok op wat belangrijk is en blijf daarbij.

Zaterdag, 21 oktober 2023
Vandaag staan de Zon en Mercurius in Weegschaal exact vierkant op Pluto in Steenbok.
Mercurius gaat onder andere over denkprocessen en deze worden krachtig uitgedaagd door Pluto, de planeet van transformatie. Vandaag moet de onderste steen bovenkomen…
Standpunten worden hartstochtelijk verdedigd en soms gaat het hard tegen hard.
Het kan zijn dat je je aangevallen voelt of dat jouw standpunt in twijfel wordt getrokken. Met ruzie is nog nooit iets goeds opgebouwd, dus probeer het onderliggende probleem te achterhalen en op te lossen.
De groeiende Maan conjunct Pluto in Steenbok laat zien dat we worden beïnvloed door de stemming van anderen. De stemming kan zomaar omslaan. Een dag van intense gevoelens die met het verleden zijn verweven.

Zondag, 22 oktober 2023
De Maan in Steenbok is in haar Eerste Kwartierfase. Deze Maan vraagt ons om eerst oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten voordat tot actie wordt overgaan. In de periode waarin je het oude voor het nieuwe verruilt en afscheid neemt van alles wat is geweest, kun je een periode van leegte of tegenwerking ervaren, alsof de Maan ons op de proef stelt. Is alles wel goed voorbereid? De Zon en Mercurius staan op het punt om Weegschaal te verlaten, dus goede energie om aanpassingen te doen, af te sluiten, af te werken, dingen te regelen of om officiële documenten te ondertekenen.
Venus in Maagd vormt een toenemende driehoek met de retrograde Jupiter in Stier en dat maakt het gemakkelijker om met anderen om te gaan en brengt een aangename sfeer.
Even er tussenuit, even wat anders doen. Mooie dag voor interacties en transacties.

Maandag, 23 oktober 2023
Onze razende planetaire reporter Mercurius betreedt vandaag het intense teken Schorpioen.
De mentale energie van Mercurius in Schorpioen is pure fascinatie, is intens, scherp, observeert en wil alles weten, vooral op het gebied van relaties, financiële problemen, lange termijn investeringen en wat er nodig is om dingen samen te brengen.
Mercurius in Schorpioen vormt direct een vloeiende driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen waardoor al die mentale energie productief kan worden ingezet!
Venus in Maagd driehoek de retrograde Jupiter in Stier maakt de sfeer onder de Wassende Maan in Waterman meer gemoedelijk en toegankelijk. Mooie dag voor interacties en transacties.
Hou er met de Wassende Maan vierkant Mars in Schorpioen en de retrograde Uranus in Stier wel rekening mee dat plannen onverwacht kunnen worden gewijzigd of dat een kleine aanpassing moet worden gedaan.

Dinsdag, 24 oktober 2023
Vanaf vandaag reist de Zon door Schorpioen, het magische rijk van Pluto.
In de komende vier weken worden dingen achter de schermen worden uitgewerkt om later in de openbaarheid te worden gebracht. Met de Zon in Schorpioen gaat het vooral om zelf-transformatie en onthullingen, maar ook over onze financiën, investeringen, gezamenlijke activa en zekerheid op lange termijn. Met de Zon en Mercurius in Schorpioen een periode waarin ons denken, speciale uitwisselingen en perceptie indringend, diep en transformatief gekleurd zal zijn.
De Zon in Schorpioen vormt een vloeiende driehoek met Saturnus in Vissen.
Het bewuste Zelf wordt met realisme en structuur verenigd. Een praktisch aspect om te reorganiseren, zaken onder controle te krijgen, opnieuw definiëren van onze lange termijn doelen en het krijgen van steun van hogerhand.

Woensdag, 25 oktober 2023
De Wassende Maan in Vissen is conjunct de retrograde Saturnus in Vissen en dat helpt ons te focussen en controle te krijgen over wat aandacht nodig heeft.
Deze Wassende Maan vraagt jou om je bewust te zijn van jezelf als individu en hoe jouw energie van invloed is op anderen om je heen.
De oppositie van de Maan met Venus in Maagd vraagt om evenwicht.
Iemand teveel claimen kan vandaag een issue zijn.
Zoek de gulden middenweg. Er kunnen vandaag wel dingen worden onthuld waardoor je drijfveren in relaties beter begrijpt, wat heb jij nodig en wat anderen van jou verwachten.

Donderdag, 26 oktober 2023
De Wassende Maan in Vissen conjunct de retrograde Neptunus in Vissen en sextiel Pluto in Steenbok maakt de verbinding met je hogere Zelf en laat je dromen. Deze geïnspireerde Maanenergie verhoogt intuïtie en dat draagt bij aan een goede communicatie.
Donderdag hoort astrologisch gezien bij Jupiter. De retrograde Jupiter in Stier focust de aandacht op waar we voor moeten zorgen en wat we hebben, financiële zekerheid voor nu en de toekomst.
Overmorgen, op 28 oktober 2023 is er een Maansverduistering in Stier waarbij het gaat over het thema veiligheid en financiële stabiliteit. Over het algemeen is het een rustige dag.

Vrijdag, 27 oktober 2023
De energie van de bijna Volle Maan in Ram wil dingen in beweging brengen, brengt ons hernieuwde energie, zet ons aan tot actie en wil nieuwe initiatieven ontplooien.
Vandaag hangt er iets in de lucht waardoor we gejaagd zijn en bereid zijn om snel actie te ondernemen om doelen voor elkaar te krijgen. Met deze energie willen we niet afwachten, maar er voor gaan en eigen kansen creëren. Toch kan deze dag anders verlopen waardoor we moeten schakelen en aanpassingen moeten doen.
Mars en Mercurius in Schorpioen staan in de komende dagen tegenover de retrograde Jupiter in Stier. Door deze oppositie willen we ons bewijzen, willen we te veel en het liefst tegelijk. Te veel willen, verspilling of overdrijving leidt tot verlies. Er kan teveel geld wordt uitgegeven, er worden miskopen gedaan of er worden beloftes gedaan die niet kunnen worden waargemaakt.

Zaterdag, 28 oktober 2023
De Volle Maan in Stier is een gedeeltelijke Maansverduistering op 5º in het aardeteken Stier.
Deze Maansverduistering conjunct de retrograde Jupiter in Stier laat het resultaat zien van financiële projecten en veranderingen van projecten van 1 tot 2 jaar geleden.
Wat is zeker? Wat geeft zekerheid en vertrouwen? Deze Maansverduistering geeft aan dat niets zeker is, ook wat je denkt te bezitten. Zekerheid is iets wat je in jezelf vindt.
Deze Verduistering brengt veel naar boven. Ook al is het is een gedeeltelijke Verduistering, de invloed met Mars opposiet de retrograde Jupiter in Stier tijdens deze Verduistering zal er echt niet minder om zijn. Verduisteringen zijn wel tien maal krachtiger dan een gemiddelde Volle Maan.
Lees meer over deze Maansverduistering en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Zondag, 29 oktober 2023
Wintertijd begint, de klok gaat een uurtje terug.
Door Mars en Mercurius in Schorpioen opposiet de afnemende Maan en retrograde Jupiter in Stier mis je de motivatie om positief of optimistisch te zijn of dingen in beweging te zetten.
Jupiter maakt alles groter, blaast alles op en dan is het goed om binnen de grenzen van mogelijkheden te blijven. Het valt niet mee om met de retrograde Jupiter overzicht te krijgen of het grote plaatje te zien. Neem dus wat afstand.
Vandaag kunnen er onverwachte situaties ontstaan op het werk, onderweg of in de relatie.
Het voelt alsof we voor de keuze worden gesteld tussen het één of het ander, kiezen voor vrijheid of voor zekerheid. Verantwoordelijkheid is ook een keuze.

Maandag, 30 oktober 2023
De Afnemende Maan in Stier is conjunct retrograde Uranus in Stier, sextiel de retrograde Neptunus in Vissen en driehoek Pluto in Steenbok is gunstig voor zowel de handel als voor relaties!
Mercurius is conjunct Mars in Schorpioen en deze twee staan nog steeds tegenover de retrograde Jupiter in Stier. Je kunt heel enthousiast worden van je ideeën of wat je leert of wat je hoort en je wil graag iets doen met die ideeën.
Door de invloed van Mercurius in Schorpioen worden antwoorden gevonden en kunnen we beter waarnemen en rationaliseren hoe we extern worden beïnvloed door de veranderende toestand in de wereld in het algemeen.

Dinsdag, 31 oktober 2023
Halloween!
Op de laatste dag van oktober 2023 vormt de Afnemende Maan in Tweelingen een vierkant met de retrograde Saturnus in Vissen. Met deze energie wordt de aandacht gericht op serieuze zaken!Gewoon lekker bezig zijn en je hoofd erbij houden.
Venus in Maagd vormt vandaag op 12º een exacte driehoek met de retrograde Uranus in Stier.
De koele Venus in Maagd is de onvoorspelbare slapende Uranus goed gezind en nodigt je uit om naast het werk even tijd te maken voor de leuke dingen in het leven.
Deze verbinding in het element Aarde nodigt uit om nieuwe facetten van het leven te ontdekken waarbij de behoefte bestaat om samen even te ontsnappen aan alle hectiek van deze tijd.

Dagen september 2023

Vrijdag, 1 september 2023
De eerste dag van september 2023 is het begin van de meteorologische Herfst.
De Afnemende Volle Maan in Vissen vormt een conjunctie met de retrograde Neptunus en een sextiel met de retrograde Uranus in Stier en Pluto in Steenbok. Deze geïnspireerde en positieve Maanenergie laat over het algemeen een rustige dag zien met niet al te veel stress. Vrijdag (Freya) wordt geregeerd door Venus. Venus is nog steeds retrograde in Leeuw. Richt je energie daarom op gebieden die je hebt verwaarloosd of waarvoor je eerder niet de motivatie voor had.
Een dag van opruimen en loslaten, maar doe niet meer dan één ding tegelijk.

Zaterdag, 2 september 2023
De Afnemende Maan in Ram staat tegenover Mars in Weegschaal laat zien dat het geduld ver te zoeken is. Mars in Weegschaal vormt een inconjunct met de retrograde Saturnus in Vissen.
Door dit spanningsaspect kan het vinden van balans tussen deze twee totaal verschillende energieën moeilijk en verwarrend zijn. Projecten worden gefrustreerd door verkeerde timing en onverklaarbare problemen. Hou er dus rekening mee dat het vandaag niet zomaar lukt om iets voor elkaar te krijgen. Met de hulp van de retrograde Venus in Leeuw kan toch de deur worden geopend naar samenwerking en compromis, naar geven en nemen. Wat nodig is, is geduld.

Zondag, 3 september 2023
De Afnemende Maan in Ram vormt een spanningsvierkant met de retrograde Pluto in Steenbok.
Door dit spanningsveld kan er negatief en overtrokken worden gereageerd, maar het herinnert ons eraan dat niets voor altijd kan duren. Het is raadzaam om met de energie van de retrograde Mercurius in Maagd je energie goed te richten door dingen te doen die concentratie vereisen.
Zorg vandaag voor een goede planning.

Maandag, 4 september 2023
Vanaf vandaag gaat Venus op 12º weer direct in Leeuw, maar het duurt nog een tijdje voordat de schaduwperiode van retrograde helemaal voorbij is. Op alles wat tijdens de periode van retrograde is geleerd, geheeld en opgeruimd, kan nu verder worden gebouwd.
Wat is praktisch haalbaar? Hoe gaan we nu verder? Jupiter gaat vanaf vandaag op 15º retrograde in Stier. Jupiter is de reuzenplaneet die symbool staat voor groei en ontwikkeling. Wanneer deze gigantisch grote planeet retrograde draait kun je het gevoel hebben van onstabiliteit en dat er niet al te veel in je leven gebeurt qua ontwikkeling of groei, maar dat klopt niet!
We zijn immers altijd in ontwikkeling!
Lees meer over de retrograde Jupiter en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Dinsdag, 5 september 2023
De retrograde Mercurius in Maagd vormt een driehoek met de retrograde Jupiter in Stier en dat is een gunstige energie om conceptplannen te presenteren en belangrijke e-mails te versturen.
Focus wel op details en vertrouw op de praktische energie van de Maan in Stier.
De Afnemende Maan in Stier conjunct retrograde Jupiter en Uranus in Stier is sextiel retrograde Neptunus in Vissen en driehoek retrograde Mercurius in Maagd en retrograde Pluto in Steenbok.
Samengevat: een rustige dag van langzaam aan, dan breekt het lijntje niet. Dingen op orde krijgen! Met deze nuchtere en praktische energie gaat het om afwerken en opbouwen van dingen die blijvend zijn. Hoofd koel en voetjes warm.

Woensdag, 6 september 2023
De Maan in Tweelingen is in haar Laatste Kwartierfase en dat is altijd een keerpunt.
De (linker)helft van de Maan is nu zichtbaar. In aanloop tot de Nieuwe Maanfase herinnert zij ons weer aan de noodzaak van loslaten, om zo ook voor jezelf groei toe te staan, om innerlijke groei mogelijk te maken.
Deze Laatste Kwartiermaan sextiel Venus in Leeuw en driehoek Mars in Weegschaal vraagt om verantwoordelijk te zijn voor wat we zeggen en doen. Vandaag kan er interessante informatie onze kant opkomen.
De Zon is conjunct de retrograde Mercurius in Maagd en met deze nieuwe cyclus kan een oplossing worden gevonden of een geheim of mysterie worden onthuld. Misschien is er iets waar je nu mee aan de slag wil gaan en het resultaat zie je in ongeveer 6-8 weken hierna. Focus en wees praktisch. Gunstig om te brainstormen over belangrijke ideeën, het plannen en analyseren van situaties die je kunnen helpen om vooruit te komen.

Donderdag, 7 september 2023
De Afnemende Maan in Tweelingen staat vierkant op de retrograde Neptunus in Vissen en laat een waarschuwing zien: Wees duidelijk in woorden en intenties, want er kunnen vandaag misverstanden optreden als je dat niet doet.
Door dit spanningsvierkant kun je je uitgeput voelen. Neem niet teveel op je schouders vandaag en pak je rust. Eén ding tegelijk en zorg voor een goede planning.

Vrijdag, 8 september 2023
De Zon in Maagd vormt een vruchtbare driehoek met de retrograde Jupiter in Stier.
Een geweldige dag met kans op succes op het gebied van carrière en financiële zaken zoals het doen van investeringen. Openstaan voor mogelijkheden kan gunstig voor je zijn zoals solliciteren naar een baan of studie. Echt een dag om je positie te verstevigen en voor het aanpakken van problemen.
De Afnemende Maan in Kreeft laat zien dat het een gunstige dag is voor huiselijke aangelegenheden zoals achterstallige klusjes doen, verbeteringen aanbrengen om je huis en woonomgeving veiliger en comfortabel te maken.

Zaterdag, 9 september 2023
Saturnus is astrologisch verbonden met de zaterdag. Door de retrograde Saturnus in Vissen hebben we te maken met het verwerken van karma. Hebben we geleerd van levenslessen? Saturnus leert ons om onrealistische doelen en illusies achter te laten en te vertrouwen op de stroom van het leven.
De Afnemende Maan in Kreeft vormt een driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen.
Met dit harmonische aspect weten we op een nuchtere en realistische manier om te gaan met situaties en om moeilijkheden het hoofd te bieden.
Verandering kan een goede zaak zijn. Zelfs de kleinste verandering kan het grote verschil maken.

Zondag, 10 september 2023
De Afnemende Maan in Kreeft sextiel retrograde Uranus in Stier, driehoek retrograde Neptunus in Vissen en oppositie retrograde Pluto in Steenbok laat ons even stilstaan om te luisteren naar de boodschappen die vanuit het universum tot ons komen. Concentreer je vandaag op het versterken van jouw interne basis om de balans te vinden, voor jezelf, voor je werk en relaties.
De Zomer is bijna voorbij… en we maken ons op voor de wisseling van het seizoen.
Het kan zijn dat je vandaag tijd voor jezelf nodig hebt om binnen je eigen bubbel jezelf terug te vinden.

Maandag, 11 september 2023
De Afnemende Maan in Leeuw in conjunct Venus in Leeuw en vormt een sextiel met Mars in Weegschaal.
Vandaag zoeken we toenadering tot elkaar en hebben we aandacht nodig.
Deze vrolijke en creatieve energie voelt goed, dus volg je hart met alles wat je doet en met wie je ontmoet.
Vandaag kunnen verstoorde emotionele banden weer worden hersteld.
Mercurius is nog retrograde in Maagd en daardoor lopen we niet te hard van stapel.

Dinsdag, 12 september 2023
De Afnemende Maan in Leeuw is vierkant de retrograde Jupiter en Uranus in Stier.
Met deze verbinding zijn we in een creatieve modus! Ideeën en plannen waarmee je emotioneel verbonden bent worden onder de aandacht gebracht. Met deze verbinding kan vooruitgang worden geboekt.
Er kan iets zijn dat je van streek maakt. In plaats van boos te worden moet je proberen de situatie eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

Woensdag, 13 september 2023
De woensdag wordt geregeerd door Mercurius en deze is nog steeds retrograde in Maagd.
Met de energie van de Verdwijnende Maan in Maagd opposiet de retrograde Saturnus in Vissen is het raadzaam om alleen te werken, je administratie op orde te brengen en je aan een goede planning te houden. Een goed gesprek met jezelf brengt duidelijkheid. Zorg dat je een to-do lijstje hebt en werk dat systematisch af, anders komt er niet veel van terecht.
Vanaf vandaag reist asteroïde Pallas door Weegschaal en worden hoofd en hart in evenwicht gebracht, zodat verstandige keuzes kunnen worden gemaakt.
Ook asteroïde Vesta reist vanaf vandaag door Kreeft. Het is tijd om jezelf toe te wijden aan je huis en gezin en het bouwen van een stabiele basis voor jezelf en je geliefden.

Donderdag, 14 september 2023
De Verdwijnende Maan conjunct retrograde Mercurius in Maagd vormt een driehoek met de retrograde Jupiter in Stier. Met deze verbinding kunnen goede intenties worden neergezet, want morgen is het Nieuwe Maan. Ideeën en plannen waarmee je emotioneel verbonden bent worden onder de aandacht gebracht. Met deze verbinding kan vooruitgang worden geboekt.
Mercurius gaat morgen met de Nieuwe Maan direct in Maagd en dat geeft aan dat we op de goede weg zijn.
Een geweldige dag om nieuwe routines te ontwikkelen en productief te zijn.

Vrijdag, 15 september 2023
Mercurius in Maagd loopt vanaf vandaag weer direct. Er komt weer schot in de zaken.
Een goed moment om te gaan solliciteren, voor een nieuw project, nieuwe routine of iets weer georganiseerd te krijgen. De tijd breekt aan om dingen af te werken die al een tijdje zijn uitgesteld.
Asteroïde Ceres reist vanaf vandaag door Schorpioen en dan gaat het om resultaten behalen dankzij de diepere verbinding met anderen. Wees selectief wie je toelaat in je leven.
Vandaag is het ook Nieuwe Maan in het aardse teken Maagd. Maagd staat symbool voor puurheid, dagelijks werk, gezondheid, details, gronden, praktisch denken, sorteren en opruimen. 
Een nieuw begin, maar neem ook de tijd om na te gaan wat voor jou concreet veranderd is in de afgelopen tijd.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Zaterdag, 16 september 2023
De Zon in Maagd is vandaag driehoek de retrograde Uranus in Stier en met deze doortastende dynamiek is ons waarnemingsvermogen scherper dan anders. Verwacht het onverwachte vandaag. Kans op een doorbraak!
Verwacht door de retrograde-energie nog niet teveel van deze energie, want ook Mercurius is dan wel direct, we zitten nog in de post-retrograde periode.
Stort jezelf met de toenemende Maan in Weegschaal conjunct Mars in Weegschaal ook niet te snel in een relatie, want dat kan resulteren in een teleurstelling.
Hou het luchtig, deze energie is vluchtig.

Zondag, 17 september 2023
De Toenemende Maan in Weegschaal sextiel Venus in Leeuw is een lekker luie energie om het rustig aan te doen.
Venus in Leeuw vierkant de retrograde Jupiter in Stier zoekt spanning door ontspanning. Met deze verbinding hebben we vandaag geen zin om te werken, maar willen we vooral leuke dingen doen zoals met vrienden afspreken en gezellig uit eten gaan. Pas echter wel op dat je niet teveel eet of drinkt, niet meer geld uitgeeft dan je je kunt veroorloven of in een opwelling dingen koopt waar je later spijt van krijgt.

Maandag, 18 september 2023
De Toenemende Maan in Weegschaal vierkant retrograde Pluto in Steenbok neemt geen blad voor de mond. Gevoelens onderdrukken heeft geen zin. Het hoge woord komt eruit of je krijgt zomaar ineens een huilbui. Wat er ook vandaag gebeurt, het brengt duidelijkheid. Je realiseert je misschien dat je iets of iemand mist en die pijn wordt gevoeld.
De wereld is veranderd en situaties in jouw leven zijn veranderd.
Welke aanpassingen moet je maken om de balans in je leven terug te krijgen?
De Zon in Maagd staat de komende twee dagen in oppositie met de retrograde Neptunus in Vissen. Het vinden van de balans in het leven de weg is naar innerlijke vrede, dat is de boodschap van deze oppositie. Tijd om inspiratie op te doen. Ook een tijd om grenzen te stellen en je niet te laten meeslepen in emotioneel drama.

Dinsdag, 19 september 2023

Prinsjesdag
De Toenemende Maan in Schorpioen is driehoek de retrograde Saturnus en Neptunus in Vissen en sextiel Mercurius in Maagd, maar wel opposiet de retrograde Jupiter en Uranus in Stier.
Een intense en passionele energie, maar ondanks een opgeruimde sfeer zijn we onrealistisch bezig en worden situaties te rooskleurig ingeschat. Er kunnen financiële verstoringen zijn of je wordt je ervan bewust dat je iets anders moet doen. De Zon in Maagd oppositie de retrograde Neptunus in Vissen laat zien dat het vandaag moeilijk kan zijn om je vandaag te concentreren. Zorg dat je grenzen bewaakt vandaag. Het laat ook zien dat je op je hoede moet zijn voor roddel en achterklap. Roddels kunnen grote consequenties hebben. Slecht over iemand praten is zo gebeurd, goed praten is vaak onmogelijk.

Woensdag, 20 september 2023
De Zon in Maagd is een geaarde en praktische energie en de toenemende driehoek met de retrograde Pluto in Steenbok laat een mooie dag zien om essentiële veranderingen door te voeren en bergen te verzetten!
Mars inconjunct de retrograde Jupiter in Stier laat echter een sterke drang om actie te ondernemen. Beter is nu geen onnodige risico’s te nemen. Neem een stapje terug, want beslissingen die je nu neemt zijn moeilijk terug te draaien. Denk na over hoe acties anderen kunnen beïnvloeden. De Wet van Oorzaak en Gevolg….
Beter is het om met de energie van de toenemende Maan in Schorpioen energie en enthousiasme te kanaliseren op een manier die zowel productief als nuttig is.

Donderdag, 21 september 2023
Vandaag vormt de Zon in Maagd een exacte driehoek met de retrograde Pluto in Steenbok.
Een mooie dag om essentiële veranderingen door te voeren en bergen te verzetten! Echt een dag om antwoorden te krijgen op vragen die je al langer bezighouden.
Vandaag kunnen diepgaande ervaringen aanzetten tot transformatie.
Ga bij jezelf naar binnen en maak er een dag van zuivering van. Opruimen op mentaal, psychisch en spiritueel niveau om in je persoonlijke kracht te komen.
De Toenemende Maan in Boogschutter sextiel Mars in Weegschaal vierkant Mercurius in Maagd en de retrograde Saturnus in Vissen laat zien dat grenzen moeten worden gesteld.
Blijf op koers maar sta open voor mogelijkheden. Gunstige dag voor studie en onderzoek!

Vrijdag, 22 september 2023
Vandaag is de Maan in Boogschutter in haar Eerste Kwartier fase.
Vanaf dit magische moment groeit de Maan naar haar Volle wasdom en vraagt om in de komende week oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten. Een omslagpunt dat de toon zet voor wat je wilt bereiken. Educatie of reizen kan vandaag het thema zijn.
Voor iedereen met de ascendant, Zon, planeten of Lichten op 29º in Boogschutter breken nieuwe kansen aan.
Deze Maan is driehoek Venus in Leeuw, maar staat vierkant op de retrograde Neptunus in Vissen. Wees geduldig. Verken alle opties om een goed beeld te krijgen van waar je bent en wat je moet doen.

Zaterdag, 23 september 2023
Vandaag betreedt de Zon het luchtteken Weegschaal en dat is het begin van de astronomische herfst. Het is het Feest van Mabon. De Herfstequinox, het magische omslagpunt dat het begin van de Herfst op het Noordelijk Halfrond inluidt en het begin van de Lente op het Zuidelijk Halfrond. Vandaag staat de Zon precies boven de evenaar en duren dag en nacht even lang, licht en donker zijn gelijk.
De Wassende Maan in Steenbok sextiel de retrograde Saturnus in Vissen en driehoek Mercurius in Maagd laat een gunstige dag zien om aan je ambities te werken, je verantwoordelijkheden, langetermijnplannen en te kijken wat je kunt verbeteren voor wat betreft je lifestyle en om je innerlijk licht in evenwicht te brengen.

Zondag, 24 september 2023
De Wassende Maan in Steenbok conjunct de retrograde Pluto in Steenbok staat vierkant op Mars in Weegschaal. Mars staat op 18°24 Weegschaal precies tegenover de retrograde asteroïde Cheiron in Ram. Dit brengt een gevoel van innerlijk conflict of strijd met zich mee.
Deze sterk geladen energie vraagt om positiviteit en een goede sfeer. De stemming kan zomaar omslaan door irritaties en emotionele uitbarstingen. Een dag van intense gevoelens die met het verleden zijn verweven.Gelukkig komt er bijval van de retrograde Jupiter en Uranus in Stier en de retrograde Neptunus in Vissen, waardoor we meer bewust worden van onze acties en interacties met anderen. Heb geduld met elkaar.

Maandag, 25 september 2023
Mercurius in Maagd vormt vandaag een driehoek met de retrograde Jupiter in Stier.
Deze innovatieve en verruimende energie kan met de Wassende Maan in Waterman leiden tot visionaire ideeën, nieuwtjes en doorbraken door out of the box te denken!
Over het algemeen een positieve dag voor het maken van toekomstplannen.
De Zon in Weegschaal vormt echter een inconjunct met de retrograde Saturnus in Vissen en dat creëert een disbalans tussen wat je wilt doen en wat je moet doen.
Verwacht niet teveel, maar doe wat goed voor je voelt.

Dinsdag, 26 september 2023
De Wassende Maan in Waterman staat tegenover Venus in Leeuw en vormt een vierkant met de retrograde Jupiter en Uranus in Stier. Dit planetaire spanningsveld kan leiden tot opschudding en vragen over betrokkenheid en verantwoordelijkheden binnen sociale processen. Vandaag zullen we ontdekken wat we moeten doen om ons aan te passen aan deze nieuwe energie.
Verder valt niet mee om gemotiveerd te blijven om actief bezig te zijn. Vandaag is het goed om aandacht te besteden aan je vrienden of de groep waartoe je behoort.

Woensdag, 27 september 2023
De Zon in Maagd staat tegenover de retrograde Saturnus in Vissen en dat kan een vertrouwenscrisis teweeg brengen. Deze oppositie kan ook het gevoel geven van een patstelling, alsof je vast zit in je leven en niet verder komt. Dit beperkende aspect kan ook een identiteitscrisis veroorzaken, wanneer we onszelf niet mogen uiten. Het resultaat is dat je je overbelast en ondergewaardeerd voelt.
Met de Wassende Maan in Vissen sextiel de retrograde Jupiter in Stier zoeken we rust en gezelschap van mensen bij wie we ons vertrouwd voelen.

Donderdag, 28 september 2023
De bijna Volle Maan in Vissen conjunct de retrograde Neptunus in Vissen schenkt ons de belofte van hoop!
Deze bijna Volle Maan sextiel de retrograde Jupiter en Uranus in Stier vraagt je om je bewust te zijn van jezelf als individu en hoe jouw energie invloed heeft op anderen om je heen. Deze Maan laat je de situaties vanuit een ander perspectief zien en schenkt duidelijkheid over de stappen die je moet nemen om meer vrede en harmonie in jouw leven te creëren. Vanaf dat moment worden we geïnspireerd om belangrijke veranderingen te maken.
Door de oppositie van de Maan met Mercurius in Maagd moeten dingen worden afgerond en uitgepraat en dat lucht op! Emotionele reacties brengen duidelijkheid, over jezelf en je gevoelswereld.

Vrijdag, 29 september 2023
Vandaag is het Volle Oogst Maan in het vuurteken Ram.
Met deze Volle Oogst Maan in Ram kunnen er nieuwe onthullingen zijn met name met betrekking tot partnerschappen, ons fysieke lichaam, leiderschapsvaardigheden, het vermogen om nieuwe dingen te initiëren en te beginnen.
Mars is de heerser van het vuurteken Ram. Mars in Weegschaal is nu de passieve krijger in vredestijd, maar geeft ons de kans om via de weg van diplomatie, consensus, eerlijkheid en rechtvaardigheid de juiste weg te volgen.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.
Voor de derde keer dit jaar vormt Venus in Leeuw een vierkant met de retrograde Uranus in Stier.
Geen geweldige dag voor romantiek, aangezien de emoties hoog kunnen oplopen.
Problemen in de relatie die vanaf eind juni 2023 zijn ontstaan, kunnen nu wel worden opgelost.
Vandaag kan er verrassend nieuws zijn.

Zaterdag, 30 september 2023
Op de laatste dag van september 2023 staat de nog Volle Maan in Ram tegenover Mars in Weegschaal en vierkant op de retrograde Pluto in Steenbok. Door dit spanningsveld kan er negatief en overtrokken worden gereageerd. Het geduld is ver te zoeken en nu Mars en Pluto steeds verder groeien naar een vierkant (9 oktober 2023) kan er in relaties sprake zijn van agressie en geweld. Mercurius in Maagd driehoek de retrograde Uranus in Stier brengt ons vandaag interessante ontwikkelingen die in ons voordeel werken. Resultaten van onconventionele ideeën en plannen waar in de afgelopen maanden aan is gewerkt, worden gepresenteerd.
Niet alles zal volledig worden opgelost vandaag, maar we zijn op de goede weg.
Vergeet niet dat alles wat gebeurt deel uitmaakt van het universele leerproces.

Dagen augustus 2023

Dinsdag, 1 augustus 2023
Op de eerste dag van augustus 2023 is het Volle Maan in Waterman!
In het licht van de Volle Maan worden dingen aan het licht gebracht over de manier hoe we met elkaar omgaan. Mercurius in Maagd vormt een toenemende oppositie met de retrograde Saturnus in Vissen en dat kan de oorzaak zijn van conflictsituaties.
Deze Volle Maan in het Luchtteken Waterman brengt ons naast onverwachte gebeurtenissen, ook nieuwtjes en weetjes. De rode planeet Mars in Maagd vormt met de Volle Maan een aardse driehoek met de Grote Weldoener Jupiter in Stier en dat is een veelbelovend aspect van samenwerking en meevallers, zowel materieel als spiritueel. Je moet wel je kansen zien te pakken.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op alle tekens onder NIEUWS op deze website.

Woensdag, 2 augustus 2023
Mercurius in Maagd staat vandaag precies tegenover de retrograde Saturnus in Vissen en met de Afnemende Volle Maan in Waterman kan door negatieve berichtgeving aanvoelen als een koude douche. Omdat er niet niet naar elkaar wordt geluisterd, kan er ruzie ontstaan. Voorbarige conclusies en impulsieve uitspraken kunnen de oorzaak zijn van conflicten. Het valt vandaag niet mee om je te focussen … Neem vandaag een vrije dag, als dat mogelijk is. Even je gedachten ordenen. Als iets niet lukt vandaag, wees dan niet zo streng voor jezelf.

Donderdag, 3 augustus 2023
De Afnemende Maan is conjunct de retrograde Saturnus in Vissen en staat tegenover Mars in Maagd. Deze energie maakt de sfeer wat onrustig en geforceerd.
Er kan te weinig energie zijn of energie wordt niet goed gericht.
De Maan in Vissen maakt supergevoelig en fantasie kan op hol slaan, waardoor het ook moeilijker om onderscheid te maken of iets nu echt is of dat je het je verbeeld, of iets gespeeld is of dat er juist meer speelt. Neem even wat afstand.

Vrijdag, 4 augustus 2023
De Afnemende Maan in Vissen sextiel Jupiter en Uranus in Stier geeft een gevoel van vertrouwen.
Echt een dag om erop uit te trekken, om een gunst te vragen of iets in groepsverband te ondernemen. De oppositie van de Maan met Mars in Maagd maakt de sfeer echter wat uitdagend en gespannen. Hou rekening met irritaties en veeleisend gedrag.
Anderen denken het beter te weten en willen het voortouw nemen.

Zaterdag, 5 augustus 2023
De Afnemende Maan in Vissen is conjunct de retrograde Neptunus in Vissen en vormt een sextiel met de retrograde Pluto in Steenbok.
Deze geïnspireerde en positieve Maanenergie verhoogt intuïtie en dat draagt bij aan een goede communicatie. Een rustige dag met niet al te veel stress.
De Maan maakt daarna geen aspecten meer en verschuift later naar Ram.
Deze energie brengt de belofte van een nieuw begin en herinnert ons eraan dat niets voor altijd kan zijn… dat dingen in je leven zomaar een totaal andere wending kunnen nemen.

Zondag, 6 augustus 2023
De Afnemende Maan in Ram vormt een driehoek met de retrograde Venus in Leeuw.
Echt een mooie dag om jezelf aandacht te schenken, tijd om jezelf te verwennen.
De Maan gaat over wat je gevoelsmatig waarneemt en je beseft daarmee dat het leven er ook is om met volle teugen van te genieten! Gunstige dag voor een feestje, reünie, winkelen of om naar de wellness te gaan! Vandaag kan er iemand op je pad komen die je voor lange tijd niet meer hebt gezien of gehoord.

Maandag, 7 augustus 2023
De Zon in Leeuw vormt vandaag een spanningsvierkant met Jupiter in Stier en met deze boost van energie willen we de schouders eronder zetten. Helaas brengt dit ook prestatiedrang en zelfoverschatting met zich mee.
Met dit vierkant willen we niet luisteren naar goede raad en gaan we door tot het gaatje.
De Afnemende Maan in Ram vormt daarnaast een spanningsvierkant met de retrograde Pluto in Steenbok waardoor emoties de overhand kunnen krijgen. Neem regelmatig een moment van rust tussendoor.
Geen gevoelens opkroppen, want dat heeft geen enkele zin met deze energie.
De afnemende Maan verlaat later vandaag het vuurteken Ram en verschuift naar de rustige Stier, waardoor de opgeklopte sfeer afkoelt.

Dinsdag, 8 augustus 2023

De Maan in Stier in haar Laatste Kwartierfase. De (linker)helft van de Maan is nu zichtbaar.
Deze Maanfase is bedoeld om de twee weken die achter ons liggen te analyseren en te bezien wat het ons heeft gebracht. Stier gaat over geld, liefde, relaties, bezittingen, kunst en muziek. Een goed moment om bepaalde zaken en negatieve energieën in relaties en geldzaken af te stoten en op te ruimen. Wat wil je behouden, waar wil je afstand van doen?
Bouw verder aan het waardevolle, maar laat gaan wat je niet meer nodig hebt.

Woensdag, 9 augustus 2023
De afnemende geaarde Maan in Stier is conjunct Uranus in Stier, sextiel de retrograde Neptunus in Vissen en driehoek de retrograde Pluto in Steenbok. Op zich een rustige, aangename flow. Het vierkant van deze Maan met de retrograde Venus in Leeuw nodigt uit voor een openhartig gesprek dat kan leiden tot duidelijkheid en inzicht! Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar toch is het oppassen geblazen. De sfeer kan zomaar omslaan door irritaties of onverwachts nieuws.
Een haastig genomen besluit kan tot teleurstelling leiden. De retrograde Venus staat bijna exact vierkant op Uranus in Stier en daardoor kunnen kleine irritaties uitgroeien tot woordenwisselingen.

Donderdag, 10 augustus 2023
Vandaag vormt Mercurius in Maagd een driehoek met de grote Weldoener Jupiter in Stier en deze aardse handreiking brengt optimisme en vertrouwen. Vandaag komt er interessante informatie onze kant op.
De retrograde Venus in Leeuw staat vierkant op Uranus in Stier en dat kan vandaag wel een stoorzender zijn. Relaties zowel privé als zakelijk kunnen alsnog tot een breuk leiden. Vrijheid betekent niet dat je alles moet opgeven. Uranus is heel onvoorspelbaar en kan zomaar van gedachten veranderen. Denk goed na. Even op jezelf zijn, even een time-out kan heel verfrissend zijn of zorg voor een spannende verandering in de relatie.

Vrijdag, 11 augustus 2023
De Afnemende Maan in Tweelingen vormt een sextiel met de retrograde Venus in Leeuw, een vierkant met Mars in Maagd en de retrograde Neptunus in Vissen.
Wat staat er vandaag op het kosmische menu?
Alles bij elkaar genomen is dit een energie dat tegenstrijdig, gehaast en geïrriteerd is.
Een energie van onbestemd verlangen. Het voelt alsof we worden opgejaagd en het liefst zouden we willen vluchten. Haastige spoed is zoals je weet zelden goed.

Zaterdag, 12 augustus 2023
De Afnemende Maan in Kreeft vraagt je om jezelf en je emotionele zekerheden te beschermen. Deze Maan in Kreeft vormt een driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen. Met dit harmonische aspect komt positieve energie vrij om thuis karweitjes te doen die focus en discipline vereisen. Stel niet langer uit wat je wil doen met alles op het gebied van veiligheid, huis, gezin en familie.

Zondag, 13 augustus 2023
Vandaag vormt de Zon in Leeuw een mooie conjunctie met de heldere Koninklijke ster Regulus en de retrograde Venus in Leeuw. Deze stralende omarming geeft op Aarde een aangename sfeer waarbij we elkaar opzoeken en de schoonheid van alles om ons heen opmerken.
Een mooie dag voor de liefde, kunst en mooie dingen. De Verdwijnende Maan in Kreeft maakt alleen maar positieve aspecten met andere planeten, dus geniet van deze dag.

Maandag, 14 augustus 2023
De Balsemieke of Verdwijnende Maan in Kreeft vormt een driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen en daardoor zijn we wat afwezig. Onze gedachten dwalen af naar huis of naar wat veilig en vertrouwd voelt.
Deze Maan komt in de loop van de dag tegenover de retrograde Pluto in Steenbok te staan waardoor diepe gevoelens en emoties kunnen leiden tot confrontaties die te maken hebben met schuldgevoel, jaloezie of bezitsdrang. Je ervaart vandaag diepe gevoelens en emoties en dat kan heftige gesprekken en confrontaties opleveren.
Het kan verleidelijk zijn om naar anderen uit te halen wanneer je het gevoel hebt dat je wordt tegengehouden. Dit kan echter tot meer problemen leiden. Probeer een probleem rustig en rationeel te benaderen.

Dinsdag, 15 augustus 2023
De creatieve Zon in Leeuw staat vandaag vierkant op Uranus in Stier en dat planetaire drukvat betekent spanning, ontevredenheid en onrust. Onrust in jezelf, onrust in de wereld om ons heen. Het kost moeite om geduld op te brengen en om je heen zijn de lontjes kort. We maken ons zorgen over relaties, bezittingen, eigenwaarde, alles wat we denken te bezitten. Relationeel kunnen we niets van elkaar verdragen. We willen het allemaal anders doen!

Woensdag, 16 augustus 2023
Vandaag is het Nieuwe Maan in Leeuw! De Nieuwe Maan in het Vuurteken Leeuw is een primaire oerkracht, is spontaan, gepassioneerd en uitbundig. De komende maand staat in het teken van grootse gebaren, drama, visionair denken, inzicht, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en passieve kracht.
Uranus in Stier vormt een mooie verbinding met Mars in Maagd. De nadruk zal gelegd worden op anders zijn, excentriciteit en individualisme. Met deze Nieuwe Maan een onconventioneel en ongebruikelijk pad inslaan kan een gunstige uitwerking hebben, zoals een een nieuwe liefde beginnen, met een eigen onderneming beginnen of met een nieuw creatief project van start gaan.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en invloed op alle tekens onder NIEUWS op deze website!

Donderdag, 17 augustus 2023
De Toenemende Maan in Maagd vormt een oppositie met de retrograde Saturnus in Vissen.
Vandaag gaat het over het hebben van verantwoordelijkheid voor handelen en de (karmische) behoefte om controle over een situatie te hebben. Alles gebeurt met een reden!
Op de werkplek of met gezagsdragers worden gevoelens geprojecteerd en daardoor kunnen vandaag conflicten ontstaan vanuit kritiek of een (karmisch) gevoel van niet gewaardeerd worden. Verantwoordelijkheid op het werk of in de familie kunnen zwaar wegen.
Neem vandaag geen beslissingen, maar concentreer je op kleine projecten, taken en achterstallige klusjes die haalbaar zijn. Door op te ruimen ontstaat er ruimte!

Vrijdag, 18 augustus 2023
De Toenemende Maan in Maagd staat dicht bij Mercurius en Mars in Maagd en vormt een driehoek met Jupiter en Uranus in Stier. Dit is een enthousiasme energie om de dingen in gang te zetten. Vandaag kan er een verrassende wending zijn.
Neem het initiatief met wat je voor jezelf wilt.

Zaterdag, 19 augustus 2023
Door de geaarde toenemende Maan in Maagd is driehoek retrograde Pluto in Steenbok voelen we precies aan hoe andere mensen zich voelen, maar ook voel je door dit intense aspect zelf je eigen gevoelens en emoties des te meer.
De oppositie van de Maan in Maagd met de retrograde Neptunus in Vissen maakt extra gevoelig en vraagt om een goede balans tussen werk en slaap, routine en rust! Vandaag is het niet duidelijke hoe een persoon of situatie in werkelijkheid is.
Misverstanden liggen al gauw voor de hand.

Zondag, 20 augustus 2023
De toenemende Maan in Weegschaal richt haar zilveren licht op relaties en samenwerking en vraagt het evenwicht in ons leven te herstellen. De Maan in Weegschaal vraagt aan jou om te kijken naar de plaats die jij in je relatie inneemt en hoe je met anderen omgaat.
De Maan sextiel de retrograde Venus in Leeuw nodigt uit voor een goed gesprek om verbindingen te versterken. Met dit aspect worden herinneringen opgehaald. Een dag voor de kunst, muziek, lekker eten en sensueel comfort.

Maandag, 21 augustus 2023
De Zon in Leeuw vormt een inconjunct met de retrograde Neptunus in Vissen. Door dit lastige aspect wordt energie onrealistisch gericht. Situaties kunnen verkeerd worden ingeschat door de dingen mooier voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Als iets de moeite waard is, is het de moeite waard om er voor te vechten of te wachten.

Dinsdag, 22 augustus 2023
De toenemende Maan in Weegschaal vormt op deze drukke dag een vierkant met de retrograde Pluto in Steenbok.
Vandaag is de sfeer gespannen en kunnen er machtsspelletjes zijn met de daarbij aanwezige gevoelens van frustratie en machteloosheid. De Zon in Leeuw vormt vandaag een inconjunct met de retrograde Pluto in Steenbok en dit planetaire drukvat kan tot een keerpunt leiden. Een crisis, beslissing, gebeurtenis of persoon kan zomaar de grond onder je voeten wegslaan.
Je moet zien te balanceren tussen wat je denkt en zegt. Zorgvuldige reflectie is een ware uitdaging. Probeer op een zo neutraal mogelijke en redelijke manier met elkaar te communiceren om de balans binnen een relatie te behouden. Dit is vandaag de beste manier om escalatie te voorkomen. Volg je gevoel en richt jezelf op wat er moet gebeuren.

Woensdag, 23 augustus 2023
Vandaag betreedt de Zon het aardeteken Maagd. Met deze aardse energie willen we praktische aanpassingen doen om vooruit te komen, daarbij gaat het om organisatie, structuur en orde.
Vandaag begint ook Mercurius retrograde in Maagd en dat kan stress in de hand werken.
De rode planeet Mars in Maagd staat tegenover de retrograde Neptunus in Vissen en Venus Retrograde in Leeuw staat vierkant op Jupiter in Stier. Het kan moeilijk zijn om je te concentreren en je kunt moeite hebben om je energie onder controle te houden. Door dit spanningsaspect zijn we op zoek naar spanning door ontspanning. Verg niet teveel van jezelf. Met iets kleins kun je ook wat groots bereiken.
Lees meer over Mercurius retrograde in Maagd en de invloed op alle tekens onder NIEUWS op deze website!

Donderdag, 24 augustus 2023
De Maan in Boogschutter is in haar Eerste Kwartierfase. De rechterkant van de Maan is nu zichtbaar. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde! Tijdens deze fase vraagt de Maan om oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten zodat we aanpassingen kunnen doen en verder kunnen met onze plannen. In de periode waarin het oude voor het nieuwe wordt verruild kunnen we te maken krijgen met wat tegenwerking, alsof de Maan ons op de proef stelt.
Venus Retrograde in Leeuw staat nog steeds vierkant op Jupiter in Stier en door dit spanningsaspect zijn we op zoek naar spanning door ontspanning. Pas echter wel op dat je niet teveel eet of drinkt, niet meer geld uitgeeft dan je je kunt veroorloven of in een opwelling dingen koopt waar je later spijt van krijgt.

Vrijdag, 25 augustus 2023
De Wassende Maan in Boogschutter vormt een driehoek met de retrograde Venus in Leeuw en met deze vuurdriehoek heb je zin om je huis of jezelf te verfraaien met een frisse make-over!
Mars in Maagd vormt een driehoek in Aarde met de retrograde Pluto in Steenbok en dat is een sterke aardse energie. Deze planetaire handdruk brengt enorm veel wilskracht, uithoudings– en doorzettingsvermogen. Geweldige energie om vandaag met een project aan de slag te gaan om je zelfvertrouwen en energie een boost te geven!

Zaterdag, 26 augustus 2023
De Wassende Maan in Boogschutter staat vierkant op de retrograde Mercurius in Maagd, Mars in Maagd en de retrograde Neptunus in Vissen. Hierdoor kunnen er irritaties of provocaties ontstaan. Heb dus geduld met alles, probeer te schakelen en denk twee keer na voordat je spreekt of iets schrijft, want woorden kunnen verkeerd worden geïnterpreteerd. Goede voornemens verzanden door een te grote betrokkenheid. Bewaak je eigen grenzen en laat je niet meeslepen!

Zondag, 27 augustus 2023
Vandaag staat de Zon in Maagd op 3º precies tegenover de Saturnus retrograde in Vissen.
Een gebeurtenis dat te maken heeft met beperking kan een vertrouwenscrisis teweeg brengen. Deze opposite kan ook het gevoel geven van een patstelling, alsof je vast zit in je leven en niet verder komt. Door de Wassende Maan in Steenbok driehoek Jupiter in Stier gaan we de betrekkelijkheid van alles zien. Als je je overweldigd voelt door verantwoordelijkheden is het goed om wat afstand te nemen.

Maandag, 28 augustus 2023
Vanaf vandaag tot 12 oktober 2023 reist de rode planeet Mars door het Luchtteken Weegschaal. Tijdens die periode activeert de rode Mars in Weegschaal relaties en motiveert om vooruit te gaan. Met Mars in Weegschaal is er meer interactie op het werk en in de relatie en worden nieuwe verbindingen gemaakt. De vurige energie van Mars kan echter ook de oorzaak zijn van conflicten binnen relaties en partnerschappen. Gun elkaar ruimte!

Dinsdag, 29 augustus 2023
Vandaag gaat Uranus op 23º4 in Stier retrograde. Uranus blijft tot 26 januari 2024 retrograde, een periode van innerlijke veranderingen als reactie op externe gebeurtenissen.
Je gaat merken dat alles langzamer gaat en dat kan tot frustraties leiden. Dit is een tijd van aanpassingen doen en plannen voor later.
Iedereen met de Zon in Vaste tekens of ascendant van 20 tot 25 graden in de Vaste tekens wordt het meeste beïnvloed door deze retrograde Uranus.
Lees meer over de invloed van Uranus op de tekens onder NIEUWS op deze website!
De Wassende Maan in Waterman vormt een vierkant met de retrograde Venus en Jupiter in Stier.
Het valt niet mee om gemotiveerd te blijven om actief bezig te zijn. Vandaag is het goed om aandacht te besteden aan je vrienden of de groep waartoe je behoort. Neem de tijd om te ontspannen.

Woensdag, 30 augustus 2023
De bijna Volle Maan in Waterman vormt een spanningsvierkant met de retrograde Uranus in Stier.
Dit vierkant met de retrograde Uranus in Stier kan leiden tot vragen over betrokkenheid en verantwoordelijkheden binnen sociale processen. Vandaag zullen we ontdekken wat we moeten doen om ons aan te passen aan deze nieuwe energie. Waarden die moeten worden aangepast, maken deel uit van het proces. Misschien is onze voorkeur aan het veranderen of moeten we zelf veranderen.

Donderdag, 31 augustus 2023
Op de laatste dag van augustus 2023 valt de tweede Volle Maan van de maand!
De Blauwe Maan in het gevoelige Waterteken Vissen vergroot onze gevoeligheid en empathie.
Vissen is verbonden met Neptunus en symboliseert artistieke creativiteit, fantasie, muziek en poëzie. Vissen is het laatste teken van de dierenriem en is verbonden met dingen die voorbij gaan.
Dit is het moment om je te ontdoen van wat je energetisch niet (langer) nodig hebt.
Door de conjunctie van de Volle Maan met de retrograde Saturnus in Vissen zoek je afzondering om te reflecteren en te verwerken. Door de oppositie met de retrograde Mercurius in Maagd kan het moeilijk zijn om je concentratie vast te houden.
Lees meer over de Volle Maan in Vissen en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Dagen juli 2023

Zaterdag, 1 juli 2023
Op de eerste dag van juli 2023 staat de Zon in Kreeft in conjunctie met Mercurius en vormt een sextiel met Jupiter in Stier! Vandaag is het een bedrijvige dag om ideeën en plannen voor huis en familie in werking te stellen!
We kijken vooruit en niet achteruit. Kortom, een positieve dag om kansen te benutten en te geloven in wat je doet.
De Wassende Maan straalt in het vurige Boogschutter, dat door Jupiter wordt geregeerd.
Geweldige dag om op avontuur te gaan en van het weekend te genieten.
De retrograde Saturnus in Vissen houdt een planetair oogje in het zeil en zorgt ervoor dat we niets over het hoofd zien. Heb vertrouwen in het proces.

Zondag, 2 juli 2023
Met de bijna Volle Maan in het aardse Steenbok wordt de aandacht verlegd naar langetermijndoelen en -plannen. Echt een dag om plannen bij te stellen.
Venus in Leeuw staat precies vierkant op Uranus in Stier en door dit planetair spanningsveld betekent dat we ons moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. De verwachtingen zijn hoog gespannen, te hoog misschien. Niet alles is wat we hadden verwacht.
Dit spanningsvierkant laat ook een ongekende drang zien naar vrijheid, blijheid en onafhankelijkheid.
Dit kan de oorzaak zijn van opstandig gedrag, uitdagingen, rebellie, onrust of een plotselinge breuk in relaties. De behoefte aan een time-out of samen een andere koers gaan varen is hoog.

Maandag, 3 juli 2023
De Volle Maan valt op 0º19 in het Aardeteken Steenbok legt de schaduwkanten van zowel de dierenriemtekens Kreeft als Steenbok open.
Deze Steenbok-energie laat ons de resultaten te zien van acties die je hebt ondernomen en beslissingen die je hebt genomen. Dit kan tot grote hoogten en succes leiden, of het kan je laten zien wat er moet veranderen. Door de oppositie met Mercurius in Kreeft zijn gevoel en het verstand met elkaar in conflict en dat kan de oorzaak zijn van twijfel. Zorg voor een plan B en neem niets als vanzelfsprekend aan.
Lees meer over deze Volle Maan in de invloed op de tekens onder NIEUWS op deze website.

Dinsdag, 4 juli 2023
De Afnemende Volle Maan in Steenbok is conjunct retrograde Pluto sextiel retrograde Neptunus in Vissen en dat maakt vandaag uitermate gevoelig voor stemmingen van anderen. Opkomen voor jezelf en weten wat is en wat kan zijn…
Vergeet niet dat alles wat gebeurt deel uitmaakt van het universele leerproces.
De Maan gaat later over in het luchtteken Waterman en dat is een vernieuwende en idealistische energie waar we voor staan en waar we naartoe gaan.

Woensdag, 5 juli 2023
De Afnemende Maan in Waterman vormt een vierkant met Jupiter in Stier.
In een ogenschijnlijk gemoedelijke sfeer is er een zelfgenoegzame houding. Opschepperij hoort ook bij dit aspect.
Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven om actief bezig te zijn. Eigenlijk is dit een goede dag om vrijaf te nemen, om af te spreken met vrienden, van gedachten te wisselen en te genieten van de diversiteit van het leven.

Donderdag, 6 juli 2023
De Afnemende Maan in Waterman staat tegenover Venus en Mars en vierkant op Uranus in Stier.
Met dit T-Vierkant is de sfeer wat gespannen.
Daarnaast vormt Mars in Leeuw een inconjuctie met de retrograde Neptunus in Vissen.
Het is beter om je verwachtingen bij te stellen, want met dit lastige aspect kun je teleurgesteld raken of het gevoel krijgen alsof je in de steek wordt gelaten.
Verwacht niet teveel van deze dag.

Vrijdag, 7 juli 2023
Vandaag vormt Mercurius in Kreeft een sextiel met Uranus in Stier.
Er kan goed nieuws zijn en het gevoel dat alles beter gaat voedt het verlangen om een nieuwe draai te geven aan het leven en veranderingen door te voeren, ongeacht of deze nu groot of klein zijn. De Afnemende Maan in Vissen is conjunct de retrograde Saturnus en vormt een sextiel Jupiter in Stier.
Deze verbinding voedt vertrouwen en optimisme waardoor het voelt alsof we op de goede weg zijn.

Zaterdag, 8 juli 2023
De Afnemende Maan in Vissen is conjunct de retrograde Neptunus in Vissen, driehoek Mercurius in Kreeft en sextiel Uranus in Stier. Deze geïnspireerde en positieve Maanenergie verhoogt intuïtie en dat draagt bij aan een goede communicatie. Een rustige dag met niet al te veel stress.
Een dag van opruimen en loslaten. Ontspan je en doe niet meer dan één ding tegelijk.

Zondag, 9 juli 2023
Met de energie van de Afnemende Maan in Ram voelen we dat er verandering in de lucht zit.
Mercurius in Kreeft staat tegenover de retrograde Pluto in Steenbok. Mensen zijn snel geïrriteerd en het geduld is ver te zoeken.
Mars in Leeuw vormt een inconjunct met de retrograde Pluto in Steenbok en dat lastige aspect zijn we bereid om tot het uiterste te gaan om te krijgen om indruk op anderen te maken. Machtsstrijd, negatieve gedachten of wedijveren kan pure energieverspilling zijn.
Blijf op je hoede vandaag.

Maandag, 10 juli 2023
De Zon in Kreeft en de Maan in Ram staan vierkant op elkaar, dus zijn een kwartslag van elkaar verwijderd. De Maan in Ram is in de Laatste Kwartierfase.
De (linker)helft van de Maan is nu zichtbaar. In aanloop naar de Nieuwe Maan van 17 juli 2023 vraagt deze ons om de afgelopen vier weken te analyseren en daarin het persoonlijke proces te doorzien. Mars verlaat morgen het teken Leeuw en Mercurius woensdag het teken Kreeft.
Afwerken, opruimen, loslaten en voorbereiden op veranderende tijden!
Mercurius in Tweelingen driehoek retrograde Neptunus in Vissen inspireert om onze dromen in daden om te zetten. Het is goed om te dromen, om je verbeelding te laten spreken. Dromen openen immers de weg naar andere dimensies, dus wat let je om de tijd te nemen om eens lekker te ontspannen door een time-out te nemen.

Dinsdag, 11 juli 2023
De rode strijder Mars reist vanaf vandaag tot 27 augustus 2023 door het aardse rijk van Maagd. De no-nonsense energie van Mars in het productieve Maagd is een bezige bij, gericht op actie en productiviteit. De energieke Mars in Maagd wil orde op zaken stellen.
Mercurius in Kreeft is opposiet de retrograde Pluto in Steenbok. Mercurius staat aan het eind van Kreeft, dus het denken wordt nu extra door het gevoel gekleurd. Iedereen denkt gelijk te hebben en niemand is bereid om met deze oppositie iets toe te geven. Vooral nu moeten we proberen om open te staan voor de ideeën en meningen van de ander. Probeer de gulden middenweg te vinden.

Woensdag, 12 juli 2023
Woensdag wordt geregeerd door Mercurius! Vandaag begint de korte, maar krachtige transit van onze planetaire boodschapper Mercurius door het vurige rijk van Leeuw. Mercurius in Leeuw stimuleert creativiteit en zelfexpressie, maar kan ook bluffen en dingen mooier voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. Mercurius blijft tot 28 juli 2023 in Leeuw. Geweldige periode voor creatieve ideeën en de uitvoering van creatieve projecten.
Door de samenstand van de Afnemende Maan met Uranus in Stier vierkant Venus in Leeuw gebeurt er van alles tegelijk.
Het voelt alsof we voor de keuze worden gesteld tussen het een of het ander, kiezen voor vrijheid of voor zekerheid. In ieder geval moeten we rekening houden met onverwachte ontwikkelingen.

Donderdag, 13 juli 2023
De Afnemende Maan in Tweelingen sextiel Mercurius in Leeuw en vierkant Mars in Maagd.
Een bedrijvige en afwisselende dag, een overvolle agenda, tal van ideeën en plannen om jezelf bezig te houden.
Er hangt wel een gespannen sfeer. Met dit aspect zeg je waar het op staat, durf je meer te zeggen en ga je sneller over tot daden. Verbale agressie en tegengas zijn onder dit aspect goed mogelijk, dus pas op met wat je zegt. 
Spreek de waarheid zonder daarbij anderen voor het hoofd te stoten…gun de ander daarbij ook de ruimte om hetzelfde te doen. Praatjes vullen nu eenmaal geen gaatjes, hoe hard er ook geschreeuwd wordt.

Vrijdag, 14 juli 2023
De Zon in Kreeft vormt een toenemend sextiel met Uranus in Stier en daardoor voelt het alsof er iets in de lucht hangt! Een bedrijvige, creatieve en vooral boeiende dag. Vandaag zijn er onverwachte ontwikkelingen! Zelfstandig werken is vandaag wel raadzaam.
Mercurius heeft inmiddels zijn opwachting gemaakt in het creatieve Leeuw en samen met Venus in Leeuw zijn we heel geïnteresseerd in elkaar…nieuwsgierig naar de liefde!
Door Mercurius in Leeuw inconjunct de retrograde Saturnus in Vissen wordt informatie achtergehouden of kan er twijfel zijn.
De Afnemende Maan in Tweelingen biedt ons meerdere opties, houdt het licht en luchtig en laat ons zien dat het ook anders kan. Wacht gewoon even totdat je alles helder kunt overzien.

Zaterdag, 15 juli 2023
De Zon in Kreeft sextiel Uranus in Stier laat een drukke dag zien om privé geldzaken af te werken zoals het betalen van rekeningen, het regelen van leningen, het investeren in onroerend goed, kopen en verkopen. De Afnemende Maan in het luchtige Tweelingen is vierkant de retrograde Neptunus in Vissen.
Er gebeurt veel vandaag, dus het zal niet eenvoudig zijn om je hoofd erbij te houden.
Venus in Leeuw inconjunct de retrograde Neptunus in Vissen kan de oorzaak zijn van twijfel , wensdenken en dilemma’s. Daarom is het raadzaam om vandaag geen grote aankopen te doen of zakelijke verplichtingen aan te gaan.
Het is al bijna Nieuwe Maan… Dit is een goede dag om alvast je intenties op te schrijven

Zondag, 16 juli 2023
Met de Verdwijnende Maan in Kreeft is emotionele steun belangrijk, om te geven en te krijgen.
De Maan vraagt om in je persoonlijke leven grenzen te stellen om jezelf en je emotionele zekerheden te beschermen. De Maan in Kreeft is bijna verdwenen en bereidt zich voor om morgen met de Zon samen te smelten om de Nieuwe Maan te vormen. Een mooi sextiel met Mars in Maagd en Jupiter in Stier en de driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen maakt het een dag van optimisme. Probeer er vandaag je voordeel mee te doen.
Juist nu is de tijd rijp om intenties te stellen op het gebied van comfort en veiligheid, zoals je woonplaats en woonsituatie.

Maandag, 17 juli 2023
Vandaag is het Nieuwe Maan in Kreeft!
De Nieuwe Maan op 24º56 in Kreeft sextiel Uranus in Stier opent de deur naar vernieuwing, die zich met name richt op het gebied van huis- en familieaangelegenheden.
De wil om thuis veranderingen aan te brengen is er wel, maar eigenlijk zoeken we afleiding om verplichtingen te ontlopen. Met de oppositie van de Maan met de retrograde Pluto in Steenbok is het een dag van uitdagingen en tegenstrijdigheden. Een verhuizing, verbouwing, familiebijeenkomst of festiviteiten, een nieuw project of onderneming kan vandaag van start gaan en dat wordt dan in 6-12 maanden afgerond. Mercurius in Leeuw staat met deze Nieuwe Maan vierkant op Jupiter in Stier en deze planetaire uitdaging is een aspect van veel beloven en niets doen of kunnen waarmaken.
Deze dag vraagt om duidelijke keuzes en het volgen van de weg van het compromis en wederzijds respect. Vertrouw op je intuïtie!

Dinsdag, 18 juli 2023
Vandaag verschuift de Noordelijke Maansknoop naar de polariteit Ram/Weegschaal.
Lees meer hierover en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!
De Groeiende Maan in Leeuw is nog steeds in haar Nieuwe Fase. In het vuurteken Leeuw draait alles om liefde, creativiteit, hart en integriteit. Mercurius staat ook in Leeuw en dat biedt nog meer positieve energie om te creëren wat jij wilt. Creatie bezig zijn is goed voor de geest!
Een geweldige energie voor creatieve projecten en ondernemingen.
Mars in Maagd stimuleert en houdt ons bezig!
Venus in Leeuw gaat inmiddels in de remmen om vanaf 23 juli 2023 retrograde te gaan…

Woensdag, 19 juli 2023
De Groeiende Maan in Leeuw is conjunct Mercurius in Leeuw en vormt een vierkant met Jupiter in Stier.
Met deze verbinding zijn we in een creatieve modus! Ideeën en plannen waarmee je emotioneel verbonden bent worden onder de aandacht gebracht. Met deze verbinding kan vooruitgang worden geboekt.
Door de Maan/Mercurius vierkant Jupiter Stier mogen we een peptalk verwachten, maar pas ook op voor opgeblazen ego’s. Hoog van de toren blazen, veel beloven en niets doen of kunnen waarmaken van wat wordt beloofd of voorgesteld. Mars in Maagd kruipt steeds dichter naar een oppositie met de retrograde Saturnus in Vissen en daardoor kunnen er spanningen ontstaan.

Donderdag, 20 juli 2023
De toenemende oppositie van Mars en de retrograde Saturnus in Vissen kan de oorzaak zijn van onrust, van protest en opstand tegen de overheid, autoriteit, gezagsdragers of patriarchaat. Frustraties worden dan niet onder stoelen of banken gestoken en dat kan escaleren.
De Zon in Kreeft driehoek retrograde Neptunus in Vissen probeert deze energie wat verzachten, maar het mogelijk dat je vandaag alleen het mooie in alles en iedereen wil zien. Pas op voor teleurstelling en geef duidelijk je grenzen aan.

Vrijdag, 21 juli 2023
Mars in Maagd staat vandaag op 6º precies tegenover de retrograde Saturnus in Vissen.
De oppositie tussen Mars met Saturnus geeft spanning tussen de persoonlijke wil en wat anderen (het collectief) willen. Het is het een of het ander, het gaat over uitersten, zowel in onze eigen innerlijke belevenissen als in de wereld om ons heen.
Dit kan een dag van protest zijn van opstand tegen de overheid, autoriteit, gezagsdragers of patriarchaat. Frustraties worden dan niet onder stoelen of banken gestoken en dat kan escaleren.
Hou dus rekening met aanvaringen en stevige discussies. Heb vertrouwen.

Zaterdag, 22 juli 2023
De Zon in Kreeft staat in toenemende oppositie met de retrograde Pluto in Steenbok, want morgen is deze oppositie exact. Toch wordt de invloed al sterk gevoeld…
De Zon/Pluto oppositie heeft te maken met het bewustzijn en gebeurt maar eens per jaar. Het biedt ons de kans om het licht te werpen op onze schaduwkanten. De Zon is het Licht van bewustzijn. Pluto in Steenbok symboliseert diepgewortelde problemen die onder controle moeten worden gehouden.
De Zon in Kreeft en de Maan in Maagd is de perfecte energie om dingen voor elkaar te krijgen.

Zondag, 23 juli 2023
Cheiron gaat vandaag retrograde in Ram.
Lees meer over Cheiron en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!
Ook Venus, de planeet van Liefde en Relaties gaat vandaag tot 3 september 2023 retrograde in het vuurteken Leeuw. Venus wil dat we ons vrijmaken van gemeenschappelijke waarden om zo de eigen individuele waarden en vormen van liefde en creativiteit te vinden. Velen voelen zich onbegrepen door de moraliserende maatschappij. De waarschijnlijkheid van demonstraties, manifestaties en weerstand tegen traditionele relaties zal tijdens deze retrograde toenemen. Met de Zon in Kreeft oppositie retrograde Pluto in Steenbok vierkant de Noordknoop in Ram krijgen we te maken met hoog oplopende spanningen. Er kunnen gevechten zijn om macht en controle, en het kan voelen alsof anderen je willen beheersen. Alleen als mensen respect voor elkaar kunnen tonen en hun kwetsbaarheid (Kreeft) kunnen laten zien, kunnen ingewikkelde problemen zonder rancune worden opgelost.

Maandag, 24 juli 2023
Vandaag betreedt de Zon het vurige en creatieve rijk van Koning Leeuw!
Leeuw is het teken dat verbonden is met de Zon. Creativiteit, liefde en genegenheid!
De positieve energie van de Zon in Leeuw laat ons genieten van het leven. Ook al ben je een beetje verlegen, dan zal je merken dat de creatieve Zonnekrachten je een positief duwtje in de rug geven.
Mercurius in Leeuw staat echter vierkant op Uranus in Stier en dat kan de aanleiding zijn voor mentale rusteloosheid, concentratieverlies en misverstanden. We begrijpen elkaar niet helemaal, de boodschap komt niet over of er mag iets niet naar buiten worden gebracht.

Dinsdag, 25 juli 2023
Op weg naar de Volle Maan is de Maan in Schorpioen in haar Eerste Kwartierfase.
De intense Maan in Schorpioen brengt focus en intensiteit en ondersteunt ons om alle opgedane ervaringen op ons pad te integreren. Grote transformaties kunnen de komende week plaatsvinden. Er is misschien iets dat tot in de kern moet worden onderzocht.
De retrograde Pluto in Steenbok vormt een vierkant met de Noordelijke Maansknoop in Ram.
Pluto vierkant de Noordknoop gaat over afscheid nemen van een tijdperk of levensfase, een keerpunt in ons leven. Een politieke, economische of sociale verandering heeft grote impact op ons allemaal. Iedereen met ascendant of Zon of andere planeten op 27º in Ram, Kreeft, Weegschaal of Steenbok of op 3º in Stier, Leeuw, Schorpioen of Waterman krijgt te maken met grote veranderingen, die al dan niet direct of indirect verband houden met wat er gaande is in de wereld als geheel.

Woensdag, 26 juli 2023
De Wassende Maan in Schorpioen staat tegenover Jupiter in Stier en vormt een sextiel met Mars in Maagd en een driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen.
Wat staat er vandaag op het menu?
Dit is een dag van eerlijkheid, wederzijds vertrouwen, van teamwork en overtuiging.
Gunstige dag er samen voor te gaan! Met de helpende hand van Mars in Maagd komt een positieve energie vrij om op en om het huis je ding te doen. Stel niet langer uit wat je wil doen.
De oppositie van de Maan met Jupiter in Stier vraagt je ook om in je persoonlijke leven grenzen te stellen om jezelf en je emotionele zekerheden te beschermen.
Die de dingen die moeten worden gedaan en ga dan wat leuks voor jezelf doen, iets creatiefs!

Donderdag, 27 juli 2023
De Wassende Maan in Schorpioen staat tegenover Uranus in Stier en staat vierkant op Mercurius en Venus in Leeuw. …Mercurius staat op de laatste graad in Leeuw.
Mercurius is de bewuste geest, het denkvermogen. Door dit T-vierkant kan er onverwachts ruzie ontstaan of worden beloftes niet nagekomen. Veel praatjes maar met weinig resultaat.
Mercurius in Leeuw vormt daarnaast een inconjunct met de retrograde Neptunus in Vissen.
Er kan veel tijd en moeite worden verspild aan luchtkastelen of beloftes die niet kunnen worden waargemaakt. Neem vandaag wat afstand. Waak voor arrogantie en let op de kleine lettertjes, want details worden uit gemak over het hoofd gezien.
Pas wanneer het conflict opgelost, wordt de tegengestelde energie kracht en groei.

Vrijdag, 28 juli 2023
Op de laatste dag van Mercurius in Leeuw vormt deze een conjunctie met de retrograde Venus en een driehoek met de retrograde Neptunus in Vissen. Vandaag worden er geen serieuze dingen besproken, maar gaat over over luchtige en oppervlakkige onderwerpen. Een gunstige dag voor de handel, kunst en literatuur, en onderhandelingen, vooral met betrekking tot zakelijke transacties of het oplossen van relationele conflicten.
Met de Wassende Maan in Boogschutter wordt er heel wat afgepraat.
De retrograde Pluto in Steenbok staat vierkant op de Noordelijke Maansknoop in Ram maakt dat je niet wil horen wat er gezegd wordt en dat antwoorden die je krijgt kunnen teleurstellend zijn. Verborgen angsten, wantrouwen en vermoedens houden je tegen om door te vragen.
Toch kan een teleurstellend antwoord misschien meer waard dan je zou denken.

Zaterdag, 29 juli 2023
Vanaf vandaag reist de snelle boodschapper Mercurius door het aardse Maagd.
De ratio gaat weer domineren en het denken wordt analytisch en kritisch. Tot 5 oktober 2023 (Mercurius gaat eind augustus retrograde) is dit een productieve periode van mentale focus om complexe onderwerpen te bestuderen.
De Zon in Leeuw vormt een inconjunct met de retrograde Saturnus in Vissen.
Vandaag moet je oppassen dat je geen verantwoordelijkheden van anderen op je schouders neemt. Dat alles gaat dan ten koste van je eigen werk en verantwoordelijkheden en je krijgt niet de waardering die je verdient. Het inconjunct leert je om in de eerste plaats verantwoordelijk voor jezelf te zijn.

Zondag, 30 juli 2023
De Wassende aardse Maan in Steenbok driehoek Mars en Uranus en sextiel de retrograde Neptunus in Vissen maakt dit een geweldige dag is voor het bepleiten en verdedigen van een zaak wanneer er sprake is van intimidatie of provocatie.
De retrograde Venus inconjunct de retrograde Neptunus kan echter een stoorzender zijn vandaag.
Er kan sprake zijn van een te groot vertrouwen, naïviteit en onnauwkeurige percepties van anderen, twijfel, wensdenken en dilemma’s. Aan de ene kant zien we al het mooie om ons heen, maar willen we ook de dingen mooier zien dan ze in werkelijkheid zijn vooral als het gaat om een relatie of financiële situatie. Wat we zeggen en hoe we denken is van grote invloed wat er gaande is in het leven om je heen.

Maandag, 31 juli 2023
Op de laatste dag van juli 2023 staat de bijna Volle Maan in Steenbok en vormt een prettig sextiel met de retrograde Saturnus in Vissen en een mooie driehoek met Mercurius en Mars in Maagd.
Een dag van motivatie en focus. Vandaag gaan de schouders eronder! Laat je inspireren en onderneem actie.
Hou er rekening mee dat de retrograde Venus nog steeds een inconjunct vormt met de retrograde Neptunus in Vissen. Aan de ene kant zien we al het mooie om ons heen, maar je kan ook zien wat je graag wil zien of iets mooier laten lijken dan het is…
Je bent als een antenne. Positiviteit trekt positiviteit aan, dus veel heb je zelf in de hand.

Dagen juni 2023

Donderdag, 1 juni 2023
Op de eerste dag van juni 2023 vormt de Wassende Maan in Schorpioen een oppositie met Jupiter in Stier, een vierkant met Mars in Leeuw en de retrograde Pluto in Waterman.
We hebben dus te maken met een groot spanningsveld of een Groot Vierkant.
Door het inconjunct van Mars in Leeuw met Saturnus in Vissen zijn er door faalangst of ontmoediging grote frustraties als de dingen niet gaan zoals je wilt.
Toch kan vandaag met de samenstand van Jupiter en de Noordknoop in Stier veel goeds tot stand komen. Overwin de uitdaging en stel positieve intenties.
Vraag wat je nodig hebt en het universum zal je horen.

Vrijdag, 2 juni 2023
Onze planetaire boodschapper Mercurius loopt steeds verder in op Uranus in Stier en met dit toenemende aspect worden creatieve en innovatieve oplossingen bedacht voor ingewikkelde problemen die in ons voordeel werken. Onverwachte nieuwtjes komen tot ons vandaag!
De Wassende Maan in Schorpioen is opposiet Mercurius en Uranus in Stier en deze planetaire uitdaging helpt om open te breken daar waar we vastlopen.
Vergeet niet dat alles wat gebeurt deel uitmaakt van het universele leerproces.

Zaterdag, 3 juni 2023
De Wassende Maan in Schorpioen vormt een driehoek met Venus in Kreeft en Neptunus in Vissen.
Deze vloeiende verbinding opent het hart en wil anderen helpen en bijstaan, maar Venus in Kreeft weet niet van ophouden. Door deze beschermende, maar dromerige Waterenergie voelt het met de bijna Volle Maan alsof we overspoeld worden door emoties, in letterlijke en figuurlijke zin. Niet alles is wat het lijkt. Blijf bij jezelf en vertrouw op je intuïtie.

Zondag, 4 juni 2023
Vandaag is het Volle Maan in het vuurteken Boogschutter. De Volle Maan in Boogschutter laat zien waar je heen moet en wat je achter moet laten op jouw levensreis.
Mercurius en Uranus in Stier vormen bijna een exacte conjunctie, dus het wordt een dag vol van onthullingen en onverwachte ontwikkelingen!
Deze Volle Maan van onthullingen daagt ons uit om verder te kijken dan we al kunnen zien, naar alles wat in ons vermogen ligt, zeker op dit moment nu je aan het loslaten bent wat je niet langer dient.
Lees verder over deze Volle Maan in Boogschutter en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Maandag, 5 juni 2023
Vandaag is de exacte conjunctie van Mercurius en Uranus in Stier. Zowel Mercurius als Uranus zijn gespecialiseerd in het vinden van creatieve oplossingen! Met de Mercurius/Uranus-conjunctie gaat het gewone logische denken hand in hand met onverwachte ingevingen en inzichten.
Naast mentale onrust is er vandaag ook de neiging tot het nemen van overhaaste conclusies en het maken van ondoordachte beslissingen.
Met de Afnemende Volle Maan in Steenbok gaat het vandaag voornamelijk over het realiseren van langetermijndoelen.

Dinsdag, 6 juni 2023
Vandaag betreedt Venus het vurige rijk van koning Leeuw en blijft daar maar liefst tot 9 oktober 2023 (Venus gaat retrograde van eind juli tot begin september).
Venus is uitbundig en creatief in het trotse Leeuw en wil een podium om zich te warmen aan de stralen van de Zon, maar wil bovenal liefde en bewondering. Met Venus in Leeuw durven we uit te komen voor wie en wat we zijn.
Lees meer over de invloed van Venus in Leeuw onder NIEUWS op deze website!
Venus daagt in Leeuw de retrograde Pluto in Waterman direct uit met een oppositie.
In een relatie kan er een vorm van machtsstrijd ontstaan, jaloezie, verlangens, geweld, wantrouwen of drang om te manipuleren. Ga vandaag discussies uit de weg of neem tijdig afstand als je een situatie niet vertrouwt. Als er verborgen, diepgewortelde problemen in de sociale kring zijn, kan dit met deze oppositie aan de oppervlakte komen en kan de oorzaak zijn van loslaten van iemand in de sociale kring. Dingen moeten onder ogen worden gezien.

Woensdag, 7 juni 2023
De Afnemende Maan in Waterman is conjunct de retrograde Pluto in Waterman en staat tegenover Venus in Leeuw. Vandaag weer die onrustige en uitdagende sfeer en door het vierkant met Jupiter in Stier worden situaties groter dan ze dan ze in werkelijkheid zijn. Juist nu moeten we uitgaan van vertrouwen en concrete feiten en minder op morele uitspraken die vaak gekleurd zijn door zelfrechtvaardiging en vermijding.
Er kan iets zijn dat lastig voor je is geweest, en de oplossing zou kunnen zijn dat je een heel andere aanpak kiest.

Donderdag, 8 juni 2023
De Afnemende Maan in Waterman vormt een oppositie met Mars in Leeuw en een vierkant met Mercurius en Uranus in Stier en dit T-vierkant laat een rusteloze energie zien. Mars in Leeuw vierkant Mercurius/Uranus in Stier kan net de laatste druppel zijn ..… Een kleine irritatie kan als excuus worden gebruikt om verbaal uit te halen, maar dat leidt alleen meer tot nog meer verwijdering.
De transit Mars vierkant Uranus is licht ontvlambaar of soms een ongeleid projectiel.
Ook al lijkt de sfeer goed, blijf op je hoede, want deze kan zomaar omslaan.

Vrijdag, 9 juni 2023
De afnemende Maan in Vissen laat je situaties vanuit een ander perspectief zien en schenkt duidelijkheid over de stappen die genomen moeten worden om meer vrede en harmonie in het leven te creëren. De Maan in Vissen versterkt intuïtie en het gevoel van verbinding en delen.
We voelen precies aan wat de ander denkt of gaat doen, dus dit is een gunstige dag voor de handel, verkoop, een vergadering, sollicitatiegesprek of een date.

Zaterdag, 10 juni 2023
De Maan in Vissen is in haar Laatste Kwartierfase. De Laatste Kwartierfase van de Maan vraagt om de afgelopen vier weken te analyseren en je persoonlijke proces daarin te doorzien.
Er kunnen in de komende week dingen tot een einde komen en dat betekent dat je moet gaan loslaten wat je niet meer nodig hebt. Vandaag wordt er iets afgehandeld.
Mercurius in Stier sextiel Neptunus in Vissen kan tot nieuwe inzichten leiden! Tijdens gesprekken voel je precies wat er aan de hand is en wat de ander nodig heeft. Een geweldig aspect voor de handel en alle vormen van creativiteit! Echt een dag om vrijaf te nemen, want van concentreren komt niet veel terecht.

Zondag, 11 juni 2023
De Afnemende Maan in Vissen is conjunct Neptunus in Vissen en sextiel Uranus in Stier. Met deze energie zijn we afgestemd op alles wat er om ons heen gebeurt.
De Maan in Vissen maakt je supergevoelig, maar maakt het ook moeilijk om onderscheid te maken of iets nu echt is of dat je het je verbeeld, of iets gespeeld is of dat er juist meer speelt. Ga mee met de stroom en forceer niets. In ieder geval is dit geen saaie dag. Hou maar rekening met het onverwachte zoals een bijzonder nieuwtje of een briljant idee. Mooie dag voor een liefdadigheidsproject.

Maandag, 12 juni 2023
Vandaag keert de retrograde Pluto weer terug naar Steenbok….
Na een paar maanden in Waterman te hebben doorgebracht zal de energie van de retrograde Pluto in Steenbok tot medio oktober 2023 worden gericht op het voltooien/afronden van transformaties met betrekking tot doelen, ambities, levensrichting of verantwoordelijkheden.
Lees meer over de retrograde Pluto onder NIEUWS op deze website.
Mercurius reist vanaf vandaag tot 27 juni 2023 door het eigen teken Tweelingen en stimuleert communicatie en leren. De mentale energie van Mercurius voelt zich hier helemaal thuis, dus het gaat over het maken van de verbinding, het krijgen van informatie, nieuwe ideeën, korte termijn plannen maken en het vinden van oplossingen.
Venus in Leeuw vierkant Jupiter in Stier zoekt spanning door ontspanning. Met deze verbinding hebben we vandaag geen zin om te werken, maar willen we vooral leuke dingen doen zoals met vrienden afspreken en lekker eten. Pas echter wel op dat je niet teveel eet of drinkt, niet meer geld uitgeeft dan je je kunt veroorloven of in een opwelling dingen koopt waar je later spijt van krijgt.

Dinsdag, 13 juni 2023
Venus in Leeuw vormt vandaag een inconjunct met Saturnus in Vissen en met dit lastige, maar leerzame aspect kunnen dingen overweldigend en negatief aanvoelen. Een afwachtende houding schept verwarring. Pas op voor sterke negatieve emoties zoals depressie en eenzaamheid. Verwacht niet te veel begrip uit jouw omgeving.
De Afnemende Maan in Ram wil niet bij de pakken neerzitten, maar het kan goed mogelijk zijn dat je vandaag geen zin hebt om iets te ondernemen. En dat mag ook wel eens!

Woensdag, 14 juni 2023
De Afnemende Maan in het vaste aardeteken Stier vormt een vierkant met Mars in Leeuw.
Dit onverzettelijke spanningsveld kan leiden tot koppigheid, frustratie, confrontaties en irritaties.
Het is raadzaam om even pas op de plaats te maken, want met boosheid komen we niet verder.
Zie de dingen onder ogen. Neem de tijd om jezelf te concentreren op wat er moet worden gedaan.

Donderdag, 15 juni 2023
De afnemende geaarde Maan in Stier is conjunct Uranus in Stier en deze samenstand is een ware wake-up call. Onverwachte gebeurtenissen brengen ons emotioneel van slag.
Morgen staat Mercurius in Tweelingen vierkant op Saturnus in Vissen. Mercurius (o.a.denkprocessen) wordt door Saturnus (werkelijkheid) uitgedaagd. Door dit toenemende aspect willen we op allerlei gebied het beste resultaat halen, dus er wordt extra op details gelet.
Het kan ook zijn dat we leeuwen en beren op de weg zien en kritisch zijn op alles en iedereen.

Vrijdag, 16 juni 2023
De verdwijnende Maan conjunct Mercurius in Tweelingen kan je het gevoel geven alsof je veel moet afwerken. Zoveel te doen, zo weinig tijd…
Met het exacte mentaal gerichte vierkant tussen Mercurius in Tweelingen en Saturnus in Vissen kan er veel worden bereikt, maar het is goed om je op één project te concentreren, want deze mentale energie kan ook worden uitgedaagd. De lat wordt hoog gelegd.
Blijf gefocust en luister goed, want vandaag komt er belangrijke informatie.
Het is goed om je alvast voor te bereiden op de Nieuwe Maan in Tweelingen van 18 juni a.s.
Maak nu alvast je lijst met intenties!

Zaterdag, 17 juni 2023
Saturnus (Heer van Karma) gaat vanaf vandaag tot 3 november 2023 retrograde in Vissen. Saturnus gaat over discipline, verantwoordelijkheid en Karma. Thema´s als geloof, karma en levenslessen worden tijdens deze periode heel belangrijk. Saturnus retrograde in Vissen is de periode bij uitstek om karma te breken en los te laten.
Lees meer over deze Saturnus retrograde in Vissen voor alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.
Mercurius in Tweelingen sextiel Venus in Leeuw maakt deze dag luchtig en vrolijk, echt een dag om even de boel de boel te laten, te ontspannen en tot rust te komen. Gunstige dag om af te spreken met vrienden, een romantisch uitje of voor een date. Ook een geweldige dag voor de handel, een gunst te vragen of om conflicten op te lossen, want je weet nu de juiste woorden te vinden om anderen te overtuigen van je standpunten.

Zondag 18 juni 2023
Vaderdag.
Vandaag is het Nieuwe Maan in Tweelingen. Deze Nieuwe Maan in het dualistische Tweelingen vraagt om duidelijke keuzes waarbij elkaars mening gerespecteerd wordt. De mentale energie van deze Nieuwe Maan in Tweelingen is een frisse wind van nieuwe ideeën, plannen en enthousiasme.
Alles wat vandaag wordt gestart kan binnen korte tijd worden afgerond.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Maandag, 19 juni 2023
De Zon in het logische Tweelingen staat vandaag haaks op de ongrijpbare en vervagende Neptunus in Vissen. Met deze planetaire uitdaging lukt het niet om de juiste woorden te vinden, zijn we vergeetachtig of is het lastig om een juist oordeel te vormen. Het is moeilijker om je grenzen vandaag te bewaken. Waakzaamheid is raadzaam nu we met de Maan in Kreeft meer gevoeliger en kwetsbaar zijn.
In ieder geval verloopt deze dag anders dan je had gedacht. Neptunus symboliseert het begrip overgave en dan zijn de dingen gewoon zoals ze zijn.
Jupiter in Stier sextiel Saturnus in Vissen is een stabiliserend aspect waardoor dingen niet uit de hand lopen. Deze dag kan toch een positieve wending krijgen en is van invloed op de lange termijn vooral met betrekking tot ambities.

Dinsdag, 20 juni 2023
De toenemende Maan in Kreeft vormt een oppositie met de retrograde Pluto in Steenbok, een sextiel met Uranus in Stier en een driehoek met Neptunus in Vissen.
De Wassende Maan in Kreeft stelt het gezin en familie centraal.
Deze planetaire handreiking brengt vertrouwen dat alles weer goed komt en blijven we gefocust en op koers.
De Maan in Kreeft sextiel Uranus in Stier kan ook de oorzaak zijn dat je vandaag tijd voor jezelf nodig hebt om binnen je eigen bubbel jezelf terug te vinden.

Woensdag, 21 juni 2023
Vandaag betreedt de Zon het Waterteken Kreeft. De Zomerzonnewende, het begin van de astronomische Zomer! Het magische keerpunt van de langste dag en de kortste nacht.
Vandaag en morgen verblijft de Wassende Maan op haar reis door de dierenriem in het teken Leeuw.
De Maan in Leeuw maakt zelfverzekerd, vastberaden en creatief en brengt een gevoel van enthousiasme, optimisme en vooruitkijken. Met de Maan in Leeuw volgen we ons hart! Mercurius in Tweelingen sextiel Mars in Leeuw maakt van deze vrijdag een bedrijvige en productieve dag. Er wordt heel wat afgepraat! Vandaag komt er interessant nieuws.
Echt een dag om bezig te zijn met alles waar je een fijn gevoel bij krijgt en waar je om geeft.
Neem het initiatief en durf te dromen!

Donderdag, 22 juni 2023
De Toenemende Maan in Leeuw is conjunct Venus en Mars en het sextiel met Mercurius in Tweelingen maakt dit een aangename dag om gezellig samen te zijn. Afspreken met vrienden op een terrasje, een feestje, heerlijk naar de wellness of een spannende date, dit kan allemaal met deze heerlijke luie Leeuw-energie.
Door het vierkant van de Maan met Uranus in Stier kan de sfeer wat dwingend en opstandig zijn en willen we door niets en niemand worden tegengehouden wat we willen bereiken.
Eerst goed nadenken voordat je actie onderneemt!

Vrijdag, 23 juni 2023
Vandaag zijn er geen noemenswaardige aspecten, waardoor dit een rustige dag wordt.
De toenemende Maan in Leeuw maakt ook geen aspecten en maakt zich op om aan het eind van de dag het aardeteteken Maagd te betreden.
Deze vrijdag is geschikt om op te ruimen en kleine klusjes te doen in huis.

Zaterdag, 24 juni 2023
De Toenemende Maan in Maagd vormt een oppositie met de retrograde Saturnus in Vissen.
Vandaag gaat het over verantwoordelijkheid voor handelen en de (karmische) behoefte om controle over een situatie te hebben. Alles gebeurt met een reden!
Op de werkplek of met gezagsdragers worden gevoelens geprojecteerd en kunnen vandaag conflicten ontstaan vanuit kritiek of een (karmisch) gevoel van niet gewaardeerd worden. Verantwoordelijkheid op het werk of in de familie kunnen zwaar wegen.
Het is raadzaam op vandaag geen beslissingen te nemen.

Zondag, 25 juni 2023
Door de energie van de toenemende Maan in Maagd vierkant Uranus in Stier hebben we behoefte aan vrijheid en onverdeelde aandacht. Het leidt tot irritaties en ongeduld wanneer je merkt dat anderen je geen ruimte bieden of willen samenwerken.
Jij bent niet verantwoordelijk voor wat anderen van je denken of wat anderen doen. Ook al denk je dat je het beter weet, anderen denken daar heel anders over.
Door het toenemende vierkant van Mercurius in Tweelingen en Neptunus in Vissen is het vandaag lastig om te concentreren. Neem regelmatig een pauze om je hoofd leeg te maken.
Wees geduldig. We kunnen niet altijd krijgen wat we willen. Geluk zit in de kleinste dingen!

Maandag, 26 juni 2023
Vandaag is de Maan in Weegschaal in haar Eerste Kwartierfase. De rechterkant van de Maan is nu zichtbaar. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde! Tijdens deze fase vraagt de Maan om oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten.
Mercurius in Tweelingen staat vierkant exact op Neptunus in Vissen. Vandaag kunnen er misverstanden optreden, dus een dag van verwarring waarin we verkeerd begrepen worden. Temidden van deze emotionele stroom staat Mars in Leeuw vierkant op Uranus in Stier, een tegen-energie. Mars vierkant Uranus is impulsief, opstandig en tegendraads. Er kan een strijd ontstaan tussen dagelijkse verplichtingen en een grote behoefte aan vrijheid. Probeer gevoelige onderwerpen te vermijden en tel bij alles eerst tot 10! Mars en Venus dansen met elkaar in Leeuw en dat maakt het een leerzame, creatieve en opwindende dag.

Dinsdag, 27 juni 2023
De Wassende Maan in Weegschaal richt haar zilveren licht op relaties en samenwerking en vraagt de balans in het leven te herstellen. Vandaag maakt Mercurius op 29º, laatste graad in Tweelingen, een inconjunct met de retrograde Pluto in Steenbok. Met dit lastige, maar leerzame aspect moeten er aanpassingen worden gedaan of compromissen worden gesloten om tot overeenstemming te komen.
De retrograde Pluto in Steenbok (autoriteit of de gevestigde orde) zal niet buigen, dus de flexibele Mercurius in Tweelingen moet een keuze te maken. Dus als er obstakels zijn is het goed om water bij de wijn te doen om te krijgen wat je wenst.
Het kan met de Wassende Maan een ideaal moment zijn om de eerste stap te zetten om dingen en mensen bij elkaar te brengen.

Woensdag, 28 juni 2023
Offerfeest
De snelle boodschapper Mercurius voegt zich vandaag bij het waterteken Kreeft. Kreeft is Maanenergie en staat voor (ziels)bewustzijn, het onbewuste, gevoelens, intuïtie en verlangens.
Tot 11 juli 2023 krijgen we met Mercurius in Kreeft een periode van subjectiviteit, fantasie en humor. Door Mercurius in Kreeft kunnen we de dingen beter onthouden. Emoties spelen een grote rol bij het maken van beslissing door de invloed van Mercurius in Kreeft.
De Wassende Maan in Schorpioen brengt diepgang, intensiveert emoties en haalt gevoelens naar boven die we liever voor onszelf en de buitenwereld verborgen houden. Belangrijk is om open te staan voor de ander en wat minder gefocust te zijn op het eigen denken.

Donderdag, 29 juni 2023
Vandaag vormt de Zon in Kreeft een exacte driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen.
Deze stromende verbinding in het element Water heeft ons inzicht en helpt ons dingen los te laten en onafgewerkte zaken tot een goed einde te brengen.
De Wassende Maan in Schorpioen staat vierkant op Venus in Leeuw en daardoor kan er iets of iemand jou op je zenuwen werken of teveel aandacht van je vragen. Het is dan goed om even afstand te nemen van een situatie.
De exacte driehoek vandaag van de Zon in Kreeft en de retrograde Saturnus in Vissen brengt licht in het donker en kan ons gevoel over iets bevestigen.

Vrijdag, 30 juni 2023
Op de laatste dag van juni 2023 gaat Neptunus op 27º in Vissen retrograde…
Tot 5 december 2023 kan de retrograde Neptunus in Vissen leiden tot wensdromen en onrealistische verwachtingen. Vooral vandaag kan dit ons parten spelen. Wel een prachtige dag om het besluit te nemen te stoppen met een slechte gewoonte of verslaving aan iets of iemand.
Lees verder over Neptunus retrograde en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.
Mercurius in Kreeft driehoek Saturnus in Vissen is een goede basis voor therapeutische gesprekken. Ook een rustige energie voor het maken en aanpassen van plannen waar je gevoelsmatig sterk mee verbonden bent.
Door de retrograde Neptunus in Vissen kan het soms moeilijk zijn om je te concentreren of kan het je aan belangrijke informatie ontbreken. Ga af op je intuïtie!

Dagen mei 2023

Maandag, 1 mei 2023
Dag van de Arbeid
Op de eerste dag van mei 2023 gaat Pluto retrograde in Waterman….
Tot 10 oktober 2023 is de transformerende energie gericht op het individu, jouw intenties.
De retoograde Pluto in Waterman vraagt jou: wat is jouw maatschappelijke bijdrage?
Pluto dwingt je te kijken naar je schaduwkant, naar alles wat je voor de buitenwereld geheim wil houden.
Meer over de invloed van Pluto retrograde in Waterman en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.
De Wassende Maan in Maagd sextiel Mars in Kreeft driehoek Uranus in Stier maakt dit verder een productieve dag met een verrassende wending.
Door het vierkant met Venus in Tweelingen zal het echter moeilijk zijn om je gedachten bij je werk te houden!

Dinsdag, 2 mei 2023
De Zon vormt vandaag een conjunctie met de retrograde Mercurius in Stier.
Met deze conjunctie, een samensmelting van geest en handelen, willen we tot de kern van een zaak doordringen. Het is belangrijk om in het hier en nu te zijn en jezelf, anderen, situaties, het leven open tegemoet te treden, zonder te oordelen en te veroordelen.
Met de kracht van de Wassende Maan in Weegschaal gaat het hierbij vooral om hoe je staat in de relatie, hoe jouw plek voelt in de relatie en in de sociale omgang met de mensen om je heen.
Door meer tijd samen door te brengen en je te verbinden met jouw sociale groep kun je je emotioneel zekerder voelen.

Woensdag, 3 mei 2023
De Wassende Maan in Weegschaal is vandaag vierkant Mars in Kreeft. Door dit planetaire spanningsveld wordt het een verhelderende, maar ook confronterende dag.
Gemaakte plannen krijgen te maken met wat tegenwerking. Een gesprek kan veel duidelijkheid en inzicht geven, vooral over het gevoel.
Door deze leermomenten merken we welk effect onze acties hebben en wordt de universele Wet van Oorzaak en Gevolg duidelijk merkbaar.
De emotionele energie van Mars moet ergens heen, dus een fysieke uitlaatklep is raadzaam.
Frustraties en irritaties zijn anders niet te vermijden.

Donderdag, 4 mei 2023
Dodenherdenking
De Wassende Maan is op haar reis door de dierenriem aangekomen in de diepere wateren van Schorpioen. Schorpioen brengt naast de magie van transformatie, diepgang en overgave, een intensivering van emoties. Deze Maan haalt onderdrukte gevoelens naar boven die we liever voor onszelf en de buitenwereld verborgen houden.
Venus in Tweelingen staat vandaag vierkant op Neptunus in Vissen. Vandaag kunnen er meningsverschillen ontstaan of wordt het onmogelijk gemaakt om voor een mening uit te komen. Het vierkant daagt uit om tot de kern van iets te komen om oplossingen te vinden, te begrijpen en te ontdekken wat nog onduidelijk was.

Vrijdag, 5 mei 2023
Bevrijdingsdag
Vandaag is er een totale Maansverduistering in Schorpioen en deze is van grote invloed op ons emotionele leven.
Iedereen voelt de psychische kracht van deze Volle Maan op zijn of haar manier, maar iedereen zal deze kosmische gebeurtenis anders ervaren. Als je geboren bent met de Zon in Schorpioen of Stier of als je Maan in Stier of Schorpioen staat, voel je het effect van deze Volle Maan en haar verduistering het sterkst.
Het is een emotioneel geladen tijd waarin het thema vrijheid versus verbintenis duidelijk aanwezig is. De Zon in Stier wil vasthouden aan wat tastbaar is, de Maan in Schorpioen wil omvergooien… diepgewortelde frustraties kunnen leiden tot emotionele uitbarstingen.
Loop er niet van weg, maar zie het onder ogen.
Venus in Tweelingen sextiel Jupiter in Ram maakt het makkelijker om dingen bespreekbaar te maken en een oplossing te vinden.
Meer over deze totale Maansverduistering in Schorpioen en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Zaterdag, 6 mei 2023
Kroning van Koning Charles
De Afnemende Maan in Boogschutter maakt enthousiast en brengt vertrouwen en optimisme.
Het is in de nasleep van de Maansverduistering van gisteren wel een rusteloze en overdreven energie. Door de oppositie met Uranus in Stier zal de drang naar persoonlijke vrijheid groter zijn waardoor er irritaties kunnen ontstaan.
Kijk niet om, treur niet om wat je bent kwijtgeraakt of wat mis is gegaan, maar concentreer je op wat er wel goed gaat.

Zondag, 7 mei 2023
De Afnemende Maan in Boogschutter staat vandaag vierkant op Saturnus in Vissen.
Dit spanningsveld kan de stemming vandaag drukken.
Situaties worden minder rooskleurig ingeschat dan ze zijn. In deze wat negatieve atmosfeer is wederzijds begrip niet gegarandeerd. Het contact met vrouwen kan vandaag niet zo makkelijk gaan. Pas ook op met de aankoop van kleding, sierraden of cosmetica. Het is raadzaam om vandaag de natuur in te gaan en jezelf niet overeten of gaan snoepen of drinken om een vervelend gevoel weg te werken.

Maandag, 8 mei 2023
Venus reist vanaf vandaag tot 5 juni 2023 door het gevoelige waterteken Kreeft. Venus in Kreeft is gericht op familie, relaties, kinderen zekerheid, comfort, groei en stabiliteit. Hier zoekt Venus liefde, aandacht en bescherming, maar dit alles kan echter ook passief, verstikkend en supergevoelig zijn. Om het minste kan Venus in Kreeft gekwetst raken.
Venus in Kreeft vormt direct een lastig, maar leerzaam aspect (inconjunct) met de retrograde Pluto in Waterman. Vandaag overheerst het sentiment alsof alles niet genoeg is, het evenwicht is zoek. Zelfsabotage, jaloersheid, ontevredenheid, veeleisendheid of zelfontkenning of ontoereikendheid.
Open je hart en laat de verwachting los dat liefde een remedie is voor al je pijn of verlangens.

Dinsdag, 9 mei 2023
De Zon is vandaag conjunct Uranus in Stier, dus verwacht het onverwachte! Vandaag kunnen we wat ongeduldig zijn in relaties, minder coöperatief en meer individualistisch gericht.
Vandaag voel je je anders dan normaal, je vindt het niet leuk om ondergeschikt te zijn.
De afnemende aardse Maan in Steenbok gaat tegenover Venus in Kreeft en daardoor zijn er gevoelens van onzekerheid en het innerlijk uit balans voelen. Het valt niet mee om emoties in overeenstemming te brengen met verlangens.
Met de Maan driehoek Mercurius in Stier is het wel een gunstige dag om een dagje weg te gaan of voor studie, overleg, praatgroepen en het maken van plannen voor de lange termijn.
Wat liefde betreft, kan een date leuk zijn, maar is door de invloed van Uranus in Stier van voorbijgaande aard.

Woensdag, 10 mei 2023
De afnemende Maan in Waterman vormt een driehoek met Uranus in Stier. Door deze gouden handdruk van Uranus in Stier is er een aangename sfeer Het sextiel met Neptunus in Vissen voegt een creatief tintje toe. Een dag van onverwachte mogelijkheden of om vindingrijke nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Gunstige dag om op reis te gaan, vergaderingen bij te wonen, toekomstplannen te maken, een tentoonstelling, je inzetten voor maatschappelijke doelen of op bezoek te gaan bij zieke familieleden of vrienden.
Door de oppositie van de Maan in Steenbok met Mars in Kreeft vierkant Jupiter in Ram kunnen we ons relationeel flink boos maken of humeurig zijn over de kleinste dingen. Er kan zelfs door onvrede een afstand ontstaan met vrouwen zoals een vrouwelijk familielid, leidinggevende, vriendin of echtgenote. Haastige spoed maakt zelden goed, ook met financiële zaken.

Donderdag, 11 mei 2023
De afnemende Maan in Waterman is conjunct de retrograde Pluto in Waterman en vierkant Mercurius in Stier. Het kan vandaag wat ingewikkeld zijn, want door innerlijke onrust en minder goede concentratie gaan we op zoek naar de verkeerde afleiding om een beter gevoel te krijgen, zijn er communicatieproblemen of raak je overstuur wanneer je merkt dat een ander je probeert te veranderen of te verbeteren.
Vandaag kunnen er financiële complicaties zijn bij belastingzaken of met het geld van de ander, zowel zakelijk als privé. Geen goede dag om op reis te gaan, want het risico bestaat dat je de weg kwijtraakt. Pas op met wat je zegt en hoe je iets zegt of schrijft, want in de familie kan het al gauw tegen het verkeerde been zijn.
Communicatie kan dus vandaag een uitdaging zijn, laat staan goed luisteren.
Spreken is zilver, zwijgen is goud vandaag.

Vrijdag, 12 mei 2023
De Maan in Waterman is in haar Laatste Kwartierfase. In aanloop naar de Nieuwe Maanfase in Stier (19 mei a.s.) herinnert zij ons weer aan de noodzaak van loslaten, om zo ook voor onszelf groei toe te staan. Het vierkant van de Maan met Uranus in Stier veroorzaakt wisselende stemmingen, maakt wat hyper, prikkelbaar en humeurig. Met dit aspect zijn we geneigd precies het tegenovergestelde te doen. Neem geen overhaaste beslissingen en denk goed na bij alles wat je doet of zegt.
Mercurius in Stier sextiel Saturnus in Vissen maakt dit een gunstige dag om advies te vragen aan oudere mensen om het juiste te doen. Mercurius in Stier wil de dingen onder ogen zien. Saturnus is realiteit en de inhoud van een gesprek of informatie kan misschien teleurstellend zijn.
Zoek de balans. Het gaat om de juiste keuzes te maken!
Een onverwachte ontwikkeling of verandering vandaag kan op de lange termijn goed uitpakken.

Zaterdag, 13 mei 2023
Venus in Kreeft driehoek Saturnus in Vissen is een inspirerende en vloeiende energie om een bestaande liefdesrelatie te verstevigen, door een belofte te doen, te verloven of te trouwen.
Een heel goede dag voor een museumbezoek, wellness, creativiteit, reizen, handel en financiële zaken.
De Afnemende Maan in Waterman sextiel Jupiter in Ram maakt het ook een familiedag om samen leuke activiteiten te ondernemen bijvoorbeeld aan het strand en mooie herinneringen te maken.

Zondag, 14 mei 2023
Moederdag
Venus in Kreeft driehoek Saturnus in Vissen is ook vandaag de planetaire smaakmaker om een belofte te doen in een relatie zoals een verloving of huwelijk.
Een heel goede dag voor de wellness, museum, alle vormen van creativiteit, reizen, handel en financiële zaken.
De retrograde Mercurius in Stier sextiel Venus en Saturnus klopt alles extra luchtig op.
Door de afnemende Maan in Vissen conjunct Saturnus in Vissen, sextiel Uranus in Stier en driehoek Venus in Kreeft krijgen spirituele projecten en onderwerpen meer aandacht. Echt een dag om de tijd voor jezelf te nemen om bezig te zijn met alles wat je fijn vindt om te doen.
Met het einde van Mercurius retrograde in Stier in zicht voel je dat de dingen in beweging komen.
Neem wel de tijd om dingen af te werken in huis en tuin.

Maandag, 15 mei 2023
Mercurius in Stier gaat vandaag weer direct lopen. Voordat deze hemelse boodschapper voor een hogere versnelling kiest, zijn we nog even in de gelegenheid om onafgemaakte zaken af te werken of recht te zetten die tijdens deze retrogradeperiode vanaf 21 april 2023 verkeerd liepen.
Als je vergeet om je zaken op orde te brengen, komt alles als een boemerang op je terug tijdens de volgende retrogradeperiode (eind augustus 2023).
Verwacht niet dat met de directe Mercurius alles in het dagelijks leven zonder vertragingen zal verlopen, ook een planeet heeft last van startproblemen…., dus hou rekening met vertraging vandaag.

Dinsdag, 16 mei 2023
Mars in Kreeft vormt vandaag een driehoek met Neptunus in Vissen. Deze verbinding stimuleert, inspireert en geeft vertrouwen. We vinden creatieve oplossingen voor de meest complexe problemen. Een prima dag voor iedereen die werkzaam is in de entertainmentwereld, spirituele wereld of kunstwereld of met alles wat je spiritueel met anderen verbindt.
Toch is het goed om de confrontatie te vermijden en geduld te betrachten, want de Afnemende Maan in Ram staat vierkant op Venus in Kreeft. Met de energie van Ram kun je enthousiast aan de slag gaan met een project, maar er kunnen irritaties ontstaan met vrouwen of vrouwelijke figuren. Een spiritueel of creatief project kan mislukken of je kan teleurgesteld over het resultaat.

Woensdag, 17 mei 2023
Vanaf vandaag tot 25 mei 2024 reist de grote Weldoener Jupiter door het sensuele aardeteken Stier, het teken van stabiliteit, veiligheid en vertrouwen en dat schenkt ons inspiratie en doorzettingsvermogen om onze doelen te bereiken.
De tijd waarin we leven verloopt in een hoog tempo, het is dan ook een tijd voor ons om niet te lang stil te blijven staan! Jupiter in het Aardeteken Stier kan ook twijfel geven, zoals een gevoel van …’ik ga ervoor…. of ik blijf zitten waar ik zit’ ….
Jupiter in Stier en Pluto in Waterman vormen op 0º een vierkant ten opzichte van elkaar, dus dit is geen tijd van afwachten en we zien wel. Je moet vechten om te krijgen wat je verlangt.
Meer lezen over Jupiter in Stier en de invloed op de dierenriemtekens? Lijk dan op de website onder NIEUWS.

Donderdag, 18 mei 2023
Hemelvaartsdag
De verdwijnende Maan conjunct Mercurius in Stier sextiel Venus in Kreeft en Saturnus in Vissen is een goed moment om in relaties duidelijkheid te scheppen door over je gevoelens te praten. Een gunstige dag om nuchter en realistisch alles op een rijtje te zetten, overleg te plegen en dingen te organiseren, nu Jupiter net Stier is binnengegaan.
Jupiter in Stier vierkant de retrograde Pluto in Waterman kan echter een uitdaging zijn, want je kunt je onder druk gezet voelen om een mening te ondersteunen of deze nu juist is of niet. Er kunnen problemen zijn met juridische zaken, belastingen, bedrijfsfinanciën, verzekeringen, erfenissen en alimentatieregelingen.

Vrijdag, 19 mei 2023
Vandaag is het Nieuwe Maan op 28º in het aardeteken Stier, een nieuwe maan van spiritueel ontwaken!
De Zon en de Maan samen in Stier laat een prachtige gelegenheid zien om geaarde energie in je leven te brengen zoals met een nieuw project te beginnen, een besluit te nemen of je financiën op orde te brengen. Mercurius in Stier sextiel Saturnus in Vissen helpt om geconcentreerd bezig te zijn met studie of andere dingen die je aandacht vragen. De Zon in Stier sextiel Neptunus in Vissen maakt de sfeer vriendelijk, intuïtief en aangenaam, bereidwillig en betrokken, dus een mooie energie voor een date, creativiteit, muziek en dans of samen te werken met liefdadigheidsorganisaties, dierenwelzijn en degenen die hulp nodig hebben. .
Lees verder over deze Nieuwe Maan in Stier en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Zaterdag, 20 mei 2023
De toenemende Maan in het objectieve Tweelingen schenkt ons het vermogen om meerdere dingen tegelijk te doen. Multitasken dus!
Deze Maan geeft je net dat duwtje in je rug dat je nodig hebt. Doordat je hoofd omloopt van ideeën loert het gevaar dat je veel dingen aanpakt maar niet afmaakt. 
Het draait om communicatie en lichaamstaal speelt een grote rol, zelfs als je niet praat. Let dus goed op je omgeving, kijk naar signalen. Luister ook naar je eigen intuïtie, twijfel niet aan je ingevingen.
Mercurius in Tweelingen sextiel Saturnus in Vissen helpt om geconcentreerd bezig te zijn met studie of andere dingen die je aandacht vragen. Een idee krijgt vorm en vandaag kan er informatie of advies zijn waarmee je verder kunt.

Zondag, 21 mei 2023
De rode Strijder Mars betreedt vandaag het vurige rijk van Leeuw en blijft daar tot 10 juli 2023 onze harten verwarmen. Mars is in het vuur van Leeuw is creatief en daadkrachtig, maar is ook heel direct en veeleisend. Mars in Leeuw komt vandaag direct tegenover de retrograde Pluto in Waterman te staan en vormt een vierkant met Jupiter in Stier, een T-vierkant dus en dat intense strijdlustige en competitieve aspectpatroon kan een explosieve en agressieve uitwerking hebben.
Dat kan op grote schaal zijn, maar ook thuis kan er sprake zijn van dominant gedrag, agressie, afreageren, ongecontroleerd verlangen of onderuit gehaald worden door een vorm van overmacht of verlies van kracht(en). De geest lijkt uit de fles, dus reken op een explosie van emoties, vaak uitgelokt door een situatie of externe factoren.
Het kan ook een verrassende dag zijn van opmerkelijke prestaties op alle gebieden waar moed en kracht bij vereist zijn, vooral met projecten waar een jaar of twee geleden mee is begonnen.

Maandag, 22 mei 2023
Met de vrolijke en luchtige energie van de Zon in Tweelingen ligt de focus tot 21 juni 2023 op communicatie en uitwisseling. De communicatie, die het ons mogelijk maakt de binnen en buitenwereld met elkaar te verbinden.
De Zon vormt een sextiel met Mars in Leeuw en een driehoek met de retograde Pluto in Waterman.
Mars in Leeuw staat nog steeds tegenover Pluto in Waterman en vierkant op Jupiter in Stier.
Met zoveel energie in overvloed is het raadzaam om je vandaag bezig te houden met fysieke activiteiten. Blijf niet binnen zitten, want dan kunnen irritaties en frustraties de overhand krijgen.
Ga naar buiten, hardlopen, wandelen, fietsen, dansen of wat dan ook waar je energie in kwijt kan.

Dinsdag, 23 mei 2023
De toenemende Maan in Kreeft laat ons even stilstaan om te luisteren naar de boodschappen die vanuit het universum tot ons komen. Concentreer je vandaag op het versterken van jouw interne basis om de balans te vinden, voor jezelf, voor je werk en relaties.
De Zon in Tweelingen sextiel Mars in Leeuw zet alles in beweging, waardoor je niet veel tijd krijgt om lang stil te zitten. Ook Mars in Leeuw staat nog steeds vierkant op Jupiter in Stier oppposiet de retrograde Pluto in Waterman. Dit planetaire spanningsveld daagt uit om actie te nemen met het oog op de toekomst. Dit aspect duwt je vooruit, maar in je drang om vooruit te komen, kun tegen je eigen grenzen aanlopen, een gevoel hebben van dat het ‘toch niet gaat lukken’ of risico’s nemen die jou niet vooruit helpen,. Met kleine stapjes kom je er ook wel.

Woensdag, 24 mei 2023
Ook vandaag staat de daadkrachtige Mars in Leeuw tegenover de retrograde Pluto in Waterman en vierkant op Jupiter in Stier, dus vandaag is het weer dringen geblazen. Er kunnen ego’s met elkaar in botsing komen in een sfeer van ‘nu ben ik’. In onszelf en in de wereld om ons heen zijn op diverse gebieden veranderingen gaande.
In het gunstige geval wordt het een leerzame dag, want gebeurtenissen brengen ons dichter tot de kern van ons zelf.
De toenemende Maan in Kreeft conjunctie Venus driehoek Neptunus in Vissen brengt rust, empathie, troost en inspiratie. Deze energie brengt de heftige energie van Mars vierkant Jupiter in balans. Gunstige dag voor de liefde, kunst, muziek, wellness en spiritualiteit.
Vandaag zijn er verrassende ontwikkelingen!

Donderdag, 25 mei 2023
De toenemende Maan in het vurige Leeuw maakt zelfverzekerd en creatief.
De conjunctie van deze trotse Maan met Mars, de oppositie met de retrograde Pluto in Waterman en het vierkant met Mercurius en Jupiter in Stier kan echter vandaag leiden tot opschepperij, irritaties, confrontaties, miscommunicatie, manipulatie of machtsspelletjes, jaloezie of bezitsdrang.
Vooral met vrouwen en in relaties kunnen er problemen ontstaan.
Denk eerst na voordat je wat zegt. Vandaag kan er nieuws zijn dat je van je stuk brengt.
Nieuwe levensomstandigheden vraagt om offers en aanpassing. Dat is niet altijd even makkelijk.
Pas vandaag op met geld te investeren in onroerend goed, woninginrichting of renovaties.
Zorg voor ontspanning vandaag.

Vrijdag, 26 mei 2023
De toenemende Maan in het vurige Leeuw vormt een pittig vierkant met Uranus in Stier en dat geeft een boost van energie, maar maakt wel rusteloos en wat rebels. Tijdens deze transit is de sfeer wat hyper en prikkelbaar. Door wisselende stemmingen is het raadzaam om geen overhaaste beslissingen te nemen. We hebben namelijk de neiging om precies het tegenovergestelde te doen van wat van ons wordt verwacht. Het voelt alsof er verandering in de lucht zit, misschien een doorbraak waardoor we dingen op een andere manier willen doen en dat is mogelijk vandaag.
Venus in Kreeft vormt een sextiel met Uranus in Stier en deze transit doet je verlangen naar iets nieuws. Door de sensuele samenzang van Venus en Uranus is een creatief project, nieuwe connectie, vriendschap of zomaar verliefd zijn allemaal mogelijk!

Zaterdag, 27 mei 2023
Vandaag is de Maan in Maagd in haar Eerste Kwartierfase. De rechterkant van de Maan is nu zichtbaar. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde! Tijdens deze fase vraagt de Maan om oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten zodat we verder kunnen met onze plannen. In het teken Maagd gaat het vooral om gezondheidsproblematiek, systemen, details, opruimen, sorteren en arbeidsomstandigheden.
De komende week is gunstig om bijvoorbeeld kasten opnieuw in te ruimen, kleding te sorteren of ergonomische aanpassingen op kantoor te doen.
Er kunnen problemen thuis of op het werk zijn, gezondheidsproblemen of meningsverschillen, Denk goed na voordat je iets zegt!
Door leermomenten merken we het effect van onze acties ons heen hebben en wordt de universele Wet van Oorzaak en Gevolg duidelijk merkbaar.

Zondag, 28 mei 2023
Pinksteren
De Zon in Tweelingen vormt een vierkant met Saturnus in Vissen en de Wassende Maan in Maagd staat tegenover (oppositie) met Saturnus in Vissen, dus we hebben te maken met een T-vierkant. Vandaag kunnen er uitdagingen en tegenwerking zijn.
De uitvoerbaarheid van een idee vraagt geduld en doorzettingsvermogen, want dit is een aspect van tegenwerking. Er is iemand die plannen dwarsboomt of je werkt jezelf tegen, omdat je wat zwaarmoedig bent of verantwoordelijkheden wil ontlopen. Thuis kan er ruzie kan ontstaan over kinderen en financiën.
Gelukkig biedt Jupiter in Stier de helpende hand waardoor je zin hebt om alles de boel de boel te laten. Jupiter in Stier laat je op een andere manier naar de dingen kijken!

Maandag, 29 mei 2023
Tweede Pinksterdag
De Wassende Maan in Maagd sextiel Venus in Kreeft en opposiet Neptunus in Vissen is een zachte vloeiende energie. Vandaag zijn er geen zorgen, maar een heerlijke dag om bezoek te ontvangen, op visite te gaan, nieuwe mensen ontmoeten en vriendschappen sluiten. Gunstige dag voor een date, uit eten, een terrasje, shoppen of leuke spullen aan te schaffen voor je huis.
Deze dag is door de oppositie met Neptunus in Vissen gunstig om jezelf creatief uit te drukken door te schilderen, dichten, dansen, muziek te spelen of te beluisteren. De oppositie van de Maan met Neptunus in Vissen schept echter ook verwarring. Je fantasie kan op hol slaan. We krijgen vage, negatieve gevoelens over mensen of omstandigheden, waardoor we twijfelen over de diepere bedoelingen van een vriendschap of relatie.

Dinsdag, 30 mei 2023
De Wassende Maan in Weegschaal richt haar zilveren licht op relaties en samenwerking en vraagt hier de balans te herstellen. Deze Maan vraagt aan je om te kijken naar de plaats die jij in je relatie inneemt en hoe je met anderen omgaat. Deze Maan in Weegschaal vierkant Venus in Kreeft kan de oorzaak zijn onvrede en wrijving met vrouwen, bazin, echtgenote, moeder, of moeder figuur.
Met deze stand ben je geneigd om onvrede niet te uiten en naar de buitenwereld een onecht beeld te creëren om de de balans binnen een relatie te behouden.
De Wassende Maan in Weegschaal sextiel Mars in Leeuw en driehoek retrograde Pluto in Waterman maakt het mogelijk om in de relatie en op het werk openhartig met elkaar te praten.
Met deze planetaire verbinding voel je wat er mist of wat er teveel is. Misschien is het een goed idee om samen uit eten te gaan, een bloemetje of met je partner een last minute hotel te boeken, opruiming houden of jezelf of samen een make-over te geven.
Delen en elkaar een fijn gevoel geven is heilzaam en voelt zo goed.

Woensdag, 31 mei 2023
Op de laatste dag van mei 2023 vormt de Wassende Maan in Weegschaal een vierkant met Venus in Kreeft. Vandaag wordt er instinctief en uit gevoel gehandeld. In relaties en in het gezin kunnen er remmingen zijn, onvervulde verlangens en emotionele uitbarstingen. Problemen in het gezinsleven kunnen te maken hebben met financiën, bestedingspatroon en veiligheid.
Het vierkant daagt uit om er het beste van te maken. Samenwerking, balans, elkaar vinden, daar gaat het om.

Dagen april 2023

Zaterdag, 1 april 2023
Op de eerste dag van april 2023 vormt de Wassende Maan in het trotse Leeuw een vierkant met Venus en Uranus in Stier. Venus en Uranus staan dicht bij elkaar in het aardse Stier en hiermee wordt het duidelijk wat je wil en wat je moet doen om te krijgen wat je wenst.
De invloed van Mars in Kreeft driehoek Saturnus in Vissen inspireert om door te gaan en niet op te geven! Dit aspect van kracht, toewijding, medewerking en verantwoordelijkheid is gunstig om afspraken te maken voor de langetermijn, handel en juridische zaken. Dit aspect geeft inzicht om te begrijpen waar je binnen dit alles past.
De samenwerking van Mercurius en Jupiter in Ram brengt je op een goed idee.
Stel jezelf open, dan kan deze 1e april een verrassende wending krijgen.

Zondag, 2 april 2023
Palmzondag.
Vandaag is het met Mars in Kreeft een familiedag.
Mars in Kreeft driehoek Saturnus in Vissen geeft nog steeds geduld, kracht, toewijding en doorzettingsvermogen om de moeilijkste taken op je te nemen en ze op tijd af te ronden.
Een mooie dag om er samen met je gezin op uit te trekken, leuke activiteiten te ondernemen en op visite te gaan.
Mercurius staat inmiddels op het punt om het vuurteken Ram te verlaten, dus er zijn nog dingen af te werken en te bespreken.
De Wassende Maan in Leeuw motiveert om tijd voor jezelf te nemen en te genieten van alles om je heen.

Maandag, 3 april 2023
De Wassende Maan in het aardse Maagd staat lijnrecht tegenover Saturnus in Vissen.
Op deze drukke dag is er veel werk te verzetten. Toch lukt het niet echt om contact te maken.
Eigenlijk is het een dag om voor jezelf te werken, want iedereen heeft het druk met zichzelf en eigen bezigheden. De Wassende aardse Maan in Maagd helpt om geconcentreerd bezig te zijn met alles wat moet worden opgelost of ondersteund.

Dinsdag, 4 april 2023
Vandaag betreedt Mercurius het aardeteken Stier. Mercurius gaat o.a. over denkprocessen.
Met deze mentale energie in Stier duurt het langer voordat er een beslissing wordt genomen, maar een eenmaal genomen beslissing blijft met Mercurius in Stier onveranderd en verankerd.
Mercurius blijft tot 11 juni 2023 in Stier. Mercurius gaat van 21 april 2023 retrograde, dus gaat nu al in de remmen waardoor processen trager zullen verlopen.
De Wassende Maan in Maagd tegenover Neptunus in Vissen zet verder de toon voor de dag.
Het gevoel en het verstand zijn met elkaar in conflict en dat maakt onrustig en humeurig.
Mercurius in Stier is vierkant Pluto in Waterman en dit spanningsveld kan het vandaag lastig maken. Niet iedereen zal het met je eens zijn vandaag. Ideeën en plannen worden in twijfel getrokken.

Woensdag, 5 april 2023
De bijna Volle Maan in Weegschaal vormt een driehoek in Lucht met Pluto in Waterman, maar staat vierkant op Mars in Kreeft. Vandaag is het vinden van de gulden middenweg een waar thema. Door jezelf rustig te houden kun je anderen op één lijn krijgen. Mercurius in Stier vormt een toenemend sextiel Saturnus in Vissen en ook dat laat zien dat het goed is om jezelf te concentreren op langetermijnplannen. Door de geaarde mentale energie van Mercurius in Stier kunnen we ons beter concentreren en focussen op wat er werkelijk toe doet. Je emotioneel veilig voelen en jezelf harmonie brengen met wat er gaande is.

Donderdag, 6 april 2023
Vandaag is het Volle Maan in het teken Weegschaal, het teken van Relatie en Balans.
Ook in onszelf wordt de balans opgemaakt. Net als in de natuur staat alles op het punt om te ontkiemen, om uit te breken, maar is nog heel stil, pril en kwetsbaar. Kwetsbaar is die balans, die door negatieve invloeden van buitenaf verstoord kan worden en zo ook geldt dat voor ons. Waakzaamheid, geduld en aandacht is nodig om onze plannen en verlangens te verwezenlijken. Het thema van deze Volle Maan is dan niet voor niets ‘ Bescherming ‘, welke nodig is om onze zaailingen, onze dromen en verlangens te koesteren en tot bloei te brengen.
Lees meer over de Volle Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Vrijdag, 7 april 2023
Goede Vrijdag
Venus in Stier sextiel de grenzeloze Neptunus in Vissen zorgt voor een aangename sfeer.
Deze harmonieuze en liefdevolle verbinding brengt meer begrip en behulpzaamheid.
Met deze verbinding vinden we het fijn om anderen te helpen en is het makkelijker op hulp te aanvaarden.
De Afnemende Maan in Schorpioen driehoek Mars in Kreeft en Saturnus in Vissen, maar vierkant Pluto in Waterman vraagt om balans en samenwerking.
Elkaar de ruimte geven, elkaar respecteren en waarderen wat we hebben, dat is waar het vandaag om gaat.

Zaterdag, 8 april 2023
Mercurius in het solide aardse Stier sextiel Mars in Kreeft is een vloeiende energie waarbij de aandacht wordt gericht naar creatieve projecten zoals uitvoeringen, presentaties, tentoonstellingen of hobby’s.
De Afnemende Maan in Schorpioen opposiet Uranus in Stier kan vandaag een bron van focus, inspiratie en verdieping zijn. Deze dag kan door de invloed van Uranus in Stier een heel andere wending krijgen.
Door de invloed van de Afnemende Maan in Schorpioen worden ervaringen voor altijd in het geheugen geprent, dus maak er een mooie dag van!

Zondag, 9 april 2023
Eerste Paasdag
Gelukkig Pasen! Pasen is het feest van vernieuwing, regeneratie en belofte.
De Afnemende Maan in Schorpioen vormt vandaag een driehoek met Neptunus in Vissen en een oppositie met Venus in Stier. Deze samenstand vergroot de emotionele behoefte aan gezelschap, maar kan ook de oorzaak zijn van financiële druk of spanning in relaties wanneer gevoelens niet worden beantwoord of niet aan verwachtingen wordt voldaan.
Probeer even op adem te komen. Dingen inhalen wat je hebt gemist, dingen afwerken, waarderen van wat er is. Maak mooie herinneringen!

Maandag, 10 april 2023
Tweede Paasdag
De Afnemende Maan in Boogschutter driehoek Jupiter in Ram vergroot ons optimisme en gevoel voor avontuur. Vandaag is een mooie dag om erop uit te trekken en met volle teugen te genieten van al het moois om ons heen! We willen onze grenzen verleggen onder de Boogschutter Maan die ons stimuleert om op verkenning te gaan, te groeien, nieuwe kennis op te doen, reizen en vooruit te denken aan de tijden die gaan komen.

Dinsdag, 11 april 2023
Vandaag zijn er geen noemenswaardige aspecten, dus al met al een rustige dag.
De dinsdag is astrologisch verbonden met Mars. Mars in Kreeft richt de energie op huis, gezin en familie en alles wat veilig voelt.
De afnemende Maan in Boogschutter is ‘leeg’ (OOB of Out of Bounds) en dat is een fijne energie van ‘het komt zoals het komt’. Morgen is er een heel andere energie, dus het is goed om de tijd te nemen om dingen af te werken. Venus staat op het punt om haar eigen teken Stier te verlaten.
Een project wordt voltooid of iets kan ten einde lopen of financieel gebied.

Woensdag, 12 april 2023
Venus reist vanaf vandaag tot 7 mei 2023 door het veelzijdige Tweelingen.
Venus in Tweelingen brengt de communicatie op gang, is nieuwsgierig en stimuleert onze geest!
Venus in Tweelingen vormt direct een driehoek met Pluto in Waterman en dat is een geweldig aspect van toewijding en loyaliteit. Het gevoel van verbondenheid wordt intenser, lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Vandaag leer je meer over de diepere betekenis van een relatie. Niet alleen een goede dag voor de liefde, maar ook voor alle vormen van kunst en creativiteit.
De afnemende Maan in Steenbok maakt het een productieve dag!
De Zon vormt daarnaast op 21º een exacte conjunctie met Jupiter in Ram, het begin van een nieuwe jaarcyclus. Dit is een prachtige universele samenstand van optimisme, groei, geluk en voorspoed. Een dag van ongekende mogelijkheden, een dag om te koesteren…! Iedere wens die op deze dag wordt gedaan heeft grote kans om in vervulling te gaan. Ieder voorstel, ieder nieuw initiatief of een nieuw begin heeft grote kans van slagen. Ram gaat helemaal over jou, dus stel nu je intenties vast!

Donderdag, 13 april 2023
De Maan is in haar Laatste Kwartierfase in Steenbok, het teken van traditie! In aanloop naar de Nieuwe Maan, de totale Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023, herinnert zij ons aan de verantwoordelijkheid om af te maken waarmee begonnen is. De Laatste Kwartierfase van de Maan is steeds een keerpunt en dit moment vraagt om de afgelopen vier weken te analyseren en je persoonlijke proces daarin te doorzien.
Deze Maan is driehoek Uranus in Stier en sextiel Neptunus in Vissen, maar vierkant Jupiter in Ram. Als er iets is dat je de laatste tijd dwars zit, is het goed om het eens over een totaal andere boeg te gooien. Innovatief en onconventioneel zijn kan nu verrassend uitpakken.

Vrijdag, 14 april 2023
De Afnemende Maan in het vernieuwende Waterman stelt ons gevoelsmatig in staat om onafhankelijke maatschappelijke grenzen te stellen in de maatschappij of binnen de sociale kring.
De conjunctie van deze Maan met Pluto in Waterman ondersteunt je om je veilig te voelen binnen de groep.
Door Venus in Tweelingen vierkant Saturnus in Vissen kan het voelen alsof alles in twijfel wordt getrokken. Verantwoordelijkheden in relaties kunnen verstikkend aanvoelen en misschien wil je weglopen. Dit lost zelden het probleem op, dus probeer onder de oppervlakte van het probleem te komen en erachter te komen wat de juiste aanpak zou zijn.
Het lijkt niet altijd even makkelijk om in evenwicht te zijn. Wat je eigenlijk nodig hebt is eerlijk te zijn naar jezelf. Eerlijk zijn en je te realiseren dat het wellicht nodig is om jezelf te bevrijden van emotionele banden of gewoonten die jou gevangen houden en niet bevorderlijk zijn voor je welzijn.
Venus in Tweelingen Vierkant Saturnus in Vissen Verantwoordelijkheden in relaties kunnen v

Zaterdag, 15 april 2023
De Afnemende Maan in Waterman is sextiel Jupiter in Ram en staat vierkant op Uranus in Stier.
Met deze energie gaan we gewoon onze eigen gang. Er hangt een gemoedelijke sfeer, maar niemand moet ons in de wielen rijden, want onze vrijheid is ons lief. Intuïtief weten we met deze nieuwe energie precies waar kansen liggen en hoe we deze het beste in de praktijk kunnen brengen.
Het wordt in ieder geval geen voorspelbare dag!

Zondag, 16 april 2023
De Afnemende Maan in het intuïtieve Vissen is conjunct Saturnus in Vissen, driehoek Mars in Kreeft en vierkant Venus in Tweelingen.
Wat staat er vandaag op het kosmische menu?
Een dag om thuis geconcentreerd bezig te zijn. Een dag om te lezen, goede gesprekken voeren met familieleden, maar ook het gesprek met jezelf aangaan. Vertrouw op je intuïtie.
Over vier dagen is er een Nieuwe Maan, een Zonsverduistering in Ram. Het is goed om de tijd te nemen om een lijst te maken met wat je wilt initiëren.
Geniet van de rust van deze dag.

Maandag, 17 april 2023
De Verdwijnende Maan in Vissen is conjunct Neptunus in Vissen en sextiel Mercurius en Uranus in Stier. Deze energie laat een bedrijvige dag zien van diverse projecten en verplichtingen.
De stand van de sterren en de planeten laten ook een patroon van financiële instabiliteit zien, doe dus voorzichtig aan met je uitgaven vandaag.
Uranus maakt rusteloos en dan hebben we afleiding nodig! Misschien krijgen we een onverwacht nieuwtje! Hoe aangrijpend een verandering in je leven ook mag zijn, veel is afhankelijk van de manier van hoe je er mee omgaat.

Dinsdag, 18 april 2023
Vandaag is het dinsdag, de dag geregeerd door Mars.
De energie van Mars wordt in het waterteken Kreeft gericht op huis, gezin en veiligheid.
De Verdwijnende of Balsemieke Maan in Ram is sextiel Venus in Tweelingen en Pluto in Waterman moedigt je aan om actie te ondernemen en wat je moet doen om je leefomgeving, huis en gezin veilig te houden.

Woensdag, 19 april 2023
De Verdwijnende Maan in Ram conjunct Jupiter vormt vandaag een vierkant met Mars in Kreeft.
Dit spanningsvierkant met Mars in Kreeft laat de noodzaak zien om maatregelen te nemen en obstakels uit de weg te ruimen die te maken hebben met veiligheid in je huis, familie of levensstijl.
De Zon staat bijna op de allerlaatste graad van Ram, dus er is nog wat af te handelen….
Het is tijd om te weten en duidelijk te zijn over wie je bent en wat je wilt.
Door de conjunctie met Jupiter worden problemen groter dan ze in werkelijkheid zijn en dat is de oorzaak van frustraties. Werk aan de kern van het probleem en probeer een gezonde uitlaatklep te vinden om die frustraties in goede banen te leiden. Denk in mogelijkheden en het vinden van oplossingen!

Donderdag, 20 april 2023
Vandaag is er een ringvormige Zonsverduistering in het vuurteken Ram.
Deze oersterke energie in Ram, het eerste teken van de dierenriem, is de kosmische poort naar een nieuw begin. Deze Zonsverduistering is wel 10 x zo krachtig als een normale Nieuwe Maan in Ram. Nu is het tijd om actie te ondernemen of opnieuw te beginnen.
Een nieuw hoofdstuk in je leven..
Lees meer over deze Zonsverduistering en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Vrijdag, 21 april 2023
Suikerfeest of Eid al-Fitr.
Vanaf vandaag tot 21 mei 2023 reist de Zon door het sensuele aardeteken Stier. Met de Zon in Stier is de focus gericht op stabiliteit en veiligheid in je leven, maar ook aan het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfrespect door meer tijd te nemen om te ontspannen en te genieten.
Tijd om je te concentreren op wat je hebt, bezit en wat je gezond en veilig houdt.
De Zon in het aardse Stier vormt direct een spanningsvierkant met Pluto in Waterman.
Deze krachtige confrontatie triggert je schaduwkant over macht en controle over een situatie. Probeer een situatie te beheersen en de middenweg te vinden, want je kunt nu niets forceren.
Mercurius in het koppige Stier gaat vanaf vandaag retrograde in Stier en dan gaan dingen gewoon langzamer. Tevreden zijn met wat er is!

Zaterdag, 22 april 2023
Dag van de Aarde
De Toenemende Maan in Stier is sextiel Jupiter en Neptunus in Vissen.
Over het algemeen is dit een aangename dag van goede voornemens om er het beste van te maken. Met deze positieve verbinding hebben we de behoefte om zekerheid voor de toekomst op te bouwen. Een mooie dag om te netwerken, samen te zijn en te delen met geliefden en vrienden. Bescherm en bouw aan wat belangrijk is en laat al het andere los!

Zondag, 23 april 2023
De Toenemende Maan in Tweelingen is conjunct Venus in Tweelingen, vormt een driehoek met Pluto in Waterman en staat vierkant op Saturnus in Vissen.
Deze planetaire verbinding kan tot interessante gesprekken leiden vandaag.
Deze zondag is een echte familiedag, het gaat over thuis, familie en bijeenkomsten, dus een prima dag voor een gezellige picknick of familiefeestje. Door Mercurius retrograde in Stier is er heel wat bij te praten. Hou er rekening mee dat de stemming zomaar door communicatiestoornissen, oude koeien of onbegrip kan omslaan.
Vandaag krijg je iets te horen wat je moet weten.

Maandag, 24 april 2023
De retrograde Mercurius in Stier sextiel Mars in Kreeft maakt van deze maandag een bedrijvige en productieve dag. Er wordt heel wat afgepraat! Vandaag komt er interessant nieuws.
De Toenemende Maan in Tweelingen is sextiel Jupiter in Ram versterkt deze energie, maar staat ook vierkant op Neptunus in Vissen. Door de invloed van Neptunus in Vissen wordt ook de behoefte versterkte om te willen ontspannen, een dagje vrij te nemen of wegvluchten in fantasie.
Jupiter in Ram wil op avontuur! Echt een dag om vrijaf te nemen en je gedachten de vrije loop te laten. Ideeën en plannen komen dan als vanzelf, nieuwe ideeën of iets wat op de achtergrond is geraakt komt weer bij je terug om het alsnog een kans te geven.

Dinsdag, 25 april 2023
De Toenemende Maan in Kreeft vormt een driehoek met Saturnus in Vissen. Met dit harmonische aspect weten we op een nuchtere en realistische manier om te gaan met situaties en moeilijkheden het hoofd te bieden.
De Zon in Stier is sextiel Saturnus in Vissen maakt het een geweldige dag van focus om dingen voor elkaar te krijgen. Met deze concrete energie wordt alles helder en duidelijk en weten we precies wat we moeten doen om doelen te behalen.
Leg de lat echter niet te hoog voor jezelf vandaag. Teveel hooi op je vork nemen leidt alleen maar tot lichamelijke klachten, oververmoeidheid en onoplettendheid met alle gevolgen van dien!

Woensdag, 26 april 2023
De Zon in het aardse Stier wil dingen van de grond krijgen!
De Toenemende Maan in Kreeft is conjunct de rode strijder Mars sextiel retrograde Mercurius. Uranus in Stier en driehoek Neptunus in Vissen vult die energie aan, dus maakt van deze woensdag een productieve en creatieve dag op het werk of thuis. Echt een dag om bezig te zijn met alles waar je een fijn gevoel bij krijgt en waar je om geeft. Durf te dromen!
De Maan conjunct Mars in Kreeft sextiel Uranus in Stier geeft je energie om zaken aan te pakken en lekker je eigen ding te doen. Deze kosmische invloed kan echter leiden tot impulsiviteit…. een kleine woordenwisseling kan al gauw uitmonden tot iets wat niet bevorderlijk is voor de huiselijke vrede. Pas op met overdrijving door het spanningsvierkant van de Maan vierkant Jupiter in Ram.

Donderdag, 27 april 2023
Koningsdag
De Maan in het koninklijke Leeuw is vandaag in haar Eerste Kwartierfase. Een keerpunt.
Deze Maan vraagt ons om eerst oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten alvorens verder te gaan. In deze periode waarin het oude voor het nieuwe verruild wordt en afscheid genomen van alles dat is geweest, kan een periode van leegte worden ervaren, een periode waarin je vele tranen de vrije loop laat of juist wegslikt.
Tijdens deze Maanfase krijgen we te maken met wat tegenwerking alsof onze plannen op de proef worden gesteld. Door de oppositie met Pluto in Waterman zijn er momenten dat er geïrriteerd of emotioneel wordt gereageerd en dat kan te maken hebben met afgunst, schuldgevoel of bezitsdrang.
Door leermomenten merken we welk effect onze acties hebben en wordt de universele Wet van Oorzaak en Gevolg duidelijk merkbaar.

Vrijdag, 28 april 2023
De toenemende Maan in het trotse vuurteken Leeuw is sextiel Venus in Tweelingen.
Deze aangename verbinding maakt het makkelijker om contact te maken, de juiste woorden te vinden, het goede naar je toe te trekken en de liefde te vinden! De Maan in Leeuw brengt creativiteit, integriteit, vreugde en plezier!
Vandaag is het vrijdag, de dag geregeerd door Venus (Freya). Venus in Tweelingen brengt liefdevolle woorden…!
Vandaag krijg je de informatie krijgen die je nodig hebt.
Het vierkant met de retrograde Mercurius in Stier en Uranus in Stier houdt je gefocust op wat er werkelijk toe doet, waardering voor jezelf en wat het leven je te bieden heeft. Met Uranus in Stier gaat het ook over geld en zekerheid.

Zaterdag, 29 april 2023
De Wassende Maan in het trotse Leeuw vormt een gunstige driehoek met Jupiter in Ram.
Het creatieve vuur van Leeuw zet met deze verbinding alles in beweging. Verzamel je moed en ga ervoor, laat je ziel spreken en laat je door niets en niemand weerhouden. 
Vandaag kan verhelderend nieuws tot je komen waardoor je de dingen in een ander daglicht ziet!
De Wassende Maan maakt daarna geen aspecten meer (OOB) en deze energie voelt ontspannen.

Zondag, 30 april 2023
Op de laatste dag van april 2023 vormt Mars in Kreeft een samenwerking met Uranus in Stier!
Met Mars in Kreeft sextiel Uranus in Stier zijn we druk op zoek naar verandering in de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk zijn er met de Wassende Maan in Maagd klusjes te doen.
Verspil geen tijd. Met de toenemende Maan in Maagd moet je het ijzer smeden als het heet is!
Met de onderliggende onrustige energie van Mars sextiel Uranus wil je er ook even uit, even wat anders! Deze verfrissende energie stelt ons in staat om de dingen in een ander perspectief te zien. Inzichten brengen onverwachte oplossingen.

Dagen maart 2023

Woensdag, 1 maart 2023
Op de eerste dag van maart 2023 begint de meteorologische Lente en dat geeft hoop!
Mercurius vormt een toenemende conjunctie met Saturnus in Waterman en dat brengt vandaag bruikbare informatie! Mercurius conjunct Saturnus in Waterman maakt terughoudend qua uitspraken. Alles wat wordt gezegd en geschreven wordt onder een vergrootglas gelegd of mensen worden ter verantwoording geroepen voor wat is gezegd of geschreven.
Het is wel een goede energie voor het maken van goede afspraken en goede planning!
De toenemende Maan in Tweelingen vormt een driehoek met Mercurius en Saturnus in Waterman maakt nuchter en realistisch waardoor oplossingen gevonden worden voor de meest uiteenlopende problemen. Hou het simpel en geniet van wat er is.

Donderdag, 2 maart 2023
Venus conjunct Jupiter in Ram is een gunstige samenstand, een belofte van liefde en geld, harmonie en geluk. Het stroomt vanzelf! Vandaag voelt alles goed, dus een mooie dag voor een uitstapje, afspreken met vrienden, een evenement bijwonen… dus neem actie (Ram) en ga naar buiten want daar liggen de meeste kansen op liefde, groei en geluk. Vandaag kun je verliefd worden, een financiële meevaller krijgen of een investering doen! De Toenemende Maan in Kreeft staat wel vierkant op Venus en Jupiter in Ram en dan willen we het ons zo makkelijk mogelijk maken. De praktische conjunctie van Mercurius en Saturnus op de drempel van Waterman houdt je met beide benen aan de grond om gefocust te blijven op langetermijnplannen.

Vrijdag, 3 maart 2023
Vanaf vandaag tot 19 maart 2023 is Mercurius in Vissen en deze intuïtieve en romantische energie laat ons de dingen achter de dingen zien, maar kan ook vergeetachtig maken. Het is daarom goed om je hoofd erbij te houden, schrijf dingen op voordat je ze vergeet.
Mercurius in Vissen is gunstig voor creatieve en literaire projecten, echt een energie voor reflectie en in stilte nadenken en loslaten. De Toenemende Maan in Kreeft is driehoek Neptunus in Vissen en opposiet Pluto in Steenbok en daardoor kan vriendschappelijke sfeer zomaar omslaan.
Over sommige dingen valt dan gewoon niet te onderhandelen.

Zaterdag, 4 maart 2023
De Toenemende Maan in het trotse vuurteken Leeuw maakt optimistisch, vastberaden en enthousiast. 
Deze stand motiveert je om de dingen te doen waar je blij van wordt en ervoor te gaan!
Echt een dag om te genieten en dingen te doen waar je hart van gaat zingen. De Maan blijft het hele weekend in Leeuw, dus gunstig om uit te gaan, voor creativiteit of jezelf eens in het zonnetje te zetten. Kinderen vragen speciale aandacht. Mensen met de Zon in Leeuw hebben het idee dat ze in de spotlights staan, ook de Boogschutter en de Ram voelen zich prima in hun element met deze VuurMaan. Je vindt het fijn om jezelf te vertroetelen …. je staat vaker voor de spiegel om jezelf te bewonderen, of je gaat lekker shoppen, naar het theater of naar de kapper.

Zondag, 5 maart 2023
De Toenemende Maan in het vuurteken Leeuw vierkant Uranus in Stier verlangt naar vrijheid en onverdeelde aandacht. Het leidt tot irritaties en ongeduld wanneer je merkt dat anderen je geen ruimte bieden of willen samenwerken.
Saturnus is bijna aan het einde van Waterman en dat wordt onbewust gevoeld…… en dat betekent dat een proces haar voltooiing heeft bereikt.
We worden gevraagd om nu spijkers met koppen te slaan en grenzen te stellen in vraagstukken betreffende relaties of financiën. 
Jij bent niet verantwoordelijk voor wat anderen van je denken of wat anderen doen. Ook al denk je dat je het beter weet, anderen denken daar heel anders over.

Maandag, 6 maart 2023
De bijna Volle Maan in het georganiseerde Maagd laat ons helder denken en stelt ons in de gelegenheid om de dingen goed te organiseren.
De Zon in Vissen is sextiel Uranus in Stier is een spannende en mentaal verfrissende energie om gemotiveerd aan de slag te gaan.
De Zon in Vissen en Uranus in Stier laten je vandaag met de bijna Volle Maan inzien in welke mate jouw verleden van invloed is op jouw toekomst …. Het leven is gebaseerd op het steeds weer vinden van de balans, tussen yin en yang, met of zonder, wel of niet doen, geven en ontvangen, vasthouden en loslaten. Het vinden van de balans wordt vandaag ondersteund door Uranus in Stier, de planeet van evolutie en verandering. We zijn allemaal anders, maar wel samen. Je mag anders zijn en wees daar trots op.we

Dinsdag, 7 maart 2023
De derde Volle Maan van 2023 valt in het aardeteken Maagd. Deze Volle Maan, de Worm Maan symboliseert de zuivere kiemkracht van de natuur die onzichtbaar onder haar adembenemende deken van koude, zo sterk aanwezig is. 
Met deze aardse en praktische energie is het een geweldige dag om onderhoud te doen of werk, projecten, taken en klusjes af te werken. De positieve handreiking met Uranus in Stier stimuleert tot het maken van nieuwe ideeën en opent deuren naar grote veranderingen en doorbraken en geeft je een duw in de goede richting om tot veranderingen over te gaan.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Woensdag, 8 maart 2023
Internationale Vrouwendag.
De nog Volle Maan in Maagd maakt ons volledig bewust van wat we moeten doen om een gezonde balans te vinden en fysiek en mentaal gezond te zijn en te blijven! Vanaf vandaag tot 14 februari 2026 reist Saturnus door Vissen. Door deze verschuiving krijgen we vanaf vandaag al te maken met karma…Hebben we geleerd van levenslessen? Saturnus leert ons om onrealistische doelen en illusies achter te laten en te vertrouwen op de stroom van het leven.
Meer over Saturnus in Vissen en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Donderdag, 9 maart 2023
De Afnemende Maan in Weegschaal vraagt om aandacht te schenken aan de gebieden van het leven waar je de laatste tijd geen tijd voor hebt gehad om te werken aan het herstellen van de balans. Sommige dingen hebben je emotioneel uit balans gebracht en dit is de beste gelegenheid om dingen weer goed te maken om je weer op je gemak te voelen in relaties en samenwerking.
Door de oppositie met Jupiter in Ram kun je je een beetje uit balans voelen en kan het moeilijk zijn om de motivatie te vinden die je nodig hebt om actie te ondernemen. De oppositie van deze Weegschaal Maan met Jupiter in Ram brengt echter inzicht waar je pijn ligt en wat er nodig is om deze pijn ongedaan te maken of te verzachten.
Praten is altijd beter dan een conflict uit de hand te laten lopen.

Vrijdag, 10 maart 2023
Venus (Freya) is verbonden met de vrijdag. Venus in Ram is pure aantrekkingskracht en trekt aan wat je nodig hebt! Venus, Jupiter en Cheiron in Ram werken samen om je de goede richting te wijzen. De Afnemende Maan in Weegschaal, het teken van Relatie en Balans, Liefde en Harmonie richt haar zilveren licht op relaties, verbinding en samenwerking en vraagt je de balans in je leven te herstellen.
Deze Afnemende Maan in Weegschaal driehoek Mars in Tweelingen laat vandaag zien wat je moet weten. Een dag met een goede doorstroming van emotionele energie.

Zaterdag, 11 maart 2023
De Afnemende Maan in Schorpioen brengt naast de magie van transformatie, diepgang en overgave, een intensivering van emoties en haalt gevoelens naar boven die we liever voor onszelf en de buitenwereld verborgen houden. Deze gevoelige Maan vormt een driehoek met Saturnus in Vissen en dan is het makkelijker om tot de kern van iets door te dringen of iets te doorgronden en dat zal op deze dag van protest zeker het geval zijn. Met deze planetaire samenwerking en de kracht van Mercurius in Vissen sextiel Uranus in Stier gaan we tot het gaatje om te weten te komen wat we willen weten en te krijgen wat we willen voor de toekomst. Venus in Ram is sextiel Mars in Tweelingen brengt de verbinding tot stand waardoor er vandaag consensus kan worden bereikt of de vonk van liefde kan overspringen.

Zondag, 12 maart 2023
De Afnemende Maan in Schorpioen is driehoek Mercurius en Neptunus in Vissen opposiet Uranus in Stier. Door de samenwerking van de Maan met Mercurius en Neptunus in Vissen willen we een vredevolle oplossing, maar door de oppositie met Uranus in Stier lopen de dingen niet zoals verwacht….Er kunnen vandaag irritaties, impulsiviteit en emotionele buien zijn en niet weten wat er precies aan de hand is. Acties moeten weldoordacht zijn. Geduld bewaren vandaag en doen wat het juiste is!

Maandag, 13 maart 2023
De Afnemende Maan in Schorpioen is sextiel Pluto in Steenbok en driehoek Neptunus in Vissen en dat is een aangename flow. Deze dag kabbelt voort zonder al te veel strubbelingen.
Vandaag kan er iets zijn dat ons perspectief en troost biedt.

Dinsdag, 14 maart 2023
De Afnemende Maan in het vurige Boogschutter vergroot ons optimisme en gevoel voor avontuur. Velen van ons volgen de lente en willen er op uit om dingen te gaan ondernemen.
Het teken Boogschutter moedigt ons aan om het leven te omarmen en te ontdekken!
Het is een tijd van spirituele inspiratie om je dromen waar te maken.
Vertrouwen in jouw eigen intuïtie zal je daarbij in de juiste richting leiden.
Vandaag kunnen er mooie kansen zijn!

Woensdag, 15 maart 2023
Provinciale Statenverkiezingen in Nederland.
De inspirerende, maar rusteloze Maan in het vurige Boogschutter is in haar Laatste Kwartierfase.
In aanloop naar de Nieuwe Maan van 21 maart 2023 vraagt deze Laatste Kwartier Maan ons om in de komende week de afgelopen vier weken te analyseren en daarin het persoonlijke proces te doorzien. Blijf gefocust op wat er moet worden gedaan en afgehandeld.
Het gaat nu om opruimen en afwerken. Mercurius is astrologisch verbonden met de woensdag. Mercurius in Vissen laat ons de dingen achter de dingen zien, maar wil echter ook niet altijd de harde werkelijkheid zien of horen. Mercurius in Vissen stimuleert onze intuïtie, geloof en creatieve visie. Het wordt met deze energie moeilijker om situaties vanuit een rationeel en logisch perspectief te bekijken.
Mars in Tweelingen vierkant Neptunus in Vissen is een mistig aspect van innerlijke twijfel en ontmoediging. We willen wel, maar iets houdt ons tegen, zoals keuzes die in het afgelopen halfjaar zijn gemaakt of spijt hebben van iets wat je niet het gedaan of juist wel hebt gedaan.
Gelukkig trekt de mist langzaam op, waardoor je de dingen gaat zien zoals ze zijn.

Donderdag, 16 maart 2023
Vandaag vormt de Zon een exacte conjunctie op 25º met Neptunus in Vissen.
De Zon en Neptunus beginnen vandaag samen aan een nieuwe jaarcyclus, dus een prachtig moment om je intentie voor geloof, liefde en geluk te stellen en negatief gedrag los te laten.
Deze spirituele verbinding opent ons empatisch hart, versterkt intuïtie en gevoeligheid. Mooie positie voor kunst, dans, film en muziek. Deze energie is echter ook verwarrend en maakt ons gevoelig voor externe factoren, dus pas op met negatieve projectie, alcohol en medicijnen.
Door het vierkant met Mars in Tweelingen gebeuren er dingen die frustrerend kunnen zijn of dat je het gevoel hebt tegen een muur op te lopen in je goede bedoelingen. Gelukkig brengt de afnemende Maan in Steenbok uitkomst. Het best is vandaag om fysiek bezig te houden en te richten op praktische dingen en advies inwinnen.
Venus in Ram vierkant Pluto in Steenbok kan de oorzaak zijn van onderlinge spanning, jaloezie, afgunst en achterdocht in relaties.
Dit spanningsveld wil passie, maar is ook competitief en wil niet afwachten. Laat zien wie je bent, vecht voor de liefde, weet te herwinnen en laat je niet door negativiteit overspoelen.

Vrijdag, 17 maart 2023
Vandaag betreedt Venus haar eigen aardeteken Stier.
De sensuele energie van Venus in het aardse Stier laat ons vandaag verlangen naar de natuur, wandelen, kokkerellen of tuinieren. Ook een geweldige dag om te winkelen en net die leuke aankoop te doen. Venus in Stier is een aardse energie en verlangt naar sterke fysieke verbindingen in liefde en romantiek. Venus in Stier kan ook toegeeflijk zijn, dus het duurt even voordat er beweging in komt! Het vereist ook heel wat aanpassingsvermogen, we moeten er allemaal het beste van zien te maken. Venus blijf tot 11 april 2023 in Stier.
Mercurius conjunct Neptunus in Vissen maakt intuïtiever, waardoor je zonder woorden kunt voelen wat er wordt bedoeld en de juiste beslissingen kunnen worden genomen.
Mercurius in Vissen staat wel vierkant op Mars in Tweelingen waardoor er gemanipuleerd kan worden. Spreken is zilver, zwijgen is goud ….

Zaterdag 18 maart 2023
De Zon in Vissen is vandaag conjunct onze kosmische boodschapper Mercurius. Vandaag wordt er heel wat gepraat, een dag van telefoontjes, vergaderingen, lezen, schrijven, bemiddelen en onderhandelen.
Op zich een gunstige zakelijke dag, een drukke dag met een verscheidenheid aan onderwerpen, plannen en ideeën. Iets wat twee maanden geleden met de retrograde Mercurius is bedacht kan nu handen en voeten krijgen! Venus in Stier sextiel Saturnus in Vissen brengt meer toewijding in relaties. Vandaag is een goede dag om met elkaar te praten over verantwoordelijkheden binnen de relatie, wat je van elkaar verwacht om problemen voor te zijn. Zorg voor een goed evenwicht! Gunstige dag voor de handel, shoppen, liefde en creativiteit.

Zondag 19 maart 2023
Mercurius in Vissen sextiel Pluto in Steenbok vraagt om oprecht en eerlijk te zijn naar jezelf en naar anderen, niet alleen verstandelijk, maar ook gevoelsmatig.
Een dag van inzichten en antwoorden. Ideeën blijven stromen en met de afnemende Maan in Waterman is dit een dag om meer te weten te komen over je relatie en de rol die je binnen je relatie speelt. Wees duidelijk als het om grenzen stellen gaat, wat je wel of niet wil.
Mercurius staat de allerlaatste graad van Vissen, dus er is nog iets recht te zetten.
Vandaag kunnen oplossingen worden gevonden.

Maandag, 20 maart 2023
Vandaag betreedt de Zon het lenteteken Ram. Het astronomische begin van de Lente, de Lente-equinox, het feest van Ostara, de godin van het stralende licht, groei en creatie. We gaan de versnelling in! Een bijzonder krachtige periode waarin nieuwe energie tot constructieve veranderingen kan leiden in ons zelf en in de wereld om ons heen.
Dag en nacht zijn even lang. De tijd van wedergeboorte en een frisse start.
Vanaf vandaag tot 3 april 2023 reist Mercurius door Ram. Maak vandaag goed gebruik van deze slimme energie van Mercurius!
De Zon vormt op 29º Vissen een sextiel met Pluto in Steenbok. De wijsheid van deze verbinding maakt ons bewust dat er dingen moeten veranderen, wil actie en geeft ons de kracht en vertrouwen om dat ook te doen! Obstakels zijn er niet om je het leven moeilijker te maken. Het zijn ware uitdagingen en sporen je aan om nooit op te geven en maken je sterker.

Dinsdag, 21 maart 2023
Vandaag smelten Zon en Maan samen, het is Nieuwe Maan in Ram. Dit is de eerste Nieuwe Maan van de Lente.
Niet alleen de intenties voor een maand, maar ook de intenties voor een heel jaar (tot 21 maart 2024!) De Nieuwe Maan is een geboortemoment om je te concentreren op een nieuw begin, een nieuw project of reis. Je voelt het leven in je stromen en ook het leven om je heen is in beweging!
De Nieuwe Maan is conjunct een stralende Jupiter in Ram en dat geeft een enorme verandering van energie. Door deze vurige samengebundelde kracht van de Nieuwe Maan en Jupiter ervaren we op Aarde meer kracht, moed en initiatief en worden ongekende kansen gecreëerd.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Woensdag 22 maart 2023
Vandaag begint de Ramadan.
De toenemende Maan in Ram is conjunct Mercurius en Jupiter in Ram.
Omring jezelf met positieve energie, want Mercurius is conjunct Jupiter in Waterman.
Onderschat nooit gedachtekracht! Er kan ons een interessant nieuwtje ter ore komen!
Deze Maanenergie knoopt losse eindjes aan elkaar vast om de dingen tot een goed einde te brengen. Het loslaten van oude patronen en emoties is net zo belangrijk als het loslaten van bezittingen die je niet meer nodig hebt of nooit nodig hebt gehad.

Donderdag, 23 maart 2023
De toenemende Maan in Ram is sextiel Mars in Tweelingen en staat vierkant op Pluto in Steenbok…Vooral nu Pluto op de allerlaatste graad van Steenbok staat is het goed om nu schoon schip maken door dingen uit te praten. Emotionele reacties brengen duidelijkheid, over jezelf en je gevoelswereld.

Vrijdag, 24 maart 2023
Vanaf vandaag tot 11 juni 2023 is Pluto voorlopig in Waterman. Na tien jaar Pluto in Steenbok voelt deze tekenwisseling als een ware verademing. Met Pluto in Waterman gaan we de toekomst in!
Lees meer over Pluto in Waterman en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.
Door de invloed van de groeiende Maan in Stier conjunct Venus is de behoefte aan stabiliteit en veiligheid groter en daar wil je vandaag een blijvende verandering is maken.
Al met al een dag om bruggen te slaan. Alles wat vandaag ontstaat, is van lange duur.

Zaterdag 25 maart 2023
Earth Hour.
De toenemende Maan in Stier is conjunct Uranus in Stier is vooral van invloed op de economische situatie, die door de aard van onvoorspelbare Uranus kan schommelen.
Het verlangen naar verandering en vrijheid is groot….
Verandering kan ook in de geest zijn en met gedachtenkracht komen we al heel ver!
Vrijheid is ook belangrijk in iedere relatie en kan vandaag een breekpunt zijn.
Mars staat op de allerlaatste graad in Tweelingen en daardoor is de drang om in actie te komen of een verandering door te voeren groter dan anders.

Zondag, 26 maart 2023
Zomertijd, de klok gaat een uur vooruit. (voorjaar=vooruit)
De rode strijder Mars betreedt vandaag het waterteken Kreeft. Tot 20 mei 2023 gaat het om huis en gezin, de emotie en het sentiment bij de besluitvorming in de samenleving. Met Mars in Kreeft komen we op voor huis, gezin en veiligheid. Emoties worden met Mars in Kreeft eerder geuit en durven we uit te komen voor onze gevoelens en wie we zijn.
Met Mars in Kreeft komen nieuwe projecten van de grond en wordt gewerkt aan een sterkere basis. De toenemende Maan in Tweelingen brengt je op een nieuw idee dat je enthousiast maakt, dus waarom zou je nog langer wachten?

Maandag, 27 maart 2023
De toenemende Maan in Tweelingen is sextiel Mercurius en Jupiter in Ram, dus vandaag wordt er veel over en weer gecommuniceerd en worden er goede zaken gedaan!
Ideeën zijn er in overvloed op dit moment. Er komen kansen om ideeën na te streven of manieren om ideeën vorm te geven.

Dinsdag, 28 maart 2023
Mercurius in Ram conjunct Jupiter in Ram is een aangename transit. Door deze luchtige en open samenstand zien we de dingen in breder perspectief. Geweldige dag voor studie, onderwijs , rechtspraak, bemiddelen, contracten ondertekenen, filosofische gesprekken voeren, inspiratie delen, plannen maken voor de toekomst, op reis gaan en het verzamelen van informatie. Vandaag kan er groot nieuws zijn!
Zoveel te zien en te doen, te weinig uren in deze dag!
Door de afnemende Maan in Tweelingen vierkant Neptunus in Vissen kunnen we eerder afgeleid zijn. Gun jezelf even de tijd om bij te komen van alle drukte!

Woensdag, 29 maart 2023
De Maan in Kreeft is in de Eerste kwartierfase. De rechterkant van de Maan is nu zichtbaar.
De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde!
Een dag om aanpassingen te doen met betrekking tot emotionele stabiliteit en veiligheid, verbeteringen in en om het huis te doen, maar niemand moet ons daarbij in de wielen rijden.
Door leermomenten merken we welk effect onze acties op anderen om ons heen hebben en wordt de universele Wet van Oorzaak en Gevolg gedurende de Eerste Kwartierfase van de Maan duidelijk merkbaar.

Donderdag, 30 maart 2023
Mars in Kreeft vormt vandaag en morgen een driehoek in Water met Saturnus in Vissen.
Deze vloeiende energie inspireert ons om niet op te geven en voor je passie of liefde te vechten. Dit is een mooi aspect van toewijding en verantwoordelijkheid voor een verbintenis, dus om te gaan trouwen, samenwonen, het leggen van een fundament of een belofte of vastleggen van een vruchtbaar partnerschap.
Met dit aspect willen we ervoor gaan! Een gunstige transit voor de handel met geld, onroerend goed, reizen, water, juridische zaken of sollicitatie.
De toenemende Maan in Kreeft vierkant Jupiter in Ram kan overdrijving in de hand werken.
Praatjes vullen geen gaatjes!

Vrijdag, 31 maart 2023
Op de laatste dag van maart 2023 is Venus conjunct Uranus in het zintuiglijke aardse Stier.
Met deze samensmelting van hemel en aarde wordt het duidelijk wat je wil en wat je moet doen om te krijgen wat je wenst.
Hou rekening met een onverwachte gebeurtenis zoals een ontmoeting of veranderingen in jouw relatie(s), vaak zijn het dingen waar je geen controle over hebt.
Mars in Kreeft driehoek Saturnus in Vissen geeft inzicht om te begrijpen waar je binnen dit alles past.
De toenemende Maan in Leeuw brengt een gevoel van enthousiasme, optimisme en vooruitkijken met zich mee, dat het mogelijk is om je dromen waar te maken! Obstakels zijn er niet om je het leven moeilijker te maken, het zijn ware uitdagingen, sporen je aan om nooit op te geven en maken je sterker waar nodig….

Dagen februari 2023

Woensdag, 1 februari 2023
Op de eerste dag van februari 2023 vieren we Imbolc. Het feest van Vuur en Licht symboliseert de Overgang van de Winter naar de Lente. Vanuit het Donker komt wederom het Licht.
De Wassende Maan in Tweelingen vormt een mooie luchtdriehoek met Saturnus in Waterman. Deze energie maakt nieuwsgierig en gefocust en brengt de communicatie op gang. Mooie dag om vooruitgang te boeken of plannen te maken.
Door het vierkant van de Wassende Maan met Neptunus in Vissen kunnen gedachten ook afdalen en vergoot het verlangen naar afleiding. Eigenlijk is dit een goede dag voor een vrije dag!

Donderdag, 2 februari 2023
Met de Wassende Maan in Kreeft staan het gezin en familie centraal. Met deze gevoelige Kreeft Maan vierkant Jupiter in Ram ben je gevoeliger en worden intense emoties op zoals zelfkritiek, zelftwijfel, afwijzing of een onveilig gevoel uitvergroot. Dit spanningsveld kan leiden tot frustratie, wisselende stemmingen, confrontaties, manipulatie, jaloezie of bezitsdrang.
Deze beladen Maan energie kan jou of geliefden echter dat emotionele duwtje in de rug te geven dat nodig is om deze negatieve patronen te doorbreken.

Vrijdag, 3 februari 2023
De Wassende Maan in Kreeft vormt een sextiel met Uranus in Stier en een driehoek met Venus in Vissen. Deze vloeiende verbinding brengt de vrouwelijke elementen Aarde en Water met elkaar in verbinding. Aarde staat voor de fysieke verbinding met de materiële wereld en Moeder Aarde. Water is Maanenergie en staat voor (ziels)bewustzijn, het onbewuste, het gevoel, intuïtie en verlangens. Met de Maan in Kreeft gaat het vandaag om genieten van elkaar, thuis, familie, comfort en veiligheid. Venus is verbonden met de vrijdag (Freya). Venus wil in Vissen onvoorwaardelijke liefde en schoonheid. Met de planetaire handreiking van Uranus in Stier wordt een verrassende oplossing gevonden voor ontstane situaties.

Zaterdag, 4 februari 2023
De Zon in Waterman staat vandaag vierkant op Uranus in Stier en dat kan de oorzaak zijn van grote innerlijke onrust en opstandig gedrag. Met deze energie wil je uit het knellende keurslijf van moeten en wil je jezelf bevrijden. Vrijheid is waardevol en in Stier gaat over waardebepaling, dus naast vrijheid gaat het ook om veiligheid en financiële zekerheid. Vandaag moet niemand je in de wielen rijden. Boze reacties maken maken situaties erger dan ze zijn.
Morgen is het Volle Maan ….

Zondag, 5 februari 2023
Vandaag is het Volle Maan in Leeuw. Met de Volle Maan in Leeuw, de Sneeuwmaan, zijn we in de gelegenheid om duidelijke tegenstellingen te zien en een brug te slaan naar Eenheid.
De tegenstelling van de Zon in Waterman (het collectieve) en de Volle Maan in Leeuw ( het individu) vierkant Uranus in Stier betekent dat er verzet kan optreden bij het doorvoeren van veranderingen. Maak tijd om verbinding te maken met je hart, creatieve projecten en liefde. Venus in Vissen staat vandaag vierkant op Mars in Tweelingen, dus de mannelijk/vrouwelijke principe staat vandaag dus op gespannen voet met elkaar. Om boze buien te voorkomen is het raadzaam om deze passionele energie creatief en productief te richten.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Maandag, 6 februari 2023
Vandaag vormt Mercurius in Steenbok een sextiel met Neptunus in Vissen en met deze inspirerende verbinding van verbeelding kun je met verhoogde intuïtie mensen “lezen” en weet je wat er speelt. Met de energie van de nog Volle Maan in Leeuw is het echt een dag om je fantasie de vrije loop te laten, je creatief bezig te houden en je te verdiepen in een mooi boek of mooie film. Hou jezelf vandaag met deze energie bij voorkeur bezig met kleinere taken, klusjes, kleine details en projecten die te overzien zijn.

Dinsdag, 7 februari 2023
De Afnemende Maan in Maagd staat tegenover Venus en Neptunus in Vissen waardoor de grens tussen droom en werkelijkheid onduidelijk is. Deze emotionele onderstroom kan leiden tot misverstanden, kritiek en nerveuze spanningen, vermoeidheid of minder gemotiveerd zijn om in actie te komen. Dit is echt een dag om vrij te nemen, de tijd te nemen om te ontspannen, te genieten en weer in contact te komen met het moment.

Woensdag, 8 februari 2023
De Afnemende Maan in Maagd driehoek Mercurius en Pluto in Steenbok is nuchter en to-the-point. Een solide planning en focus leidt tot goede resultaten!
Door Venus in Vissen sextiel Uranus in Stier kunnen er vandaag veranderingen zijn in de liefde en in je relaties waardoor de onderlinge band hechter wordt. Vandaag zoeken we de verbinding.
Venus in Vissen sextiel Uranus in Stier laat zien dat het goed is om afscheid te nemen van dingen die niet meer werken in het leven.

Donderdag, 9 februari 2023
De periode van Afnemende Maan is uiterst geschikt om bepaalde zaken en negatieve energieën af te stoten of af te sluiten. De Afnemende Maan in Weegschaal vraagt je om te kijken naar de relaties in je leven. Welke plaats neem jij in de relatie die je hebt met je partner, je kinderen, je ouders, broers en zussen, je vrienden …… en niet in de laatste plaats… de relatie met jezelf. Vandaag gaat het om evenwicht. 
Hoe gaat het eigenlijk met jou…? Waar sta jij? Ben je als mens in evenwicht of word je door omstandigheden uit je evenwicht gebracht? 
Het is niet even makkelijk om in evenwicht te zijn. Probeer jezelf te bevrijden van emotionele banden of gewoonten die jou gevangen houden en uit balans brengen.

Vrijdag, 10 februari 2023
Mercurius conjunct Pluto in Steenbok is een intense mentale energie van overtuigingskracht, diepte en intensiteit en maakt het een geweldige dag om geheimen ontrafelen, voor studie en onderzoek en interviews, maar ook van zelfanalyse of een vorm van therapie. Pas wel op met propaganda en misleiding, criminaliteit of verslaving, projectie en non-verbale communicatie.
Blijf gefocust! Vandaag kun je tot de kern van de zaak doordringen.

Zaterdag, 11 februari 2023
Vandaag betreedt de snelle planeet Mercurius van communicatie en verkeer het luchtrijk van Waterman. Het is een dag om contacten met vrienden te leggen en te netwerken. Let vooral op je e-mails en nieuws op sociale media vandaag! Conversaties en buiten kaders denken worden gestimuleerd met dit aspect. Je bent meer vrij in de communicatie, ongebonden en origineel. Je kan zomaar met van alles op de proppen komen zoals onconventionele ideeën en plannen of slimme oplossingen of interessante aanbiedingen vinden via het internet of de media.

Zondag, 12 februari 2023
De afnemende Maan in Schorpioen staat tegenover Uranus in Stier en daardoor is de sfeer onrustig. Je kunt last hebben van onrustige dromen, irritaties, impulsiviteit, emotionele buien en niet weten wat er precies aan de hand is. Misschien heb je vandaag de behoefte om uit de band te springen en burgerlijk ongehoorzaam te zijn. Vandaag kan er interessante informatie tot ons komen.. Het is raadzaam om niet ondoordacht te handelen en eerst goed na te denken.

Maandag, 13 februari 2023
De Maan in Schorpioen is in haar Laatste Kwartierfase. De Laatste Kwartierfase van de Maan vraagt om de afgelopen vier weken te analyseren en je persoonlijke proces daarin te doorzien.
Deze Maan in Schorpioen staat vierkant op Saturnus in Waterman en vraagt je om tot jezelf te komen, voor jezelf te werken, op te ruimen en geduldig te zijn. In de komende week komen er ontwikkelingen en dan is het goed om even terug te pakken. Oplossingen voor blokkades komen vanzelf, wanneer je met deze kosmische energie.
Er zijn dingen die je moet loslaten om ruimte te maken voor wat komen gaat.

Dinsdag, 14 februari 2023
Valentijnsdag.
De afnemende Maan in Boogschutter is opposiet Mars in Tweelingen. Pas op met wat je zegt! Vandaag zijn de lontjes kort en kunnen we om het minst of geringste boos worden.
Een woordenwisseling ligt dan voor de hand.
Probeer negatieve energie om te buigen naar het positieve! De oppositie met Mars in Tweelingen kan ook briljante ideeën en plannen opleveren! Benut dus deze Valentijnsdag goed en bekijk alles met een optimistische blik. Blijf niet in boosheid hangen, maar neem gericht actie….
Weet dat Venus bijna een conjunctie vormt met Neptunus in Vissen en dat opent de deur naar liefde en begrip. Geloof in de kracht van de liefde!

Woensdag, 15 februari 2023
Vandaag is Venus in Vissen conjunct Neptunus in Vissen, het teken van universele liefde en dat is een zachte verbinding van vergeving en begrip. Met deze goddelijke verbinding voel je dat speciale kriebelende gevoel dat de Lente begonnen is. Vandaag kan creativiteit en de liefde hoogtij vieren. Een mooie dag voor een romantisch afspraakje, creatief of muzikaal project of goede daad. Echt een dag om een dagje vrij te nemen en jezelf onder te dompelen in fantasie en creativiteit.

Donderdag, 16 februari 2023
De Zon in Waterman is vandaag op 27º conjunct Saturnus en dat is het begin van een ​​nieuwe jaarcyclus van Saturnus. Dit kan aanvoelen als een realty check, dus concentreer je op wat je wilt bereiken. Neem de tijd om na te denken, te heroverwegen wast je wel of niet wil.
Het nieuwe jaar nu echt begonnen en er is werk aan de winkel! Mocht het desondanks niet lukken met bijvoorbeeld je lange termijn doelen, dromen, je sociale kring, huis of carrière, dan is dit met de afnemende Maan in Steenbok een signaal om van koers te veranderen en nieuwe doelen te stellen.

Vrijdag, 17 februari 2023
Mercurius in Waterman vormt vandaag een toenemend sextiel met Jupiter in Ram en met deze planetaire samenwerking wordt het een creatieve dag van inzicht en samenwerking. Gunstige dag om plannen te maken, voor een reis, sport, studie, onderzoek, handel of het afsluiten van contracten. Echt een dag om je te verheugen en te concentreren op waar je enthousiast over bent. Vandaag gaat het vast lukken! Denk positief, dan gaan er deuren voor je open en kunnen er meer kansen ontstaan. De aardse Maan Steenbok-energie driehoek retrograde Uranus in Stier maakt het een gunstige dag om dingen te regelen of om officiële documenten te ondertekenen.

Zaterdag, 18 februari 2023
Mercurius in Waterman vormt vandaag op 9º een exact sextiel met Jupiter in Ram en met deze samenwerking worden mooie resultaten geboekt met sport, studie, onderzoek, de handel of het afsluiten van contracten. Met dit aspect willen we alles weten! Een mooie dag om op reis te gaan, een reis te boeken of jezelf te verdiepen in een andere cultuur of studie.
Vandaag worden gesprekken gevoerd over levensvragen, hoop, dromen en toekomstverwachtingen. Echt een dag om je te verheugen en te concentreren over waar je enthousiast over bent. De verdwijnende Maan in Waterman vraagt je te concentreren op je dromen en wat je hoopt te bereiken.

Zondag, 19 februari 2023
De Zon maakt vandaag de oversteek naar Vissen, het koninkrijk van Neptunus en neemt ons in de komende weken mee naar de Lente-Equinox van 21 maart 2023. De komende vier weken staan in het teken van vertrouwen, toewijding, naastenliefde, spiritualiteit, mystiek en idealisme, verbeelding, mededogen en intuïtie. Dit kan een tijd zijn om verbinding te maken met je onderbewustzijn. De Verdwijnende Maan in Waterman maakt een conjunctie met Saturnus en maakt zich op voor de Nieuwe Maan morgen. Deze Maan vraagt je om verbinding te maken met je intuïtieve zelf bij het nemen van beslissingen.

Maandag, 20 februari 2023
Vandaag is het Nieuwe Maan in Vissen.
Met het oog op de aanstaande Lente-equinox van 21 maart 2023, het nieuwe astrologische jaar,
is de tijd gekomen om alles wat je niet meer resoneert met je leven los te laten en de poort open te stellen voor een nieuw creatief of spiritueel begin. Stel nu je intenties, dit is het beste moment om te zaaien. Laat je meevoeren op deze kosmische stroom of je nu in God, engelen, een Universele energie of iets anders gelooft.
Venus staat nog net in Vissen en vormt een sextiel met Pluto in Steenbok. Deze vloeiende samenwerking versterkt loyaliteit, compassie, het verlangen om samen te zijn en samen te delen en om vriendschap of liefde op gevoelsniveau te ervaren.
Laat je ware gevoelens zien! Al met al een mooie dag om te netwerken, samen te zijn en te delen met geliefden en vrienden.
Meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Dinsdag, 21 februari 2023
Venus reist vanaf vandaag tot 16 maart 2023 door het vurige Ram. Venus in Ram is door deze sprankelende energie vrijpostiger, spontaner, wil flirten en wil actie!
Venus neemt het voortouw in de liefde, dus neem het initiatief. Trek de stoute schoenen aan en laat zien hoeveel je van iemand houdt. De Nieuwe Maan in Vissen vormt een sextiel met Uranus in Stier waardoor er iets spannends kan gebeuren. De Nieuwe Maan sextiel Pluto in Steenbok vierkant Mars in Tweelingen kan ook ongeduldig en veeleisend zijn, wil te veel en te snel. Emotionele en overtrokken reacties zijn dan ook te verwachten.

Woensdag, 22 februari 2023
De Wassende Maan is conjunct Venus en Jupiter in Ram, waardoor het energiepeil stijgt.
Met deze verhoogde energie zijn we gedreven om aan de slag te gaan of ergens werk van te maken. Mercurius in Waterman vierkant Uranus in Stier is echter een rusteloze en stressvolle energie waardoor we niet echt luisteren naar wat er gezegd wordt of duidelijk iets kunnen verwoorden. Woorden kunnen op je zenuwen werken en ruzie of frustratie ligt dan voor de hand. Neem even wat afstand. Hou ook de dienstregeling in de gaten.

Donderdag, 23 februari 2023
De mentale energie van Mercurius in Waterman driehoek Mars in Tweelingen kan een doorbraak in communicatie teweeg brengen. Met deze planetaire samenwerking kan het initiatief worden genomen om ideeën en plannen te verwezenlijken. De Wassende Halve Maan in Ram ondersteunt de samenwerking van Mercurius en Mars en voegt een emotioneel sausje toe. De Maan in Ram sextiel Saturnus in Waterman stimuleert om alle relevante informatie te verzamelen en ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt om plannen in werking te stellen..

Vrijdag, 24 februari 2023
De geaarde energie van de Wassende Maan in Stier voegt stabiliteit en betekenis toe aan deze dag.
Vandaag is echt een dag om met toewijding te werken aan de dingen die je vast wil houden en te investeren in alles wat vernieuwend en waardevol voor je is.
Vandaag komen er antwoorden op vragen die om aanpassingen vragen.

Zaterdag, 25 februari 2023
De Toenemende Maan in Stier brengt een geaarde energie om gewenste doelen met toekomstperspectief tot een goed einde te brengen.
De conjunctie met Uranus in Stier doet daar een schepje bovenop en kan leiden tot onverwachte gebeurtenissen die ons verrassen, maar emotioneel ook van slag brengen.
Deze zaterdag kan anders uitpakken dan verwacht.

Zondag, 26 februari 2023
De Wassende Maan in Stier vierkant Mercurius in Waterman maakt het niet eenvoudig om vandaag je concentratie lang vast te houden. Het is een dag om rust te nemen, even afstand nemen van al die projecten en plannen die zoveel van je tijd in beslag nemen.
Tijd voor jezelf nemen, zoek ontspanning. Leuke dingen doen zoals een spelletje doen of een wandeling maken maakt je hoofd weer leeg.

Maandag, 27 februari 2023
Vandaag is de Maan in haar Eerste Kwartierfase in het luchtteken Tweelingen. Tijdens de fase naar de Volle Maan vraagt de Maan om oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten alvorens tot actie over te gaan. In deze periode kunnen we te maken krijgen met wat tegenwerking. Door deze leermomenten merken we welk effect onze acties op anderen om ons heen hebben en wordt de universele Wet van Oorzaak en Gevolg duidelijk merkbaar.
Er kunnen in de komende week kleine aanpassingen nodig zijn voor wat betreft korte termijn planning. De kleinste details kunnen echter een groot verschil maken.
Vandaag is het goed om jezelf bezig te houden met projecten waarmee je snel aan de slag kunt en je daarop te concentreren.

Dinsdag, 28 februari 2023
Op de laatste dag van februari 2023 wordt de mentale energie van de Wassende Maan in Tweelingen versterkt door de conjunctie met Mars in Tweelingen driehoek Mercurius in Waterman. Met dit rusteloze aspect voelt het alsof er iets in de lucht hangt en het vierkant met Neptunus in Vissen zorgt voor de nodige verwarring en onzekerheid.
Een onverwachte gebeurtenis, ongeval of verandering kan je dagplanning in de war sturen, dus probeer flexibel te zijn en de kansen te pakken die zich voordoen.

Dagen januari 2023

Zondag, 1 januari 2023
Gelukkig Nieuwjaar!
Op de eerste dag van 2023 staat Venus naast Pluto in Steenbok.
In Steenbok verlangt Venus naar materiële status en rijkdom, stabiliteit en zekerheid in de liefde.
De exacte conjunctie van Venus en Pluto gaat over intimiteit, liefhebben, kwetsbaarheid en relaties, afstand nemen en loslaten, verlatingsangst en bindingsangst.
Met de Wassende Maan in het aardse Stier conjunct retrograde Uranus in Stier kan het vandaag alle kanten opgaan. De nadruk ligt op zekerheid krijgen over liefde, geld, bezittingen en structuur in ons leven en in welke mate deze voor ons van invloed is. Van wat, van wie en hoe veel je van iemand houdt, wordt vandaag onthuld. Er komt een doorbraak en misschien eindigt er iets.

Maandag, 2 januari 2023
De Wassende Maan in Stier vormt een aardse driehoek met de retrograde Mercurius in Steenbok en een sextiel met Neptunus in Vissen. Het vierkant met Saturnus in Waterman maakt het een productieve, inhoudelijke, zinvolle en creatieve dag.
De toenemende Maan in Stier is sextiel Neptunus in Vissen en driehoek Pluto in Steenbok, dus kort samengevat vandaag overheerst het gevoel. Sferen en stemmingen kunnen dus je dag maken of breken, dus vermijdt zoveel mogelijk negativiteit.
Vertragingen en frustratie kunnen vandaag plaatsvinden, maar zijn van voorbijgaande aard. Haal het beste uit deze dag!

Dinsdag, 3 januari 2023
De retrograde Mercurius in Steenbok vormt vandaag een sextiel met Neptunus in Vissen.
Deze inspirerende verbinding leidt vandaag tot verrassende nieuwe inzichten. Met dit sextielaspect kun je mensen “lezen” en weet je wat er speelt. Venus staat inmiddels op het punt om Steenbok te verlaten, dus het gaat er vandaag om om dingen nu af te ronden en ook
Mercurius retrograde in Steenbok vraagt om dingen in te halen en te corrigeren.
De dinsdag is verbonden met Mars. Mars blijft nog tot 11 januari 2023 retrograde in Tweelingen en met de toenemende Maan in Tweelingen krijgen we kosmische lessen over communicatie, voorlichting en hoe je omgaat met en inspeelt op de huidige trends. Mars retrograde in Tweelingen geeft ons dat extra zetje om juist dat te doen en de juiste keuzes te maken.

Woensdag, 4 januari 2023
Venus reist vanaf vandaag tot 27 januari 2023 door Waterman. Venus in het luchtige Waterman is een meer ongedwongen en onafhankelijke energie van vrij en ongebonden willen zijn in alle vormen van relaties. Uranus is verbonden met Waterman, dus verwacht het onverwachte!
Venus in Waterman sextiel Jupiter in Ram doet ons verlangen naar sociale activiteiten en creatieve expressie. Geweldige energie om te flirten, te daten, shoppen, kortom een dag van interacties en transacties. Vandaag verloopt alles een beetje anders. We voelen ons aangetrokken tot mensen die misschien een beetje anders zijn of verlang je meer vrijheid binnen de relatie of je merkt dat de ander wat meer ruimte nodig heeft.
De Wassende Maan in Tweelingen brengt bruikbare informatie en houdt ons bij de les.

Donderdag, 5 januari 2023
De Zon in Steenbok, het teken van discipline, verantwoordelijkheid, structuur en planning groeit steeds verder naar een overbruggende aardse verbinding met de retrograde Uranus in Stier.
Morgen met Volle Maan is deze veelbelovende driehoek exact!
De bijna Volle Maan is driehoek Saturnus in Waterman, maar staat wel vierkant op Neptunus in Vissen. Door deze verbinding willen we wel aan het werk, maar het versterkt ook de behoefte om te willen ontspannen, een dagje vrij te nemen of wegvluchten in fantasie. Donderdag is de dag van Jupiter. Jupiter in Ram wil op avontuur! Echt een dag om vrijaf te nemen en te genieten.

Vrijdag, 6 januari 2023
Vandaag is het Volle Maan in Kreeft. De Maan heerst over het teken Kreeft en hoort bij het element Water. Deze Volle Maan versterkt en verdrievoudigt alle emoties, intuïtie, gevoeligheid en behoefte tot koestering.
Met deze Volle Maan ga je door de invloed van de Zon driehoek Uranus in Stier nieuwe dingen ontdekken over jezelf of je omgeving, waardoor je gestimuleerd wordt om een nieuwe richting in te slaan. De Zon in Steenbok staat in het tegenovergestelde Aardeteken Steenbok, het teken van traditie en maatschappelijke verplichtingen. Verdrongen gevoelens die te maken hebben met familie, conditionering, huis, levensstijl en verleden komen aan het licht.
De Volle Maan staat vierkant op Jupiter in Ram en opposiet de retrograde Mercurius in Steenbok en dat T-Vierkant laat een conflict zien tussen het gevoel en het verstand. Mercurius is communicatie, onze geest, wat we weten, wat we denken en onze houding. Een mentale aanpassing en een nieuwe houding voor het nieuwe jaar.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS.

Zaterdag, 7 januari 2023
Vandaag vormt de Zon een conjunctie met de retrograde Mercurius in Steenbok en dat is het begin van een nieuwe jaarlijkse cyclus van de Zon en Mercurius. Mercurius is halverwege de retrograde en dat betekent dat er vandaag positieve informatie is of oplossingen worden gevonden. De nog Volle Maan in Kreeft staat tegenover de retrograde Mercurius en Pluto in Steenbok, waardoor we beseffen dat dingen echt veranderd zijn. De heftige Verduisteringen van eind vorig jaar zijn ook nu actueel, dus het gaat om financiële zekerheid.
Wat heb je nodig en wat kun je doen om jezelf zeker en veilig te voelen?

Zondag, 8 januari 2023
De Afnemende Maan in Leeuw is opposiet Venus in Waterman. Deze Maan versterkt de emotionele behoefte om aandacht te trekken en door de driehoek met Jupiter in Ram oppositie Venus in Waterman wordt dat op een directe manier geuit. Met de retrograde Mercurius in Steenbok driehoek retrograde Uranus in Stier is van alles mogelijk zolang we bereid zijn om vooruit te kijken en de focus te verleggen naar concrete resultaten! Een dag van onverwachte ontmoetingen en oplossingen.

Maandag, 9 januari 2023
De Afnemende Maan in Leeuw is vierkant retrograde Uranus in Stier en opposiet Saturnus in Waterman. Deze dag zindert van creatieve en trotse Leeuw-energie, maar het vierkant met de retrograde Uranus maakt opstandig en tegendraads en wil oude patronen doorbreken.
Saturnus definieert dingen waarvan Uranus zegt dat er iets moet veranderen.
De oppositie van de retrograde Uranus met Saturnus in Waterman houdt ons verantwoordelijk in de keuzes die we maken, waardoor alles weer in balans wordt gehouden.

Dinsdag, 10 januari 2023
Door de invloed van de luchtige driehoek tussen Venus in Waterman en de retrograde Mars in Tweelingen is de interesse oprecht in vriendschap en andere vormen van relaties.
Venus en Mars slaan de handen ineen! Venus driehoek Mars is wederzijdse aantrekkingskracht en chemie!
Vandaag is gunstig voor creatieve projecten die schoonheid en actie combineren zoals een kamer opknappen, een sculptuur maken, zelfpromotie, dansen, een project met huisdieren of schilderen. Gunstige dag om ondersteuning te vragen of voor een date, want door de Maan in Leeuw ben je meer zelfverzekerd, sensueel en assertief zonder te overdreven te doen of bedreigend te zijn.

Woensdag, 11 januari 2023
De Afnemende Maan in Maagd is een afrondende energie en is uiterst geschikt om bepaalde zaken en negatieve energieën af te stoten of af te sluiten. Wil je stoppen met roken? Wil je stoppen met een ongezonde relatie? Wil je afvallen of detoxen? Dit alles zal gemakkelijker gaan met de Afnemende Maan in het efficiënte Maagd, het teken van Gezondheid.
De afnemende Maan in Maagd vormt een driehoek met de retrograde Mercurius in Steenbok en retrograde Uranus in Stier. De geaarde en efficiënte Maan in Maagd laat ons helder denken en stelt ons in de gelegenheid om de dingen goed te organiseren. Een stabiele energie waarbij gesprekken in harmonie verlopen. Sta er niet van te kijken dat door het tegendraadse vierkant met de (nog) retrograde Mars iets ongewoons te gebeuren staat.

Donderdag, 12 januari 2023
Mars gaat vanaf vandaag weer direct in Tweelingen en neemt een aanloop om met volle kracht van start te gaan!
Zoals altijd na een retrogradeperiode duurt het even voordat een planeet op volle stoom ligt, zo ook met Mars….. je ziet niet direct resultaat, maar verandering zit in de lucht. Je krijgt steeds meer energie en motivatie om op het werk en de liefde er het allerbeste van te maken. Eindelijk kunnen we weer met nieuwe dynamiek op een efficiënte manier vooruit met het leven.
Sinds 30 oktober 2022 ging door de retrograde Mars in Tweelingen alles moeizaam, trager en kostte het meer moeite om iets te volbrengen…. Mars gaat over onze algemene benadering van het leven, dus in de afgelopen verwarrende periode hebben we kunnen onderzoeken hoe we omgaan met werksituaties of aangelegenheden in de liefde en relaties. Je hebt gezien waar je veranderingen kan aanbrengen en die tijd is nu aangebroken!

Vrijdag, 13 januari 2023
De Afnemende Maan in Weegschaal vraagt om het evenwicht in ons leven te herstellen.
De stressvolle periode waarin we leven vraagt veel van ons allemaal.
Samenwerking staat bij Weegschaal centraal, maar stel je eigen grenzen, ga niet voorbij aan je eigen verlangens en wensen.
De oppositie van deze Maan met Jupiter in Ram brengt alles in beweging, maar is ook een uitdagende en gespannen transit. Het kan je het gevoel geven dat je emotioneel kunt ontploffen als je geen uiting kan geven aan wat er in jezelf omgaat. Jupiter brengt inzicht waar je pijn ligt en wat er nodig is om deze pijn ongedaan te maken of te verzachten.
Praten is altijd beter dan een conflict uit de hand te laten lopen.

Zaterdag, 14 januari 2023
De Zon in Steenbok sextiel Neptunus in Vissen schenkt ons een bron aan fantasie en creativiteit, dagdromen en schept romantische verwachtingen. Door deze transit is er meer begrip voor elkaar en daarom zijn we eerder geneigd om elkaar de helpende hand te bieden of er wordt gevraagd om hulp. Het is niet echt een dag om een grote beslissing te nemen. Maak vooraf een goede planning als je iets voor elkaar wil krijgen.
De Afnemende Maan in Weegschaal, het teken van Relatie en Balans, Liefde en Harmonie driehoek Venus en Saturnus in Waterman richt haar zilveren licht op relaties, verbinding en samenwerking en vraagt je de balans in je leven te herstellen.
De Maan vraagt je om met het spanningsveld Venus in Waterman vierkant retrograde Uranus in Stier te kijken naar de plaats die jij in je relatie inneemt en hoe je met anderen omgaat. Iedereen is anders met eigen verlangens en belangen, maar alleen door samen te werken, komen we er wel.

Zondag, 15 januari 2023
De Maan in Weegschaal in haar Laatste Kwartierfase betekent dat we in de afrondende fase voor wat betreft relaties zijn beland. De (linker)helft van de Maan is nu zichtbaar.
Deze maanstand is uiterst geschikt om bepaalde zaken en negatieve energieën in relaties en geldzaken af te stoten en met deze aspecten ziet het eruit dat het gaat lukken, ook al kunnen issues door het vierkant met Pluto in Steenbok gevoelig liggen.
Venus in Waterman staat vandaag exact (14º) vierkant op Uranus in Stier en dat betekent dat we ons moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden, maar laat ook een ongekende drang zien naar vrijheid, blijheid, onafhankelijkheid. Venus in Waterman vierkant de retrograde Uranus in Stier kan leiden tot spanningen in relaties die te maken hebben met persoonlijke ruimte en de mate van vrijheid binnen de relatie. Dit kan de oorzaak zijn van onrust of een plotselinge breuk in de relatie, de behoefte aan een time-out of samen een andere koers gaan varen!

Maandag, 16 januari 2023
De Afnemende Maan in Schorpioen is een bron van inspiratie, focus en verdieping. Het sextiel van de Maan met Mercurius in Steenbok vraagt om duidelijkheid om bij de essentie te komen en ondersteunt ons om alle opgedane ervaringen op ons pad te integreren. Deze Maanenergie werkt genezend en brengt transformatie, emotioneel, mentaal en fysiek! Oplossingen voor waar je vastzit komen vanzelf, wanneer je in het reine komt met je gedachten en meegaat met deze kosmische energie.
Door de oppositie van deze intense Maan met de retrograde Uranus in Stier zijn er echter stemmingswisselingen, dus geen goede dag om belangrijke (financiële) beslissingen te nemen. We worden geconfronteerd met het feit dat niets gratis en voor niets is en alle ondernomen acties met betrekking tot veiligheid, gezamenlijke activa en financiële transacties consequenties hebben. Venus in Waterman staat nog vierkant op Uranus in Stier en dat laat een ongekende drang zien naar vrijheid en spanningen in relaties die te maken hebben met persoonlijke ruimte en de mate van vrijheid binnen de relatie.

Dinsdag, 17 januari 2023
De Afnemende Maan in Schorpioen is sextiel Pluto in Steenbok en driehoek Neptunus in Vissen. Een aangename flow. Vandaag kan er iets zijn dat ons perspectief en troost biedt.
De nog retrograde Mercurius in Steenbok vormt een inconjunct met de retrograde Mars in Tweelingen. Met deze lastige verbinding wordt een defensieve houding aangenomen. We maken allemaal deel uit van het universum, dus ook jij maakt deel uit van dit proces. Het geeft een speciale vibe van vertrouwen dat dingen toch goed gaan komen. Kosmische energieën beïnvloeden onze levens, maar deze Maan in Schorpioen vierkant Saturnus in Waterman herinnert ons eraan dat wat er ook in je leven plaatsvindt, een collectief universeel proces is, wat door iedereen wordt gevoeld.

Woensdag, 18 januari 2023
Mercurius gaat vanaf vandaag op 8º Steenbok weer direct, maar voordat onze hemelse boodschapper voor een hogere versnelling kiest, zijn we nog even in de gelegenheid om onafgemaakte zaken van tijdens deze retrogradeperiode af te werken, te corrigeren of recht te zetten, dus de periode vanaf 29 december 2022. Als je dat niet doet dan komen dingen als een boemerang op je terug tijdens de volgende retrogradeperiode vanaf 21 april 2023.
De Afnemende Maan in Boogschutter driehoek Jupiter in Ram staat garant voor positieve energie en optimisme, maar de oppositie met Mars in Tweelingen maakt het ook een dag van tegenstellingen. Niet alles wordt geloofd wat wordt gezegd of getoond.

Donderdag, 19 januari 2023
De Zon conjunct Pluto op 28º in Steenbok is het begin van een nieuwe jaarlijkse cyclus. Dit aspect houdt ons gefocust en op het goede spoor.
Er kan vandaag op het gevoel worden ingespeeld. Het gevaar voor mooie praatjes en misleiding is daardoor groter. Dit is ook een goed moment problemen in de relatie aan te pakken, maar ook voor reparaties aan het huis zoals met sanitair, afvoer en het opruimen van afval. Dus ook voor het opruimen van onnodige bagage in je leven.
De Verdwijnende Maan in Boogschutter is sextiel Venus in Waterman, dus we zijn op zoek naar elkaar en het mooie om ons heen. Vandaag is de Maan ook vierkant Neptunus in Vissen, dus het is oppassen geblazen. Het is moeilijk om je gedachten erbij te houden of jezelf te concentreren.
De Maan is in haar Verdwijnende of balsemieke fase en dat betekent dat de Nieuwe Maan aanstaande is. Maak alvast je lijst met intenties van wat je wil gaan manifesteren.

Vrijdag, 20 januari 2023
De Verdwijnende Maan in Steenbok is conjunct Mercurius en Pluto in Steenbok, vormt een sextiel met Neptunus in Vissen, een driehoek met Uranus in Stier. Deze planetaire energie brengt je in contact met je diepere Zelf, het kan leiden tot bezitsdrang, emotionele pijn en verlatingsangst….. We willen met deze energie alles behouden wat we denken te bezitten.
Vergeet niet dat alles wat gebeurt deel uitmaakt van het universele leerproces. Het leven komt zoals het komt. Door de invloed van de retrograde Uranus in Stier mogen we het onverwachte verwachten. Door het vierkant met Jupiter in Ram denken we het beter te weten en worden meningen niet onder stoelen of banken geschoven.

Zaterdag, 21 januari 2023
De Zon betreedt vandaag het luchtteken Waterman. Een nieuwe vrijheidslievende energie waarmee het dagelijks leven in een stroomversnelling komt. Deze dag is in potentie een geschikte dag voor alle vormen van communicatie en sociale interactie, delen van informatie en besprekingen.
De eerste Nieuwe Maan van 2023 valt vandaag in het teken Waterman en staat voor nieuw begin en manifestatie.
De energie van deze Nieuwe Maan op 1º Waterman laat ons toekomstgericht denken en vastgeroeste gedachten verruilen voor een verruimde blik waarin je de ander, en niet in het laatst jezelf ziet als een uniek wezen. Het leven en jezelf aanvaarden zoals het is en maakt dat je jezelf kan zijn kan blijven, ook al heerst er chaos om je heen.
Door Mercurius in Steenbok inconjunct Mars in Tweelingen is het moeilijk communiceren, kunnen er irritaties en uitingen van woede zijn. Met dit lastige, maar leerzame aspect kunnen we beter niet pushen.
Omdat de Nieuwe Maan graag door wil, moeten we gewoon ons moment afwachten en zorgen dat we beschikken over de juiste informatie.
Lees meer over de Nieuwe Maan in Waterman en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Zondag, 22 januari 2023
Uranus gaat vandaag weer direct op 14º56 in Stier. Uranus was van 24 augustus 2022 retrograde. Vanaf vandaag komt op persoonlijke en wereldwijde schaal een ongekende en onderdrukte energie van verlangen naar vrijheid vrij. Na een lange periode van “relatieve rustige chaos” komt er een periode van onverwachte gebeurtenissen waarbij alles in een stroomversnelling komt en met Uranus in Stier moeten we vooral denken aan ontwikkelingen met geld, klimaat en energie.
De Toenemende Maan in Waterman sextiel Jupiter in Ram driehoek Mars in Tweelingen is een energie van samenzijn, samen delen enactiviteiten ondernemen! Het vierkant met Uranus in Stier gaat over doorbreken van oude patronen, nieuwe verbindingen maken en het zoeken naar positieve verandering. Het vierkant is een soort van ontwaken. Weten we te waarderen wat er is?

Maandag, 23 januari 2023
Vandaag vormen Venus en Saturnus op 24º een exacte conjunctie in Waterman, het begin van een nieuwe cyclus van nieuwe relatiepatronen en gewoonten. Deze vernieuwende en oplossingsgerichte energie wordt gevoed door de Nieuwe Maan in Waterman.
Met deze conjunctie groeit het vertrouwen op een betere samenwerking op het werk en toewijding in relaties. Een gunstige dag om doelen en intenties te stellen!
De beperkende energie van Saturnus in Waterman kan echter worden gevoeld in de vorm van financiële verantwoordelijkheden, als schuld of ontrouw in relaties, rigiditeit, verbaal en emotioneel geweld, onderdrukking en ontkenning van emoties en gevoelens, opgekropte frustratie, het onvermogen om je woede te kanaliseren of om liefde en steun te vragen of het onvermogen om verbinding te maken op emotioneel niveau. Karmische lessen leiden tot een groter begrip van wederzijdse liefde en respect of loyaliteit.

Dinsdag, 24 januari 2023
De Toenemende Maan in Vissen is sextiel Mercurius in Steenbok en Uranus in Stier en dat laat een bedrijvige en communicatieve dag zien. Vandaag worden met Mercurius in Steenbok duidelijke afspraken gemaakt.
De Maan in Vissen wordt echter opgejaagd door Mars in Tweelingen. Mars wil door en directe resultaten zien. Daardoor is de sfeer wat ongedurig en gehaast.
Belangrijk is om vandaag mee met de stroom van Vissen mee te gaan en niets gaan pushen of proberen rte forceren. Vertrouw op je instinct. Neem de dingen gewoon zoals ze komen.

Woensdag, 25 januari 2023
De samenwerking van de Zon in Waterman sextiel Jupiter in Ram maakt het een perfecte dag voor teamwork en samenzijn, voor vergaderingen of om iets te organiseren.
De Toenemende Maan in Vissen conjunct Neptunus in Vissen sextiel Pluto in Steenbok is een aangename flow van energie, maar het valt niet echt mee om aan de slag te gaan of je aandacht lang vast te houden.

Donderdag, 26 januari 2023
De Toenemende Maan in het vuurteken Ram conjunct Jupiter in Ram is sextiel Mars in Tweelingen is een avontuurlijke en bruisende energie om dingen in gang te zetten. Een drukke dag waarin bergen kunnen worden verzet. Het is aan jou om je te richten op gebieden waar je vooruitgang wilt boeken of om je stempel te drukken.
De Maan in Ram is vierkant Mercurius in Steenbok en dat kan leiden tot communicatiemoeilijkheden met mensen uit je directe omgeving zoals in je relatie.
Pas dus op met het nemen van beslissingen wat je later spijt van krijgt. Niet iedereen is het met je eens vandaag.

Vrijdag, 27 januari 2023
De Toenemende Maan in Ram is sextiel Saturnus in Waterman en met deze energie willen we vooruitgang boeken.
Deze voortvarende Maan in Ram staat wel vierkant op Pluto in Steenbok. Emotionele reacties brengen duidelijkheid, over jezelf en je gevoelswereld. Het is beter om nu met de kracht van Mars in Tweelingen schoon schip te maken door dingen uit te praten die je dwarszitten. Pas wanneer de lucht is geklaard is samenwerking mogelijk.
Venus staat op het punt om Waterman te verlaten en dat laat een afronding zien van een samenwerkingsproject, dus denk daarbij aan een afscheidsfeestje of viering.

Zaterdag, 28 januari 2023
Vandaag is de Maan in het aardse Stier in haar Eerste Kwartierfase. De rechterkant van de Maan is zichtbaar. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde!
Venus duikt tot 20 februari 2023 onder in Vissen, de mysterieuze zeeën van Koning Neptunus.
Met Venus in Vissen heerst er een zachtere, vergevingsgezinde, begripvolle en sentimentele energie en het besef van eenheid met alles wat leeft. Een zachte energie van naastenliefde, geven, mededogen en zorgzaamheid. Goede periode voor de spirituele wereld, kunstenaars en genezers.
Met de Maan in Stier is er een heerlijke sensuele energie voor een date en romantiek….
Venus in Vissen maakt op persoonlijk niveau wel verlegen en terughoudend in de liefde.

Zondag, 29 januari 2023
De Wassende Maan in Stier vormt een conjunctie met Uranus in Stier en dan kan het alle kanten opgaan. Onverwachte gebeurtenissen die verwant zijn met waarden, geld en bezittingen kunnen je van slag brengen. Er komt een doorbraak en misschien eindigt er iets.
Door de driehoek van deze Maan in Stier met Mercurius in Steenbok sextiel met Neptunus in Vissen krijgen we de kans om iets uit te werken wat voorheen niet mogelijk was.

Maandag, 30 januari 2023
Mercurius in Steenbok driehoek Uranus in Stier maakt het een dag van verrassingen.
Er is van alles mogelijk zolang we bereid zijn om vooruit te kijken en de focus te verleggen naar concrete resultaten! Een dag van onverwachte ontmoetingen en oplossingen.
De Wassende Maan in Stier is driehoek Pluto in Steenbok en staat vierkant op Saturnus in Waterman. Vandaag kunnen er onverwachte situaties ontstaan op het werk, onderweg of in de relatie. Dit spanningsaspect in Stier legt de nadruk op geld, bezittingen en structuur in ons leven en in welke mate deze voor ons van invloed is. We kunnen het gevoel hebben alsof we zijn afgesneden van gevoelens en dat je er alleen voor staat of dat er geen wederzijds begrip is. Vandaag moeten er beslissingen worden genomen of dat er iets gedaan moet worden, maar alles wat je doet vereist inspanning en aanpassing.

Dinsdag, 31 januari 2023
Op de laatste dag van januari 2023 vormt de Zon in Waterman een ontspannen driehoek met Mars in Tweelingen. Een dag zonder uitdagingen, want de onderlinge samenwerking van de Zon en Mars geeft het gevoel dat alles mogelijk is. Vandaag kunnen we bergen verzetten !
De Wassende Maan is conjunct Mars in Tweelingen en sextiel Jupiter in Ram.
Deze logische communicatieve energie geeft een heldere kijk en inzicht en dat is gunstig voor de handel! Alles wat je vandaag onderhandelt, verkoopt of koopt kan succesvol zijn.

error: Content is protected !!