Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Venus in Leeuw vanaf 6 juni 2023 tot 9 oktober 2023

Venus, de planeet van liefde, geld, verlangen en schoonheid reist van 6 juni 2023 tot 9 oktober 2023 door het koninklijke vuurteken Leeuw!

In het gouden licht van Leeuw valt Venus in de sterke armen van de rode actieplaneet Mars en deze twee blijven in elkaars gezelschap tot 10 juli 2023. Met de vurige tango van Venus en Mars in Leeuw belooft het een lange hete zomer te worden….

Mars en Venus creëren samen een krachtige energie van passie en verlangen.
Venus staat voor charme, sociale vaardigheden en het vermogen om contact te maken met anderen, terwijl Mars staat voor zelfverzekerdheid en assertiviteit, dus reken maar op dat passionele liefde, liefdesverklaringen en spannende dates!

Ook is er verhoogde creativiteit en zijn financiële kansen en zijn we meer gemotiveerd en gedreven om doelen na te streven.

Alles wat je doet gebeurt met een groots gebaar, ook in de manier waarop je jezelf uitdrukt!

Mars staat voor agressie en conflict, terwijl Venus staat voor harmonie en evenwicht.
Met het samengaan van Mars en Venus gaat het meer om uiterlijk vertoon dan om innerlijke schoonheid, is er meer kans op impulsief gedrag, conflictsituaties, jaloezie en controledrang, omdat de energie van Mars de harmonie en balans van Venus kan overweldigen. Eigen behoeften en verlangens komen op de eerste plek ten koste van anderen.

Tot 9 oktober 2023 is Venus in Leeuw een gouden periode voor loterijen, wedstrijden, feesten, recreatie, schoonheidsbeleving, kunst, sierraden, kleding en alles wat met goud te maken heeft.

Venus in het expressieve Leeuw is uitbundig, speels, extravagant, glamoureus en vrijgevig.
Venus wil van het leven genieten en liefhebben! Venus in Leeuw biedt ons de mogelijkheid om diep in ons creatieve zelf te duiken, onze ware verlangens en gevoelens te uiten en ons te laven aan warmte, liefde en romantiek.

Venus wil in het middelpunt van de belangstelling staan in Leeuw, niets meer en niets minder!

Venus in Leeuw gaat ook om houden van jezelf, met je hele hart, vanuit je pure goddelijke essentie, stralen vanuit je pure gouden zelf.

Venus in Leeuw stimuleert ons persoonlijke en professionele leven en beïnvloedt onze relaties, creativiteit en ons gevoel van welzijn.

Liefde is een spel tijdens Venus in Leeuw. Venus in Leeuw wil aanbeden, verwend en bewonderd te worden en ego gericht, het gaat hierbij voornamelijk over het vervullen de eigen verlangens.

Venus kan tijdens deze kleurrijke periode in Leeuw ook kinderlijk, koppig, uitdagend, bezitterig, trots en een echte drama Queen zijn als ze geen aandacht of erkenning krijgt of wanneer verlangens niet worden vervuld of liefde niet wordt beantwoord.
Venus in Leeuw kan problemen veroorzaken die verband houden met ego, trots en egocentrisme. De sterke invloed van Leeuw kan ertoe leiden dat we koste wat het kost aandacht en validatie zoeken.

Venus blijft lang in Leeuw, want ze gaat retrograde van 23 juli tot 3 september 2023.
Venus gaat op 23 juli retrograde op 28º Leeuw (de pre-schaduwperiode is al vanaf 19 juni 2023), loopt terug naar 12º Leeuw op 3 september 2023.
Deze cyclus is vergelijkbaar met de lange Venus in Leeuw cyclus van acht jaar geleden, in 2015.

Met ingang van de pre-schaduwperiode van Venus kunnen verloren liefdes uit die tijd terug op je pad en krijgen we de kans om dingen recht te zetten en creatieve oplossingen te bedenken op het gebied van liefde, geld en waarden. Het is mogelijk dat je tijdens of na de retrograde (de post-schaduwperiode eindigt op7 oktober 2023) besluit verder te gaan met een oude liefde of creatief project, iets wat in 2015 is begonnen.

Belangrijke data om rekening mee te houden:

6 juni 2023 Venus in Leeuw oppositie Pluto in Waterman
12 juni 2023 Venus in Leeuw vierkant Jupiter in Stier
2 juli 2023 Venus in Leeuw vierkant Uranus in Stier
27 juli 2023 Mercurius in Leeuw conjunctie Venus Retrograde in Leeuw.
13 aug. 2023 Zon in Leeuw conjunct Regulus en Venus retrograde in Leeuw
9 aug. 2023 Venus retrograde in Leeuw vierkant Uranus in Stier
22 aug. 2023 Venus Retrograde in Leeuw vierkant Jupiter in Stier
17 september 2023 Venus in Leeuw vierkant Jupiter in Stier

Invloed van Venus in Leeuw voor alle dierenriemtekens (ascendant of Zon of Venus in Leeuw)

Ram (20 maart – 19 april)
Venus in Leeuw reist samen met jouw planeet Mars door jouw 5e Huis van Liefde, Creativiteit en Zelfexpressie!
Venus in Leeuw brengt samen met Mars een golf van creatieve, speelse energie, inspiratie en plezier, laat je stralen en laat je innerlijk kind ontwaken. De conjunctie van Mars en Venus in Leeuw is een geweldige tijd voor sporters, acteurs, kunstenaars, muzikanten, entertainers, recreatiebranche, wellness, onderwijs, onderzoek en wetenschap. Er zijn ook financiële kansen, maar maak verstandig gebruik van financiële middelen. De single Ram kan verliefd worden en een heerlijke periode tegemoet gaan. Ook in de vaste relatie viert de liefde hoogtij met alle leuke bijkomstigheden. Pas op met impulsief gedrag. Het is belangrijk om bewust te blijven van je woorden en daden en te streven naar open communicatie in al je relaties.

Stier (20 april – 20 mei)
Venus in Leeuw reist door jouw 4e huis van Familie en Huis! De nadruk komt te liggen op persoonlijke relaties en sociale interacties.
Deze transit van Venus met Mars in Leeuw is een creatieve en inspirerende periode om je huis te verfraaien, een renovatie van je huis of interieur make-over of metamorfose van je tuin of balkon. Ook is dit een harmonieuze periode om thuis te genieten van wat er is. Lekker uitrusten, heerlijk achteroverleunen met een goed boek en…. . Deze transit biedt ook romantiek en financiële kansen vooral met betrekking tot investeringen of zakelijke partnerschappen. Gunstige periode voor de aankoop van een auto of een actieve vakantie met je gezin of familie. Toch moet je regelmatig wat water bij de wijn doen om spanning en conflicten in de familie te vermijden. Je kunt niet altijd je zin krijgen!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
Venus reist samen met Mars in Leeuw door jouw 3e Huis van Communicatie en Verbinding en dat betekent voornamelijk een periode van praten, flirten, korte reizen, bezoekjes, interactie met broers en zussen of buren. De samenwerking van Venus en Mars In Leeuw geeft energie en dynamiek! Geweldige periode om te netwerken, feestjes en een nieuwe liefde te ontmoeten. Geweldige periode voor schrijvers, kunstenaars, schilders, tekenaars, tekstschrijvers en auteurs van boeken of blogs. Venus in Leeuw laat je spreken vanuit je hart en niet uit je hoofd, dus geen logica, maar puur vanuit het gevoel! Pas op met versnippering en het aangaan van verplichtingen.
Let op met met wat je zegt en vooral hoe je iets zegt.
De nadruk ligt op zelfexpressie en persoonlijke groei en mogelijke lucratieve nieuwe hobby’s, creatieve of artistieke projecten. Blijf wel steeds binnen budget!

Kreeft (21 juni – 22 juli)
Venus reist samen met Mars door het 2e Huis van Financiën en dat betekent aanzienlijke veranderingen en kansen in jouw persoonlijke en professionele leven, maar vooral financiële overvloed voor Kreeft! Dankzij de vurige tango van Mars en Venus in Leeuw komt er door creativiteit meer geld binnen, maar dat betekent niet dat je geld zomaar onverantwoord kan uitgeven. Deze periode is gunstig voor het opstellen van financiële regelingen, een pensioenplan of een budgetplan, zodat er ruimte is om te sparen! Gunstige periode voor studenten en gezinsleven, ook voor de liefde! Kreeft straalt meer zelfvertrouwen en charisma uit. Kreeft vindt de liefde in de sociale kring en kan zelfs (opnieuw) in het huwelijksbootje stappen!
Het is goed je te concentreren op het koesteren van je emotionele behoeften, aangezien Venus in Leeuw verhoogde gevoeligheid en emotionele intensiteit met zich mee kan brengen.

Leeuw (23 juli – 22 aug.)
Venus reist samen met Mars door het eerste Huis van Persoonlijkheid. Venus in jouw eigen teken versterkt jouw zelfvertrouwen en charisma en daardoor sta je in de warme belangstelling! Je trekt aan wat je uitstraalt, dus je mag rekenen op gunsten en aandacht! Gedurende deze periode heb je een sterk verlangen naar aandacht en erkenning, luxe, kunst of mode.
Venus in Leeuw is pure eigenliefde en dat heeft niets met egoïsme te maken. Door jezelf op de eerste plaats te zetten, krijg je inzicht in wat jij nodig hebt! Je verandert de manier waarop je jezelf ziet en jouw rol in jouw relaties. Venus en Mars in Leeuw stimuleren je om doelen te bereiken en trots op jezelf te zijn. Geweldige periode voor studie en om de liefde van je leven te ontmoeten of een nieuwe stap in je vaste relatie te nemen. Zorg wel voor een goed evenwicht, want ook al ben je heel belangrijk, niet de hele wereld draait om jou.

Maagd (23 aug.-22 sept.)
Venus en Mars in Leeuw reizen door jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en dat is een periode van persoonlijke groei en zelfontdekking.
Deze transit kan innerlijke conflicten of zelftwijfel veroorzaken, maar ook een sterk verlangen om tot jezelf te komen, grenzen te stellen en jouw behoeften kenbaar te maken. Maagd is aangetrokken tot creatieve en artistieke bezigheden en nieuwe vormen van zelfexpressie. Tijdens deze transit van Venus kan het buitenland een grote rol spelen, zoals een reis. Maagd heeft de neiging om veel geld uit te geven wat nadelig kan zijn voor de balans. Op het werk is het belangrijk dat je een goede relatie blijft onderhouden met je oudere collega’s. Met de transit van Venus moet je op je gezondheid letten, dus het is goed dat je een time-out neemt om tot jezelf te komen zoals met een spirituele reis, retraite of yogakamp. Introspectie dus, maar zonder je niet helemaal af, want er zijn nog zoveel mooie dingen om van te genieten!

Weegschaal (23 sept.-22 okt.)
Venus en Mars in Leeuw reizen door jouw elfde Huis van Sociale Processen en Hoop, een ware boost in creativiteit, zelfvertrouwen en romantiek.
Venus is astrologisch verbonden met Weegschaal en met de samengebundelde kracht van Mars gaat het tijdens deze transit over de kracht van samenzijn, maar kan ook spanningen en conflicten oproepen. Je sociale kring is belangrijk voor je, maar als je het gevoel hebt dat een vriendschap of groep niet mee bij jou past, laat het dan gaan. In je professionele leven worden jouw kwaliteiten opgemerkt en biedt nieuwe kansen om invloedrijke mensen te ontmoeten. In de liefde is er meer passie en intensiteit, maar blijf wel openstaan voor je partner. Zowel in jouw onderneming als in jouw leven is er met jouw diplomatieke vaardigheden winst te boeken!
Venus in Leeuw is een geweldige tijd om nieuwe vrienden te maken en hoop en dromen te manifesteren en maakt het makkelijker om jezelf op je gemak te voelen binnen een groep.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
Venus in Leeuw reist samen met Mars door jouw 10e Huis van Carrière en reputatie. Door Venus in Leeuw krijg je een podium, Schorpioen. Je wordt met de charme opgemerkt waardoor je kans maakt op promotie of succes als je gaat solliciteren. Je krijgt medewerking van je ouders, baas of oudere collega’s of leidinggevenden.
Venus en Mars samen in Leeuw versterken jouw charme en charisma, maar er kunnen ook conflicten en machtsstrijd zijn door impulsief gedrag, controledrang en jaloezie.
De samenwerking van Mars en Venus in Leeuw laat langverwachte resultaten zien in je carrière, zoals eindelijk die droombaan. De transit van Venus in Leeuw is de beste periode voor een carrièreswitch om je andere passies te ontdekken. Gunstige periode om te studeren, creatieve projecten en voor je liefdesleven. Schorpioen kan op het werk verliefd worden of via je werk een geliefde vinden, maar kan wel te maken krijgen met afgunst door derden.

Boogschutter (22 november – 21 december)
Venus in Leeuw reist door jouw 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Cultuur en Reizen.
Venus nodigt je samen met Mars in Leeuw uit om je grenzen te verleggen en op zoek te gaan naar avontuur. Deze inspirerende transit brengt je langs nieuwe wegen, Boogschutter! Denk aan een succesvolle studie, mooie spirituele reis of het schrijven van een boek. Tijdens deze transit groeit jouw interesse in filosofie, religie en andere culturen.
Je voelt je aangetrokken tot mensen die zelfverzekerd en charismatisch zijn. Gedurende deze periode kunnen er echter enkele conflicten zijn in je relatie met vrienden of collega’s. Let op wat je zegt en vooral hoe je iets zegt. Gebruik deze tijd om inzicht in jezelf en anderen te krijgen.
De single Boogschutter kan op reis een soulmate ontmoeten. Natuurlijk kan een creatieve blokkade voorkomen tijdens de retrogradeperiode van Venus, maar dit is bedoeld om je te laven aan de wijsheid van anderen mocht dat nodig zijn.

Steenbok (22 december – 19 januari)
Venus in Leeuw reist door jouw achtste Huis van Gedeeld vermogen en Vertrouwen.
Tijdens deze transit kan er sprake zijn van een erfenis, winst of een andere vorm van heilzame energie afkomstig van andere mensen. Een nieuwe liefde op zielsniveau is mogelijk. Mooie tijd om samen te reizen en van elkaar te genieten. Steenbok krijgt financiële of emotionele steun gewoon door te vragen. Steenbok kan zich gedurende deze transit ook aangetrokken voelen tot luxe en materiële bezittingen. Je krijgt door Venus en Mars in Leeuw een golf van zelfvertrouwen en creativiteit wat leidt tot nieuwe kansen in je carrière en persoonlijk leven. Pas op dat jouw ego anderen en vormen van samenwerking niet overschaduwt. Blijf openstaan voor feedback. Concentreer je op zelfexpressie, leren en verbeteren van vaardigheden. Er kan ook sprake zijn van onverwachte situaties met betrekking tot gezondheid. Deze transit is een prima periode voor studie, onderzoek en een vorm van therapie om met boosheid om te gaan. Een gouden investering legt jou geen windeieren, Steenbok.

Waterman (20 januari – 18 februari)
Venus in Leeuw reist door jouw 7e Huis van Relaties. Leeuw staat in de horoscoop tegenover Waterman, dus het wordt een periode van uitdagen, aantrekken en afstoten.
Venus samen met Mars brengt al je diepste verlangens naar boven. Je spreekt vanuit het hart en laat luid en duidelijke weten wat je wil of niet wil in een relatie. De conjunctie Mars en Venus in Leeuw laat de vorming van gunstige nieuwe partnerschappen zien en is van invloed op vriendschappen, sociale leven en creatieve bezigheden. Concentreer je op het opbouwen, verdiepen en versterken van relaties en samenwerking. Blijf wel binnen budget, want je bent nu meer gefocust op luxe en extravagantie. In jouw verlangen naar aandacht en erkenning moet je oppassen dat je ego niet in de weg komt te staan.
Zakelijke en romantische verbintenissen floreren en zijn duurzaam. Juridische kwesties worden tijdens deze periode in der minne geschikt. Een geweldige periode om evenementen te organiseren, creativiteit, studie of te gaan trouwen of samenwonen.

Vissen 19 februari – 20 maart)
Venus in Leeuw reist door jouw 6e Huis van Dagelijkse bezigheden, dienstbaarheid, werk en gezondheid en een positieve invloed hebben op carrière, creatieve projecten en persoonlijke relaties. Vissen kan een boost in zelfvertrouwen en creativiteit ervaren, wat leidt tot nieuwe kansen en succes. Door Venus en Mars in Leeuw let je meer op je uiterlijk.
De kans is groot dat op het werk of op het gebied van gezondheid een nieuwe liefde ontstaat.
Door de invloed van Venus en Mars in Leeuw ben je meer enthousiast en ga je met frisse energie aan de slag. Geweldige periode voor studie en sportieve activiteiten. Vissen krijgt echter te maken met emotionele uitdagingen, tegenwerking en concurrentie, want jouw houding kan voor anderen bedreigend zijn.
Let op dat je ego niet in de weg komt te staan. Pas ook op je budget, want je bent dan gefocust op luxe en verwennerij. Let ook op je gezondheid en welzijn. Laat je ego of boosheid niet in de weg staan, Vissen. Let op wat je eet en blijf ook niet te lang op Social Media. Ga liever naar buiten, want daar wacht ware schoonheid. Hier bouw je innerlijke kracht op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!