Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Venus retrograde in Leeuw vanaf 23 juli 2023

Bijna gelijktijdig met de intrede van de Zon in Leeuw, gaat Venus, de planeet van Liefde, Schoonheid en verbondenheid, retrograde in het vuurteken Leeuw.

Wanneer Venus retrograde is, schuift ze tussen Moeder Aarde en de Zon door.
Venus staat dan dichter bij de Aarde en haar zwaartekracht en energetische invloed wordt sterker.

Naast Mercurius retrograde (het mentale) is Venus retrograde (het emotionele), de meest verstorende energie van alle retrograde planeten.

De schaduwperiode van Venus retrograde begon al op 19 juni 2023….
Venus gaat vanaf 23 juli 2023 retrograde op 28°36’2 in Leeuw en daalt af tot 12°13’6 in Leeuw.
Vanaf 4 september 2023 gaat Venus op 12°12’2 weer direct en blijft tot 9 oktober 2023 in Leeuw.

De introspectieve periode van de retrograde Venus is een periode van zes weken om te evalueren, te reflecteren, te verwerken, te herzien en te herbeoordelen van wat en wie waardevol voor ons is, zoals relaties, huwelijk, kunst en geldzaken, innerlijke en uiterlijke waarden en materiële behoeftes.

Venus gaat eens in de 18 maanden retrograde. De 40 daagse hemelse time-out van Venus maakt in de liefde het onzichtbare zichtbaar, de mooie aspecten, maar ook de minder mooie.

Als mensen van elkaar houden, ontstaat er een onverbrekelijke energie van verbondenheid. Het geven en ontvangen van liefde en genegenheid in relaties gaat tijdens Venus retrograde moeizamer. In elke relatie zijn er wel eens moeilijkheden, in liefdesrelaties, vriendschappen en in zakelijke relaties. Kleine ergernissen zullen in de loop van de tijd alleen maar groter worden.
Die ergernissen zijn de fundamentele verschillen tussen jou en je partner.

Het is mogelijk dat je tot de conclusie komt dat een relatie of iets van waarde niet meer het vuur in je oproept of met jouw resoneert zoals het ooit was. Tijdens deze periode moet je zelf bepalen of je deze fundamentele verschillen begrijpt en of je in het belang van de relatie of situatie wel of niet met deze verschillen kunt leven.

Deze Venus retrograde in het dynamische en ego-gerichte Leeuw is voornamelijk gericht op eigenliefde en het hebben van een goede relatie met jezelf. Het vaste vuurteken Leeuw wil onverdeelde aandacht en bewondering. Energetisch gaat het over zelfverzekerdheid en waardigheid en hoeveel we van onszelf en anderen houden.
De manier waarop we anderen benaderen is een weerspiegeling van hoe we onszelf zien.

De laatste keer met Venus retrograde in het trotse Leeuw, was acht jaar geleden, in 2015.
Situaties of oude liefdes uit die periode kunnen terugkeren om de karmische lucht te klaren of om te vergeven. Personen uit het verleden kunnen vooral in de post retrograde periode van Venus tot 7 oktober 2023 bijdragen aan de innerlijke groei.
Met de kracht van de retrograde Cheiron in Ram kan dat zelfs genezend zijn en een proces van eigenliefde en het vormen van nieuwe verbindingen op gang brengen.

Venus retrograde geen gunstige periode om verliefd te worden, een relatie aan te gaan, impulsief aankopen te doen, een cosmetische operatie te ondergaan of zomaar ineens een heel ander kapsel te nemen, om teleurstellingen te voorkomen.

Venus retrograde is wel een gunstige periode voor het maken van taxaties, onroerend goedmarkt, voor het kopen van antiek en kunst op een veiling of het kopen van tweedehands boeken, spullen of kleding.

Iedereen met de ascendant, planeten of Lichten van 12° tot 28° Leeuw wordt het meest beïnvloed door deze retrograde Venus, ook iedereen met planeten van 12° tot 28° in Stier, Schorpioen of Waterman.

Invloed van Venus retrograde in Leeuw op alle dierenriemtekens (ascendant of Zon)

Ram (20 maart – 19 april)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Ram in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie.
Venus retrograde gaat over de liefde die je wel (of niet) ontvangt. Het voelt misschien voor je alsof het vuur is gedoofd. Venus retrograde gaat je helpen om de verbinding te herstellen. Er kan een hereniging zijn met een ex geliefde, die jou duidelijkheid kan brengen over je liefdesleven. Liefde komt in vele vormen, dus stel je hart open, ook in de vaste relatie. Wat was het dat de vonk toen deed overspringen? Venus retrograde is een mooi moment om de draad opnieuw op te pakken.

Stier (20 april – 20 mei)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Stier in het 4e Huis van Familie en Huis.
Met Venus retrograde in Leeuw ben je emotioneler en zijn er onopgeloste problemen die te maken hebben met het verleden, je jeugd, je familie, thuisland of huis.
Urgente misverstanden in de familie komen nu aan de orde. Wat betekent thuis voor jou, Stier? Heb jij vroeger als kind liefde en aandacht gekregen die je nodig had? Conflicten uit het verleden moeten nu worden opgelost om de harmonie in de familie te herstellen en voor jou de ruimte te creëren die koestering biedt voor jou en je innerlijke kind.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Tweelingen in het 3e Huis van Communicatie en Verbindingen.
Door de invloed van Venus retrograde is het net alsof je niet helder kan denken, een soort van creatieve blokkade, vooral als het gaat over relaties en je liefdesleven. Het is alsof niemand je begrijpt, Je weet niet de juiste woorden te vinden of krijgt niet de juiste klik. Problemen met gehechtheid en vermijding maken het moeilijker om een ​​stabiele en stabiele relatie op te bouwen. Neem net als Venus even een time-out en neem wat afstand om je gedachten te ordenen. Iemand uit je verleden begrijpt wat je doormaakt en haalt je uit de impasse.

Kreeft (21 juni – 21 juli)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Kreeft in het 2e Huis van Financiën.
Met Venus retrograde breekt een periode aan van financiële complicaties of onzekerheid over financiën en te veel vertrouwen in het bestedingspatroon.
Er kan twijfel ontstaan over wat je te bieden hebt, Kreeft. Je twijfelt over wat je waard bent als je gaat solliciteren of dat je wel de liefde waard bent in een relatie. Juist nu is het goed om jezelf te omringen met mensen die jou bevestigen dat je liefde en waardering het dubbel en dwars waard bent! Pas op met geld uitgeven, want wat het ook is dat voor jou waardevol schijnt te zijn, het voegt niets aan waarde toe als het hart niet vervuld is.

Leeuw (22 juli – 21 augustus)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Leeuw in het 1e Huis van Persoonlijkheid.
Venus retrograde gaat over je identiteit, je zelfbewustzijn en hoe de wereld jou ziet.
Venus retrograde in jouw eigen teken kan je onzeker maken en daarom sta je langer voor de spiegel, trek je soms alle kleding uit de kast of ga je vaker op de weegschaal voordat je het huis verlaat. Venus gaat over schoonheid en esthetiek en dat maakt je extra kritisch over jezelf.
Een cosmetische ingreep, nieuwe outfit of een ander kapsel is echter niet raadzaam tijdens Venus retrograde, want dat kan uitmonden in een teleurstelling. Het gaat nu om het uitstralen van innerlijke schoonheid. Je bent mooi zoals je bent en als jouw hart straalt, straal ook jij als de zon.

Maagd (22 augustus – 21 september)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Maagd in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn.
Zodra Venus retrograde gaat, heb je als geaarde Maagd de behoefte om in retraite te gaan, om je terug te trekken. Venus retrograde maakt je onzeker en dat is de reden dat je een muurtje optrekt in relaties. Je kunt moeite hebben om te bepalen wat je wilt in een relatie. Je kunt nu de emotionele pijn ervaren van eerdere relaties. Gewoon even in je eigen bubbel en jezelf liefde geven die je nodig hebt. Een soort van kosmische schoonheidsslaap…., maar wel met de deur op een kiertje, sluit jezelf niet af. Onthechting en vermijden van contact is niet goed.
Maak gebruik van deze retrograde Venus om genezing en vergeving te omarmen, sluit vrede met jezelf en situaties. Leef vanuit je hart, adem liefde vanuit je hart.

Weegschaal (22 september – 22 oktober)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Weegschaal in het 11e Huis van Sociale Processen en Vriendschappen.
Met Venus retrograde kan het moeilijk zijn om harmonie tot stand te brengen binnen je vriendenkring en collega’s. De sociale dynamiek kan ongemakkelijk voor je zijn.
Je kunt je eenzaam voelen binnen een groep, eenzaam, maar niet alleen.
Je kunt iets vervelends te horen krijgen of vrienden zeggen of doen iets dat je in het verkeerde keelgat schiet of jijzelf doet of zegt iets waardoor vrienden of collega’s afstand nemen.
Deze zomer ga je de aard van vriendschappen herbeoordelen waardoor je ziet wie je ware vrienden zijn en wie nep-vrienden zijn.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Schorpioen in het 10e Huis van Carrière.
Er ligt een sterke focus op je carrièredoelen. Er zijn professionele blokkades door Venus retrograde in je carrièresector die jouw ambities in de weg staan. Met Venus retrograde in je 10e Huis gaat het over je professionele succes, waardering op de werkvloer of respect in je maatschappelijke leven. Er kunnen conflicten ontstaan waardoor je je positie moet verdedigen en hoe je een zinvolle bijdrage levert aan jouw team of zelfs aan de wereld als geheel.
Er komen dingen aan het licht die te maken hebben met tegenwerking door collega’s, klanten, autoriteiten of leidinggevenden.

Boogschutter (22 november – 20 december)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Boogschutter in het eigen 9e Huis van Hoger Bewustzijn.
Het 9e Huis van Boogschutter is het gebied van de ongekende mogelijkheden.
Boogschutter als archetypische avonturier kan met Venus retrograde echter het gevoel geven alsof je mogelijkheden beperkt zijn en dat wat je wilt doen net buiten bereik is. Een leraar, mentor, collega of andere ondersteunende factor kan wegvallen en geeft jou het gevoel dat je je wat verloren voelt. Spannende dingen die je vroeger deed hebben nu minder waarde en zijn opeens saai of oninteressant. Venus retrograde maakt wel de innerlijke avonturier in je wakker. In jezelf ligt een oceaan van onontdekte mogelijkheden.

Steenbok (21 december – 18 januari)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Steenbok in het 8e Huis van Gedeelde Financiën en Intimiteit.
Deze retrograde Venus zet Steenbok aan om thema’s als schuld en vertrouwen in een relatie te evalueren. Aan wie of wat ben je wat verschuldigd? Het kan te maken hebben met geld of materie, maar ook emotionele of relationele schuld of verplichtingen aan jou of aan een partner of goede vriend. In bestaande relaties vinden diepgaande veranderingen plaats, vooral als het gaat om verplichtingen en een verlangen naar meer vrijheid en persoonlijke ruimte binnen de relatie.
Tijdens Venus retrograde gaat het om de vraag in hoeverre je bereid bent om te investeren in relaties en wat je verwachtingen zijn.

Waterman (19 januari – 17 februari)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Waterman in het 7e Huis van Relaties.
Deze retrograde Venus brengt onopgeloste problemen in je liefdesleven en je sociale leven naar boven en dat kan leiden tot problemen. Waterman kan te maken krijgen met de terugkeer van iemand uit het verleden met wie je het contact bent verloren of met wie je ruzie hebt gehad.
De terugkeer heeft te maken met emotionele afsluiting. Het is geen goede periode om te gaan daten of een nieuwe relatie te beginnen of een relatie zonder dringende reden te verbreken. Neem de tijd om opnieuw in een relatie te investeren.
De single Waterman moet eerst in zichzelf investeren en opnieuw te beoordelen wat een relatie voor jou betekent. Begin oktober 2023 is weet je wat is om te geven en te ontvangen, Waterman.

Vissen (18 februari – 19 maart)
Venus retrograde in Leeuw valt voor Vissen in het 6e Huis van Werk en Lifestyle.
Tijdens Venus retrograde ben je eerder moe en heb je het gevoel onder druk te staan. Het is lastig om de balans te vinden tussen dagelijkse bezigheden en gezondheid. Misschien ben je in een sleur beland en dan is Venus retrograde de beste tijd om bij jezelf na te gaan wat je kunt doen om de schoonheid te vinden in alledaagse dingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan planten in huis en op het werk, aromatherapie, kleur, wandelen, zwemmen, dansen of nieuwe recepten uitproberen. Het gaat om jouw gevoel van welzijn!

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!