Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Kreeft van 17 juli 2023

De Nieuwe Maan is een maandelijks terugkerend magisch moment wanneer Zon en Maan samensmelten en het Licht van Moeder Maan even niet waarneembaar is aan de hemel. 

Het magische verbond van Zon en Maan is de voedingsbodem van alles wat nodig is voor de groei van de volgende cyclus, de fase naar de Volle Maan.
Iedere Nieuwe Maan voelt als een moment van ontwaken, van geboorte.
De belofte, een nieuw begin.

De krachtige Nieuwe Maan van 17 juli 2023 op 24º56 in het waterteken Kreeft opent de deur naar vernieuwing voornamelijk op het gebied van huis- en familieaangelegenheden, een nieuw begin in de relatie met je innerlijke wereld, je leefomgeving, familie en iedereen die een belangrijke rol speelt in jouw leven.

Deze emotionele Nieuwe Maan in Kreeft vormt een conjunctie met de Vaste ster Pollux en staat tegenover de retrograde Pluto in Steenbok, de planeet van dood en wedergeboorte.

De retrograde Pluto bevindt zich op 29º in Steenbok, dus bijna aan het einde, de astrologische anaretische graad. Pluto aan het einde van het patriarchale Steenbok betekent een noodzakelijk zuiveringsproces of transformatie door een vorm van crisis. Emotionele thema’s van begin oktober 2022 kunnen daarbij een grote rol spelen.

De krachtige, haast exacte oppositie van de Nieuwe Maan in Kreeft met de retrograde Pluto in Steenbok gaat over migratie, veiligheid en huisvesting.

Op individueel niveau gaat het over het verbreken van pijnlijke patronen uit onze kindertijd om te evolueren, zodat we ons volledige potentieel kunnen bereiken, wat in wezen de integratie is van ons Innerlijke Kind met ons Huidige Zelf.
Dit geldt voornamelijk voor iedereen met de ascendant, persoonlijke planeten en lichten op ongeveer 21 tot 29 graden in de hoofdtekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok.

Mercurius in Leeuw staat met deze Nieuwe Maan vierkant op Jupiter in Stier en dat eist duidelijke keuzes. Het spanningsveld tussen Mercurius in Leeuw en Jupiter in Stier kan echter meer beloven dan kan worden waargemaakt.

Mars in Maagd staat al bijna tegenover de retrograde Saturnus in Vissen en deze oppositie van uitersten kan de oorzaak zijn van opstand en frustraties. Door de oppositie van de Nieuwe Maan met de retrograde Pluto in Steenbok moeten we rekening houden met door angst gedreven acties en weerstand van buitenaf of hogerhand.

Bijna gelijktijdig met de Nieuwe Maan in Kreeft, verschuiven de Maansknopen naar de polariteitsas Ram/Weegschaal, de as van verbondenheid.
In de komende 18 maanden gaat het over eigenheid versus relaties, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Alleen of samen.

Met al deze krachtige tegengestelde aspecten kunnen we het gevoel hebben de weg kwijt te zijn.

De retrograde Neptunus in Vissen reikt de Nieuwe Maan een helpende hand en dat kan een inspirerende bron zijn om het goede pad te volgen.

Samengevat vraagt deze Nieuwe Maan om de balans op te maken van wat jij nodig hebt om je zeker, veilig en thuis te voelen te voelen in je eigen wereld en de wereld om ons heen.

Invloed van deze Nieuwe Maan op alle dierenriemtekens (ga uit van je ascendant)

RAM (20 maart – 19 april)
Met de Nieuwe Maan in Kreeft in het Huis van Familie en Huis ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Het is niet gemakkelijk om jouw verlangens en verwachtingen in evenwicht te brengen met je gezinsleden of familie. Laat de boel de boel en neem even afstand van verplichtingen of de dagelijkse routine. Maak de reis naar jezelf om uit te zoeken waar jouw ware thuis is.
Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 ziet Ram de resultaten van alle intenties die nu worden gemaakt.

Stier (20 april – 20 mei)
De Nieuwe Maan in Kreeft in het Huis van Communicatie moedigt Stier aan om zich te oriënteren over je woonomgeving, school, cursussen en trainingen. Deze Nieuwe Maan in Kreeft stimuleert jou om naar je gevoel te luisteren. Verleg je focus, haal diep adem en neem de tijd om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, een nieuwe manier van communiceren met iedereen in je naaste omgeving. Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 ziet Stier wat er allemaal in de nabije omgeving veranderd is.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
Met de Nieuwe Maan in Kreeft in het Huis van Financiën worden financiële onduidelijkheden opgehelderd. Tweelingen krijgt alle informatie die nodig is om goede financiële beslissingen te nemen. Wat kun je zelf doen om je cashflow te versterken? Een Nieuwe Maan om financiële doelen te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Denk niet aan emotionele tekortkomingen, maar wees bewust van je innerlijke rijkdom, je prestaties, je waarde. Wat maakt jou werkelijk gelukkig? Misschien ben je het al!

Kreeft (21 juni – 21 juli)
Jouw persoonlijke zonnecyclus en universele zonnecyclus zijn in hun groeiende fase.
De Nieuwe Maan in Kreeft staat in het eerste Huis, in het teken van jouw persoonlijke wensen, behoeften en het fysieke lichaam, een nieuw persoonlijk begin.
Neem afstand van angsten, pijn en onzekerheden uit het verleden die je ervan weerhouden verder te komen. Vergeef anderen en jezelf!
Deze Nieuwe Maan geeft Kreeft de drive en de inspiratie om met vertrouwen het leven te omarmen. Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 ziet Kreeft de resultaten.

Leeuw ( 22 juli – 21 augustus)
Deze Nieuwe Maan valt voor Leeuw in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten.
Deze Nieuwe Maan stimuleert jou om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar jezelf.
Het is mogelijk dat je tijdens deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt over iets uit het verleden, iets wat je verloren hebt. Concentreer je op wat essentieel is, niet op wat overbodig is of wat je niet meer nodig hebt. Geniet van de simpele dingen in het leven, omarm de liefde.
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 laat dan het bereikte spirituele evenwicht zien.

Maagd (22 augustus – 21 september)
Deze Nieuwe Maan valt voor de Maagd in het 11e Huis van Hoop en Sociale Processen.
Wie zijn je echte vrienden, met wie of met welke groep wil je de toekomst in?
Vrienden moeten je verrijken en jouw zelfvertrouwen ondersteunen en geen energie kosten.
Laat je creatieve kant zien, verbaas jezelf, maar ook jouw sociale kring!
Sta er niet van te kijken dat dingen totaal zijn veranderd met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023.

Weegschaal (22 september – 22 oktober)
De Nieuwe Maan in Kreeft in jouw Huis van Carrière en Bestemming laat voor Weegschaal nieuwe professionele kansen zien.
De carrière van Weegschaal neemt vanaf dit moment een hoge vlucht! Een geweldig moment voor een bedrijfsgerichte studie, om te solliciteren naar die droombaan en je te richten op een ongelooflijke carrièremove. Focus jezelf op het het starten van een onroerend goed project of een lange termijn project. Jouw intuïtie zal daarbij goed van pas komen. Aarzel niet om steun te accepteren en steun te bieden aan anderen.
Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 zie je wat er allemaal veranderd is.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
Door de Nieuwe Maan in Kreeft in het Huis van Studie en Reizen en Avontuur wordt Schorpioen gestimuleerd om nieuwe wegen te verkennen door te gaan reizen of te gaan studeren, een website te lanceren of een boek te publiceren!
Ga op reis…. Een ontdekkingsreis naar jezelf, duik in je eigen oceaan. Laat oude angst en overtuigingen los en bevrijdt jezelf!
Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 zie je de resultaten van al je geweldige plannen.

Boogschutter (22 november – 20 december)
Met de Nieuwe Maan in Kreeft in het Huis van de Gedeelde Financiën, de Ziel en Intimiteit is het een goed idee om nieuwe krachten op te doen. Het is tijd om in je ziel te kruipen, het gaat nu om intimiteit, emotionele gehechtheid, passie, seksualiteit en sensualiteit. Laat de buitenwereld voor wat het is. Neem kritiek niet te persoonlijk op, maar bewijs waartoe je in staat bent!
Jezelf veilig voelen in jezelf kan ongelooflijk krachtig zijn.
Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 ziet Boogschutter de resultaten.

Steenbok (21 december – 18 januari)
Met de Nieuwe Maan in Kreeft in het Huis van Relaties is dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen. Vanaf dit moment en in de komende maanden ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde!
Een collega of je liefdespartner kan een grote hulp zijn. Accepteer en vertrouwen die hulp.
Je kunt niet altijd alles alleen oplossen! Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 ziet Steenbok of een verbintenis tot bloei is gekomen.

Waterman (19 januari – 17 februari)
Met de Nieuwe Maan in Kreeft in het Huis van Werk en Gezondheid gaat Waterman besluiten nemen over verbeteringen in de werkomgeving en interactie met collega’s.
De Nieuwe Maan is een geweldig moment om met een nieuw project te van start te gaan, maar ook een goed moment voor een medische check-up. Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens. Een gezonde productieve werkomgeving, een ​​gezondheidsplan, afvallen, een betere dagroutine, vorm van therapie of meditatie.
Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 ziet Waterman de resultaten van goede intenties.

Vissen (18 februari – 19 maart)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt voor Vissen in het Huis van Zelfexpressie, Liefde en Creativiteit.
Met deze Nieuwe Maan ben je verliefde op het leven! Je geeft toe aan je gevoel en je wil niets liever dan de liefde delen. Ook vindt je het fijn om ideeën en interesses te delen met vrienden of van start te gaan met een creatief project.
Deze Nieuwe Maan van creatieve vibes nodigt jou uit om de weg naar jouw creatieve zelf te vinden en daagt je uit om jouw fantasieën te beleven!
Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 ziet Vissen de resultaten!

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!