Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Uranus retrograde 2022

Alle planetaire retrogrades geven ons de mogelijkheid om verschillende gebieden van ons leven te herzien, te reflecteren en opnieuw te beoordelen.

Uranus retrograde is een jaarlijkse cyclus van 155 dagen waarbij Uranus vier graden daalt. 

De baanbrekende Uranus, de planetaire wildcard van ons Melkwegstelsel, gaat retrograde vanaf 24 augustus 2022 op 18º56.2 en daalt af tot 14º56.5 in Stier op 21 januari 2023.
Vanaf 22 januari 2023 zal Uranus in Stier vanaf dat punt weer de directe baan om de Zon hervatten.

De retrograde Uranus brengt ons terug naar de Bron, naar onszelf en ontsluiert wat er nodig is om naar een nieuw niveau van ZIJN te evolueren.

De ontwakende en elektrisch geladen energie van de retrograde Uranus in het aardse Stier brengt uitdagingen en transformatie van onze waarden, inclusief onze eigenwaarde, radicale innovaties van ons financiële systeem op persoonlijk en collectief niveau, innovaties op het gebied van duurzaamheid, veranderingen in het concept ’thuis’ en ‘wonen’ en in onze relatiepatronen.

Verwacht het onverwachte met de retrograde Uranus, dus hou rekening met verbazingwekkende verschuivingen en onverwachte effecten, dus onrust in de buitenwereld en de binnenwereld, om ons heen en in onszelf.

Tijdens deze periode zal er sprake zijn van meer innerlijke stress en negatieve uitingen van angst zoals psychotisch, vijandig, obsessief en neurotisch gedrag als gevolg van externe veranderingen in de wereld om ons heen.
We zien dan een toename van uitingen van religieus extremisme, vreemdelingenhaat of andere vormen van onverdraagzaamheid en onwetendheid.

Angst beperkt enorm in het dagelijks leven. De retrograde Uranus laat ons oude patronen van angst, afwijzing, beperkingen en pijn begrijpen om deze te bestrijden en vervolgens te overwinnen.

Velen van ons wachten op een verandering in het leven of willen veranderingen doorvoeren vanuit een diepe drang of verlangen naar meer persoonlijke vrijheid.
In je verlangen naar persoonlijke vrijheid heb je misschien gehoopt op een grote verandering in je leven, geprobeerd om verandering te initiëren of zelfs te forceren, maar er is niets gebeurd.
Niets verandert en dat komt voornamelijk, omdat diepgewortelde angst de grootste hindernis is om veranderingen door te voeren of te aanvaarden.
Angst voor verandering is onze grootste vijand en belemmert persoonlijke groei.

Alles komt met een prijs.

Hoe Uranus retrograde elk sterrenbeeld beïnvloedt is erg verschillend, maar we hebben allemaal een ding gemeen: een sterke behoefte om onnodige complicaties die onze vrijheid belemmeren, te elimineren.
Uranus is de rebel onder de planeten, de rusteloze activist, de vrijheidsstrijder die de ketenen verbreekt en muren afbreekt om een nieuwe weg naar de toekomst vrij te maken.

Uranus retrograde gaat in de komende zes maanden leiden tot inzichten, een hoger zelfbewustzijn en interne veranderingen in houding of gedrag.
Uranus retrograde laat je dus de dingen intern verwerken voordat je tot externe verandering overgaat met het direct gaan van Uranus vanaf 21 januari 2023.

De invloed van de retrograde Uranus in Stier op alle dierenriemtekens (ascendant):
RAM
Met Uranus retrograde in Stier in het 2e Huis van Financiën leer je op een andere manier te kijken naar financiën en de manier waarop je geld verdient.
In jouw carrière hebben zich grote ontwikkelingen voorgedaan. Je hebt hard gewerkt om je doelen te bereiken. Ook al zie je vooruitgang, de retrograde Uranus in Stier laat echter zien dat er nog steeds geen goede balans is gevonden tussen werk en privé. Deze onevenwichtigheid zie je ook terug in je inkomsten. De retrograde Uranus in het Huis van Financiën vraagt je om uitgaven te verminderen. Budgettering is raadzaam, want tijdens deze periode komen er onverwachte uitgaven op je pad. Je partner is van grote invloed op je financiële situatie. Wees open en eerlijk op het financiële vlak, bespreek alles samen en neem financiële beslissingen samen.

STIER
Met Uranus retrograde in Stier in het 1e Huis van Persoonlijkheid krijgt de wereld in de komende maanden een heel andere Stier te zien. De tijd is gekomen om jezelf te zijn, om jezelf terug te vinden. Te leven volgens jouw eigen waarheid. Tijdens deze Uranus retrograde in jouw eigen teken Stier kom je plotseling tot het besef dat je iets niet leuk vindt aan jezelf. Tijd voor verandering! Persoonlijke omstandigheden kunnen je leven beïnvloeden en belemmeren om je leven te leiden zoals jij dat wil. Nu is de tijd gekomen om te gaan leven! Je wil plotseling van baan veranderen of je besluit om minder te gaan werken. Het is ook mogelijk dat je besluit om je haar anders te doen, andere kleding te gaan dragen. Kortom een heel andere lifestyle! Een nieuw begin, maar eindelijk durf je jezelf te zijn. Eerlijk te zijn naar jezelf. Je gaat je intuïtie volgen en de wereld laten zien wie en wat je bent!

TWEELINGEN
Met Uranus retrograde in Stier in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten leer je wie je bent of wie je ook al weer was. Door de retrograde Uranus in Stier wordt je gestimuleerd om oude gedragspatronen, gehechtheid aan beperkingen en pijn en emotionele bagage los te laten los te laten. Misschien raak je alles kwijt om jezelf (terug) te vinden. Wanneer je jezelf gevonden hebt, is de tijd gekomen om jezelf aan het Hogere over te geven. Je lifestyle gaat veranderen en dat kan te maken hebben met gezondheidsproblemen of onderdrukte pijn en emoties. Je wil niet langer afwachten en uitstellen. Je maakt tijdens deze maanden een grote spirituele ontwikkeling door. Je wordt intuïtiever, meer oprecht en zachtaardig. Je gaat beseffen wie je ware vrienden zijn en wie je beter los kan laten. Door ontwikkelingen tijdens deze retrogradeperiode komt een vriendschap of ongezonde relatie vanzelf tot een einde of er ontstaat een nieuwe manier van samenzijn.

KREEFT
Met Uranus retrograde in Stier in het 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid groeit jouw sociale kring en daarmee je kansen op maatschappelijk succes.
Als Kreeft vindt je het gezellig om samen te zijn en samen te delen met vrienden en familie.
In de komende 6 maanden met de retrograde Uranus in Stier zul je merken hoe belangrijk al die contacten voor je zijn. Door vriendschappen en de juiste connecties krijg je meer maatschappelijke kansen. Door te netwerken kom je in contact met nieuwe mensen die jou helpen toekomstige doelen te bereiken. Sla dus tijdens deze periode geen uitnodigingen voor feestjes, evenementen of sociale bijeenkomsten af en accepteer die uitnodiging.
Je zou anders een belangrijke wending in je leven mislopen!

LEEUW
Met Uranus retrograde in Stier in het 10e Huis van Carrière en Maatschappelijke Bestemming komen er in het komende halfjaar ongekende en unieke carrièrekansen op je pad.
Tijdens deze retrogradeperiode van Uranus in Stier ben je bezig met het ontwikkelen van jouw speciale talenten en sterke punten. Studie en training bieden de Leeuw potentiële groei voor de carrière. Tijdens deze maanden krijg je kans om jezelf tot volle bloei te brengen, carrière te maken en jezelf op een andere manier te presenteren aan de wereld. Een geweldige tijd voor de Leeuw om voor nu en in de toekomst geaarde beslissingen te nemen en veranderingen door te voeren. Blijf trouw aan jezelf en laat je met je Leeuwenmoed door niets of niemand van de wijs brengen.

MAAGD
Met Uranus retrograde in Stier in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Levensbeschouwing en Reizen groeit je verlangen om op reis te gaan om datgene te vinden naar waar je altijd al op zoek was. Tijdens deze periode wil je ontsnappen uit de dagelijkse sleur en wil je gaan reizen, verkennen of studeren om je grenzen te verleggen. Maagd wordt tijdens deze retrogradeperiode uitgedaagd om uit de comfortzone te stappen. Voor jouw gevoel is het nu of nooit en dat klopt ook wel.
Misschien vraag je je af of het wel waard is om te gaan studeren of te gaan verhuizen, maar Uranus retrograde brengt je in de komende maanden het inzicht dat het wel zo is.
De retrograde Uranus in Stier geeft je het inzicht, maar jij hebt de vrije wil om veranderingen door te voeren. Niets verandert als jij niet verandert. En dat is iets wat je ter harte moet nemen.

WEEGSCHAAL
Met Uranus retrograde in Stier in het 8e Huis van de Ziel, Transformatie en Gedeelde Financiën komt er in het komende halfjaar inzicht en waardering voor de overvloed dat het leven je te bieden heeft. De retrograde Uranus in Stier brengt ontwikkelingen waardoor je de illusie van controle op moet geven. Het is tijd om los te laten wat je niet langer dient. De retrograde Uranus in Stier is een zoektocht naar vrijheid binnen je eigen primaire behoeften en ware wensen en verlangens. Vertrouw op het proces van het leven en wees dankbaar voor alle overvloed die de wereld te bieden heeft. Vanuit de Kosmos ontvang je precies wat je nodig hebt om je innerlijke motieven en die van anderen te begrijpen. Op deze kosmische zoektocht naar nieuwe spirituele en emotionele diepgang krijgt Weegschaal de kans om de waarheid binnen zichzelf te vinden.

SCHORPIOEN
Uranus retrograde in Stier in het 7e Huis van Relaties brengt duidelijkheid.
Als je niet eerlijk bent geweest naar je geliefde of als je tegen jezelf hebt gelogen omwille van de liefde, zul je in de komende maanden inzichten krijgen waardoor je anders gaat kijken naar de relatie met je partner. De retrograde Uranus in Stier in jouw Huis van Relaties laat tijdens deze periode van verdieping een mooie reis zien om samen met je partner herinneringen op te halen. Je krijgt antwoord op al je vragen. De retrograde Uranus in Stier brengt in de komende maanden een oude liefde terug in je leven en je kunt een vaste relatie beëindigen wanneer je iemand ontmoet met wie je een zielsverwantschap ervaart. In je carrière ontstaan nieuwe partnerschappen of samenwerkingsverbanden.

BOOGSCHUTTER
Uranus retrograde in Stier in het 6e Huis van Dagelijks Werk en Gezondheid verandert je houding ten aanzien van werk. Tijdens deze maanden krijg je te maken met onverwachte gebeurtenissen op je pad die stress veroorzaken. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt, dus het zorgen voor je lichaam is van het grootste belang om in contact te blijven met je essentie.
Je gaat op zoek naar een baan met minder stress en meer vrijheid. Je komt tot het besef dat je meer tijd aan jezelf moet besteden. Meer lichaamsbeweging, gezonder eten. Stoppen met roken of alcohol. Wanneer je de waarheid over jezelf ontdekt zal dit leiden tot een nieuwe kijk op het leven. Vanaf het moment dat Uranus weer direct gaat, (22 januari 2023) is een verbeterde versie van jezelf ontstaan.

STEENBOK
Uranus retrograde in Stier in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie laat je in de komende maanden zien hoe goed het is om plezier te hebben in het leven. Jezelf te (her)vinden! Alleen maar werken en de lat te hoog leggen is voor niemand goed. Uranus retrograde laat aan jou de gevolgen zien van stress en te lang doorgaan. Het is tijd om je lifestyle aan te passen, want dat heeft jouw ziel nodig. Volg je creatieve impulsen, durf weer kind te zijn! Ga op avontuur in de natuur en maak opnieuw verbinding met je innerlijke kind. Maak ook tijd vrij voor je eigen kinderen en kinderen in je leven. Deze Uranus retrograde is ook een periode van plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven, maar ook van spanning in de vaste relaties. Je carrière of studie eist veel tijd van je en de retrograde Uranus in Stier zegt: maak tijd vrij voor jezelf, voor elkaar.

WATERMAN
Uranus retrograde in Stier in het 4e Huis van Familie en Privé-leven laat zien dat er in de komende maanden keuzes moeten worden gemaakt voor huis, gezin en leefomgeving. Uranus is de heersende planeet van Waterman. Oud zeer met kinderen of familie moeten worden opgeruimd of banden met het verleden worden verbroken wanneer deze niet meer te herstellen zijn. In ieder geval krijg je te maken met issues uit het verleden die nog niet zijn opgelost. De band met de ouders, grootouders of verzorgers wordt hersteld. Jouw betrokkenheid voor je familie betekent ook voor jou een waardevolle periode.
Er moet tijd worden vrijgemaakt voor je familie en dat kan de oorzaak zijn dat je een onbaatzuchtige keuze moet maken. Persoonlijke plannen kunnen tijdelijk in de ijskast worden gezet. Je kunt vrede sluiten met het verleden of een periode afsluiten.

VISSEN
Uranus retrograde in Stier in het 3e Huis van Communicatie laat jouw innerlijke stem spreken!
Het is niet altijd eenvoudig voor Vissen om te zeggen wat je voelt. Je durft niet altijd je overweldigende gevoelens te laten zien. Tijdens deze periode sta je in verbinding met een hogere macht waardoor je in staat bent om te zeggen wat je voelt en anderen kunt motiveren om de liefde in zichzelf te vinden.
Deze retrograde Uranus in Stier laat Vissen op een andere manier kijken naar oude ideeën en opvattingen. Tijdens Uranus retrograde gaat Vissen verborgen passies van zichzelf ontdekken waardoor de mogelijkheid ontstaat om je stoutste dromen waar te maken.

error: Content is protected !!