Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Saturnus retrograde van 23 mei 2021 tot 10 oktober 2021

Saturnus retrograde van 23 mei 2021 tot 10 oktober 2021

Van alle retrograde planeten zal de retrograde Saturnus in Waterman van 23 mei tot 10 oktober 2021 de meeste impact hebben. Saturnus is karma, discipline, structuren en grenzen, dus het worden 141 dagen van karmische levenslessen waarin we leren om moeilijke situaties te overwinnen en verstandige beslissingen te nemen. 

De retrogradeperiode van Saturnus in Waterman zal van grote invloed zijn op het individu en het collectief, een periode van uitdagingen en karmische lessen, maar een ideale periode om structuren van de samenleving en technologie te herzien. 

Vooral de Stier, Schorpioen, Waterman en Vissen krijgen tijdens deze periode te maken met uitdagingen in de carrière en privé-leven.

Saturnus retrograde 2021 voor alle dierenriemtekens (ga uit van je ascendant)!

RAM

De retrograde Saturnus in Waterman valt in het 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen. Saturnus retrograde moet worden gezien als grote schoonmaak in je sociale netwerk. Je gaat nieuwe grenzen stellen of afstand nemen van mensen en organisaties die jouw visie niet delen. Ram voelt zich niet meer thuis in de huidige samenleving en verlangt naar een andere manier van samenzijn om te evolueren. Wie het ook is die jouw sociale kring verlaat resoneert niet meer met de persoon die je nu bent. Wees selectief wie je toelaat in je leven. Toewijding en hard werken om je dromen waar te maken is nu waar het om gaat.

STIER

De retrograde Saturnus in Waterman valt in het Huis van Carrière, Sociale Status en Bestemming. 

Maatschappelijk succes komt door een goede voorbereiding en door hard te werken. De retrograde Saturnus laat je ook de gevolgen zien van nalatigheid of onverschilligheid. Vaste overtuigingen, geloofsovertuigingen, de manier waarop je in je leven staat en hoe je het uitbrengt, worden tijdens deze retrogradeperiode op de proef gesteld.

Tijdens deze periode overweeg je dat het tijd is voor een volgende stap, zoals een andere baan of studierichting, je relatie bestendigen of verbreken.

TWEELINGEN

De retrograde Saturnus in Waterman valt in het Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen.

Tijdens deze Saturnus retrograde wordt Tweelingen uitgedaagd om om diep te graven, naar innerlijke veranderingen en je perceptie radicaal te veranderen over levensfilosofie, religie en spiritualiteit. Tweelingen houden alles liever licht en oppervlakkig, maar nu kom je er niet aan onderuit. Je ziet zelf dat sommige dingen niet kloppen. Het universum vraagt om naar binnen te kijken en eerlijk bij jezelf te rade te gaan. De antwoorden die je moet vinden hebben te maken met je carrièremogelijkheden. Tijdens deze periode kun je geïnteresseerd raken door het buitenland of in andere culturen. Door diep in jezelf te graven, komt de werkelijke oorzaak naar boven van problemen die je langere tijd hebt weggestopt. Nu kan het eindelijk worden opgelost, Tweelingen. 

KREEFT

De retrograde Saturnus in Waterman valt in het Huis van de Ziel, het Verborgene, Intimiteit en Gedeelde Bronnen. Er zijn subtiele veranderingen die jou een onrustig gevoel geven. Het is voor Kreeft geen gemakkelijke tijd. Het is tijd om eventuele angsten, trauma’s of remmingen opzij te zetten en diep te graven. Alles verandert van vorm en ook in jou. Een periode van afhandeling en verduidelijking van erfenissen en gemeenschappelijke goederen door overlijden of echtscheiding. Tijdens de retrograde Saturnus periode voel je binnen de relatie een afstand of is het moeilijk om samen te zijn met je partner. Ook kan er sprake zijn van bedrog en misleiding binnen je bedrijf. Relaties worden dus op de proef gesteld zowel privé als zakelijk om deze te verbeteren, te versterken of juist te beëindigen.

Tijdens de retrograde Saturnus periode moet je zorgen voor focus en een strak financieel beleid.

LEEUW

De retrograde Saturnus periode in het Huis van Relaties kan de aanleiding zijn tot (echt)scheiding of het  is het onmogelijk om samen te zijn met je partner of zijn er problemen met samenwerking in vriendschappen, de liefde of zakelijke partnerschappen. Leeuw gaat de bezem halen door het Huis van Relaties. Alle de constructieve en voedende relaties blijven bestaan.

Ook kan er sprake zijn van bedrog en misleiding in een zakelijke- of privé-relatie. Alle relaties worden dus op de proef gesteld om deze te verbeteren, te versterken of juist te beëindigen. Je moet geduld hebben, Leeuw. Even een stapje terug doen en zet je trots opzij zetten.

MAAGD

De retrograde Saturnus periode in het Huis van Werk en Gezondheid vraagt je talenten niet negeren of ontkennen wanneer je je in deze periode ongeïnspireerd voelt of wanneer je creativiteit wordt geblokkeerd. Tijdens de retrograde Saturnus periode moet je ook aandacht besteden aan je gezondheid. Een ander voedingspatroon kan nadelig zijn voor je gezondheid. Zoals te weinig, te veel, te zout of te vet. Saturnus retrograde leert je productiever en efficiënter te worden en meer structuur en orde in je dagelijkse leven aan te brengen om zo meer tijd vrij te maken voor plezier, liefde en creativiteit. De werkdruk is behoorlijk hoog en de verantwoordelijkheden op het werk nemen elke dag toe. Dat alles kan je gezondheid en zenuwgestel nadelig beïnvloeden.

WEEGSCHAAL

De retrograde Saturnus periode in het Huis van Liefde, Creativiteit en Zelfexpressie vraagt je eerlijk te zijn naar je geliefde, maar vooral naar jezelf. Meer tijd vrijmaken voor jezelf is misschien moeilijker dan je zelf had gedacht. Er komt altijd wel iets tussen. Toch moet je de tijd zien te vinden, want de tijd wacht niet op jou! De retrograde Saturnus is de oorzaak dat kinderen tijdens deze periode meer veeleisend zijn. Kinderen krijgen vleugels en het uitproberen van die vleugels vraagt ruimte. De retrograde Saturnus is echter een gunstige periode voor het krijgen van een kindje voor de Weegschaal.

SCHORPIOEN

De retrograde Saturnus periode in het Huis van Familie en Huis legt het fundament voor je toekomst. Er wordt veel van je gevraagd en vaak heb je het gevoel heen en weer geslingerd te worden tussen werk en privé of dat je wordt beperkt door privé-aangelegenheden, familie, ouders en huis. Juist hier ligt de basis voor maatschappelijk succes, dus richt je aandacht hierop. 

Voor de Schorpioen met een eigen bedrijf is het een tijd voor wederopbouw en ingrijpende veranderingen. Saturnus retrograde laat aanpassingen doen aan het huis, verbouwen, onroerend goed verkopen of kopen. Pas op met het ondertekenen van documenten die et onroerend goed zijn gerelateerd. De relatie met familieleden wordt op de proef gesteld en wat er gebeurt hangt sterk af van de fase van je leven waarin je momenteel verkeert. Familieproblemen die je hebt vermeden moet je nu wel onder ogen gaan zien. Sociale situaties kunnen een ongewone uitdaging voor je zijn, maar zijn een geweldige kans om jezelf beter te leren kennen en bewuster te maken.

BOOGSCHUTTER

De retrograde Saturnus periode in het Huis van Communicatie is een periode van basiskennis, opleiding of een vak of het ontwikkelen van vaardigheden. Tijdens die periode kun je te maken met vertragingen en obstakels, maar als je je energie gefocust houdt, kun je toch een mooi resultaat boeken. 

Voor Boogschutter vindt herstructurering plaats met betrekking tot denken en communicatie. 

Het is tijd om jouw manier van denken en doen te veranderen. Misschien voelt Boogschutter een mentale druk, dit is een signaal om oude patronen op te geven en je open te stellen voor nieuwe horizonten. Er kunnen tijdens deze retrograde communicatieproblemen optreden die moeten worden rechtgezet. Dit is een periode om sociale contacten met broers en zussen, school of de buurt waar je woont te verbeteren of dingen recht te zetten, want dit komt allemaal later van pas.

STEENBOK

De retrograde Saturnus periode in het Huis van Financiën is een periode waarin je rekening moet houden met minder inkomsten, meer uitgaven en veel werk. Let dus op je uitgavenpatroon en tegelijkertijd op de manier waarop je jezelf waardeert. Je moet balans vinden in je financiële leven, maar ook in de manier waarop je jezelf ziet en waardeert. Saturnus retrograde maakt je onzeker over je financiële situatie, maar dit is juist een goede periode om te sparen of om de financiën te stabiliseren.

Een periode om alles te evalueren, je eigenwaarde, ook alles wat je denkt te bezitten, je geld en goederen en de manier waarop je geld uitgeeft of bespaart. Geluk is niet materialistisch. Geluk is ongrijpbaar en overkomt je. Vastberadenheid en vaste waarden zijn goed, maar naarmate de energie van de wereld evolueert, moet je de flexibiliteit vinden om jezelf aan te passen. Alles wat met verandering te maken heeft, is moeilijk voor Steenbok, vooral als het gaat om jou als persoon en zelfwaardering. Investeer niet langer in iets of iemand waar je niet (meer) in gelooft.

Wat heb je werkelijk nodig om gelukkig te zijn?

WATERMAN 

De retrograde Saturnus periode in het Huis van Persoonlijkheid verspert als het ware jouw eigen vrije weg die je zo graag volgt. Er gebeuren dingen die afwijken van de normale gang van zaken. Je moet je zien aan te passen en dat bevalt je niet zo. Een hogere kracht heeft andere plannen voor jou. Tijdens de retrograde Saturnus periode kun je vertragingen en tegenslagen ervaren waardoor je voor een voldongen feit komt te staan.

Met Saturnus in jouw eigen teken is er niet aan te ontkomen, Waterman. Transformaties worden steeds concreter. Saturnus in Waterman bouwt aan een nieuwe innerlijke reconstructie waarbij je oude situaties vaarwel zegt. Waterman gaat nu bouwen aan de toekomst.

Je voelt misschien dat de dingen zijn vastgelopen, maar je leven zal nu meer dan ooit veranderen. Geduld is nodig om deze veranderingen te zien.

VISSEN

De retrograde Saturnus periode in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten wijst je op dingen die nog moeten worden loslaten die jou onrustig maken en waar je soms over wakker ligt. Laat de invloed van het universum jou leren op positieve vibraties te vertrouwen en de negatieve energieën te vermijden. Doe het zowel in de stilte van je innerlijke zelf als bij de mensen waarmee je jezelf omringt. Meditatie kan je geest tot rust brengen. De dingen gebeuren zoals ze zijn bedoeld, laat het toe. Een innerlijk onbehagen dat je voelt is jouw onderbewustzijn dat door de retrograde Saturnus wordt bespeeld. Tijdens deze periode moet je goed op je gezondheid letten, want naast minder goed kunnen slapen kunnen oude kwalen ook de kop opsteken. 

error: Content is protected !!