Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

JUPITER RETROGRADE 2020

JUPITER RETROGRADE 2020

Wat kunnen we verwachten van Jupiter retrograde 2020? 

Jupiter in Steenbok gaat van 14 mei 2020 tot 12 september 2020 retrograde en daalt af van 27°14 Steenbok naar 17°24 Steenbok.  

Niet altijd is de weg die je neemt de juiste weg.

De retrograde Jupiter wijst je de juiste richting of brengt wat je werkelijk nodig hebt.

De retrograde Jupiter is een innerlijke rustperiode van heroverweging, evaluatie, innerlijke groei en ontwikkeling, inzichten en nieuw perspectief op het leven om balans en vertrouwen in jezelf te (her)ontdekken.

De laatste keer dat Jupiter in Steenbok retrograde ging, was in de Zomer van 2008, het ontstaan van de globale hypotheekcrisis en het begin van de Grote Recessie.

De retrograde Jupiter loopt ook weer terug naar de retrograde Pluto in Steenbok. 

Van 23 juni tot 1 juli 2020 is er weer op 24ºeen exacte conjunctie tussen Jupiter en Pluto en dat zal ook van 8 november tot 19 november 2020 het geval zijn. 

Jupiter retrograde zal het meest intens zijn voor alle kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok. Kardinale tekens gaan over leiderschap en richting, dus spanningen die voortvloeien uit de conjuncties met Pluto in Steenbok zullen waarschijnlijk met deze problematiek verweven zijn. 

De conjunctie van Saturnus en Jupiter in het teken Waterman op 21 december 2020 luidt het begin in van het Aquarius tijdperk. 

In astrologische termen is dit een tijdperk die ruim 2160 jaar zal duren en deze wordt bepaald door de overgang van de aardas van het ene sterrenbeeld naar het andere.

De afgelopen twintig jaar waren een voorbereidende fase voor deze fase en het sleuteljaar 2020 zal dus het laatste jaar van het Vissentijdperk zijn.

JUPITER RETROGRADE 2020

RAM

De retrograde Jupiter in het Huis van Carrière en Bestemming vraagt je of je tevreden bent met je huidige carrière en sociale status. Vind je het belangrijk hoe anderen over je denken? Mogelijk moet je door intense meningsverschillen water bij de wijn doen in de carrière of publieke reputatie. 

Kun je maatschappelijk waarmaken wat je belooft? 

Jupiter in Steenbok creëert geweldige kansen op vooruitgang in je carrière, maar alleen wanneer je met hart en ziel ergens voor gaat. Met integriteit en eerlijkheid bereik je meer en komen erkenning en succes op natuurlijke wijze naar je toe.

STIER

De retrograde Jupiter in het Huis van Hoger Bewustzijn en Levensfilosofie vraagt je om in jezelf te geloven. Jupiter in Steenbok biedt de Stier kansen om het leven te ervaren en te (her)ontdekken. Het is mogelijk dat Stier verwikkeld raakt in sociaal-culturele of politieke geschillen over andere culturen, religie of juridische kwesties. Een terugkeer naar kernwaarden is jouw beste keuze om in rustiger vaarwater te belanden. Neem afscheid van het idee dat je iets niet kunt, maar omarm het schijnbaar onmogelijke. Wat heb je te verliezen? Alleen mooie kansen.

TWEELINGEN

De retrograde Jupiter in Steenbok vraagt je om eerlijk te zijn naar jezelf en naar de ander.

De focus ligt op geld, seksualiteit, investeringen en gezamenlijke middelen. De retrograde Jupiter maakt de Tweelingen sensueel, obsessief en temperamentvol. Tweelingen is bereid tot het uiterste te gaan om te krijgen wat hij of zij verlangt. Zet je charmes in om onenigheden op het werk of publieke reputatie op te lossen. Wat of wie behoort jou werkelijk toe? De retrograde Jupiter vraagt echter om niet impulsief te handelen. Geheimen en misverstanden verstikken een relatie, zowel zakelijk als privé. Blijf duidelijk en maak schoon schip met geldzaken en intimiteit.

KREEFT

De retrograde Jupiter in het Huis van Relaties vraagt je sociale kring, beste vrienden, romantische en zakelijke partnerschappen, tegen het licht te houden, zowel zakelijk als privé. Mensen komen en mensen gaan. Nieuwe vriendschappen en verbindingen verrijken je leven en brengen vreugde, liefde en geweldige kansen om te groeien. Wees selectief. Pas op met vijanden maken met deze retrograde Jupiter. Het spreekwoord is niet voor niets: “Keep your friends close, and your enemies closer”. Vertrouw op je gevoel en je eigen normen en waarden. Als iets of iemand niet goed voelt voor jou, dan moet je daar van uitgaan.

LEEUW

De retrograde Jupiter in het Huis van Werk vraagt je om eerlijk te zijn over je werk.

Sta je achter het werk dat je doet en ben je het eens met het beleid dat wordt gevoerd?

De retrograde Jupiter in Steenbok vertraagt het tempo in je dagelijkse routine tijdens deze veeleisende periode. Opkomen voor of steun geven aan anderen die ook door de crisis getroffen zijn, is cruciaal. Vergeet echter jezelf niet. Jupiter retrograde vraagt je: Vraag je niet te veel van jezelf? Verander je levensstijl zoals met een gezond dieet, meer beweging en ontspanning.

MAAGD

De retrograde Jupiter in het Huis van Creativiteit en Liefde vraagt je om jezelf uit te leven.

Een prachtige tijd om creatieve dingen te doen waar je geen tijd voor hebt genomen of jezelf hebt gegund. In plaats van defensief, analytisch en gericht op details te zijn, is het tijd om de connectie te maken met je innerlijk kind. Misschien ben je eindelijk bereid om in het diepe te springen om jezelf te ontdekken en de dingen te doen die je wil doen. Praat met anderen om ervaringen te delen en je beter in te leven in anderen. Ook een periode van financiële voordeeltjes, kans op de liefde en een periode om te genieten van alles wat de ziel voedt. De retrograde Jupiter vraagt je echter ook een belangrijke vraag. Hou je echt van jezelf?

WEEGSCHAAL

De retrograde Jupiter in het Huis van Familie, innerlijke zelf en privéleven legt de focus op huis en haard. Ben je thuis in je eigen huis of ben je nog op zoek naar je veilige haven?

De retrograde Jupiter is een goede periode om te verhuizen, voor een nieuw interieur, maar ook om een verstoorde familierelatie te herstellen of op zoek te gaan naar je oorsprong. Door de retrograde Jupiter ga je jezelf beter kennen. Jupiter retrograde kan spanning betekenen op het thuisfront. Een verbouwing of nieuw interieur leert meer over jezelf. Zorg ervoor dat je beschikt over de juiste vergunningen. Goede voorbereiding is het halve werk. Pas op met te hoge verwachtingen van jezelf en familie. Leer eerst jezelf kennen.

SCHORPIOEN

De retrograde Jupiter in het Huis van Communicatie laat een onderbreking zien van een studie, creatief proces, onderzoek, cursus of met het schrijven van een boek. Er zijn tegenstrijdige belangen in jouw omgeving, maar die zijn bedoeld om deze op een positieve manier naar je hand te zetten. De retrograde Jupiter brengt je in contact met een leraar of uitgever die jou verder kan helpen op je pad. Let op voortekens en weet die financiële mogelijkheden te pakken voordat anderen dat doen. Wees kritisch. Doe het juiste en herstel het verbroken contact met naaste familieleden.

BOOGSCHUTTER

Jouw planeet is Jupiter. De retrograde Jupiter in het Huis van Financiën vraagt of jouw financiën op orde zijn. Wat betekent bezit voor jou? Wat is waardevol voor jou?

Soms ”moet je gewoon iets hebben”. Wat is de toegevoegde waarde van bezit?

Leer vast te houden aan wat je hebt, laat gaan waar je genoeg van hebt.

Financiële vertragingen tijdens deze periode zijn met deze vraag verweven.

STEENBOK

De retrograde Jupiter in Steenbok vraagt je wat integriteit voor jou betekent.

Ben je eerlijk en oprecht naar jezelf en anderen? Sta je achter de keuzes die je maakt in je privéleven en op het werk? Leef je ernaar? 

Door de invloed van de retrograde Jupiter in Steenbok ben je veeleisend naar jezelf en naar anderen. Steenbok krijgt te maken met het generatie-aspect, de generatiekloof en sociaal-culturele, economische of politieke verschillen. Het gaat met de retrograde Jupiter over het aanpassen van je sociale bewustzijn en deze zo te houden. Dingen veranderen en ook het sociale bewustzijn van mensen.

WATERMAN

De retrograde Jupiter in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn vraagt je wie je bent.

Jupiter in Steenbok brengt een diepe verbinding met de spirituele wereld.

Wat zijn jouw spirituele waarden? Ben je zuiver en eerlijk in alles wat je doet? Hou je jezelf of anderen voor de gek? Leer te vertrouwen en stel het onvermijdelijke niet uit.

De retrograde Jupiter in Steenbok vraagt je om naar alle dingen te kijken die je voor de wereld en jezelf verborgen houdt. Je krijgt de kans je te bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens.

VISSEN

De retrograde Jupiter in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid vraagt je

om eerlijk naar jezelf te kijken. Investeer je maatschappelijk niet teveel in anderen of verwachten anderen teveel van jou? Sommige van je vrienden en collega’s kunnen tijdens deze retrograde van Jupiter in de war zijn of komen tegenover elkaar te staan. Het is aan jou zijn om de groep bij elkaar te houden door de bemiddelende rol op je te nemen. Je kunt de hele wereld niet in je eentje redden, maar je kunt wel een paar goede vrienden of collega’s behoeden voor erger.

Geef en ontvang in de juiste verhouding.

error: Content is protected !!