Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Neptunus retrograde in Vissen van 25 juni tot 30 november 2021 

Neptunus retrograde in Vissen van 25 juni tot 30 november 2021 

De lichtblauwe mysterieuze planeet Neptunus is van 25 juni tot 30 november 2021 retrograde en daalt af van 23°12 Vissen naar 20°24 Vissen.

Neptunus is als heerser van Vissen de grote Dromer, de kunstenaar, de hogere dimensie en de Ziener. 

Neptunus regeert over de oceanen en de zeeën en neemt je mee op reis naar het mystieke en verborgen rijk dat zich onder waterspiegel bevindt.

Neptunus is de energetische brug tussen het oude en het nieuwe, net als de golven op het strand die oneindig de grenzen doen vervagen tussen wat ooit was en wat zal worden.

Het nieuwe ontstaan.

Neptunus is spiritueel, verzacht, maakt gevoeliger, opent je sympathie, is begrip en mededogen en brengt verhoogde emotionele gevoeligheid met zich mee. 

Met de retrograde Neptunus gaat die energie naar binnen, naar het onbewuste niveau.

Verhoogde gevoeligheid creëert echter ook een kwetsbaarheid voor negatieve energie, van zelfopoffering en zelfbedrog.

Met de retrograde Neptunus is er een toename van verwarde mensen en meer incidenten door drugs- of alcoholmisbruik, angst en agressie. Zelfdestructieve gedachten, fobieën, paranoia, schuldgevoel, overbelasting, hypochondrie drugsverslaving en eetstoornissen krijgen de kans zich te manifesteren.

Zelfmedelijden, onmacht, angst en depressie kunnen leiden tot terugtrekking en eenzaamheid.

Angst verlamt en blokkeert de stroom van het leven. Door angst wordt kracht weggenomen en ingenomen door machten die misbruik maken van angst.

Het dragen van zwarte toermalijn kan je beschermen tegen negatieve invloeden.

Tijdens deze retrograde krijgen we meer lucide en voorspellende dromen, maar we kunnen ons verliezen in wensdromen en de dingen mooier voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. 

Hoe groter het zelfbedrog des groter de schok van desillusie zal zijn.

Bij het retrograde gaan staat Neptunus in de buurt van de ongunstige Vaste Ster Markab in het sterrenbeeld Pegasus. De Vaste ster Markab is verbonden met de energie van Mercurius en Mars en dat kan leiden tot geweld. Vooral nu met Neptunus retrograde duidt dat op onevenwichtigheid, huiselijke disharmonie, ongevallen, willekeur en een slecht beoordelingsvermogen.

Er kunnen incidenten zijn met schepen, oceanen en ook veranderingen in het weer.

Samengevat:

De retrograde Neptunus brengt ons terug naar de kern van onze angsten, illusies, dromen en valse werkelijkheid. 

Het effect van de retrograde Neptunus op alle dierenriemtekens (je ascendant is het beginpunt)

RAM

Neptunus retrograde valt voor Ram in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn.

Ram wil vooruit, wil resultaat en is bereid risico’s te nemen voor een zakelijke kans of nieuwe liefde. Hou er rekening mee dat alles vertraagd zal zijn. Ram kan tijdens deze retrograde Neptunus last hebben van slapeloosheid, spijsverteringsproblemen of problemen met de voeten.

Sta jezelf toe om het rustiger aan te doen. Even wat afstand nemen om een situatie te kunnen overzien voordat je serieuze acties onderneemt naar een persoon of situatie. Wees eerlijk en duidelijk naar jezelf en volg de spirituele weg. Hoe aanlokkelijk een situatie of persoon ook kan zijn, neem de tijd om een goed oordeel te vormen.

STIER

Neptunus retrograde valt voor Stier in het 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen. Binnen de sociale kring, verenigingen en vriendschappen spelen zich dingen af achter de schermen. Zijn het vrienden of vijanden? Is het oprecht of schone schijn? Neptunus retrograde leert je het kaf van het koren te scheiden. Je sociale kring verandert. Nieuwe mensen willen een rol spelen in je leven, maar je moet oppassen. Blijf op je hoede. Uranus in Stier gaat vanaf 20 augustus 2021 ook retrograde en dat betekent verrassingen, zowel goed als minder goed. Voorkom dat je betrokken raakt bij roddels. Vergeet niet wie je echte vrienden zijn en blijf kritisch met nieuwe vrienden.

TWEELINGEN

Neptunus retrograde valt voor Tweelingen in het 10e Huis van Carrière en Bestemming.

De retrograde Neptunus in jouw Huis van Carrière en Bestemming brengt een time-out in je carrière en dat kan frustrerend zijn. Met deze retrograde cyclus is het goed om dit pad even te verlaten, zodat er ruimte komt voor wat beter is afgestemd op je authentieke zelf. Wees niet bang en verberg je niet in de schaduw van je onzekerheid. Neem de tijd om je te beraden over je volgende stappen. Door de wazige energie van deze retrograde Neptunus “zuigen” anderen je leeg en ben je gevoeliger voor roddel en manipulatie. De drang om contact met anderen te maken blijft, maar zorg ervoor dat je niet gaat zweven en ook wat tijd voor jezelf neemt.

KREEFT

Neptunus retrograde valt voor Kreeft in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Levensbeschouwing, Studie en Reizen. Een spiritueel ontwaken en verlangen om te gaan studeren, een lange reis of pelgrimstocht te maken op het Pad van Verlichting, op zoek naar de ware waarheid.

De retrograde Neptunus in Vissen laat zien dat de bewegwijzering op het pad van Verlichting niet duidelijk is. Kreeft voelt zich een beetje doelloos. Ook al val je meer dan eens op je zoektocht, je moet blijven zoeken. Niet het bekende pad volgen, maar durf je eigen pad te gaan. Blijf geaard door je te concentreren op je persoonlijke doelen en stel psychische en persoonlijke grenzen om je door deze verwarrende periode helpen.

LEEUW

Neptunus retrograde valt voor Leeuw in het 8e Huis van de Ziel, Gedeelde Bronnen en Intimiteit en is een reis van transformatie en wedergeboorte. Je voorkeur voor mensen of wat je eerder inspireerde gaat veranderen. Leeuw gaat op zoek naar nieuwe interesses en kunstvormen. De retrograde Neptunus vraagt je om schoon schip te maken. Jezelf losmaken van alles wat in je persoonlijke groei belemmert, dus ook controledrang, bezitsdrang, angst voor verlies en obsessie in een relatie. Soms moet je iets verliezen om iets te krijgen, het vinden van je eigen innerlijke kracht versterkt en maakt onafhankelijk. Neptunus retrograde in Vissen ondersteunt dit innerlijke proces en kan gepaard gaan met  twijfels, angsten en onzekerheden. Omarm deze gevoelens op weg naar innerlijke kracht.

MAAGD

Neptunus retrograde valt voor Maagd in het 7e Huis van Relaties.

Maagd staat tegenover Vissen in de dierenriem en daarom is Neptunus retrograde een extra uitdagende periode voor Maagd en betekent tegenwerking. De retrograde Neptunus in jouw Huis van Relaties onthult wie je ware vrienden zijn en wie niet. Het gaat over vertrouwen, indiscretie, misleiding en verraad in relaties zowel zakelijk als privé. Blijf gefocust op je persoonlijke doelen, want relaties kunnen je op dit moment van het goede spoor brengen. De waarheid is soms moeilijk te accepteren. Als je echt aandacht hebt voor wat er werkelijk gebeurt in je relatie, zul je in staat zijn om de waarheid te zien.

WEEGSCHAAL

Neptunus retrograde valt voor Weegschaal in het 6e Huis van Werk, Gezondheid en Dagelijkse Routine en Gezondheid. Door de retrograde Neptunus heb je moeite om jezelf te concentreren op het werk of vast te houden aan routines of schema’s, want de retrograde Neptunus kan het evenwicht verstoren. Een te drukke baan en jezelf dienstbaar op te stellen omwille van anderen zoals je werkgever, project of collega’s maakt je gevoeliger voor stress en dus meer vatbaar om ziek te worden. De retrograde Neptunus brengt alles in perspectief om een gezonde balans te vinden.

SCHORPIOEN

Neptunus retrograde valt voor Schorpioen in het 5e Huis van Zelfexpressie, Creativiteit, Kinderen en Liefde. Deze retrograde Neptunus kan heel inspirerend voor je zijn, waardoor het een creatieve en plezierige tijd wordt. Blijf wel geaard want de kans bestaat dat je wegdrijft en opgaat in de creatieve droom. Watertekens zijn bijzonder gevoelig voor de dromerige, maar bedrieglijke mist van Neptunus. Blijf alert en aanwezig om fouten te voorkomen. Schorpioen gaat op zoek naar een zielenconnectie, maar je kunt teleurgesteld raken wanneer jouw verwachtingen te hoog liggen. In je blinde verliefdheid wil je alleen maar het mooie zien, maar iemand op een voetstuk plaatsen kan leiden tot een desillusie. De retrograde Neptunus in Vissen vindt uiteindelijk de gulden middenweg.

BOOGSCHUTTER

Neptunus retrograde valt voor Boogschutter in het 4e Huis van Familie, Huis en Privé-leven.

Boogschutter staat vierkant op Vissen, dus de retrograde Neptunus betekent uitdagingen.

Het goede en slechte tijden wisselen elkaar af. Vermijd het overschrijden van grenzen met  familie en gezinsleden. De kloof tussen verwachting en realiteit is diep, maar kan worden overbrugd door liefde en verdraagzaamheid. Neptunus retrograde leert je dat jouw “thuis” is waar jouw ziel woont.

Je energieniveau kan fluctueren, dus zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt en goed voor jezelf zorgt. Familiekarma uit een ver verleden kan zelfs nu zwaar wegen en de retrograde Neptunus geeft je inzicht in het hoe en waarom dingen in dit leven verborgen zijn gebleven. 

STEENBOK

Neptunus retrograde valt voor Steenbok in het 3e Huis van Communicatie, de Geest en Denkprocessen. De verwarring die de retrograde Neptunus in Vissen brengt, kan van invloed zijn op jouw vermogen om duidelijk te communiceren. Deze retrograde maakt intuïtief, schenkt inspiratie en verrijkt je verbeeldings- en fantasieleven, maar er kan ook sprake zijn van innerlijke verwarring. Het liefst zou je willen ontsnappen aan alle hectiek van het leven. Dit is een goede periode om je creatief te uiten, een spirituele cursus of het schrijven van romantische en spirituele literatuur. Anderen begrijpen kan een hele uitdaging zijn en plannen kunnen in duigen vallen. Wees alert wanneer je te maken krijgt met details, praktische zaken, feiten en cijfers, want je kunt dingen over het hoofd zien.

WATERMAN

Neptunus retrograde valt voor Waterman in het 2e Huis van Financiën en Bezit.

Let op je geld, want je verliest het financiële overzicht. Blijf geaard en gecentreerd! 

Waterman kan in de verleiding komen om investeringen te doen, maar er kan sprake zijn van onduidelijkheid en bedrog. Mooie praatjes vullen geen gaatjes! Gebruik je logica, niet je emoties om financiële beslissingen te nemen. Pas op met ondoordachte uitgaven, want je bent tijdens deze periode geneigd om te gaan shoppen vanuit emotie of om een vervelend gevoel weg te werken. Je financiële verwachtingen liggen te hoog of je bent te zeer gericht op materiële veiligheid vanuit een angst voor verlies. Geld is en blijft een van de grootste illusies in dit leven en dat is de grote les van de retrograde Neptunus in Vissen.

VISSEN

Neptunus retrograde valt voor Vissen in het 1e Huis van Persoonlijkheid.

Neptunus heerst over Vissen en is jouw heersende planeet, dus deze retrograde wordt intens gevoeld op persoonlijk niveau. Zowel Jupiter en Neptunus zijn retrograde in Vissen en dat kan de oorzaak zijn van een slechte concentratie, slaapproblemen, pijnlijke benen en voeten of aandoeningen die verband houden met de lever en het endocriene (hormonale) systeem.

De retrograde Neptunus in jouw Huis van Persoonlijkheid laat je zien hoe je werkelijk bent. 

Het brengt je naar binnen om je eigen emoties, dromen en fantasieën te doorvoelen. Je kunt overprikkeld raken, dus echt een periode voor een time-out, minder tijd voor anderen, maar meer  tijd voor jezelf. Wees lief voor jezelf en vermijd te veel druk op jezelf. Teveel jezelf aanpassen, zelfbedrog, overgevoeligheid en zelfsabotage brengt je in een negatieve spiraal. Neptunus retrograde laat je mooie ziel zien en leert dat je goed bent zoals je bent.

error: Content is protected !!