Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
04 NEPTUNUS RETRO

Neptunus retrograde vanaf 23 juni 2020

Neptunus retrograde vanaf 23 juni 2020

Neptunus regeert de oceanen en de zeeën. Neptunus neemt je mee op reis naar het mystieke en verborgen rijk dat zich onder waterspiegel bevindt.

Hier zijn geen grenzen en geen beperkingen. Neptunus is de energetische brug tussen het oude en het nieuwe. Neptunus verbindt het oude en het nieuwe, net als altijddurende golven op het strand die zachtjes de grenzen doen vervagen tussen wat ooit was en wat zal worden. 

Twee dagen na de Zonsverduistering in Kreeft van 21 juni 2020 gaat Neptunus retrograde. 

De zacht blauwe planeet Neptunus gaat op op 20º57’ Vissen en daalt af naar 18º9’ Vissen op 28 november 2020. Neptunus gaat vanaf 28 november 2020 weer direct, maar de schaduwperiode  duurt tot 19 maart 2021 om de positie te bereiken waarvan Neptunus retrograde ging.

Neptunus retrograde maakt dit jaar geen belangrijke planetaire aspecten, ook niet met vaste sterren, dus de uitwerking is zuiver.

De retrograde Neptunus is een geweldige tijd voor een retraite of spirituele reis.

Er is geen betere periode om op zoek te gaan naar de spirituele of metafysische betekenis achter de tastbare dingen in het leven.

De retrograde Neptunus in Vissen is fantastisch voor kunstenaars, musici, en mystici.

Maar er is ook geen slechter moment voor wereldse zaken.

De retrograde Neptunus verdiept alles wat onze verbeelding ontstijgt, maar wijst ook ons ook op de gevaren van zelfbedrog, zelfopoffering, valse illusies, escapisme en vormen van verslaving als drugs, alcohol, seks en gokken. Velen zijn het slachtoffer van manipulatief gedrag en velen zullen hun verantwoordelijkheden proberen te ontlopen. 

Neptunus retrograde ontsluiert de bron van ontkende pijn. De harde realiteit van ontplofte luchtkastelen kan ontluisterend en pijnlijk zijn. 

Pijn, vernedering, verraden voelen, angst of schuldgevoel, zelfmedelijden , sociale angst en depressie kan vervolgens leiden tot het eenzame pad van het sociale isolement. 

Hoe verder je van het pad van de Waarheid bent afgedwaald, des te groter de schok.

Natuurlijk weten we zelf wel wanneer we voor de gek worden gehouden.

Een liefde die er niet is, een onwenselijke financiële situatie of een vastgelopen carrière.

Dat besef met je Hogere Zelf is er altijd al geweest, dat huist in de pijnappelklier (Neptunus).

De retrograde Neptunus vraagt om vooral nu in deze onzekere tijden om introspectie, reflectie en de verbinding te maken met de goddelijke liefde en spiritualiteit.

Laat je niet misleiden door angst en complottheorieën. 

Neptunus retrograde brengt je terug naar de Bron, naar jezelf en is de weg naar spirituele zelfontwikkeling, door zelf op zoek te gaan naar de Verlossing, naar de Bron.

Neptunus retrograde is een dans.

Laat je meevoeren met de altijd in beweging zijnde golfbeweging van Neptunus.

Laat je echter niet vangen door de onderstroom van de illusie.

De werkelijkheid is maar een droom wanneer de realiteit uit het oog wordt verloren.

Blijf bij jezelf.

Blijf op zoek gaan naar de waarheid.

Ga voorbij de versluiering.

Wat is echt?

Wat is illusie?

error: Content is protected !!