Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
MAANSVERDUISTERING 05 07 2020

De penumbrale Maansverduistering in Steenbok van 5 juli 2020 .

De penumbrale Maansverduistering in Steenbok van 5 juli 2020 .

De totale serie van maar liefst zes bij elkaar horende Verduisteringen in het sleuteljaar 2020 

is een lange weg van transformatie.  

Een serie Verduisteringen (Saros cyclus) werkt lang door, ongeveer twee jaar. 

Iedereen krijgt te maken met de invloed van deze krachtige Verduisteringen. 

De gedeeltelijke Zonsverduistering in Kreeft van 13 juli 2018 was de eerste in een nieuwe serie Verduisteringen op de Kardinale as Kreeft /Steenbok, het allereerste hoofdstuk van een nieuw collectief en individueel karmisch verhaal.

De eerste Zomerverduistering van 2020 was op 5 juni 2020 op 15º34’ op de as Boogschutter/Tweelingen en deze werd opgevolgd door de Zonsverduistering op 0º38’ in Kreeft van 21 juni 2020. Deze Zonsverduistering stond in het teken van beperkingen, remmingen, blokkades, overmoed en onmacht. Het bracht onevenwicht tussen persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid, tussen zelfexpressie en beperking.

De derde en laatste Verduistering op op 13º38′ op de as Kreeft /Steenbok is een penumbrale Maansverduistering en gaat over een keerpunt in het systeem! 

Het voelt alsof we in het oog van de storm staan, alsof we in een op hol geslagen trein zitten en niemand kan er van af. Alles gaat zo snel, zodat we heel alert moeten zijn op wat er allemaal gebeurt.

Vaste waarden als liefde, familie en eer, maar ook materiële zaken kunnen niet meer als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Wat vandaag is, kan morgen totaal verdwenen zijn. 

Vooroordelen of gepolariseerd denken maken het onmogelijk om de realiteit van vandaag onder ogen te zien of te doorzien. 

Het actuele volatile vierkant tijdens deze Maansverduistering tussen Mercurius in Kreeft en Mars in Ram, het astrologische recept van angst, voordelen, kwetsende woorden en misverstanden, wordt door de positieve invloed van Uranus in Stier en gunstige vaste sterren wat afgezwakt. 

Deze Maansverduistering conjunct de vaste ster Alhena en asteroïde Vesta driehoek Uranus in Stier en sextiel de retrograde Mercurius in Kreeft brengt een vreedzame oplossing voor geschillen, positieve verandering, inzichten, goed nieuws, toekomstgericht denken en ruimdenkendheid.

De Zon in Kreeft conjunct de helderste ster Sirius baant de weg vrij voor saamhorigheid die nodig is om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die voor ons liggen.

Er komt weer ruimte voor dialoog, nieuwe ideeën en positieve veranderingen.

Er vindt een verschuiving plaats van Kreeft/Steenbok naar Tweelingen/Boogschutter, dus deze energie zal van grote invloed zijn op deze tekens.

Aan het einde van 2020 is er op 30 november 2020 een Maansverduistering op 8º38 in Tweelingen gevolgd op 30 november 2020 door een Zonsverduistering op 23º08 in Boogschutter. Deze beide verduisteringen hebben een grote emotionele uitwerking, die te maken heeft relaties of geld, een gevoel van noodlot, onmacht en het zich verstrikt voelen in situaties of relaties.

Eerdere verduisteringen op de Tweelingen/Boogschutter as van december 2010 tot november 2012 hebben in de afgelopen tien jaar levenslessen geleerd. 

Welke levenslessen begonnen bijna tien jaar geleden voor jou? Ga je dromen verwezenlijken tijdens de volgende cyclus in 2020?

Een tip: Waar staan de Maansknopen in de geboortehoroscoop?  Als je de Maanknopen op de as Kreeft/Steenbok of Tweelingen/Boogschutter hebt staan, zorg dan dat je in de komende 18 maanden je riemen vast hebt, want vanaf 2021 zal alles anders zijn.

Deze Maansverduistering op 13º38’ in Steenbok zal te zien zijn in Zuid-West Europa, grote gedeeltes van Afrika en Noord-Amerika, Zuid Amerika, Stille Oceaan, Atlantische Oceaan, Indische Oceaan en haar invloed duurt tot 30 november 2020.

 

 

 

error: Content is protected !!