Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Tweelingen van 18 juni 2023

Iedere Nieuwe Maan vertegenwoordigt het einde van een 28-daagse cyclus van de Maan en het begin van een nieuwe cyclus, op weg naar de volgende Volle Maan.

De magische samensmelting van Zon en Maan is het ideale moment om in overeenstemming te komen met jezelf en een nieuwe richting in te slaan.

De zesde Nieuwe Maan van 2023 in het veelzijdige en sprankelende Tweelingen valt net voor de Zomerzonnewende van 21 juni is daarmee een frisse wind van nieuwe ideeën en plannen.

Het symbool van Tweelingen laat twee verticale lijnen zien die onderling verbonden zijn en dit verwijst naar de dualiteit en veelzijdigheid van het luchtteken Tweelingen.

Tweelingen wordt geregeerd door Mercurius, de planeet van communicatie, handel, vervoer, denkprocessen, onderwijs, educatie, naaste familieleden, nieuws en alle vormen van verbinding.

Alles wat vandaag en in de komende 14 dagen wordt gestart kan binnen korte tijd worden afgerond, vooral op het gebied van handel, vervoer, promotie en commerciële projecten, opleidingen, communicatie-apparatuur, het presenteren van een nieuw idee, concept of delen van kennis en informatie.

Het retrograde seizoen is net begonnen.
Pluto, de planeet van transformatie, is tijdens deze Nieuwe Maan terug op 29º Steenbok, het punt waar deze in de eerste drie maanden van 2023 was, dus projecten van begin 2023 komen alsnog van de grond.

Deze Nieuwe Maan op 26º43 in het mentale Tweelingen staat vierkant op Neptunus in Vissen en de asteroïde Ceres in Maagd. Ceres gaat bijna het aardeteken Maagd verlaten en daarom is dit spanningsveld extra sterk.

Ceres gaat o.a. over de voedselvoorziening, alles wat we nodig hebben om te kunnen leven.
Deze Nieuwe Maan ‘maant’ ons aan om na te denken over voedselconsumptie voor nu en voor later en dat overconsumptie niet langer kan. Laten we ophouden met de illusie dat voedselzekerheid vanzelfsprekend is. Er moet iets veranderen.

De mentale energie van deze Nieuwe Maan in Tweelingen stimuleert onze geest en vraagt om duidelijke keuzes waarbij elkaars mening gerespecteerd wordt.

Het Luchtteken Tweelingen heeft twee gezichten, dus het kan alle richtingen opgaan.
Er kunnen vanuit twijfel geen keuzes worden gemaakt, dingen worden omgedraaid of er worden dingen beloofd die niet kunnen worden nagekomen.

De beste manier om met deze energie om te gaan is bij jezelf te blijven en je niet teveel te laten beïnvloeden door berichten die vanuit de media over ons worden uitgestort.

Het effect van de Nieuwe Maan van 18 juni 2023 duurt vier weken tot de Nieuwe Maan in Kreeft van 17 juli 2023. De beste tijd voor een nieuwe start en voor het beginnen van nieuwe projecten is tijdens de eerste twee weken van deze Nieuwe Maancyclus, de Wassende fase.
Deze duurt van 18 juni 2023 tot 3 juli 2023, de Volle Maan in Steenbok.

Invloed van deze Nieuwe Maan op de dierenriemtekens (tip: ga uit van je ascendant)

RAM (20 maart – 19 april)
De Nieuwe Maan in Tweelingen in het 3e Huis van Communicatie moedigt Ram met een sextiel aan om zich te oriënteren over vervoer, school, cursussen en trainingen. Misschien besluit je terug te gaan naar school, nieuwe vaardigheden te leren of een nieuwe opleiding te volgen. Met deze Nieuwe Maan in Tweelingen is professionele vooruitgang te boeken! Het is mogelijk dat er in de nabije omgeving dingen veranderen of Ram gaat korte reisjes maken voor school, werk of bezoekjes brengen aan naaste familieleden, buren of kennissen.
Blijf gefocust, Ram. Met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 ziet Ram wat er allemaal in de nabije omgeving veranderd is.
STIER Stier (20 april – 20 mei)
Met de Nieuwe Maan in Tweelingen in het 2e Huis van Financiën worden financiële onduidelijkheden opgehelderd. Stier krijgt alle informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen voor je onderneming te nemen. Het teken Stier is terughoudend om veranderingen door te voeren, vooral als het om geld gaat.
Deze Nieuwe Maan in Tweelingen kan tot onverwachte meevallers leiden.
Het resultaat van een weloverwogen investering zie je met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023.

TWEELINGEN (21 mei – 20 juni)
De Nieuwe Maan in het eigen teken Tweelingen zet de toon voor de komende twaalf maanden, want deze Nieuwe Maan vormt een conjunctie met Tweelingen!
De Nieuwe Maan in Tweelingen staat in het eerste Huis, in het teken van jouw persoonlijke wensen en behoeften en het fysieke lichaam, een nieuw persoonlijk begin, zoals een nieuwe look!
Deze Nieuwe Maan geeft Tweelingen de drive en de inspiratie om met vertrouwen het leven te omarmen.
Met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 ziet Tweelingen het resultaat.

KREEFT (21 juni – 22 juli)
De Nieuwe Maan in Tweelingen is de kosmische aanwijzer om veranderingen door te voeren en nieuwe uitdagingen met moed te omarmen.
De Nieuwe Maan in het 12e Huis van het Kosmisch Bewustzijn maakt Kreeft supergevoelig voor stemmingen en trends in de wereld om zich heen. Deze Nieuwe Maan stimuleert Kreeft om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar zichzelf.
Wie ben je en wat hou je voor jezelf en de wereld verborgen? Geef echter niet alles prijs, maar hou het veilig in je hart. Rust, ontspanning en tijd voor jezelf heb je nodig om jezelf op te laden en geest en lichaam weer in balans te brengen.

LEEUW (23 juli – 22 aug.)
De sprankelende Nieuwe Maan in Tweelingen in het 11e Huis van Sociale Processen vormt een sextiel met Leeuw. Het brengt hoop en nieuwe vriendschappen. Ook krijgt Leeuw de kans om vrienden en zakelijke contacten te inspireren en te overtuigen van je plannen. Wat nu geboren wordt, gaat zich in het komende halfjaar ontwikkelen. De Nieuwe Maan in Tweelingen zet de deur dus open voor nieuwe vriendschappen of zakelijke contacten die je veel goeds kunnen brengen. Geweldige tijd om te netwerken en om bekendheid te krijgen op sociale media.
Het resultaat ziet Leeuw onder het licht van de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023.

MAAGD (23 aug.-22 sept.)
De Nieuwe Maan in Tweelingen in jouw 10e Huis van Carrière laat nieuwe professionele kansen zien.
Het stimuleert Maagd om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove of om andere maatschappelijke veranderingen door te voeren of om je carrière een andere wending te geven!
Blijf overeind en blijf vertrouwen, want deze Nieuwe Maan staat wel vierkant op Maagd. Met dit spanningsveld krijgt Maagd te maken met tegenwind en vertraging.
Met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 ziet Maagd het resultaat.

WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.)
Door de Nieuwe Maan in Tweelingen in het 9e Huis van Studie en Reizen wordt Weegschaal gestimuleerd om nieuwe wegen te verkennen door te gaan reizen of te gaan studeren, een website te lanceren of een boek uit te geven over dingen die nieuw en toekomstgericht zijn en vooral tot de verbeelding spreken.
Deze gunstige Nieuwe Maan in Tweelingen vormt een driehoek met Weegschaal en dat brengt je avontuurlijke kant naar voren. Wat houdt je tegen om je horizon te verbreden en constructieve veranderingen door te voeren?
Met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 zie je de resultaten van al je geweldige plannen.

SCHORPIOEN (23 oktober – 21 november)
Met de Nieuwe Maan in Tweelingen in het 8e Huis van Gedeelde Financiën (pensioenen, belastingen, leningen, erfenissen en hypotheken) kunnen aantrekkelijke financiële opties ontstaan.
Denk bijvoorbeeld aan een belastingteruggave of tegemoetkoming. Deze Nieuwe Maan is een goed moment voor een financieel plan dat jou en je geliefde meer stabiliteit voor de toekomst biedt. Het 8e Huis is ook het Huis van Diepgang, dus dit is ook een introspectieve Nieuwe Maan om in contact te komen met je ziel en innerlijke kracht. Verborgen angsten en machts- en controlekwesties komen aan de oppervlakte om te worden geheeld.
Met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 ziet Schorpioen wat er is veranderd.
BOOGSCHUTTER (22 november – 21 december)
Met de Nieuwe Maan in Tweelingen in het 7e Huis van Relaties is dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen. Boogschutter wordt uitgedaagd om nieuwe verbindingen tot stand te brengen. Deze Nieuwe Maan vormt een oppositie met Boogschutter dus deze nieuwe verbindingen kunnen evenwel tot uitdagingen leiden. Met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 ziet Boogschutter wat er veranderd is.

STEENBOK (22 december – 19 januari)
Met de Nieuwe Maan in Tweelingen in het 6e Huis van Werk en Gezondheid gaat Steenbok een besluit nemen over verbeteringen in de werkomgeving en interactie met collega’s. Het gaat over nieuwe technologieën, teamwerk en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu.
Geweldig moment om het besluit te nemen om te gaan sporten, met een nieuw trainingsplan te beginnen of je werkplek efficiënter, productiever, veiliger en gezonder te maken.
Met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 ziet Steenbok het resultaat van al deze goede voornemens.

WATERMAN (20 januari – 18 februari)
De Nieuwe Maan in Tweelingen in het 5e Huis van Liefde vormt een driehoek met Waterman en dat verhoogt het verlangen naar een spannende romance. Waterman gaat op zoek naar en is gefascineerd door iedereen die net dat beetje anders is of durft te zijn. Deze Nieuwe Maan in Tweelingen daagt je uit om jouw creatieve fantasieën te beleven en deze ervaringen te delen! Een nieuwe romance, leuke activiteiten met kinderen, goed nieuws over een kind of gezinsuitbreiding in de familie of contact maken met je eigen innerlijk kind is mogelijk.

VISSEN (19 februari – 20 maart)
De Nieuwe Maan in Tweelingen in het 4e Huis van Familie en Huis staat vierkant op Vissen en met dit spanningsveld ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Vissen wil veranderingen, in zichzelf en in de woonsituatie. Naast het herstellen van familiebanden komen ook veranderingen van woonlocatie en woonsituatie zoals efficiënte nieuwe technologie en duurzame energie in en om het huis. Met de Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 ziet Vissen de resultaten van al deze aanpassingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!