Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Mercurius retrograde in Maagd van 23 augustus tot 14 september 2023

De derde Mercurius retrograde van dit jaar begint op 23 augustus 2023 op 21º Maagd en eindigt op 14 september 2023 op 8º Maagd.

Vanaf 3 augustus 2023 begon de pre-retrograde op 8° Maagd en vanaf 30 september 2023 is Mercurius weer op 21° Maagd en is de schaduwperiode voorbij.

Mercurius retrograde in Maagd is vooral van invloed op iedereen met de ascendant, Zon of andere planeten van 8 tot 21 graden in Maagd in de geboortehoroscoop.

We moeten tijdens deze Mercurius retrogradeperiode rekening houden met vertragingen in het vervoer, stakingen, reorganisaties, gedwongen ontslagen, transport- of infrastructuurproblemen, vertragingen en onderbrekingen in het dagelijks leven op het gebied van zorg en welzijn, betaald of onbetaald werk.

Met de retrograde Mercurius in Maagd (Volksgezondheid) moeten we ook rekening houden met de uitbraak van besmettelijke ziektes en kunnen er problemen zijn in de reisbranche, transport, communicatie en informatievoorziening, luchtvaart- en zeevaart, lange files, uitgestelde vergaderingen, campagnes of evenementen.

De planetaire moonwalk van Mercurius is een kosmische time-out, een periode van reflectie waarin we gemoedsrust kunnen vinden met betrekking tot pijn in het verleden en emotionele verstoringen. We kunnen het verleden helen, maar alleen als we ervoor openstaan.

Alles wat je schrijft of doet, driemaal controleren, want het gaat bij Mercurius in het aardse en analytische Maagd boven alles om details!

Belangrijk data om rekening mee te houden:

Op 4 september 2023: Mercurius retrograde in Maagd driehoek retrograde Jupiter in Stier.
Er kan dan nieuwe informatie naar buiten worden gebracht. Goede moment om eindelijk dat boek te lezen en vervolgens er door gepassioneerd te raken.

Op 6 september 2023: Zon conjunct Mercurius retrograde in Maagd.
Krachtig moment om een datum vast te leggen voor de toekomst.
Let wel extra op de details met Mercurius retrograde!

De invloed van Mercurius retrograde op alle dierenriemtekens (ascendant of Zon)

Ram (20 maart – 19 april)
Mercurius retrograde valt in jouw 6e Huis van Werk en Gezondheid.
Je dagelijkse routine kan daardoor wat chaotisch verlopen. Ram kan problemen ondervinden met betrekking tot communicatie, vakantiereizen, financiën, woon-werkverkeer, carrière en dagelijkse bezigheden. Pas op voor stress.
Het is raadzaam om tijdens deze periode georganiseerd te werk te gaan. Hou jezelf aan een strakke planning met to-do lijstjes, schema’s en agenda’s.

Stier (20 april – 20 mei)
Mercurius retrograde valt in jouw 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie.
Een oude vlam kan terugkeren, maar het kan zijn dat je twijfelt of bang bent. In het verleden ben je gekwetst, maar je wil het toch een kans geven. Het is beter om het boek te sluiten, want ook nu kun je weer teleurgesteld raken. Vermijd tijdens deze retrograde conflicten met vrienden, personeelsleden en naaste familieleden en met het opstarten van nieuwe ondernemingen. Raadzaam is om alles wat je onder handen krijgt dubbel te controleren. Een studie in het buitenland kan vertraging opleveren. Wandelingen in de natuur helpen je om rustig te worden.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
Mercurius retrograde valt in jouw 4e Huis van Huis en Familie.
Een nieuw huis of woonomgeving kan veel onvoorziene problemen met zich meebrengen.
Ook is veranderen van baan niet raadzaam met deze retrograde, want die keuze kan op de lange termijn ongunstig blijken te zijn. Op het werk zijn er conflicten met het management of collega’s. Ook kunnen er conflicten ontstaan met ouderen in de familie.
Doe rustig aan, Tweelingen.

Kreeft (21 juni – 21 juli)
Mercurius retrograde valt in jouw 3e Huis van Communicatie.
Door deze retrograde is het lastig om je gevoelens onder woorden te brengen. De reden hiervoor is dat je niet zeker weet wat je naar buiten wil brengen. Bij voorkeur wil je wat er in je hart woont voor je houden, want je bent niet zeker hoe de reacties zullen zijn.
Probeer in het dagelijks leven toch zo duidelijk mogelijk te zijn, anders ontstaat er miscommunicatie zowel op je werk als in het privéleven.

Leeuw ( 22 juli – 21 augustus)
Mercurius retrograde valt in jouw 2e Huis van Financiën.
Deze Mercurius retrograde laat zien dat je geld kunt terugverwachten. Het is mogelijk dat je geld aan een vriend hebt geleend of dat je geld van de Belastingdienst of overheid tegoed hebt of achterstallig loon of openstaande facturen in je onderneming. Het gaat niet zo snel als je zou verwachten, maar het komt wel goed.
Wacht rustig af en forceer niets, want dan gaat het langer duren.

Maagd (22 augustus – 21 september)
Mercurius retrograde valt in jouw 1e Huis van Persoonlijkheid.
Het is mogelijk dat je tijdens deze Mercurius retrograde het gevoel hebt alsof relaties, zowel privé als zakelijk, hun angsten en frustraties op jou projecteren. In plaats van boos te reageren, is het logischer om te zwijgen en grenzen te stellen. Je hebt relaties nodig die voeden en geen energie kosten! Maagd zal ervaren dat na september 2023 alles weer bij het oude is.

Weegschaal (22 september – 22 oktober)
Mercurius retrograde valt in jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten.
Deze retrograde Mercurius is van grote invloed op jouw energieniveau. Je voelt je uitgeput en opgebrand. Je hebt veel slaap nodig om bij te tanken. Rust om bij te komen. Neem zo nu en dan een ontspannend bad, steek kaarsjes aan, lees een mooi boek. Lief zijn voor jezelf helpt om gemoedsrust en kalmte te vinden.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
Mercurius retrograde valt in jouw 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen.
Tijdens deze Mercurius retrograde kom je via Sociale Media in contact met oude bekenden, zoals klasgenoten of collega’s van vroeger. Het zal leuk zijn om herinneringen op te halen, maar wees wel voorzichtig want niet alles is oprecht. Er kan een dubbelde bedoeling achter zitten zoals professionele informatie ontfutselen of mee willen liften op jouw succes.
Blijf op je hoede!

Boogschutter (22 november – 20 december)
Mercurius retrograde valt in jouw 10e Huis van Carriere en Bestemming.
Een oude collega of voormalige baas kan jou benaderen om je te wijzen op ander werk of biedt je een nieuwe baan aan of samenwerkingsverband. Het is belangrijk om van te voren goed na te denken of het de moeite waard is om over te stappen. Vond je het fijn bij je vorige werkgever of zakenpartner en durf je met hem of haar een nieuw project aan te gaan? Goed nadenken, Boogschutter en geen impulsieve beslissing nemen.

Steenbok (21 december – 18 januari)
Mercurius retrograde valt in jouw 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen.
Deze Mercurius retrograde is een gunstige periode om samen met je geliefde terug te keren naar de plek waar je gelukkig was of naar de plek die je altijd al hebt willen zien. Deze reis is precies wat je nodig hebt. Hou echter wel rekening dat de reis niet zonder uitdagingen zal verlopen, Steenbok.

Waterman (19 januari – 17 februari)
Mercurius retrograde valt in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen en Zielsprocessen.
Deze retrograde Mercurius stelt jou in de gelegenheid om diepgaande problemen over geld en vertrouwen aan te pakken. Dit is een gunstige tijd om de strijdbijl te begraven, om het goed te maken met mensen uit het verleden met wie je problemen hebt gehad. Ook al krijg je niet de reactie die je had gewenst, laat dan de deur op een kier staan.
Het is nooit te laat om te vergeven en te vergeten.

Vissen (18 februari – 19 maart)
Mercurius retrograde valt in jouw 7e Huis van Relaties.
Er kan sprake zijn van relatieproblemen. Kinderen kunnen daarin een rol spelen. Mercurius retrograde is een gunstige periode voor relatietherapie, counseling of advies in te winnen bij iemand die kan bemiddelen om jouw relatie naar een hoger niveau te brengen.
Deze Mercurius retrograde kan nadelig zijn om op reis te gaan en voor Vissen die zich bezighouden met kunst of het schrijven van boeken.
Het is verstandig om een probleem op te lossen voordat het uit de hand loopt.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!