Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jupiter retrograde in Stier van 4 september 2023 tot 30 december 2023.

De Grote Weldoener Jupiter, symbool voor groei en ontwikkeling, geluk, overvloed en succes, gaat op 4 september 2023 retrograde op 15°34 in het aardeteken Stier en daalt af naar 5º35 op 30 december 2023.

De jaarlijkse retrograde cyclus van Jupiter is een viermaandelijkse periode van herevaluatie, herbeoordeling van overtuigingen en de waarheid.

Het aardeteken Stier gaat over bouwen, duurzaamheid en alles wat waardevol is in het leven, het materiële, alles wat waarneembaar en tastbaar aanwezig is.
Stier is geld en economie, cultuur, landbouw, onroerend goed, culinaire activiteiten, kunstwereld, wellness, mode en design.

Nu Jupiter retrograde is, staat deze dichter bij de Aarde, waardoor we de dingen helderder kunnen zien en een andere kijk krijgen op wat werkelijk van waarde is of waardevol is.

De retrograde Jupiter plaatst dit alles in perspectief.

De pre-schaduwfase van Jupiter in Stier begon al op 11 juni 2023 op 5° 35 in Stier ….
Jupiter verlaat vanaf 23 maart 2024 de post-retrograde fase, Jupiter staat dan op 15° 35 in Stier, het punt waarvan deze retrograde ging op 4 september 2023.

Belangrijke data om rekening mee te houden tijdens deze retrograde Jupiter:

Op 8 september 2023: retrograde Jupiter driehoek Zon in Maagd.
Een dag van optimisme en goede tijding. Gunstige dag om een investering te doen, voor een sollicitatie, studie of het aanpakken van een probleem.

Op 17 september 2023: retrograde Jupiter vierkant Venus in Leeuw.
Vandaag kunnen grenzen worden overschreden, pas op met te veel geld uitgeven of in een opwelling dingen kopen waar je later spijt van krijgt.

Op 28 oktober 2023: retrograde Jupiter vierkant Mars in Schorpioen.
Dit aspect tijdens de Maansverduistering in Stier kan het resultaat laten zien van acties uit de periode 17 mei tot 3 september 2023, de tijd dat Jupiter direct was, ongeacht of dezen goed of slecht zijn.

Op 3 november 2023: retrograde Jupiter in Stier opposiet de Zon in Schorpioen.
Vandaag oppassen voor grensoverschrijdend gedrag, teveel geld uitgeven, teveel eten of drinken.

Op 8 december 2023: retrograde Jupiter driehoek Mercurius in Steenbok.
Mercurius is dan bijna retrograde, dus de weg kan worden vrijgemaakt voor een oplossing van een conflict.

Op 31 december 2023: Jupiter sextiel Saturnus in Vissen.
Dit een een gunstig aspect, een voorbode van financiële groei.

De invloed van de retrograde Jupiter in Stier op alle dierenriemtekens (ascendant of Zon)

Ram (22 maart – 21 april)
Jupiter retrograde in Stier valt voor Ram in het tweede Huis van Financiën.
Jupiter retrograde vraagt tijdens deze periode aan jou: Wat betekent bezit voor jou? Wat is waardevol voor jou? Wat is voor jou de toegevoegde waarde van bezit?
Financiële vertragingen tijdens deze periode zijn met deze vragen verweven.
Jupiter retrograde in Stier mag je zien als kosmische time-out om voor straks jouw persoonlijke waarde opnieuw af te stemmen, een nieuwe financiële strategie uit te zetten en al jouw financiële plannen een solide basis te geven. Als ondernemer zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om aan het eind van 2023 je tarieven te verhogen, want Jupiter gaat dan weer direct!

Stier (22 april – 21 mei)
De retrograde Jupiter in jouw eigen teken Stier mag je zien als een periode van voorbereiding, want in april 2024 is de lang verwachte conjunctie van Jupiter met Uranus in Stier!
Stier mag dan een doorbraak verwachten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
Sinds 16 mei 2023, toen Jupiter jouw teken binnenging, ben je aan het groeien.
Groeien gaat niet zomaar, dus deze kosmische time-out is een mooi moment om jezelf op te laden en uit te zoeken op welke projecten je moet concentreren en welke niet.
Ook is dit een gunstige periode om af te vallen, mocht dat nodig zijn natuurlijk.

Tweelingen (22 mei – 20 juni)
De retrograde Jupiter in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn vraagt je wie je bent.
Tijdens deze retrograde van Jupiter in Stier ga je de diepe verbinding aan met de spirituele wereld. De retrograde Jupiter in Stier vraagt je om naar alle dingen te kijken die je voor de wereld en jezelf verborgen houdt. Je krijgt de kans jezelf te bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens. Wat zijn jouw spirituele waarden? Ben je zuiver en eerlijk in alles wat je doet? Leer te vertrouwen en stel het onvermijdelijke niet uit.
Zie deze retrograde Jupiter als een voorbereiding op mei 2024. Vanaf 26 mei 2024 reist Jupiter door Tweelingen en dan ben je blij als je bevrijd bent van die energetische last.

Kreeft (21 juni – 21 juli)
De retrograde Jupiter in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid kan duidelijkheid geven waar dingen in jouw sociale kring niet goed gaan en welke vriendschappen en projecten je tijd en moeite echt waard zijn. Sinds 16 mei 2023, het begin van de transit Jupiter in Stier ben je bezig met een gezamenlijk project of maatschappelijk project. Hoeveel investeer aan tijd en energie in projecten of vrienden of wat wordt er van jou verwacht?
Tijd om aanpassingen te doen voordat Jupiter eind december 2023 weer direct gaat.

Leeuw (22 juli – 20 augustus)
De retrograde Jupiter in het Huis van Carrière en Bestemming vraagt je of je tevreden bent met wat je tot nu toe hebt gedaan in je huidige carrière en sociale status. Je hebt de top bereikt en dat heeft je veel tijd en energie gekost. Met deze retrograde Jupiter mag je op adem komen, want de druk is dan minder. Dit is een gunstige periode om samen te werken met een coach of mentor.
Het geeft jou de tijd om je te concentreren op een project en aanpassingen te doen.

Maagd (21 augustus – 20 september)
De kosmische time-out van de retrograde Jupiter in het Huis van Hoger Bewustzijn en Levensfilosofie stelt jou in staat om alles sinds mei 2023 te overdenken en te verwerken. In jouw leven zijn er dingen gebeurd die jou levensfilosofie hebben veranderd.
Je hebt nieuwe dingen geprobeerd, geleerd, je hebt gereisd en je hebt interessante mensen ontmoet. Een terugkeer naar kernwaarden is jouw beste keuze om in rustiger vaarwater te belanden. Neem afscheid van het idee dat iets niet lukt, maar omarm het schijnbaar onmogelijke. Zoek en vind de rust in jezelf.

Weegschaal (21 september – 21 oktober)
De retrograde Jupiter in Stier in het Huis van de Ziel vraagt je om eerlijk te zijn naar jezelf en naar de ander. Sinds 17 mei 2023 met Jupiter in Stier ga je door een groot innerlijk transformatieproces.
De retrograde Jupiter is echter een kosmische time-out die je afremt om jezelf af te vragen of deze persoonlijke groei duurzaam is, vooral als het gaat om spiritualiteit, intimiteit, gedeeld vermogen en investeringen. Geheimen en misverstanden verstikken een relatie, zowel zakelijk als privé. Blijf duidelijk en maak schoon schip met geldzaken en intimiteit.
Laat in deze periode je gouden licht stralen en leer van je schaduwkant.

Schorpioen (22 oktober – 21 november)
De retrograde Jupiter in het Huis van Relaties vraagt je sociale kring, vrienden, romantische en zakelijke partnerschappen tegen het licht te houden, zowel zakelijk als privé.
Jupiter in Stier heeft je sinds mei 2023 nieuwe en lucratieve partnerschappen gebracht, maar het is goed om opnieuw grenzen te stellen of gedane toezeggingen te heroverwegen voordat Jupiter eind december 2023 weer direct gaat. Als je onlangs bent getrouwd of verloofd kan de retrograde Jupiter jullie spiritueel tot bij elkaar brengen. Het gaat om het vinden van de balans vanuit jezelf. Zet jezelf op de eerste plaats. Vertrouw op je gevoel en je eigen normen en waarden.
Als iets of iemand niet goed voelt voor jou, dan moet je daar van uitgaan.

Boogschutter (22 november – 20 december)
Jupiter is de heerser van Boogschutter, dus deze retrograde is voor jou extra van belang.
De retrograde Jupiter in het Huis van Werk, Dienstbaarheid en Dagelijkse bezigheden vraagt je om eerlijk te zijn over je werk. Je hebt het sinds mei 2023 erg druk gehad en dat is fijn. Het kan ook zijn dat je overwerkt bent geraakt. Jupiter retrograde betekent dat je het even wat langzamer aan mag doen. De retrograde Jupiter in Stier vertraagt het tempo in je dagelijkse routine, zodat je straks beter bent opgewassen tegen de drukte als Jupiter einde december 2023 weer direct gaat. Verander je levensstijl zoals met een gezond dieet, meer beweging, rust en ontspanning.

Steenbok (21 december – 20 januari)
Jupiter in Stier heeft je sinds mei 2023 geïnspireerd om een creatieve hobby op te pakken, maar door al je drukke bezigheden is het er nog niet van gekomen.
De retrograde Jupiter in het Huis van Creativiteit en Liefde is een rustige periode om juist die leuke dingen te doen en de connectie te maken met je innerlijk kind. Dit is een uitstekende tijd voor je liefdesleven, Steenbok! Een ex-geliefde kan plotseling weer je paden kruisen.
Loop niet te hard van stapel, maar wacht rustig af tot Jupiter aan het eind van december 2023 weer direct gaat. Doe in de tussentijd alles wat jouw ziel voedt.

Waterman (21 januari – 19 februari)
De retrograde Jupiter in het Huis van Familie, innerlijke zelf en privéleven legt de focus op huis en haard. Jupiter retrograde is een periode om te vertragen, jezelf te aarden en tot rust te komen.
De retrograde Jupiter in Stier is een goede periode voor een renovatie en een nieuw interieur, familie op te zoeken of je te verdiepen in je familiegeschiedenis, maar ook om een verstoorde familierelatie te herstellen. Sinds mei 2023 is er met Jupiter in Stier fysieke of materiële groei op dit gebied van je leven door een verhuizing of de komst van een nieuw familielid. Tijd nemen om tot rust te komen om je voor te bereiden op een volgende drukke periode vanaf eind december 2023.

Vissen (20 februari – 21 maart)
De retrograde Jupiter in het Huis van Communicatie laat een onderbreking zien van een studie, creatief proces, onderzoek, cursus of met het schrijven van een boek.
Sinds mei 2023 met Jupiter in Stier ben je bezig geweest met het voeden van je geest door een onderwerp dat je fascineert. Tijdens de retrograde Jupiter moet je alles wat je hebt geleerd of geschreven laten bezinken, bijvoorbeeld met een korte reis, een boek redigeren of opnieuw lezen.
De retrograde Jupiter brengt je in contact met een leraar of uitgever die jou verder kan helpen op je pad. Ga de natuur is en luister wat de natuur je te vertellen heeft.

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!