Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
April 18 Pluto Retrograde 22 04 2018

Pluto retrograde 2018

Vanaf 22 april 2018 gaat Pluto op 21º retrograde in Steenbok.
Pluto zal retrograde blijven tot en met 30 september 2018.
De schaduwperiode zal blijven bestaan tot 22 januari 2019, want dan is Pluto weer terug op 21º Steenbok.
Tijdens deze lange periode vinden er gebeurtenissen plaats waarmee onze collectieve ziel, onze integriteit, onze loyaliteit en onze waardebepaling op de proef worden gesteld.

In 2018 zal Pluto nog geen conjunctie vormen met Saturnus in Steenbok, maar vanaf januari 2020 voegt ook Jupiter zich bij Saturnus in Pluto in Steenbok en moeten we rekening houden met een grote verandering in de machtsstructuren over de hele wereld. Steenbok gaat o.a. over de overheid en financiën, maar ook over het ombuigen van het onvermijdelijke.

Tijdens deze lange retrogradeslaap vormt Pluto een vruchtbare verbinding met Jupiter in Schorpioen.
Een periode van vernieuwing en briljante doorbraken in ons leven.

Het accepteren van verandering is essentieel om vooruitgang te maken.
Innerlijke verandering begint bij jezelf.
Stilstand is achteruitgang.

Pluto retrograde voor alle tekens:

De Hoofdtekens

RAM:
Heb je persoonlijke planeten in Steenbok? Dan komt er iets of iemand op je pad om een nieuwe weg in te slaan in je carrière. Dit is een tijd van vernieuwing, verjonging en regeneratie voor wat betreft je carrière en imago. Je krijgt een nieuwe kans om geleerde lessen toe te passen.

KREEFT:
Heb je persoonlijke planeten in Steenbok? Wees bereid om in het diepe te springen en jezelf over te geven aan de kosmische transformatiegolven van Pluto. Plutonische, krachtige personen zijn van grote invloed op alle vormen van relaties. Dit is een tijd van heropname, vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van relaties. Je krijgt op het gebied van relaties een tweede kans. Dat betekent waarschijnlijk een afscheid, maar ook een nieuwe relatie in je leven.

WEEGSCHAAL:
Heb je persoonlijke planeten in Steenbok? De retrograde Pluto in Steenbok wil dat je actie onderneemt om diepgaande veranderingen door te voeren in je privéleven. Het is alles of niets. Dit is een tijd van heropname, vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van huis en gezin. Je krijgt een nieuwe kans om problemen met een huis of familieleden op te lossen.

STEENBOK:
Heb je de Zon, de Maan, Ascendant of andere persoonlijke planeten in Steenbok?
Tijdens deze periode vinden er in je persoonlijk leven gebeurtenissen plaats waardoor jij een ware transformatie doormaakt. Dit is een tijd van herzien, vernieuwing, verjonging en regeneratie voor wat betreft je persoonlijkheid, ego, het uiterlijk, hoe je jezelf ziet en hoe anderen je zien.

De Aardetekens Maagd en Stier krijgen een kosmische duw in de rug van de retrograde Pluto in Steenbok om te veranderen en evolueren zonder het gevoel gebonden te zijn. Verandering is goed!

STIER: Een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van Reizen, filosofie, hoger onderwijs, dromen en visioenen. Je krijgt een nieuwe kans om te gaan studeren, op reis te gaan of het avontuur tegemoet te treden. Een tweede kans om iets te doen wat eerder aan je neus voorbij ging.

MAAGD: Een periode van heropname, vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van Liefde en Romantiek, Kinderen (ook je innerlijk kind) en Creativiteit. Je krijgt een tweede kans met betrekking tot kinderen, creativiteit en de liefde. Het is nooit te laat voor een tweede kans.

De Watertekens Vissen en Schorpioen worden ook ondersteund door de retrograde Pluto in Steenbok.
Het loslaten is makkelijker wanneer je meegaat met de stroom van het steeds veranderende leven. Een kans om doelgericht te groeien naar nieuwe hoogten!

SCHORPIOEN: Een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van Communicatie, broers en zussen. Dit is een tweede kans om communicatieve vaardigheden te verbeteren, te schrijven, te leren en familiebanden aan te halen. Je weet nu de woorden te vinden die je eerder niet kon vinden.

VISSEN: Een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie op gebied van Vriendschappen, oude liefdes, Groepsprocessen en maatschappelijke betrokkenheid. Je krijgt een tweede kans om de dingen te doen of te zeggen die je eerder niet durfde te doen.

De Vuurtekens Leeuw en Boogschutter worden uitgedaagd door deze retrograde Pluto in Steenbok, moeten zich aanpassen en krijgen lessen te leren.

LEEUW: Een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van Werk, dienstbaarheid, dagelijkse routine en Gezondheid. Dit is een tweede kans om op dit gebied veranderingen door te voeren. Beter zorgen voor jezelf, gezonder eten en bewegen. Verbeteringen aanbrengen in je dagelijkse routine of op het werk.

BOOGSCHUTTER: Een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van Eigenwaarde, Geld en aardse bezittingen. Je krijgt een tweede kans om op een verantwoordelijke manier verbeteringen aan te brengen in geldzaken.

De luchttekens Tweelingen en Waterman hebben het gevoel alsof ze tijdelijk het overzicht kwijt zijn, steeds tegen grenzen aanlopen en geen idee hebben wat hun te wachten staat.

TWEELINGEN: Een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van geld van de ander, transformatie en seksualiteit. Je krijgt een tweede kans om een probleem dat te maken heeft met geld of seksualiteit aan te pakken. Je hebt verkeerde keuzes gemaakt en je hebt je lessen geleerd.

WATERMAN: Een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van Onthechting, het Onderbewuste en het Verborgene. Je krijgt een tweede kans om jezelf weer helemaal weer op de rails te krijgen. Terug naar de basis om de weg naar jezelf terug te vinden.

error: Content is protected !!