Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Volle Maan in Weegschaal van 8 april 2020

De Volle Maan in Weegschaal van 8 april 2020.

De Volle Maan van 8 april 2020 valt op 18°44′ in het luchtteken Weegschaal.
De volle maan van 7 april op 18 ° 44 ′ Weegschaal maakt een klein aspect aan Neptunus, dus het recente thema van ziekte en infectie gaat door. De vaste sterren in dit gebied hebben geen belangrijke invloed op de volle maan, maar er zijn andere planetaire aspecten die erg belangrijk zijn. Ze bieden wel wat hoop, maar over het algemeen is dit weer een uitdagende maanfase.

De eerste Volle Maan na de Lente-equinox staat in het teken Weegschaal, het teken van Relatie en Balans, Liefde en Harmonie.
Ook in de wereld en in onszelf wordt de balans opgemaakt.
Net als in de natuur staat alles op het punt om te ontkiemen, om uit te breken, maar is nog heel stil, pril en kwetsbaar.
Kwetsbaar is die balans, die door negatieve invloeden van buitenaf verstoord kan worden en dat geldt ook voor ons.
Het thema van deze Volle Maan is dan niet voor niets ‘Bescherming’, welke nodig is om onze zaailingen, onze dromen en verlangens te koesteren en tot bloei te brengen.

Waakzaamheid, geduld en aandacht zijn nodig om onze plannen en verlangens te verwezenlijken.

Deze Volle Maan in Weegschaal vormt een lastig aspect, een inconjunctie met Neptunus in Vissen.
Dit inconjunctie verhoogt de risico’s die samenhangen met de wereldwijde pandemie.
Door de grote druk in de ziekenhuizen kunnen er verkeerde diagnoses worden gesteld en is er overgevoeligheid voor medicijnen, verslaving en vergiftiging. Paranoia en achterdocht kunnen leiden tot wantrouwen, isolatie, roddel, verraad, verlies of teleurstelling in relaties.
De Volle Maan inconjunct Neptunus verhoogt ook de emotionele gevoeligheid, dus we moeten rekening houden met verwarde en onzekere mensen.
Rust, reinheid en regelmaat zijn van cruciaal belang tijdens deze Volle Maan.

Jupiter is nog steeds conjunct Pluto in Steenbok en deze krachtige samenstand staat vierkant op deze Volle Maan in Weegschaal. Dit spanningsvierkant maakt gefocust en gedreven om een ​​groot verschil in het leven te maken. Het spanningsvierkant vergroot echter het risico op verdere verspreiding van het Coronavrius.
Pluto op 24°30′ in Steenbok laat zien dat extreme maatregelen vereist zijn om de verspreiding van het virus te beperken, maar dat kan ook leiden tot immoreel of obsessief gedrag.

Mars in Waterman (het sociale leven) is vierkant Uranus in Stier (de Aarde) en ook dit spanningsaspect verhoogt de risico’s. Niet iedereen houdt zich door deze planetaire uitdaging aan de beperkende maatregelen zonder daarbij rekening te houden met de gevolgen. Impulsieve acties en drang tot vrijheid leiden tot verstoringen, conflicten, huiselijke geweld, onachtzaamheid, rebels en agressief gedrag.
Het zal mensen impulsief en grillig maken als ze in opstand komen tegen de beperkingen die door regeringen worden opgelegd. Een neiging om overhaast te handelen zonder rekening te houden met de gevolgen kan tot grote verstoring of conflicten leiden.

Mercurius in Vissen schiet met een sextiel Jupiter en Pluto te hulp en deze positieve verbinding geeft hoop. Positieve gedachten en elkaar op een positieve manier bijstaan is de sleutel om met deze situatie om te gaan.
Luister naar advies, deel die goede raad met iedereen die het wil horen.
Mercurius sextiel Jupiter/Pluto is eigenlijk omdenken en aanpassen aan nieuwe beperkingen die het dagelijks leven beïnvloeden. Vertrouw op je intuïtie!
Mercurius in Vissen kan ook voor een klein lichtpuntje zorgen in de vorm van goed nieuws en dat kunnen we wel gebruiken in deze donkere tijd.

De invloed van deze Volle Maan van 8 april 2020 duurt twee weken tot de Nieuwe Maan in Stier van 23 april 2020.

Blessed Full Moon.

error: Content is protected !!