Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Volle Maan In Kreeft 30 12 2020

De Volle Maan in Kreeft van 30 december 2020

De Volle Maan in Kreeft van 30 december 2020

Iedere Volle Maan markeert de tegengestelde krachten of polariteiten in het leven.
Het uiterlijk leven versus het innerlijke leven, het ego versus het wij. Vrijheid versus opoffering.
De laatste Volle Maan van 2020 valt op 8º53’ in het emotionele Kreeft en dat is bijna exact de positie van de Noordermaansknoop (op 8º26′) tijdens de Maansverduistering in Kreeft van 10 januari 2020, vlak voor de historische conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok (12-01-2020). 

De Zon wordt vergezeld door Mercurius in Steenbok in Steenbok en precies tegenover de verlichte emotionele Maan in Kreeft is dit een moment van bewustwording en contemplatie.
De laatste Volle Maan van 2020 kunnen we dus beschouwen als een licht dat schijnt over alle gebeurtenissen en intenties van het bewogen jaar 2020.
We kijken terug op een moeilijk jaar en velen spreken de hoopvolle verwachting uit dat 2021 beter zal zijn dan 2020.
Het sextiel van de Volle Maan met Uranus in Stier brengt positieve verandering en maakt extra gemotiveerd om veranderingen in ons leven door te voeren en na te denken over de toekomst.

Kreeft gaat over het innerlijke leven, het fundament, huis, gezin.
In het afgelopen jaar zijn we door de Coronacrisis gedwongen tot thuiswerken waardoor in vele gezinnen spanningen zijn ontstaan. Onderdrukte gevoelens die te maken hebben met angst, verdriet, verveling, frustratie, schuldgevoel, spijt en teleurstelling zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen.
Innerlijke onrust en relatieproblemen maken het moeilijker om elkaars gevoelens te begrijpen en met elkaar te communiceren.

Ook op collectief niveau (de Maan) worden we door de media overspeld met propaganda, onderdrukking en schending van mensenrechten, vooroordelen, verslaving en racisme en inperking van de vrijheid van meningsuiting door regeringen en multinationals.
Wat is waarheid? Wat zijn leugens? Wat moeten geloven? Waarin kunnen we geloven?

Misschien houden we in deze tijd van crisis vast aan wat we vertrouwd is en zoeken we troost en emotionele steun op de plek die niet vertrouwd (meer) voelt.

Kreeft staat aan de onderkant van de dierenriem, dus er moeten oplossingen gevonden worden om succesvol te zijn. De basis moet worden versterkt.
Als de onderkant niet stabiel is, wankelt de bovenkant.

De laatste Volle Maan van 2020 mag worden gezien als een open deur om het nieuwe te verwelkomen en verstoorde familierelaties te herstellen of los te laten.

De Volle Maan wordt ondersteund door de vaste ster Alhena. Alhena schenkt positieve invloed op het gebied van gezondheid en welzijn, dus het ziet er naar uit dat we binnenkort versoepeling van de beperkende maatregelen mogen verwachten.

De historische samenstand van Jupiter en Saturnus in Waterman op 21 december 2020 heeft de deur geopend naar een nieuw tijdperk van groei zowel persoonlijk en collectief.
Onder het geweld van Mars in Ram vierkant Pluto in Steenbok worden de laatste zware loodjes van het afgelopen jaar weggespoeld.

De Volle Maan in Kreeft van 30 december 2020 duurt twee weken tot de Nieuwe Maan in Steenbok van 13 januari 2021. In vervolg op de totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 komt een stroom energie en initiatief vrij om nieuwe doelen te stellen en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te treden.

Vanaf begin februari 2021 trekken de stofwolken op en zien we de resultaten van de energetische verschuiving als gevolg van de zes Verduisteringen van 2020.

Blessed Full Moon!

error: Content is protected !!