Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De totale ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023

Het effect van een Verduistering is vaak al weken vooraf al voelbaar en het duurt weken tot maanden voordat het effect is uitgewerkt.

De majestueuze, ringvormige of angulaire Totale Zonsverduistering van 14 oktober 2023 valt op 21º08 in het Hoofdteken Weegschaal.
Deze ‘Ring van Vuur’ is zichtbaar in West Afrika, Noord en Zuid Amerika, de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee.

Deze krachtige totale ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal wordt geregeerd door Venus en is van grote invloed op interacties en de relatiedynamiek in het algemeen.

Deze totale Zonsverduistering in Weegschaal staat in het teken van beëindiging en loslaten.

Zonsverduisteringen laten onze schaduwzijde via ons gedrag zien, dat getriggerd wordt door een externe gebeurtenis. Een Zonsverduistering spiegelt en maakt ons bewust van hoe we ons gedragen.
De schaduwkant komt naar voren en die kan zich manifesteren in egoïstisch, onverantwoord of opzettelijk gedrag, bezitterigheid, manipulatie en jaloezie.
Door de oppositie met Eris in Ram (het boze zusje van Pluto) wordt deze Zonsverduistering nog sterker en intenser dan deze al is.

Deze Totale Zonsverduistering is slechts 3 graden verwijderd van de Zuidknoop (24º Weegschaal).
De Zuidknoop staat symbool voor het verleden (karma) en wat moet worden losgelaten om groei mogelijk te maken, zodat de weg wordt vrijgemaakt voor vriendschap, affiniteit, spirituele verbinding, inlossen van karma, loyaliteit en vertrouwen.

Deze Zonsverduistering in Weegschaal is conjunct Mercurius, vormt een oppositie met de retrograde Cheiron in Ram en een spanningsveld met Pluto in Steenbok.
Door dit spanningsveld komt onuitgesproken emotionele pijn en wrok vrij uit het verleden en onderliggende machtsdynamiek in relaties, politiek, bedrijfsleven en vriendschappen.

Met de Maansknopen op de as Ram/Weegschaal krijgen we te maken met drastische veranderingen in relaties, partnerschappen, huwelijken, bondgenootschappen en coalities, dus denk daarbij bijvoorbeeld aan een golf van (echt)scheidingen en het verbreken van coalities.

Publieke invloedrijke figuren kunnen vanaf dit moment en in de komende zes maanden van hun voetstuk vallen of komen te overlijden of er vindt een onomkeerbare gebeurtenis plaats.

Deze Zonsverduistering is een kosmische reminder dat gebeurtenissen of mensen om je heen je een spiegel toewerpen, je ziet steeds je eigen reflectie en een stukje van je innerlijke wereld.
Dat stukje innerlijke wereld biedt inzicht in jezelf en hoe jij jezelf opstelt in een relatie.

Geef en neem jij in gelijke verhouding of neem je teveel of geef je teveel weg?
Wat kun jij doen om jouw rol binnen de relatie te verbeteren?
Te afhankelijk te zijn van een relatie, het de ander naar de zin willen maken, te gehecht raken aan de partner, omdat je geen verantwoordelijkheid wil nemen voor wat je voelt.
Door teveel te focussen op de ander, vergeet je jezelf.

Invloed van deze Totale Zonsverduistering op alle dierenriemtekens (ascendant of Zon)

Ram (20 maart – 19 april)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in het 7e Huis van Relaties en vormt een oppositie met Ram. Weegschaal is besluiteloos en Ram wil beslissingen nemen en dat leidt tot conflict. Het kan zelfs een keerpunt in de relatie zijn of een nieuwe fase met de partner, het aangaan of verbreken van een nieuw zakelijk partnerschap of relatie. Vanaf dit moment en in het komende halfjaar zie je een verschuiving van prioriteiten in relaties zoals versterken of beëindigen. Iets is al tot voltooiing gekomen of iets komt tot voltooiing.
De waarheid brengt duidelijkheid en is van cruciaal belang bij het verbreken van ongezonde relatiepatronen. Ram krijgt meer inzicht in zichzelf, over de houding tegenover anderen en aanpassingsvermogen, privé of zakelijk. Een nieuwe vriendschap, relatie of samenwerking zal van grote invloed zijn in de komende zes maanden. Op de lange termijn kan deze samenwerking zelfs een positieve levensverandering teweeg te brengen.

Stier (20 april – 20 mei)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in het zesde Huis van Werk en brengt in het komende halfjaar duidelijkheid over jouw situatie op de werkplek en in je relatie met collega’s, een nieuwe baan, een nieuwe positie of carrièrerichting. In de komende zes maanden is deze Zonsverduistering van diepgaande invloed op het dagelijks leven, werk en gezondheid en vinden er gebeurtenissen plaats waardoor er veranderingen optreden in de dagelijkse routine zoals in werkzaamheden en werktijden. Veel heeft te maken met de mate van tevredenheid over je dagelijks leven. De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze
Zonsverduistering op de proef gesteld. Het spirituele en het alledaagse raken met elkaar verweven en kan diepe verschuivingen in zowel lichaam als geest initiëren. Stier kan met de gezondheid worden geconfronteerd zoals een burn-out, jezelf opgebrand of uitgeput voelen of gewoon niet verder kunnen of willen. Het gaat om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen door een harmonieus geïntegreerd levensritme tot stand te brengen.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw 5e Huis van Liefde en Romantiek.
In de komende zes maanden is deze Zonsverduistering van diepgaande invloed op zelfexpressie, speelsheid, creativiteit, seksualiteit, ontspanning, plezier en je innerlijk kind, dus jezelf kunnen zijn.
Deze Zonsverduistering brengt je zelfexpressie, liefde en creativiteit tot leven en brengt alles samen. Je unieke inbreng doet je verlangen om je creatief en spiritueel te verbinden met je innerlijke waarheid en doel.
Van wie of van wat wordt jij gelukkig? Verbreek contacten die alleen maar energie kosten en niets toevoegen aan wat jij nodig hebt. Laat je niet manipuleren en wees selectief met nieuwe contacten. Kinderen hebben veel aandacht nodig, terwijl je zelf op zoek bent naar het kind in jezelf. Het gaat nu om jou. Je levensenergie, Prana, de erosstroom of creatieve levenskracht, is een helende en beschermende kracht. Het is constante onzichtbare en tijdloze stroom waarmee ieder mens in verbinding staat om met hart en ziel expressie te geven aan datgene wat in je opkomt. Deze Zonsverduistering opent het hart en laat het overvloedig stromen.

Kreeft (21 juni – 21 juli)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 is van grote invloed op het huis, privéleven, wortels en woonplaats, ouders en kinderen. De Zonsverduistering in jouw 4e Huis van Familie en Huis is de poort naar verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst. Deze Zonsverduistering versterkt je verlangen om je stempel op de wereld te drukken en te laten zien waar je toe in staat bent.
Deze Zonsverduistering is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op hechte relaties zoals familie- en gezinsleden. Diepgewortelde gevoelens worden getriggerd waardoor Kreeft geroepen wordt om op zoek te gaan naar de oorsprong, maar ook eeuwenoude patronen van familiekarma worden losgemaakt, het gevoel ergens bij te horen. Een reis naar vroeger, jezelf verdiepen in familiegeschiedenis, terug naar je roots.

Leeuw (22 juli – 22 augustus)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw derde Huis en is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de dynamiek van je dagelijkse omgeving, de manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden en familie, alles wat te maken heeft met interactie en het maken van verbindingen, netwerken en verzamelen van informatie.
Deze Zonsverduistering brengt een ongekende honger naar kennis, een hoger doel en betekenis, over cultuur, religie, reizen, spiritualiteit.
In het komende halfjaar is er een studie of reis, worden onderlinge banden hersteld met naaste familie of kennissen of er wordt afstand genomen van overtuigingen en ook familie of vrienden die je ontgroeid bent. Er gaan steeds meer vertrouwde dingen om je heen wegvallen, maar dat komt omdat je zelf groeit en ontgroeit.

Maagd (23 augustus – 22 september)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw tweede Huis van Financiën en is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Maagd. Wat is van mij, wat is van jou en wat is van ons beiden?
Bewustwording van geld kan grote verschuivingen teweegbrengen die Maagd financieel sterker maken. Deze Zonsverduistering kan leiden tot het inlossen van een financiële of energetische schuld. Deze kosmische gebeurtenis brengt goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een nieuwe baan, functie of tweede baan. In de komende zes maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst.
Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven. Ga echter geen schulden aan en geef geen geld uit dat je niet kunt veroorloven of verantwoorden.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw eerste Huis van Persoonlijkheid en deze kosmische gebeurtenis maakt de weg vrij voor een geheel nieuwe jij.
Een totale make-over, een nieuwe lifestyle. Weegschaal maakt een innerlijke en uiterlijke transformatie door op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden. Het voelt alsof je leven opnieuw begint, een nieuwe start, een nieuwe jij, een nieuwe relatie met jezelf en…. niet alleen van buitenaf, maar ook van diep van binnen.
Er komt met deze Zonsverduistering zoveel meer kracht vrij om de sprong naar de toekomst te maken en om opnieuw te beginnen.
In de komende zes maanden zijn er waardevolle ontmoetingen die als een lotsbestemming aanvoelen, ontmoetingen met een speciale bedoeling om je te sturen, van te leren en kunnen nieuwe paden van innerlijk weten ontsluiten. Een nieuwe verbintenis is van grote invloed op je leven en misschien niet wat je wilt, maar wel wat je nodig hebt.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn. Een gebeurtenis maakt diepe indruk op je. Afzondering schenkt je spirituele inzichten. In ieder geval komen er grote veranderingen in je dagelijkse routine met meer afwisseling en beweging om je lifestyle, gezondheid en welzijn te ondersteunen. Het komende half jaar is gunstig voor een vorm van holistische therapie of een spirituele reis, dat kan ook in de geest. Alles speelt zich wel af achter de schermen, diep in je diepe innerlijk. Er kan een louterende verandering plaatsvinden in de manier waarop je nu over jezelf en anderen denkt, vooral met degenen die dicht bij je staan of met iemand voor wie je warme gevoelens koestert, misschien iemand uit je verleden. Iets dat verborgen is gebleven komt aan het licht. Een genomen intuïtief besluit kan je leven in de komende zes maanden drastisch veranderen, niet alleen innerlijk, maar ook op financieel gebied.

Boogschutter (22 november – 20 december)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in het elfde Huis van Vriendschappen, Toekomst en Sociale Processen en is de kosmische poort om in de komende zes maanden in de sociale kring de liefde van je leven te ontmoeten! Nieuwe vrienden gaan jouw leven veranderen. In het komende halfjaar worden nieuwe vriendschappen gevormd, aangehaald of juist verbroken wanneer deze verwaterd zijn.
Met deze Zonsverduistering mag je het onverwachte verwachten! Nieuwe vrienden zijn misschien niet het type vrienden waar je in eerste instantie aan zou denken, maar bieden je wel die spiegel en dat ontbrekende stukje om je dromen waar te maken. Misschien moet je je losmaken uit de oude groep om je eigen creatieve vonk te herontdekken.
Deze Zonsverduistering legt de nadruk op het belang van sociaal netwerken die verband houden met je carrière. Nieuwe allianties met toekomstvisie en het verbreden van je sociale netwerk zijn van grote invloed voor de toekomst.

Steenbok (21 december – 19 januari)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw 10e Huis van Carrière en Sociale Status. Een ware game-changer in je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid.
Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Of je krijgt publieke erkenning of je kunt diep vallen door verkeerde zakelijke connecties. Er is alleen vooruitgang en succes te boeken, als je er met hart en ziel voor gaat. Door werkdruk of verplichtingen staat ook jouw relatie onder druk.
Prestaties en grote projecten zijn onderdelen van het grotere verhaal van jouw leven, maar vergeet niet dat succes in de carrière alleen mogelijk is wanneer het fundament stevig genoeg is.
Het kan zijn dat Steenbok een compromis moet sluiten die van invloed is op je carrière en thuis.
Het voelt alsof alles op zijn plek valt, dus de carrièrestappen die je nu maakt, brengen je verder op het carrièrepad. De Zonsverduistering geeft echter niet alle informatie die je nodig hebt, dus doe vooraf goed onderzoek, voordat je een onomkeerbare beslissing neemt.

Waterman (20 januari – 17 februari)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in het 9e Huis van Levensbeschouwing, Buitenland en Studie en deze invloed versnelt projecten die te maken hebben met internationale reizen, buitenland, publicaties en hogere studie. Een kosmische poort naar een half jaar van “doorgroei’ als mens, het begin van een reis, een sabbatical, retraite, studie, een nieuwe perceptie van het Leven en levensfilosofie die kan leiden tot loopbaanveranderingen of werkmogelijkheden. Je leert filosofische en spirituele inzichten te integreren in jouw wereld.
Een cursus of studie, een terugkeer naar een plek die je ooit bezocht of een onderwerp waar je altijd al gefascineerd door was en meer over wilt weten, kan nu werkelijkheid worden.Het kan zijn dat mensen jou wat afstandelijk en ongeïnteresseerd ervaren, maar jouw vrijheid is jou lief. Toch wordt je gevraagd om meer betrokken te zijn. Een nieuwe liefde of relatietherapie kan tot twijfels leiden en ook kan een probleem ontstaan met geld. Laat het gebeuren, want in in aanloop naar de Zomer van 2024 zie je ontwikkelingen en verbeteringen die van invloed zijn voor de toekomst.

Vissen (18 februari – 19 maart)
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw 8e Huis van Gedeelde Financiën, verzekeringen, belastingen, zakenpartners, bancaire instelling, etc. Er zijn wellicht in de afgelopen maanden geheime of onrealistische financiële beslissingen genomen en deze Zonsverduistering brengt dit alles aan de oppervlakte.
De confrontatie aangaan met je angsten en overtuigingen rond geld, macht en sterfelijkheid is bevrijdend. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie waardoor je in de tweede helft van 2024 in staat bent om reserves op te bouwen, een nieuwe inkomstenbron aan te boren, een investering doen om je droom waar te maken en je financiële positie te verstevigen. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.
Het gaat met deze Zonsverduistering over grenzen stellen en eigenwaarde.

.

error: Content is protected !!