Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
CD11599B C262 4849 AAF8 B12FB3C7E0C9

De Grote Conjunctie van Jupiter en Saturnus in Waterman en de invloed op de dierenriemtekens

De Grote Conjunctie van Jupiter en Saturnus in Waterman en de invloed op de dierenriemtekens

Op 21 december 2020, samenvallend met de Winter-Equinox, het magische moment wanneer het licht langzaam weer zal terugkeren, is het zover…… 
Jupiter en Saturnus, de allergrootste planeten van onze Melkweg, smelten dan samen op nul graden in het luchtteken Waterman!
Het nulpunt symboliseert in de astrologie altijd een nieuw begin.
Vanaf de Aarde gezien lijkt de superconjunctie van Jupiter en Saturnus in Waterman op een enorme felle ster aan de zuidwestelijke hemel. Zo vlak voor kerstmis mogen we spreken van de Bijbelse “Ster van Bethlehem” sinds 800 jaar!
De superconjunctie wordt vergezeld door de Vaste ster Altair (de Vliegende Adelaar) in het grootse sterrenbeeld Aquila.
Sinds het jaar 1623 is deze samenstand niet meer zo dicht bij de Aarde geweest.
De Grote Conjunctie tussen Jupiter en Saturnus vindt gemiddeld elke 19 jaar plaats, de vorige superconjunctie van Jupiter en Saturnus in Stier was in 2000.
Door de geschiedenis heen wordt deze planetaire gebeurtenis in verband gebracht met de opkomst en ondergang van royalty’s, regeringen, presidenten en beroemde personen.
In de afgelopen tweehonderd jaar waren de conjuncties van Jupiter en Saturnus in Aardetekens. De huidige Jupiter/Saturnus-cyclus begon in 1802. Deze Aarde-cyclus was verbonden met de industriële revolutie, het consumentisme en het kapitalisme.
De energie zal verschuiven van Aarde naar het element Lucht (intellect, informatie, samenwerking), een nieuwe 200-jarige cyclus van conjuncties in de Luchttekens Waterman, Tweelingen en Weegschaal.
Deze astrologische gebeurtenis in Waterman markeert het officiële begin van een nieuw ontwaken voor de mensheid, de nieuwe dageraad, een verschuiving van bewustzijn.
Het begin van The Age of Aquarius.
In de komende twee decennia zal de wereldorde een totale metamorfose ondergaan. Een nieuwe rangorde en machtsverhouding in de wereldpolitiek en economie.
Jupiter conjunct Saturnus in Waterman is een periode van kansen, groei en geluk.
Op individueel niveau geldt een gevoel van voltooiing. Misschien realiseer je je dat je in je huidige carrière niet verder kunt of gewoon zin hebt in een nieuwe uitdaging.
Dit is een tijd van groter zelfbewustzijn waarin je de balans opmaakt.
Te veel verantwoordelijkheid, een saaie baan, verstikkende tradities en regels, niet genoeg tijd, of een veeleisende baas of partner kan de druppel zijn die de emmer doet overlopen.
Je kunt gaten in je emmer blijven prikken, maar dan zit je met een lekke emmer….
Het is tijd voor doorgroei en deze Grote Conjunctie biedt die mogelijkheid en opent de poort naar Nieuwe horizonten, een studie, verre reizen, een nieuwe carrière of een nieuwe relatie, een investering, een huis kopen of te renoveren of je eigen bedrijf te starten of te laten groeien.
Het is nu of nooit!
De invloed van Jupiter en Saturnus in Waterman op alle dierenriemtekens:
RAM
Het Aquariustijdperk zal de Ram inspireren om het sociale netwerk uit te breiden, een geweldige periode voor het het leggen van duurzame en vruchtbare contacten.
Samenwerking met als doel een gemeenschappelijk project kan tot mooie resultaten leiden.
De Ram gaat afscheid nemen van vrienden en groepen die niet goed (meer) voelen, dus alleen het pure en essentiële blijft.

STIER
Het Aquariustijdperk verlegt de focus naar je carrière en bestemming in dit leven. Stier is ambitieus en krijgt een enorme boost om te slagen. Deze ambitieuze houding kan leiden tot promotie, een bonus of een loonsverhoging, maar ook een nieuw partnerschap, een huwelijk of een nieuwe baan. Het is nu of nooit!. Soms is het goed om buiten de kaders te denken om een stevigere basis te bouwen en Jupiter en Saturnus in Waterman en Uranus in Stier geven jou net dat duwtje in de rug om het verschil te maken.

TWEELINGEN
Het Aquariustijdperk is voor Tweelingen een tijdperk van verlichting! Jupiter en Saturnus in Waterman hebben grootste plannen en stimuleren Tweelingen om op reis te gaan, fysiek of astraal door andere culturen te verkennen, te studeren of een studie af te ronden.
Tweelingen ontdekt onconventionele nieuwe horizonten en onverwachte grenzen binnen je spirituele idealen en geloofssystemen. Een ongekende honger naar kennis kan helpen om je grenzen te verleggen en van de schoonheid van het nieuwe te ontdekken.

KREEFT
Het Aquariustijdperk vraagt Kreeft om kwetsbaar te durven zijn met behoud van eigen grenzen. Jupiter en Saturnus in Waterman kunnen financiële voordelen met zich meebrengen.
In ieder geval zijn voor Kreeft de inkomsten van derden een tweesnijdend zwaard, profijt hebben van de inkomsten van derden. Het vertrouwen op andere mensen, financieel of emotioneel kan een uitdaging zijn, maar maken je innerlijke strijder nog strijdbaarder. Bundel je financiële middelen met de partner om succesvol te kunnen investeren.

LEEUW
Het Aquariustijdperk legt de focus op relaties voor de Leeuw en opent de poort voor een huwelijk, samenwonen, gezinsuitbreiding, een vruchtbare zakelijke samenwerking of de ontmoeting met je soulmate! Jupiter brengt harmonieuze en ondersteunende partnerschappen en Saturnus creëert de juiste voorwaarden voor een vaste verbintenis. Als je een relatie hebt, wees dan bereid om de regels van je partnerschap opnieuw te definiëren. Vrijheid binnen de relatie en leren compromissen te sluiten blijft wel een thema.
MAAGD
Het Aquariustijdperk leidt voor de Maagd tot een grotere productiviteit, maar legt de lat ook hoger voor Maagd en dat betekent dus werkdruk, stress, meer verantwoordelijkheid en een gevoel van overbelasting.
De verwachtingen liggen hoger op het werk, van anderen en van jezelf. Ook wil je meer vrijheid en ruimte om je heen, dus betere werkomstandigheden of een betere baan wanneer je geen vreugde (meer) beleeft aan je huidige werk. Let op je grenzen, Maagd, want succes mag nooit ten koste gaan van je gezondheid.

WEEGSCHAAL
Het Aquariustijdperk vraagt Weegschaal om het beste van zichzelf te laten zien. Jezelf terugtrekken is geen optie, want op de één of andere manier wordt je steeds weer uitgedaagd om naar buiten te treden. Het gaat ook over het nemen van verantwoordelijkheid en geven en incasseren van kritiek in romantische en creatieve zin. Voor Weegschaal is de Grote Conjunctie de poort naar een nieuwe liefde, passie en vormen van creativiteit. Neem geen afwachtende houding aan, want uiteindelijk ben jij het die al die dromen waar gaat maken.
SCHORPIOEN
Het Aquariustijdperk legt de focus op huis en gezin voor de Schorpioen, dus de poort naar een positieve periode om een huis te kopen of een verandering van woonlocatie en woonsituatie. Het gezin en familie groeit en verstoorde familierelaties worden weer hersteld. Familie en gezin is ondersteunend bij professionele doelen van Schorpioen. Ook een periode van grote innerlijke verwerking van het verleden. Familiekarma wordt gebroken en vroege conditionering vanuit de opvoeding wordt losgelaten. Een nieuw fundament wordt gebouwd van stabiliteit, veiligheid en verbinding.

BOOGSCHUTTER
Boogschutter houdt ervan om verbinding te maken, ideeën te delen en meningen te laten horen, maar nu breekt een periode aan van luisteren en observeren. Door meer te luisteren dan te praten komt er belangrijke informatie tot je die je anders over het hoofd zou hebben gezien, informatie die tot belangrijke doorbraken kan leiden. Stel je open voor nieuwe manieren om contact te maken met de mensen en dingen om je heen. Eerlijkheid, overtuigingskracht en open communicatie blijven onverminderd belangrijk.

STEENBOK
Het Aquariustijdperk gaat over bezittingen en financiën, Steenbok. Steenbok leert wat echt waardevol is in het leven, materiële, psychologische, spirituele en morele waarden.
Er komt veel goeds je kant op, maar om dat vast te houden moet je wel gedisciplineerd blijven in het beheren van geld en waarden. Financiële tegenslag is bedoeld voor de stabilisering en het ontdekken van je wezenlijke waarden. Materiële bezittingen weerspiegelen je innerlijk waardepatroon. Verlies van bezittingen heeft te maken met wrijving tussen wat je denkt dat je nodig hebt en wat je werkelijk nodig hebt.

WATERMAN
Het Aquariustijdperk is een kosmische wedergeboorte en regeneratie voor Waterman.
De kosmische golf van verandering! Jupiter in Waterman is het begin van een geheel nieuwe 12- jarige cyclus van innerlijke groei op weg naar een nieuwe realistische en sterke jij. Saturnus in Waterman kijkt over je schouder of je wel al die oude gedragspatronen loslaat die jou niet dienen bij die innerlijke groei, dus herstructurering blijft wel het thema! Grote levenslessen zijn kansen om te groeien. Ook al kan het soms moeilijk zijn, Waterman voelt zich zelfverzekerder en krachtiger dan ooit.

VISSEN
Het Aquariustijdperk markeert voor Vissen een periode van stille maar gestage groei, expansie en opruiming. Jupiter en Saturnus in Waterman in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn duiken de diepte in en dwingen Vissen om naar het Hogere Zelf te luisteren.
Wie ben je en wat hou je voor jezelf en de wereld verborgen? De retrograde Jupiter en Saturnus samen is niets anders dan introspectie om al het negatieve vanuit het onderbewuste los te laten of dit nu beperkende overtuigingen zijn, niet-genezen emotionele wonden of giftige relaties.
Een spirituele bevrijding.

error: Content is protected !!