Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022

De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022

Met Volle Maan staan Zon en Maan tegenover elkaar en markeert ook de tegengestelde krachten of polariteiten in het leven.
Iedere Volle Maan is een magisch moment van vervulling en van oogst van alles wat zes maanden geleden met Nieuwe Maan is gezaaid, in dit geval de Nieuwe Maan in Kreeft van van 10 juli 2021.

De eerste Volle Maan in 2022 wordt de Volle Wolf Maan genoemd en staat op 27º51 in het waterteken Kreeft. 
Kreeft wordt geregeerd door de Maan en staat voor thuis, de Moeder, het goddelijke vrouwelijke. We kunnen meer afgestemd zijn op wat we voelen en worden we geleid door emoties.

Deze emotioneel hoog geladen Volle Maan valt precies temidden Venus retrograde en Mercurius retrograde in Steenbok en wordt het sterkst gevoeld door iedereen met de ascendant, planeten en Lichten op 24 tot 30º in de kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok en van 0 tot 2º in de Vaste tekens Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman.

Tijdens deze stormachtige en emotionele Volle Maan vormt de Zon een exacte conjunctie met Pluto in Steenbok, een driehoek met asteroïde Ceres en een Yod naar Mars in Boogschutter.
Deze intense energie kan conflicten veroorzaken die te maken hebben met macht en controle.
Door de passionele en krachtige invloed van de Zon conjunct Pluto in Steenbok is dit een intense periode van transformatie, maar ook met meer kans op spanningen en geweld in de wereld om ons heen.

De kracht van Pluto geeft een gevoel van macht en controle, maar dat is een illusie. De enige controle die we ooit hebben, is de controle over onze eigen acties en hoe we reageren op situaties die zich om ons heen voordoen.

Misschien houden we in deze tijd van crisis vast aan wat we vertrouwd is en zoeken we troost en emotionele steun op de plek die niet vertrouwd (meer) voelt.

Er komt zoveel informatie op ons af, dat we door al die invloeden van buitenaf haast vergeten of niet meer in staat zijn om naar ons innerlijke zelf te luisteren om alles te begrijpen.

Deze uitdagende, maar ook helende Volle Maan in Kreeft is conjunct de Vaste Ster Procyon in Canis Minor (Kleine Hond) en vormt een driehoek met asteroïde Ceres en de Noordknoop in Stier.
Deze planetaire verbinding helpt om terug te keren naar ons zelf en verbinding te maken met de hogere, innerlijke spirituele kracht.

Vooral nu Uranus in Stier weer direct gaat vanaf 18 januari 2022 gaat het om persoonlijke vrijheid en loskomen van alles wat afhankelijk maakt.
We zijn niet voorgestemd om blindelings te volgen.
We kunnen anderen niet voeden als we onszelf uithongeren.

Angst verlamt innerlijke kracht.

Samengevat krijgen we met deze intense Volle Wolf Maan een kosmische kans om oude emotionele wonden en trauma’s te helen die te maken hebben met het innerlijke kind, erfgoed, familie en wortels en geeft ons de kracht om hier de verzwaring los te laten, zoals boosheid, verdriet, oude patronen, schuld, angst of afgunst.

Blijven we hangen in de zwaarte van het verleden of bevrijden we onszelf met de kracht van de Wolf om de stap naar de toekomst de maken?

Invloed van deze Volle Maan op de dierenriemtekens (Zon of ascendant)

RAM
De Volle Maan in Kreeft van 17 januari 2022 valt voor Ram in het Huis van Familie en Huis laat concrete plannen zien om te verhuizen of er is een daadwerkelijke verhuizing, renovatie of zijn er veranderingen in en om het huis om een eigen plekje te creëren om jezelf te kunnen zijn. Het gaat om grenzen stellen in letterlijke en figuurlijke zin, een hereniging met familie of met het land van herkomst.
Een situatie thuis komt tot een eind, zoals de kans om jezelf te bevrijden van een beperkende gezinssituatie of conflict met buren of woonomgeving. Deze Volle Maan gaat over het opruimen van het oude om plaats te maken voor het nieuwe, kortom een frisse wind door je huis met kans op stabiliteit.
STIER
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Stier in het derde Huis van Communicatie.
Deze Volle Maan biedt een geweldige kans om hulp te vragen en feedback te krijgen over een creatief project, een zakelijk of romantisch advies. Je moet wel extra hard je best doen om je boodschap over te brengen, maar dit is wel het ultieme moment om jezelf te laten horen. Misverstanden in de familie of met buren kunnen met deze Volle Maan worden rechtgezet. Ook kan er sprake zijn van een belangrijk document, ​​onverwachte belangrijke informatie, een complicatie of een doorbraak in een juridische kwestie. Er kan officiële berichtgeving zijn over een situatie met een broer of zus, buren of buurtgemeenschap. Er kunnen problemen zijn met reizen, afspraken en met transport. Met deze Volle Maan komt er meer structuur en orde.
TWEELINGEN
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Tweelingen in het tweede Huis van Financiën, waardebepaling en gevoel van eigenwaarde. Met deze Volle Maan komt er meer geld binnen door loonsverhoging, andere baan of meer omzet in je onderneming. Je zou in de verleiding kunnen komen om een investering te doen, zoals een grote aankoop of iets vervangen, maar wees terughoudend nu met Mercurius retrograde. Deze Volle Maan is gunstig om een bestaande geldsituatie te regelen. De boodschap van deze Volle Maan is geld vast te houden en om nieuwe vorm te geven aan jouw verdien-, spaar- en bestedingspatroon, een afspraak maken bij de bank of financiële instelling om zaken te regelen of een budgetplan op te stellen.

KREEFT
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Kreeft in jouw Huis van Persoonlijkheid en is de voorbode van een nieuwe krachtige cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng. Deze Volle Maan is een goede gelegenheid om de balans op te maken van je levensstijl, persoonlijke doelen, ambities en strategische planning. Deze Volle Maan vraagt je om alles in je leven dat niet past bij wie je bent of wilt zijn, te verwijderen. In het licht van de Volle Maan zie je alles veel duidelijker, wat werkt en wat niet, zodat duidelijke stappen kunnen worden gezet.
LEEUW
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Leeuw in het twaalfde Huis van Kosmisch Bewustzijn en laat een broodnodige periode zien van rust, introspectie, ontspanning en meditatie. Tijd voor het onderbewuste…tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen om innerlijk evenwicht te (her)vinden. Met deze Volle Maan wil je alleen zijn om jezelf op je innerlijke leven te concentreren. Dromen zijn lucide en voorspellend en je intuïtie is sterker. Deze emotionele Volle Maan kan diepgewortelde angsten oproepen, gevoelens die te maken hebben met stabiliteit, beperkingen en je plaats in de wereld. Een goed moment voor een vorm van therapie of voor het omgaan met onderdrukte emoties. Dus geen moment voor actie, maar dromen, intuïtie, inspiratie en jezelf opladen.
MAAGD
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Maagd in het elfde Huis van Sociale Processen, vriendschappen, groepen en verenigingen.
Iedere Volle Maan weerspiegelt alles wat verborgen is, onbekend voor je is of weerspiegelt een situatie uit het verleden. Deze Volle Maan brengt dingen aan het licht waardoor Maagd zou kunnen besluiten dat het tijd is om een vriend, netwerk of groep vaarwel te zeggen of zich aan te sluiten bij een nieuwe groep die meer aansluit bij jouw ideeën en toekomstdromen.
Wees erop voorbereid dat anderen van jouw sociale groep hetzelfde voelen, aangezien de Volle Maan onverwachte verschuivingen in de groepsdynamiek met zich meebrengt. In de komende weken komt er informatie aan het licht dat jou zal helpen een steviger fundament te leggen voor huidige vriendschappen en toekomstige connecties.

WEEGSCHAAL
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Weegschaal in het tiende Huis van Carrière, Reputatie en Status. Deze Volle Maan beïnvloedt je carrière, of je nu een belangrijk project afrondt, een baan beëindigt of hoopt op meer of minder verantwoordelijkheid of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Er gaan dingen veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk of levenspad gaat veranderen wanneer je merkt dat iets niet gevoelsmatig meer bij je past.
Deze Volle Maan is dus de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk gaat veranderen

SCHORPIOEN
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Schorpioen in het negende Huis van Hoger Bewustzijn, Kennis, Betekenis, Spirituele Overtuigingen en Inzichten, verre reizen en levensbeschouwing.
Deze Volle Maan kan helpen om doelen en ambities voor je toekomst opnieuw te richten en verheldert alles wat je voorheen niet kon zien. Er is nog veel te leren en te ervaren! In juridische zaken kunnen er complicaties of een doorbraak zijn. Het afronden van een studie, een schrijfproject, het maken van een reis of spiritueel doel is mogelijk. Het pad wordt een beetje duidelijker, de horizon opent zich om iets te manifesteren. Blijf je verwonderen!
BOOGSCHUTTER
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Boogschutter het achtste Huis van de Ziel. Het gaat over het vinden van evenwicht in geven en nemen als het gaat om gedeelde bronnen en veiligheid, zekerheid en intimiteit en ruimte in een intieme relatie. Het gaat om het vinden van evenwicht en bewustwording van financiële afhankelijkheid, zowel zakelijk als privé.
Bereid je voor op iets belangrijks in je leven dat in de komende maand zal worden getransformeerd. Een blokkade kan worden verwijderd om een stagnerende persoonlijke situatie vrijer te laten stromen. Je eigenwaarde, vooral hoe je je gewaardeerd voelt op je werk en in je relatie, zijn nu ook factoren waarmee je rekening moet houden.
STEENBOK
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Steenbok n het zevende Huis van Relaties.
In je sociale kring en zakelijk leven worden er nieuwe verbintenissen tot stand gebracht of verbroken. Wat er ook gebeuren zal, het einde of begin is voor alle partijen een nieuwe weg.
Nieuwe onderhandelingen zijn mogelijk of een contract kan worden verbroken zowel in professionele als persoonlijke partnerschappen om de weg vrij te maken naar veiligheid, stabiliteit en kracht. De Volle Maan laat zien wat al bestaat en zal helpen om een situatie te verhelderen zoals de ware gevoelens en ware bedoelingen van de partner.
WATERMAN
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Waterman in het zesde Huis van Gezondheid, dagelijkse routine, werk en gewoonten en zelfs huisdieren! Een prachtige Volle Maan om te stoppen met een nare gewoonte en dat ook vol te houden, een gezondheidsprobleem aan te pakken of de resultaten te zien van een gevolgd dieet of trainingsprogramma of gewoon even een time-out te nemen om jezelf op te laden. Een werkproject is tot bloei gekomen, maar wat heeft het je naast stress, overwerk gebracht? Ben je tevreden met het resultaat?
VISSEN
De Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022 valt voor Vissen in het vijfde Huis van Liefde, Emoties en Zelfexpressie. Deze Volle Maan kan een nieuwe liefdesverbinding of creatief project versterken of beëindigen. Een ontluikende romance kan vaste vormen aannemen of je gaat je creatieve talenten ten volle benutten! Je hebt het gevoel alsof er iets mist of er is een onvervuld verlangen naar iets of iemand. Tijd om een volgende stap te zetten, maar de Volle Maan in Kreeft is voorzichtig en wijst je ook op de nadelen. Beter voorkomen dan genezen! Misschien heb je de behoefte om jezelf te onthechten van een creatief of persoonlijk project of iemand. Het gaat erom wat jou gelukkig maakt, jouw emotionele welzijn, jouw zelfexpressie.

error: Content is protected !!