Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022

De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022

Een Maansverduistering vindt altijd plaats met Volle Maan, wanneer de Zon (de toekomst) en de Maan (het verleden) precies tegenover elkaar staan. Bij een Maansverduistering valt de schaduw van de Aarde geheel of gedeeltelijk over het oppervlak van de Maan en dat brengt onbewuste gevoelens aan de oppervlakte. 

Verduisteringen zijn voorbodes van grote universele verschuivingen in ons persoonlijke en collectieve leven.
Verduisteringen beïnvloeden het collectieve bewustzijn, het wereldbeeld en onze samenleving. Het zijn collectieve keerpunten, die ons ten goede of ten kwade tot in de kern wakker schudden en verweven zijn met iets wat ongeveer drie maanden voorafgaand aan de Verduistering ontstond.

Zoals een Volle Maan het emotionele loslaten symboliseert, zo is een Maansverduistering een totale zuivering van een emotionele cyclus. Als er iets moet eindigen, kan een Verduistering ons helpen om de intentie van voltooiing in de buitenwereld concreet te maken in verbinding met de cycli van de natuur, de seizoenen en het leven overal om ons heen, op het pad van de ziel.
Net als in de natuur moet er worden losgelaten en offers moeten worden gebracht om groei en nieuw leven mogelijk te maken.

De Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022 en de Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 zijn voorbodes van een economische recessie, conflicten en schaarste, waardoor hoop en hoge verwachtingen moeten worden bijgesteld.

Deze emotionele krachtige Totale Maansverduistering vindt op 25º18 plaats in het intense Waterteken Schorpioen.
Pluto, die over Schorpioen heerst, is sinds 29 april 2022 retrograde en deze Pluto retrograde haalt het verleden naar boven, diepliggend oud zeer dat zich kenbaar maakt door middel van je lichaam, dat zelf geleden heeft onder die oude pijn.

De Totale Maansverduistering in Schorpioen staat tegenover de Maansknopen en Uranus in Stier en vierkant op Saturnus in Waterman, Venus vormt een conjunctie met Cheiron in Ram en Mars vormt bijna een conjunctie met Neptunus in Vissen.
Onder de overweldigende Schorpioen-energie zal het mogelijk zijn om pijnlijke situaties die verband houden met het verleden definitief vaarwel te zeggen, op te offeren en te verlaten, vooral met betrekking tot financiën en het materiële zaken.
Door wie of wat worden we gecontroleerd? Aan wie of wat heb je kracht gegeven of weggegeven?
Het is een tijd waarin een einde kan worden gemaakt of omgegaan kan worden aan een vorm van verslaving, geld, ziekte of toxiteit of met een situatie die jou niet (langer) dient in dit leven.
Loslaten … Soms is iets stuk gooien al een bevrijdende vorm van loslaten…

Deze Totale Maansverduistering in Schorpioen gaat over ons waardesysteem en is ook van grote invloed op ons emotionele leven.
Iedereen voelt de kracht van deze Volle Maan op zijn of haar manier, maar iedereen zal deze kosmische gebeurtenis anders ervaren.
Als je geboren bent onder het teken Schorpioen of Stier of als je Maan in Stier of Schorpioen staat, voel je het effect van deze Volle Maan en haar Verduistering het meest.
In de geboortehoroscoop kan deze Totale Maansverduistering aangeven in welk Huis de emotionele focus in de komende 3 maanden tot 6 maanden komt te liggen die al dan niet verband houdt met de Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022.

Invloed van de Totale Maansverduistering op alle dierenriemtekens (Ascendant)

RAM
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 valt voor Ram in het 8e Huis van Transformatie en de Zielsprocessen. Een reis naar het innerlijke Zelf, maar dan moet wel de confrontatie met je schaduwkant worden aangegaan. Door een intense gevoelservaring gaat Ram opruiming houden in het zielenleven zoals het verbreken van contacten met negatieve personen en situaties, ook beperkende overtuigingen. Gevoeligheden die te maken hebben met gemeenschappelijke geldkwesties en intimiteit vragen om een oplossing voor jezelf, je gezondheid en zelfgevoel.
Er komen gunstige financiële ontwikkelingen zoals een toelage, beschikking, beurs of andere baan, vooral wanneer Jupiter vanaf 11 mei 2022 het teken Ram betreedt.

STIER 
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 valt voor Stier in het 7e Huis van Relaties. In het komende halfjaar komen daar grote verschuivingen, maar kan het twee kanten opgaan met relaties. Goede en stabiele relaties, zowel zakelijk als privé worden bestendigd, zoals een huwelijk, het ondertekenen van zakelijke contracten en het maken van serieuze toezeggingen.
Het kan ook zijn dat Stier gevoelsmatig een relatie in stand wil houden, terwijl het hoofd anders denkt. De keerzijde kan zelfs echtscheiding, rechtszaken of juridische verwikkelingen teweeg brengen. Er komen dus grote verschuivingen in partnerschappen, groepen en organisaties.
Rustig aan, overhaast geen beslissingen, Stier.

TWEELINGEN
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 is van invloed op het dagelijks leven, dagelijkse routine, werk en gezondheid van Tweelingen. Deze Maansverduistering kan jouw mentale en fysieke gezondheid op de proef stellen als gevolg van veeleisend werk. Zoek hulp, accepteer hulp en ga het niet zelf proberen op te lossen. Verandering is nodig, vooral wanneer die verandering ook een daadwerkelijke en veilige verbetering is die beter aansluit bij jouw lifestyle, gezondheid en persoonlijke omstandigheden.

KREEFT
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 is van invloed op Zelfontplooiing, Liefde, Vriendschappen, Kinderen en Creativiteit. Een emotionele gebeurtenis dat te maken heeft met het je veilig voelen, de moeder, kinderen, een liefde, het verleden en je eigen innerlijke kind zijn emotionele triggers die overweldigend zijn, iets wat je al heel lang bij je draagt. Je ziet nu wie je ware vrienden zijn en het evenwicht moet worden hersteld. Een romance kan wachten totdat je eerst de liefde met jezelf hebt gevonden.
De intrede van Jupiter in Ram vanaf 11 mei 2022 zal waarschijnlijk ondersteunend zijn voor je carrière en je openbare leven.

LEEUW 
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 valt in het 4e Huis van Familie en Privé-leven en heeft direct betrekking op je huis en familie. Deze Maansverduistering brengt onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten. Emotionele reacties zijn onvermijdelijk, maar deze helpen wel een oplossing te vinden om een slepende situatie te herstellen. Iets wat verborgen is gebleven wat te maken heeft met ouders, ouderen of familieleden, zelfs van vorige generaties, komt nu naar buiten. Er kan in de komende zes maanden sprake zijn van een familiereis, een heuglijk feit of een carrière-move waardoor het noodzakelijk is om te verhuizen. Leeuw wordt uitgedaagd om zich open te stellen voor het proces van groei en evolutie.

MAAGD
De Totale Maansverduistering van 16 mei 2022 valt in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs en Directe Woonomgeving. Er komen veranderingen in de manier van denken en levensvisie.
Met deze Totale Maansverduistering besluit je om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat. Jouw geluk, jouw fysieke en emotionele welzijn.
In de komende zes maanden verandert de manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden en familie. Er is een emotionele behoefte om iets nieuws te leren of je te verdiepen in een onderwerp of een boek te schrijven over een onderwerp waar je hart naar uitgaat. Deze Totale Maansverduistering duidt op een schoolkeuze, studie en verandert in het komende halfjaar de manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden, school en familie. Een verstoorde relatie met broers of zussen of buren kan worden hersteld, maar ook bij hen zijn er diepgaande veranderingen in hun persoonlijke leven.
WEEGSCHAAL
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 valt in jouw geldsector. Deze kosmische gebeurtenis leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat. Veranderingen maken het noodzakelijk om een ander financieel beleid te gaan voeren. De financiële situatie kan onder druk komen te staan. Er is meer voorzichtigheid vereist bij financiële projecten in het komende halfjaar, zoals voorzichtig zijn met uitgaven, te bezuinigen waar mogelijk in je onderneming en huishouden.
In de loop van het jaar moeten er afspraken worden gemaakt over eventuele afbetalingsregelingen met vrienden en crediteuren of met wie er nog onafgemaakte zaken of schulden van welke aard dan ook zijn.
SCHORPIOEN
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 valt in jouw Huis van Persoonlijkheid. Iedere Schorpioen wordt door deze lunaire kracht sterk beïnvloed waardoor de focus op eigen behoeften wordt gelegd.
Deze Totale Maansverduistering in het eigen teken kan een ware game-changer zijn. Innerlijke problemen zoals onverwerkte gevoelens, emoties of irrationele veronderstellingen kunnen worden afgereageerd op anderen, zonder dat Schorpioen zich bewust is van de oorzaak van projectie.
Geven en nemen kan een issue zijn. Deze totale Maansverduistering kan een relatie maken of breken al naar gelang de kwaliteit van die relatie.
Deze Totale Maansverduistering kan van invloed zijn op je fysieke en emotionele lichaam, zoals door ziekzijn, letsel of uitputting. Zorg dus goed voor jezelf.
BOOGSCHUTTER
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn maakt de weg vrij naar een periode waarin Boogschutter zich gaat bevrijden van oud karma om zich te richten op de toekomst.
De Totale Maansverduistering brengt in het komende halfjaar verborgen emotionele pijn en verlangens aan het licht. Hoewel deze pijnlijk voor je kan zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan. Een vorm van therapie kan hierbij helpen. Er kunnen door stress uitdagingen zijn voor je mentale en fysieke gezondheid.
Deze Totale Maansverduistering in Schorpioen maakt de weg vrij naar een periode waarin Boogschutter zich gaat bevrijden van oud karma om zich te richten op de toekomst.

STEENBOK
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 valt in jouw Huis van Vriendschappen en Sociale Processen.
Jouw vriendenkring wordt in de komende zes maanden uitgebreid, maar een vriendschap kan ook worden verbroken of er zijn ontmoetingen die voor de toekomst van grote waarde zijn. Steenbok heeft het nodig om vriendschappen tegen het licht te houden. Wie van je vrienden en sociale contacten voegt iets toe aan je leven? Wie biedt je een luisterend oor of bij wie loop je tegen een muur? Wie is je vriendschap eigenlijk niet waard?
Vriendschappen en organisaties worden op de proef gesteld. In het komende halfjaar zijn er dus veranderingen in je sociale kring, maar naast afscheid nemen wordt jouw sociale kring ook weer uitgebreid met waardevolle contacten.
WATERMAN
De totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 valt in jouw Huis van Carrière en Bestemming en is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat.
Het vinden van emotionele rust en het bouwen aan een stevig thuisfront zijn de pijlers onder jouw succes.
Deze Totale Maansverduistering in Schorpioen laat zien dat dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.
Het is ook mogelijk dat jij zelf in de komende zes maanden een totaal andere koers gaat varen in je carrière. Het universum biedt Waterman de helpende hand om de controle over je leven te nemen. Er komen kansen jouw kant op, maar jij moet wel zorgen dat de pijlers sterk genoeg zijn om jouw succes te kunnen dragen.
VISSEN
De Totale Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022 valt voor Vissen in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen.
Deze kosmische gebeurtenis vraagt je afstand te nemen van teveel emotionele prikkels door TV, Sociale Media en het volgen van actualiteiten. Je weet niet meer wat je moet geloven. Geloven je in je eigen waarheid of in de waarheid van een ander. Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn.
Deze Maansverduistering gaat ook over jouw gezondheid en zelfgevoel. Er kunnen veranderingen zijn in het leven van broers en zussen, jouw buurt of directe omgeving, ook op school of in het voortgezet onderwijs. Deze Totale Maansverduistering heeft je inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen hebben in je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.

error: Content is protected !!