Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jupiter in Ram 2022/2023

Jupiter in Ram 2022/2023

Op 11 mei 2022 maakt de grote gasreus Jupiter de overstap van Vissen naar het vurige rijk van Ram. Tot 28 oktober 2022 moeten we door de invloed van de gigantische schijnwerper Jupiter in Ram rekening houden met snelle turbulente ontwikkelingen in de wereld, zoals sterke inflatie, stijgende voedselprijzen, schaarste, renteverhogingen, verdere stijgende kosten van levensonderhoud en gezondheidszorg, maar ook met extreme weersomstandigheden. 
De laatste keer met Jupiter in Ram was in 2011, toen een verwoestende tsunami de oostkust van Japan zwaar heeft getroffen.

Ram, het teken van de Krijger, draagt ​​de energieboost van een nieuw begin in zich en wordt nu extra versterkt door de expansiekracht van Jupiter.

De scherpte van de verschuiving van Jupiter van Vissen naar Ram is een ware wake-up call.

Jupiter in Ram-periodes worden vaak gekenmerkt door doorbraken en frictie, zowel in ons persoonlijke leven als in de wereld om ons heen.
Tijdens Jupiter in Ram in 1917 sloten de Verenigde Staten zich tijdens de Eerste Wereldoorlog aan bij het toenmalige geallieerde Groot-Brittannië, Frankrijk en Rusland.
Het begin van de Tweede Wereldoorlog vond plaats in 1939, ook met Jupiter in Ram.
De Arabische Lente van 2011 vond plaats na de intrede van Jupiter in Ram.

De transit van Jupiter in Ram 2022 creëert ook creatieve doorbraken en ongekende mogelijkheden, zoals nieuwe muziekstromingen en het doen van grote ontdekkingen op het gebied van gezondheid. Penicilline werd in 1928 ontdekt door Alexander Fleming met Jupiter in Ram.

Jupiter in Ram is geen rustige energie, maar trekt ten strijde, ten goede of ten kwade.
Tijdens deze periode van ‘nu of nooit of nu ben ik’ kan de ideologische en religieuze vlam zomaar in de pan slaan of een opstand of oorlog kan escaleren.
Jupiter in Ram kan echter ook de noodzaak van vrede onderstrepen, juist omdat Jupiter in Ram meestal angst en bezorgdheid oproept.

Onderbroken door een korte terugkeer naar Vissen vanwege retrograde, is Jupiter in Ram tot 16 mei 2023 de periode waarin we beginnen te wennen aan de nieuwe wereld.

We willen niet meer terug naar het oude, maar we willen vooruit!

Invloed van Jupiter in Ram 2022 op alle dierenriemtekens (Let op: ascendant)

RAM
Voor de Ram betekent de transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 een frisse start! Het is het begin van een geheel nieuw 12-jarig hoofdstuk van je leven. Jupiter doet er ongeveer 10 tot 12 jaar over om naar jouw teken terug te keren (de laatste keer in Ram was van juni 2010 tot juni 2011). Wat in die jaren plaats heeft gevonden, kan nu een belangrijk keerpunt in je leven zijn.
Sinds 28 december 2021 tot 10 mei 2022 was Jupiter in Vissen in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn. Deze periode van ‘winterslaap’ kan vertragend zijn geweest voor Ram, want Jupiter was bezig met het afronden een cyclus van 12 jaar, een periode van inventarisatie, genezing en creatieve voorbereiding op de volgende cyclus. De Lente breekt aan, een drukke tijd voor Ram!
Van 28 oktober tot 20 december 2022 is Jupiter door retrograde nog even terug in Vissen.
Dan is het goed om na een drukke periode, even een time-out te nemen, om vanaf 21 december tot 16 mei 2023 met Jupiter in Ram een doorstart te maken of helemaal los te gaan. Ren jezelf niet voorbij, Ram.

STIER
Alles wijst erop dat je met een nieuw hoofdstuk gaat beginnen, Stier!
Voor de Stier betekent de transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en onderbewustzijn dat je de verbinding maakt met je hogere zelf en loslaat wat je niet langer dient, Stier. Kijk terug naar wat er met je gebeurde tijdens de jaren 2010 en 2011 toen Jupiter in Ram was, want vaak zie je dan een herhaling van thema’s die toen Aktueel waren. Met Jupiter in Ram in het 12e Huis tot 28 oktober 2022 en dan weer van 20 december 2022 tot 16 mei 2023, ontwaakt jouw artistieke en creatieve kant. Het sleutelwoord tijdens deze periode is overgave aan het Hogere. Deze kosmische overgave betekent innerlijke groei en ontwikkeling, zolang Stier zich niet gaat forceren en zich met deze kosmische stroom mee laat voeren.
Luister naar je hart en hoor het universum. Tijdens deze periode komt de waarheid tot je.
Dit is een gunstige periode voor een sabbatical of een lange retraite. Geef toe aan je rust, geef toe aan je slaap. Dromen kunnen voorspellend zijn met het vuur van Jupiter in Ram.
Maak de balans op van je leven voordat je in mei 2023 aan een nieuw 12-jarig hoofdstuk begint, wanneer de Grote Weldoener Jupiter voor het eerst sinds 2012 jouw teken Stier weer betreedt!

TWEELINGEN
Voor de Tweelingen betekent de transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 dat je sociale netwerk een hoge een vlucht gaat nemen. Met Jupiter in het 11e Huis van Groepsprocessen en Sociale Betrokkenheid gaat het in het komende jaar om teamwork!
Naast nieuwe kleurrijke vriendschappen komen er vruchtbare vormen van samenwerking met collega’s en gelijkgestemden.
Na een korte terugkeer naar Vissen reist Jupiter verder in Ram van 20 december 2022 tot 16 mei 2023. Jupiter in Ram is voor Tweelingen een jaar van netwerken, groepsprojecten en delen op sociale media, websites, TV, media, politiek, technologie of het vinden van een ander innovatief platform waar je publieke aandacht door krijgt.
In ieder geval komen er grote veranderingen voor Tweelingen.

KREEFT
Voor de Kreeft betekent de transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 een nieuwe cyclus in je carrière.
Sinds 28 december 2021 was Kreeft met Jupiter in Vissen nieuwe mogelijkheden aan het verkennen, zoals een studie, het buitenland, spirituele reis, een tussenjaar of sabbatical om je focus te verbreden. Het kan zijn dat je een diploma hebt behaald, een boek hebt geschreven of een creatief bedrijfsplan hebt gepresenteerd.
Jupiter in Ram valt voor Kreeft in het allerhoogste 10e Huis van Carrière, dus in het komende jaar gaan jouw plannen concrete vorm aannemen. Al je harde werk en expertise gaan zich uitbetalen. Een invloedrijke man kan een belangrijke rol spelen in het verloop van jouw carrière.
Na een korte tijd terug te keren naar Vissen (dus weer naar het 9e Huis) blijft Jupiter van 20 december 2022 tot 16 mei 2023 in Ram (jouw Huis van Carrière). Kreeft krijgt dan een podium, erkenning en aandacht. Een fulltime baan met verantwoordelijkheden hoort tot de mogelijkheden!De laatste keer met Jupiter in Ram was van juni 2010 tot juni 2011, dus ga terug in de tijd, want thema’s uit die periode kunnen in de zomer en herfst van 2022 terugkeren.

LEEUW
Voor de Leeuw betekent de transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 een nieuwe cyclus van groei en expansie! Jupiter in het 9e Huis van Levensbeschouwing en Hoger Bewustzijn inspireert en moedigt aan om grenzen te verleggen en te gaan reizen!
Jupiter in Ram brengt kansen in het buitenland en veelbelovende buitenlandse connecties om prachtige dingen te beleven. Omarm spontane kansen om de wereld te verkennen.
Leeuw heeft met Jupiter in Vissen vorig jaar een grote spirituele en emotionele groei doorgemaakt en nu ga je met innerlijke vastberadenheid verder, klaar om de transformerende energie met anderen te delen door bijvoorbeeld een boek te schrijven over je ervaringen en deze aan de wereld te presenteren.
Na een korte terugkeer naar Vissen (door retrograde), keert Jupiter terug in Ram van 20 december 2022 tot 16 mei 2023. Tijdens deze periode komen de beste mogelijkheden zoals het starten van een bedrijf, een studie, een lange reis of een boekpresentatie.

MAAGD
Voor de Maagd betekent de transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 in het 8e Huis van Gedeelde Financiën en bezittingen, meer rendement op investeringen en vermeerdering van gedeelde bronnen, zowel privé als zakelijk. Het 8e Huis is ook spirituele transformatie, samensmelting en intimiteit, dus naast financiële zaken kan het ook een periode van einde, transformatie en wedergeboorte zijn, ook seksualiteit kan een thema zijn. Pas op met teveel, want Jupiter is grenzeloos. Te hoge uitgaven komen je duur te staan. Weet wat je hebt. Je kunt alleen maar kwijtraken wat je denkt te bezitten. Geef en ontvang in verhouding.
Na een korte terugkeer naar Vissen (door retrograde), blijft Jupiter in Ram van 20 december 2022 tot 16 mei 2023. Tijdens deze periode van persoonlijke groei komen de meeste veranderingen zoals een verloving, huwelijk of echtscheiding, zwangerschap, investeringen in onroerend goed of gezamenlijke financiële onderneming. Een periode om schulden af te betalen, kopen of verkopen onroerend goed of het krijgen van financiering voor een ondernemingsplan, royalty’s, een commissie of een schikking, belastingteruggave of een belastingaanslag.

WEEGSCHAAL
Voor de Weegschaal betekent de transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 in het Huis van Relaties en Partnerschappen, dat er zowel zakelijk als privé nieuwe partnerschappen gevormd. Een bestaande verbintenis kan verder groeien, dus positieve ontwikkelingen! Verbintenissen die nu worden gesloten zijn gunstig en bieden grote kansen voor de toekomst.
Een hechte relatie kan ontgroeien of je merkt dat energie en liefde niet meer de moeite waard is. Wat ook eindigt, het biedt weer plek voor betere verbindingen, een andere invulling van de relatie en nieuwe vormen van samenwerking.
Na een korte onderbreking door retrograde keert Jupiter van 20 december 2022 tot 16 mei 2023 terug naar Ram. Voor Weegschaal gaat het dan vooral om toewijding en onderzoeken wat voor soort partnerschap echt voor jou werkt. Jupiter was voor het laatst in Ram van juni 2010 tot juni 2011, dus thema’s uit die tijd kunnen terugkeren.

SCHORPIOEN
De transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 in het zesde Huis van Gezondheid, Werk en Dagelijkse Routine maakt alles vrolijker en lichter. Met deze transit is er een betere sfeer op het werk met je collega’s. Ook krijg je door de weldadige invloed van Jupiter meer energie om voor je gezondheid te zorgen, te sporten of een lifestyle te creëren die gewoon beter bij je past. Jupiter in Ram biedt mooie kansen, maar pas op voor overdrijving. Niet teveel van iets.
Na een korte terugkeer van Jupiter naar Vissen door retrograde, keert Jupiter van 20 december 2022 tot 16 mei 2023 weer terug naar Ram. Er kan dan een gezondheidsprobleem aan het licht komen waarvan Schorpioen zich niet bewust was. Als we niet naar ons lichaam, onze emoties en onze ziel luisteren, zal het lichaam (de tempel) zelf schreeuwen om aandacht.
Jupiter was voor het laatst in Ram van juni 2010 tot juni 2011, dus thema’s uit die tijd kunnen terugkeren.

BOOGSCHUTTER
De transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 in het vijfde Huis van Liefde, Verliefdheid, Zelfexpressie, Kinderen, Welzijn, en Creativiteit is voor Boogschutter een tijd van inspiratie, van hobby’s, scheppingskracht en creativiteit. Tijdens deze betoverende periode wil je alles uit het leven halen wat erin zit om te genieten van het leven. Er kan een nieuwe liefde ontstaan, in de vaste relatie kan liefde opbloeien, de geboorte van een kind kan je leven verrijken of je eigen innerlijk kind kan zich manifesteren. Jupiter in Ram zet jou in het volle licht! Boogschutter krijgt vlindertjes en dat trekt bewonderaars aan! In de vaste relatie voelt ook alles nieuw of er wordt nieuw leven in de relatie geblazen. Na een korte terugkeer van Jupiter naar Vissen (door retrograde), keert Jupiter van 20 december 2022 tot 16 mei 2023 weer terug naar Ram. De vonk van liefde zomaar overslaan, waarschijnlijk iemand met een heel andere achtergrond, misschien wel uit het buitenland.
Jupiter was voor het laatst in Ram van juni 2010 tot juni 2011, dus thema’s uit die tijd kunnen terugkeren.

STEENBOK
De transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 in het 4e Huis van Familie en Huis, woonplaats, thuisland en je gezin is voor Steenbok een zoektocht naar innerlijke vrede en rust bij je thuis, gezin, verleden en hoe je over jezelf denkt. Gunstige periode om je huis te verbouwen, uit te breiden, te renoveren, een huis te kopen of te verkopen of te verhuizen of zelfs te emigreren. Misschien voel je je verstikt door je huidige woonsituatie en heb je behoefte aan meer ruimte. Jupiter in Ram is dan de beste periode om naar nieuwe plaats of locatie te verhuizen die je spirituele en emotionele vervulling biedt. Na een korte terugkeer van Jupiter naar Vissen door retrograde, keert Jupiter van 20 december 2022 tot 16 mei 2023 weer terug naar Ram.
Steenbok heeft zich met Jupiter in Vissen kunnen oriënteren over een geschikte plek om zich te vestigen. Steenbok kan ook geïnteresseerd zijn in de familiegeschiedenis en voorouders. Geheel in grootse stijl van Jupiter kan Steenbok het besluit nemen om een lange reis te maken naar een plek die verbonden is met je wortels.
In het vierde Yin-Huis dat geregeerd wordt door de Maan kan Steenbok wel te maken krijgen met wisselende stemmingen en kan een vrouwelijke, moederlijke energie een grote rol spelen in je persoonlijke groei en een gevoel van innerlijke verbondenheid schenken.

WATERMAN
De transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 valt voor Waterman in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs, Verbindingen en media.
Jupiter biedt goede kansen met betrekking tot bedrijfsgerichte studies en cursussen en die jou helpen meer geld te verdienen of je inkomen te vergroten. Wat je nu leert, brengt geld op.
Tussen nu en 28 oktober 2022 zou je met Jupiter in Ram zou je kunnen deelnemen aan een lokaal project of ben je bezig met reclame maken voor jezelf en je bedrijf. Jupiter in Ram is ook imagoverbetering. Hoe zien andere mensen jou? Hoe wil je gezien worden?
In ieder geval een gunstig periode voor maken van verbindingen en het uitbreiden van je kennis en vaardigheden. Leer te waarderen tijdens deze weldadige kosmische transit.
Na een korte retrograde terugkeer van Jupiter naar Vissen, keert Jupiter van 20 december 2022 tot 16 mei 2023 weer terug naar Ram. Het is nog geen tijd om te verhuizen, dat gaat waarschijnlijk gebeuren in 2023, tijdens de volgende cyclus Jupiter in Stier. Het gaat nu om het verkennen van je opties.

VISSEN
De transit van Jupiter in Ram van 11 mei tot 28 oktober 2022 valt voor Vissen in het 2e Huis van Financiën en bezittingen. Tijdens deze periode komen er door de Grote Weldoener Jupiter in Ram grote kansen voor uitbreiding met betrekking tot werk, geld en veiligheid.
Er komt dus meer geld binnen, maar het kan ook net zo snel weer verdwijnen. Pas op met excessen en impulsiviteit.
Tijdens deze periode ervaar je meer zelfrespect en eigenwaarde. Dit is een productieve periode waarin je door groeiend zelfvertrouwen veel gedaan krijgt, zolang je het universum waardeert door de Wet van Aantrekking toe te passen. Wat je uitstraalt, trek je aan.
Vissen kan nu vorm gaan geven aan alles wat in de afgelopen 12 maanden met Jupiter in Vissen is voorbereid.
Na een korte retrograde terugkeer van Jupiter naar Vissen, keert Jupiter van 20 december 2022 tot 16 mei 2023 weer terug naar Ram. Deze periode van veilige gehechtheid is een geschikte periode om te trouwen, voor een promotie of om te solliciteren een betere functie of deelname aan een project waardoor je een financiële buffer op kunt bouwen.
Jupiter was voor het laatst in Ram van juni 2010 tot juni 2011, dus thema’s uit die tijd kunnen terugkeren.

error: Content is protected !!