Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Weegschaal van 6 oktober 2021

De Nieuwe Maan in Weegschaal van 6 oktober 2021

De Nieuwe Maan is een terugkerend magisch moment wanneer Zon en Maan samensmelten en het Licht van Moeder Maan niet waarneembaar is aan de hemel. 
Met dit magische terugtrekken van de Maan neemt de kracht van het onbewuste toe.
Het is de voedingsbodem van alles wat nodig is voor de groei van de volgende cyclus, de groei naar de fase van de Volle Maan.

Als het Nieuwe Maan is voelt het voor ons steeds weer als een moment van ontwaken, van een nieuw begin.
De eerste Nieuwe Maan na de Herfst-equinox valt op 13º25 in Weegschaal, het dierenriemteken dat liefde, gelijkheid, harmonie, samenwerking en sociale rechtvaardigheid symboliseert.
Vooral in deze tijd gaat het om het oplossen van conflicten.

Venus is de heersende planeet van Weegschaal en Venus reist tijdens deze Nieuwe Maan door de intense wateren van Schorpioen.
Weegschaal streeft naar liefde, gelijkheid, harmonie, maar met Venus in Schorpioen is er een krachtige en passionele ondertoon van alles of niets.

Door de verraderlijke en volatiele conjunctie van de Nieuwe Maan in Weegschaal met rode Strijder Mars, Vaste ster Algorab en de retrograde Mercurius met een driehoek naar Ceres in Tweelingen laat zien dat de focus ligt op de oplossing van sociaal maatschappelijke aspecten en gezinssituaties.
Met deze krachtige impuls kunnen conflicten worden opgelost, maar er kan ook een tegenstrijdig gevoel ontstaan waardoor huiselijke en maatschappelijke situaties in een waar mijnenveld veranderen.

Als klap op de vuurpijl vormt deze hoog geladen Nieuwe Maan een inconjunct met de retrograde Uranus in Stier. Door deze impulsieve energie is terughoudendheid geboden bij het nemen van beslissingen en acties.

We willen zo graag samenzijn en samenwerken, maar we willen ook onze eigen weg gaan.

Het sleutelwoord voor deze Nieuwe Maan is evenwicht, eenheid en verbondenheid….
Ongeacht wie je bent, waar je bent, met wie je bent, waar je wilt zijn of met wie je wilt zijn.

We zijn als mens vollediger door met elkaar in contact te staan, ook al is de illusie van saamhorigheid in deze absurde tijd waarin we leven, groter dan ooit tevoren.

Het effect van de Nieuwe Maan van 6 oktober 2021 duurt vier weken tot de Nieuwe Maan in Schorpioen van 4 november 2021.
De beste tijd voor een nieuwe start, het nemen van een besluit en voor het starten van nieuwe projecten is tijdens de eerste twee weken van deze Nieuwe Maancyclus.
Deze Wassende fase van de Maan duurt van 6 oktober 2021 tot 20 oktober 2021, de Volle Maan in Ram.

Invloed van deze Nieuwe Maan op alle dierenriemtekens (let op : Zon of ascendant).

RAM
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Ram in het 7e Huis van Relaties.
Vanaf dit moment en in de komende maanden ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Je zou zelfs je krachten kunnen bundelen met een rivaal. Voor Ram is dit een Nieuwe Maan van keuzes maken, alsof je op een kruispunt staat. Venus in Schorpioen laat zien dat oppervlakkige relaties passé zijn. “Wil ik door met deze relatie, sluit de huidige relatie gevoelsmatig aan bij mijn diepste wensen?”
Met heerser Mars in Weegschaal gaat Ram actief op zoek naar de ultieme verbintenis, een betekenisvolle fusie, een gezamenlijke inspanning en saamhorigheid.
Met de Nieuwe Maan in Weegschaal in Het Huis van Relaties is dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen, zowel zakelijk als privé. Dit is een moment om open te staan voor het onverwachte als het gaat om het tot stand brengen van nieuwe constructieve verbindingen die gebaseerd zijn op diplomatie, eerlijkheid en vriendelijkheid.
Met de Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 ziet Ram het resultaat van deze Nieuwe Maan.

STIER
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Stier in het 6e Huis van Dagelijkse Dingen, Werk en Gezondheid.
Deze Nieuwe Maan is een geweldig moment om met een nieuw project te van start te gaan, maar ook een goed moment voor een medische check-up. Hoe gaat het met je lichamelijke en geestelijke conditie? Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle, een betere dagroutine, betere arbeidsvoorwaarden. Misschien heb je de lat te hoog gelegd en heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijhouden. Heersende planeet Venus in Schorpioen legt de nadruk op managementvaardigheden en delegeren van taken aan vrienden of persoonlijke relaties. Wat geeft jou voldoening?
Is dit wel de juiste baan voor jou? Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens.
De Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 laat de resultaten zien van deze intenties.

TWEELINGEN

Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Tweelingen in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde, passie en Creativiteit.
Met deze Nieuwe Maan ligt de focus op alles waar je van houdt. Ook al denk je geen tijd te hebben en heb je moeite om je te richten op creativiteit, verlangens en liefdesleven, er is een duidelijk verlangen om je drukke levensstijl te integreren naar waar je hart naar uit gaat.
Venus in Schorpioen laat het diepe verlangen zien van meer ontspanning en routine in je dagelijks leven om fit en gezond te blijven. Wanneer je ontspannen bent en de ware betekenis van geluk hebt gevonden, dan heb je meer energie om productief te zijn. Maak tijd voor puur plezier, voor jezelf, heb lief, heb jezelf lief, maak tijd voor je hobby’s, stijl en zelfexpressie, kinderen, spelen en creatief bezig zijn in de vrije natuur!
De Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 laat de resultaten zien van deze intenties.

KREEFT
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Kreeft in het 4e Huis van Familie en Huis.
Wat betekent voor jou in letterlijke en figuurlijke zin “thuiskomen”? Wat betekent ”familie” voor jou? Wie beschouw je als” familie”? Familie is een integraal onderdeel om je bestemming te vinden in dit leven. Het huis waar je woont komt overeen met de mate van stabiliteit in jezelf.
Niet altijd is een huis een “thuis” en er kan sprake zijn van spanningen doordat persoonlijke ruimte en vrijheid steeds verder worden ingeperkt.
Venus in Schorpioen laat een diepe verlangen zien om te genieten, te creëren, inspiratie op te doen of lief te hebben op de plek wat jouw thuis is. Het is een tijd om de aandacht te vestigen op gezinspatronen, ouderschap, een verhuizing of emotionele doorbraak!
Deze Nieuwe Maan is om jezelf te aarden, te settelen op wat je ideale thuis is door creatieve en speelse accenten toe te voegen of in de manier waarop je voedt en koestert!
De Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 laat zien of je vaste grond of emotionele stabiliteit hebt gevonden.

LEEUW
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Leeuw in het 3e Huis van Communicatie, Verbinding en Onderwijs en laat Leeuw met een frisse blik kijken naar familieleden, klasgenoten, oude schoolvrienden, broers en zussen, collega’s, beste vrienden. Venus in Schorpioen laat zien dat het verbeteren van relaties en herstellen van contact heilzaam voor je zijn. Geniet van het veilige gevoel dat je erbij hoort en dat je eerlijk kunt zijn in je sociale kring, lokale vrienden en je directe omgeving. Deze Nieuwe Maan daagt je uit om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, echt te luisteren, begrijpen en aanvoelen. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Het gaat ook om duidelijk te communiceren en je gevoelens te uiten. Van lokale interacties tot het verbeteren van de verstandhouding en spreken in het openbaar krijgt Leeuw het gevoel gewaardeerd te zijn in de buurt waar hij of zij woont.
Met de Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 ziet Leeuw de resultaten van deze constructieve aanpak.

MAAGD
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Maagd in het 2e Huis van Financiën en Waarde.
Maagd krijgt informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Deze Nieuwe Maan laat zien waar geld moet worden geïnvesteerd en waar prioriteiten moeten worden gesteld zoals de aankoop van slimme apparatuur, een huis of auto, een verbouwing of een pensioenplan. Een Nieuwe Maan om financiële doelen voor de toekomst te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt.
Venus in Schorpioen laat zien dat naast werk, inkomen, een doel hebben en een gevoel van eigenwaarde, ook waardering heel belangrijk voor Maagd is. Durf te vragen naar een loonsverhoging, een vergoeding voor jouw inzet en bijdrage voor een goede zaak of zoek groepscompensatie. De Nieuwe Maan wordt versterkt door Mars in Weegschaal, dus het is echt de moeite waard dat te doen. Heroverweeg door Mercurius retrograde zo nodig aankopen of investeringsstrategieën, maar blijf gericht op materiële doelen, wetende dat je de connecties en communicatieve vaardigheden hebt om alles te krijgen wat je verlangt en werkelijk nodig hebt.
Met de Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 ziet Maagd de resultaten van alle goede intenties!

WEEGSCHAAL
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Weegschaal in het 1e Huis van Persoonlijkheid.
Jouw persoonlijke Nieuwjaar! Van harte gefeliciteerd, Weegschaal.
Een Nieuwe Maan van goede voornemens, dingen recht te zetten en je persoonlijke prioriteiten duidelijk te krijgen.
Deze opbouwende Nieuwe Maan vraagt aan jou: “Wie ben je?”
Je bent zoveel tegelijk, je vervult zoveel rollen, maar wie ben je echt? Wanneer je oprecht kunt antwoorden met: “Ik ben”, dan heb je een solide basis om verder te bouwen aan je carrière of een relatie. Als je niet precies weet wie je bent, is alles wat je denkt te zijn en denkt te bezitten een leeg omhulsel. De Nieuwe Maan in Weegschaal is een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven. Een nieuwe look of een andere kijk op het leven zijn nu allemaal mogelijk. Wees moedig, laat nieuwe mensen toe in je leven en daag jezelf uit om nieuwe dingen te proberen. Met Venus in Schorpioen gaat het ook om eigenwaarde, jezelf gewaardeerd voelen zelfvertrouwen, een verlangen om jezelf te bewijzen, geld en materiële bezittingen.
Neem niet meer dan je kunt dragen.
De Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 laat de totaal vernieuwde nieuwe jij zien!

SCHORPIOEN
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Schorpioen in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten.
Het is mogelijk dat je in deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt van iets uit het verleden, iets wat je verloren hebt. Venus in Schorpioen geeft je de tools om je uiterlijk, zelfpresentatie en eigenwaarde te verbeteren. Dit is een Nieuwe Maan van reflectie, dus hou alles veilig in je hart, alleen voor jezelf. Laat gevoelens toe die je leren kwetsbaar te zijn. Sta jezelf toe om afstand te nemen om te genezen en jezelf op te laden. Geef ruimte voor grote, krachtige verschuivingen in je innerlijke wereld door een vorm van therapie, tijd van bezinning of retraite. Schorpioen kan op dit moment mogelijk keuzes maken over iets ouds of iets nieuws.
Met heerser Mars en Mercurius retrograde in Weegschaal is het tijd los te laten en vrede te vinden op welke manier dan ook. Om iets nieuws in je leven te creëren heb je toch dat oude stukje nodig en dat is precies de boodschap van deze Nieuwe Maan in Weegschaal. Alles wat je tot nu toe hebt vermeden te voelen, komt vrij met deze constructieve Nieuwe Maan.
De Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 laat dan het bereikte spirituele evenwicht zien.

BOOGSCHUTTER
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Boogschutter in het 11e Huis van Hoop en Sociale Processen.
Venus in Schorpioen laat zien dat Boogschutter toe is aan een time-out even wat afstand nemen om zich te bezinnen. Met het oog op de toekomst is Boogschutter selectief bezig! Wie zijn je echte vrienden, met wie of welke groep wil je de toekomst in? De Noordknoop in Tweelingen laat zien dat je vrienden nodig hebt die in jou en je talent geloven! Harmonie en balans in jezelf door in gelijk mate te geven en te nemen. Vrienden moeten je verrijken en jouw zelfvertrouwen ondersteunen en moeten geen energie kosten! Deze constructieve Nieuwe Maan in Weegschaal helpt om de sociale kloof te overbruggen.
Het gaat erom om je plek te ontwikkelen in een groep, een vereniging, een goede zaak of collectief belang. Het gaat over netwerken, sociale betrokkenheid of gemeenschapszin.
Waar sta jij? Door deze Nieuwe Maan is Boogschutter aangetrokken om deel te nemen aan een goede zaak, liefdadigheid of ander goed doel door geweldige ideeën te bedenken. Door de retrograde Mercurius in het 11e Huis kan het misschien geen actieve rol op het veld zijn, maar meer aan de zijlijn in voorbereiding op toekomstige activiteiten.
De Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 laat zien wat deze nieuwe inzichten hebben gebracht.

STEENBOK
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Steenbok in het 10e Huis van Carrière en Bestemming.
Een geweldig moment voor een bedrijfsgerichte studie of om te solliciteren naar die droombaan. Met deze Nieuwe Maan wordt Steenbok aangezet om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove. Blijf overeind en blijf vertrouwen!
Venus in Schorpioen laat ondersteuning zien van sociale netwerken, collega’s of vrienden die jou aanmoedigen en bewust maken van wat je waard bent. Deze Nieuwe Maan biedt openingen vanuit hogerhand, dus invloedrijke connecties die kunnen helpen om hoger op de ladder te klimmen.
Door samen te werken kom je verder, Steenbok.
Mercurius is retrograde in Weegschaal (Huis van Carrière), dus het is nodig om je CV aan te passen, want er is veel veranderd in de afgelopen maanden!
Met de Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 zie je wat er allemaal veranderd is.

WATERMAN
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Waterman in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen, Internationale verbindingen Expansie en Levensbeschouwing.
Waterman wordt gestimuleerd om nieuwe spirituele wegen te verkennen door te gaan reizen of te gaan studeren, een website te lanceren of een boek uit te geven over dingen die nieuw en toekomstgericht zijn en vooral tot de verbeelding spreken. Venus in Schorpioen opent de deur naar carrière en biedt samen met deze Nieuwe Maan unieke kansen om zich verder te ontwikkelen en jouw wijsheid en inzichten aan de wereld te delen door je te verbinden door een opleiding, stage of een ervaring die buiten de gebaande paden ligt, waarschijnlijk in het buitenland. De retrograde Mercurius in Weegschaal laat zien dat je niet te snel moet gaan, heroverweeg reisplannen of werkprojecten, plannen die je in staat stellen om jezelf uit te spreken, je wijsheid te delen of te publiceren.
De Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 laat zien of al jouw dromen zijn uitgekomen!

VISSEN
Deze Nieuwe Maan in Weegschaal valt voor Vissen in het 8e Huis van Zielsprocessen, Intimiteit, Gedeelde Financiën, gezamenlijke verantwoordelijkheden en financiële verplichtingen.
De transformerende energie van de Nieuwe Maan vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken. Wat is werkelijk belangrijk voor je?
Het is voor Vissen niet makkelijk om moeilijke gesprekken te voeren, maar juist nu is het goed om jezelf te verbinden. Er is sprake van juridische of notariële kwestie, een nalatenschap of een lening bij de bank of hypotheekverstrekker. Venus in Schorpioen geeft Vissen de kennis en wijsheid die je nodig hebt om vooruit te gaan of angsten onder ogen te zien; wat je geeft, wat je wint, wat je tijd en energie waard is.
Vissen heeft misschien niet geluisterd naar zijn of haar diepste verlangens, het gaat om intimiteit, om passie en sensualiteit. Durf je de emotionele overgave aan en durf je financieel te vertrouwen? Geef je over aan sensualiteit, open jezelf. Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand. Ook al moet je financieel inleveren, wat je ervoor terugkrijgt is zoveel meer dan je nu denkt te bezitten. Wat is meer waardevol dan ware vriendschap of ware liefde? Let op je voedingspatroon, neem alleen wat je lichaam nodig heeft.
Met de Volle Maan in Weegschaal van 16 april 2022 heeft Vissen stappen vooruit gemaakt!

error: Content is protected !!