Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
NIEUWE MAAN IN MAAGD

De Nieuwe Maan in Maagd van 17 september 2020

De Nieuwe Maan in Maagd van 17 september 2020

De Nieuwe Maan is een steeds terugkerend magisch moment wanneer Zon en Maan samensmelten en het Licht van Moeder Maan niet waarneembaar is aan de hemel. 
Met dit magische terugtrekken van de Maan neemt de kracht van het onbewuste toe.
Het is de voedingsbodem van alles wat nodig is voor de groei van de volgende cyclus,  
de fase van de Volle Maan.

De Nieuwe Maan van 17 september 2020 op 25º01 in Maagd is de poort naar de Herfst Equinox op 23 september 2020 en is de eerste in een reeks van drie Super Manen.
De prelude naar de Totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020.

Het Aardse teken Maagd staat symbool voor puurheid, dagelijks werk, gezondheid, productiviteit, organiseren, praktisch denken, sorteren en opruimen.
Deze Nieuwe Maan in Maagd conjunct de Vaste Ster Alkes benadrukt onevenwichtigheden in onze dagelijkse gewoontes en patronen met als gevolg ziek-zijn en verslaving.

De genezende en zuiverende energie van Maagd gaat ook over het spijsverteringsstelsel dat naast ons voedsel, de energieën en gebeurtenissen die we dagelijks ervaren, verwerkt en assimileert. Net zoals onze spijsvertering kan stagneren door een verkeerd voedingspatroon, zo moeten wij onze emoties verwerken en verteren om energieblokkades in het lichaam te voorkomen.
Vooral nu is het goed om voor jezelf de keuze te maken om lichaam en geest te zuiveren.
Waar heb je moeite mee om op emotioneel niveau te verwerken, te verteren en te elimineren?

De hele wereld is uit balans en de retrograde Mars in Ram versterkt het gevoel van onveiligheid en onzekerheid. Dit manifesteert zich door een toename van geweld en vijandigheid.
Het inconjunct van de Nieuwe Maan met de retrograde Mars in Ram en Eris (het bozige zusje van Pluto) kan extra verwarring en vertraging brengen.

De Nieuwe Maan in Maagd staat vierkant op de Noord- en Zuidknoop op de as Tweelingen/Boogschutter en deze uitdaging van verhoogde energie kan onstabiel aanvoelen en ons uit balans brengen.
Het spanningsvierkant van de Nieuwe Maan met de Knopen is echter een krachtige energie van innerlijke groei en spiritueel ontwaken! Het lijkt erop dat alle transformatie en afbraak van de afgelopen maanden eindelijk de weg effent voor iets nieuws.

De Nieuwe Maan in Maagd is driehoek de retrograde Saturnus en Pluto in Steenbok.
Deze aardse Driehoek geeft ons de innerlijke kracht en maakt vastberaden om een solide plan ten uitvoer te brengen.
Wanneer Maagd zich verbindt met haar onafhankelijkheid en innerlijke kracht, verbindt ze zich met haar volledige potentieel. Ook al is er sprake van verdriet en tegenslag, weet dan dat deze aardse Nieuwe Maan een stap voorwaarts in de goede richting is.

Het is nu de beste tijd om projecten die eerder zijn bedacht, maar niet doorgezet of afgemaakt, een tweede kans te geven. Met de Nieuwe Maan in Maagd geldt dit voornamelijk voor projecten die met gezondheid verweven zijn. Om nu je doelen te bereiken is het aan te raden om alles stapsgewijs te doen.

Wat is voor jou van belang voor je persoonlijke groei binnen de wereldwijde verschuivingen die op dit moment plaatsvinden?
Stap uit de duisternis van angst, onzekerheid en verdeeldheid en stap in het Licht van stilte, vertrouwen en innerlijke kracht. Ook al is er angst en verdriet, we zijn allemaal goddelijke wezens die verbonden zijn met een onaantastbare oneindige stroom van liefde, licht en bescherming.
Deze Nieuwe Super Maan helpt ons te herinneren aan de goddelijke essentie die in ons allemaal leeft.
Vul je hart met liefde en eenheid, niet alleen voor de genezing jezelf, maar voor de hele wereld.

Blessed New Moon

error: Content is protected !!