Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
02 Maansverduistering 05 06 2020

De Maansverduistering in Boogschutter van 5 juni 2020

De Maansverduistering in Boogschutter van 5 juni 2020

Zoals een Zonsverduistering de energieën op het bewuste niveau vertegenwoordigt, zo staat een Maansverduistering staat voor energieën op het onbewuste niveau.

Bij een Maansverduistering worden emoties “gereset”, waardoor emotionele bagage van de afgelopen zes maanden wordt weggevaagd. 

Een Maansverduistering is wel 10 x zo krachtig als een Volle Maan!

Bij een Maansverduistering staan de Zon, Aarde en Maan op één rij, waarbij de Aarde tussen de Zon en de Maan staat. De Aarde vangt dus het Licht van het Ego van de Zon, waardoor de Maan wordt overschaduwd.

De Maan staat voor het gevoel, dus het gevoel wordt energetisch overgenomen door het ego van de Zon.

De Maansverduistering op 15º34 in de Boogschutter stelt door de oppositie met de retrograde Venus in Tweelingen alle vormen van relaties op de proef.

Venus komt voor de Zon op als de morgenster en dat versterkt deze strijdlustige energie.

Wanneer we stukjes van onszelf hebben onderdrukt, kan dit een periode zijn waarin dingen explosief aan de oppervlakte kunnen komen.

Al naar gelang in welk Huis van je geboortehoroscoop de Maansverduistering plaatsvindt, worden er bepaalde thema’s geïntensiveerd.

Iedereen met de ascendant, planeten of Lichten rond 15º Boogschutter, Tweelingen, Maagd of Vissen voelt de impact van deze Maansverduistering extra sterk.

Deze oppositie maakt het moeilijk om liefde en genegenheid te tonen.

De oppositie van deze Maansverduistering met de retrograde Venus in Tweelingen kan leiden tot indiscretie en impulsieve financiële beslissingen. 

Frustratie, onvervulde emotionele behoeften en onuitgesproken irritaties kunnen uitmonden verlies van zelfbeheersing, boze reacties, huiselijk geweld, vijandigheden en conflicten. Het dunne lijntje tussen liefde en haat wordt dan nog dunner.

Zowel Mars als de retrograde Venus zijn op oorlogspad.

Het exacte vierkant dat Venus vormt met de rode Strijder Mars in Vissen, gesterkt door de Saturnale vaste ster Ras Algethi, is een onmiskenbare drive om de macht te grijpen. 

Venus vierkant Mars is een planetair recept van lust, seksuele of competitieve spanning, maar ook seksuele frustratie, haat, agressie of schandaal.

Niet alleen in de liefde zijn er met deze Maansverduistering relationele spanningen, maar ook de kans is reëel op overstromingen, dreiging van oorlog en politieke conflictsituaties. 

Een stortvloed van tranen is onvermijdelijk, want deze Maansverduistering is hartstochtelijk en over-emotioneel te noemen.

Geduld en onvoorwaardelijke liefde zijn nodig om deze dynamische, maar gespannen sfeer in goede banen te leiden.

Er is veel aan het veranderen en verschuiven op het gebied van groepsprocessen en relaties.

Het bewustwordingsproces krijgt kans om te groeien en biedt perspectief bij een moeilijke situatie. 

Je mag ontvangen, maar als je iets wil loslaten wat jou niet langer dient, is dit het moment.

Karmisch gezien is dit een heel productieve periode waarin we verstokte gewoontes opgeven en ons van het verleden losmaken om ons op de toekomst te richten.

De Maansverduistering van 5 juni 2020 wordt opgevolgd door de Zonsverduistering in Kreeft van 21 juni 2020. Het effect van de Maansverduistering van 5 juni 2020 duurt tot de Maansverduistering in Steenbok van 5 juli 2020.

error: Content is protected !!