Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
50818

Uranus gaat retrograde vanaf 7 augustus 2018

Uranus gaat retrograde vanaf 7 augustus 2018

Uranus in Stier gaat retrograde vanaf 7 augustus 2018 tot en met 5 januari 2019 Vanaf 7 november 2018 zal Uranus weer tijdelijk terugkeren naar het vuurteken Ram, en “daalt”
van 29º Ram naar 29º59 in Ram, vanwaar deze vanaf 6 januari 2019 weer direct gaat.

Op het moment dat Uranus op 2º33’6 in Stier retrograde gaat, zijn Mars in Waterman, Saturnus en Pluto in Steenbok en Neptunus in Vissen ook retrograde.
Deze vijf retrograde planeten maken ons bewust van de wereldwijde cumulatieve stagnatie waar we op dit moment mee te maken hebben.
Het schiet allemaal niet op en dat is de reden dat er sprake is van onrust, verzet en conflictsituaties.

De ontwakende en verhelderende energie van de retrograde Uranus in Stier brengt uitdagingen en transformatie van onze waarden, inclusief onze eigenwaarde, radicale innovaties van ons financiële systeem op persoonlijk en collectief niveau, innovaties op het gebied van duurzaamheid, veranderingen in het concept ’thuis’ en ‘wonen’ en in onze relatiepatronen.

De retrograde Uranus in Stier vormt tot begin november 2018 aspecten met Venus, Mars en Saturnus, waardoor er uitdagingen ontstaan op het gebied van relaties en financiën.
Tijdens deze periode van stagnatie is het raadzaam om flexibel te zijn, geduld te bewaren en open te staan voor verrassingen van welke aard dan ook.

Uranus kan extreme situaties en chaos veroorzaken, maar het kan ook memorabele momenten brengen in deze periode van rusteloosheid.
De retrograde Uranus brengt ons terug naar de oorzaak, naar de Bron, naar onszelf.
Tijdens deze retrogradeperiode van Uranus wordt ontsluierd wat nodig is om naar een nieuw niveau van ZIJN te evolueren.

Wanneer vanaf 7 november 2018 Uranus tijdelijk weer in Ram terugkeert, zal het revolutionaire vierkant met Pluto in Steenbok wederom worden gevormd.
Het einde van het jaar 2018 mag door de terugkeer van de retrograde Uranus in Ram worden gezien als een samenvatting van de jaren vanaf 2011, de turbulente jaren van politieke en sociale veranderingen als gevolg van de invloed van Uranus in Ram.
Een tijd van ontwaken, revolte en rebellie tegen beperkende structuren en regeringen.
De behoefte om onszelf te bevrijden van situaties en relaties die ons beperken om voor onze individualiteit en uniekheid te staan zal weer ontwaken.
Het jaar 2018 is een duidelijk keerpunt.
Het Uranus-Pluto-vierkant dat in 2010 begon, werd in mei 2018 afgesloten.
De krachtige krachten van het Uranus-Pluto-vierkant hebben in de afgelopen acht jaar zo’n grote impact op de samenleving en ons persoonlijk leven dat de invloed hiervan nog decennia zullen nagalmen.

Wanneer Uranus in Ram op 6 januari 2019 zijn directe baan om de Zon hervat, zijn alle andere planeten direct! Uranus in Ram staat dan nog wel met een ruimte orb van 8º vierkant op Pluto in Steenbok en dat veroorzaakt een gevoel van frustratie over langdurige vertragingen, er kan sprake zijn van patstellingen, conflicten en dominantie.

Een periode van onrust en rebellie waarin het in de gedurfde stijl van Ram voelt alsof ons een laatste kans wordt geboden om de stappen naar persoonlijke vrijheid die toen zijn gezet, tot voltooiing te brengen.
Echter, door de invloed van Stier, is de hoop op vrede en echte economische vooruitgang sterker dan ooit, maar de geest van protest en hervorming en de verwachting van echte verandering op een bepaald niveau net zo sterk zullen blijven.

Toch zullen de stofwolken optrekken wanneer Uranus vanaf 7 maart 2019 definitief terugkeert naar het aardeteken Stier.
Na het overdenken en evalueren dat retrograde beweging met zich meebrengt, zullen we in een betere positie zijn om concrete veranderingen door te voeren. Verzet en protest worden omgebogen naar overtuiging en vertrouwen.

Tot 23 april 2019 blijft de zogenaamde schaduwperiode van Uranus bestaan, want vanaf 23 april 2019 staat Uranus weer op 2º’31.8 in de Stier, het gradenpunt waarvan Uranus op 7 augustus 2018 retrograde ging.
De jaren van protest en hervorming zijn voorbij.
Maar ook de oude wereld is definitief voorbij.

Verwacht het onverwachte met de retrograde Uranus.
Uranus is de wildcard onder planeten, dus hou rekening met verbazingwekkende verschuivingen en onverwachte effecten, dus onrust in de buitenwereld en binnenwereld, om ons heen en in onszelf.

error: Content is protected !!