Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Saturnus retrograde in Vissen vanaf 17 juni 2023 tot 3 november 2023

Saturnus is de Heer van Karma, tijd, structuren en grenzen.
Wanneer Saturnus retrograde is, zijn verleden, heden en toekomst tot één geheel met elkaar verweven.

We krijgen met Saturnus retrograde een periode van karmische levenslessen waarin we leren om moeilijke situaties te overwinnen en verstandige beslissingen te nemen.

Saturnus was vanaf 11 maart 2023 al in de zogenaamde ‘pre-schaduw periode’….
Saturnus gaat op 17 juni 2023 retrograde op 7°12 Vissen en gaat op 3 november 2023 weer direct op 0°30 Vissen.
Pas vanaf 7 februari 2024 is de ‘post-retrograde’ voorbij wanneer Saturnus weer terug is op het punt waarna deze retrograde ging (7°15 Vissen).

De retrograde aardse Saturnus wil structuur en een solide basis creëren in het ongrijpbare en structuurloze Vissen…

Saturnus retrograde vertraagt…
Saturnus retrograde is een tijd om te evalueren, herstructureren, herwaarderen en reorganiseren en geen goede periode om iets nieuws te beginnen. Er zijn misschien dingen waar je teleurgesteld of ontevreden over bent en dat heeft aandacht nodig.
De ‘Moonwalk’ van Saturnus zet ons van 17 juni tot 3 november 2023 aan om onze verantwoordelijkheid te nemen, te leren van wat fout ging en binnen de grenzen van je vermogen te zien wat je kunt bereiken of volhouden.

Hoe frustrerend het ook kan zijn, tegenwerking en oponthoud kan de weg vrij maken om het gewenste doel te behalen.
Geduld hebben is de grootste les van die Saturnus retrograde ons leert.

Saturnus retrograde laat ons kijken naar grenzen, structuren en normen.
Heb je voor jezelf grenzen gesteld? Heb je te veel regels gesteld voor jezelf?
Of misschien niet genoeg?

In de samenleving zijn er ongeschreven regels over hoe we ons moeten gedragen.
Naarmate we groeien en evolueren, ontgroeien we ook bepaalde regels.
Tijdens deze retrograde Saturnus in Vissen worden verouderde en achterhaalde manieren en beperkingen losgelaten.

Belangrijke data om rekening mee te houden:

20-21 juli 2023: Mars op 6º in Maagd opposiet Saturnus retrograde in Vissen.
Dit kan een dag zijn van protest en opstand tegen de overheid, autoriteit, gezagsdragers of patriarchaat. Frustraties worden dan niet onder stoelen of banken gestoken en dat kan escaleren.

1-2 augustus 2023: Mercurius in Maagd op 5º opposiet Saturnus retrograde in Vissen.
Met dit aspect kan er sprake zijn van ruzie, omdat er niet niet naar elkaar wordt geluisterd.
Er worden voorbarige conclusies getrokken en impulsieve uitspraken kunnen de oorzaak zijn van conflicten.

27 augustus 2023: Zon in Maagd op 3º opposiet Saturnus retrograde in Vissen.
Een gebeurtenis kan een vertrouwenscrisis teweeg brengen, een wake-up call waardoor we de betrekkelijkheid van alles inzien.

Invloed van de retrograde Saturnus in Vissen op alle dierenriemtekens:

RAM 20 maart -19 april( Zon in Ram of Ram ascendant)
De retrograde Saturnus periode in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten wijst je op dingen die nog moeten worden loslaten die jou onrustig maken en waar je soms ’s nachts over wakker ligt. Jij weet als geen ander hoe je dingen kunt verbergen, ook al is er iets dat je heel graag tot uitdrukking wilt brengen. Een innerlijk onbehagen dat je voelt is jouw onderbewustzijn dat door de retrograde Saturnus wordt bespeeld. Tijdens deze periode moet je goed op je gezondheid letten, want naast minder goed kunnen slapen kunnen oude kwalen de kop opsteken.
Saturnus retrograde helpt jou trauma’s uit het verleden te helen.
Laat de invloed van het universum jou leren op positieve vibraties te vertrouwen en de negatieve energieën te vermijden. De dingen gebeuren zoals ze zijn bedoeld, laat het toe.

STIER 20 april – 20 mei (Zon in Stier of Stier ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen valt in het 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen. Saturnus retrograde moet worden gezien als grote schoonmaak in je sociale netwerk. Je gaat nieuwe grenzen stellen of afstand nemen van mensen en organisaties die jouw visie niet delen.
Het is mogelijk dat aan het eind van deze retrograde Saturnus je sociale kring kleiner is geworden of juist aangevuld met waardevolle en toegewijde contacten. In plaats van te zoeken naar kwantiteit gaat het nu om de kwaliteit van je sociale netwerk. Wie het ook is die jouw sociale kring verlaat resoneert niet meer met de persoon die je nu bent.

TWEELINGEN 21 mei – 20 juni (Zon in Tweelingen of Tweelingen ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen valt in het Huis van Carrière, Sociale Status en Bestemming.
Een stabiele carrière hebben is ontzettend belangrijk voor je. Tijdens deze retrograde Saturnus zie je in dat je van collega’s of management geen of onvoldoende structuur, begeleiding of ondersteuning krijgt, waardoor je je in je werk soms overweldigd en verloren kunt voelen. De retrograde Saturnus laat je ook de gevolgen zien van nalatigheid of onverschilligheid en de verwachting dat anderen je wel zullen helpen. Vaste overtuigingen, geloofsovertuigingen, de manier waarop je in je leven staat en hoe je het uitbrengt, worden tijdens deze retrogradeperiode op de proef gesteld en hersteld.

KREEFT 21 juni – 21 juli (Zon in Kreeft of Kreeft ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen valt in het Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen.
Tijdens deze Saturnus retrograde wordt Kreeft uitgedaagd om de horizon te verbreden en je perceptie radicaal te veranderen over levensfilosofie, religie en spiritualiteit.
Door diep in jezelf te graven, komt de werkelijke oorzaak naar boven van problemen die je langere tijd hebt weggestopt.
Op je zoektocht naar innerlijke wijsheid neemt Kreeft het besluit om te gaan studeren of reizen.
Het is nooit te laat om nieuwe dingen te proberen en te leren!

LEEUW 22 juli – 21 augustus (Zon in Leeuw of Leeuw ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen valt in het Huis van de Ziel, het Verborgene, Intimiteit en Gedeelde Bronnen. Dit is een periode om eventuele angsten, trauma’s of remmingen opzij te zetten en diep in jezelf te graven. Een periode van afhandeling en verduidelijking van erfenissen en gemeenschappelijke goederen door overlijden of echtscheiding. Tijdens de retrograde Saturnus periode voel je binnen de relatie een afstand of is het moeilijk om samen te zijn met je partner. Ook kan er sprake zijn van bedrog en misleiding binnen je bedrijf of je vertrouwen wordt op de proef gesteld. Saturnus retrograde is een periode voor focus en een strak financieel beleid om eventuele schulden af te betalen, betalingsregelingen of afspraken te maken om een financiële kwestie snel en efficiënt op te lossen. Als je dat doet, is de kans groot dat je eind 2023 met een schone lei verder kunt.

MAAGD 22 augustus – 21 september (Zon in Maagd of Maagd ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen in het Huis van Relaties kan de aanleiding zijn tot (echt)scheiding of het is het onmogelijk om samen te zijn met je partner of zijn er problemen met samenwerking met vrienden, sociale contacten, de liefde of zakelijke partnerschappen.
Liefde staat voor jou op de eerste plaats, maar je merkt dat jouw geliefde andere prioriteiten heeft en op een andere golflengte zit. De retrograde Saturnus laat je de realiteit van een situatie zien.
Er kan sprake zijn van bedrog en misleiding in een zakelijke- of privé-relatie.
Maagd gaat tijdens deze retrograde Saturnus een besluit nemen over relaties.
Alleen de constructieve, waardevolle en voedende relaties blijven bestaan.

WEEGSCHAAL 22 september – 22 oktober (Zon in Weegschaal of Weegschaal ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen in het Huis van Werk en Gezondheid vraagt je talenten niet negeren of ontkennen wanneer je niet geïnspireerd bent of je creativiteit wordt ontkend of geblokkeerd. Weegschaal wil structuur in de dagelijkse routine om je hoofd bij het werk te houden. Weegschaal is gauw verveeld en afgeleid.
De werkdruk is behoorlijk hoog en de verantwoordelijkheden op het werk nemen elke dag toe. Dat alles kan je gezondheid en zenuwgestel nadelig beïnvloeden, Weegschaal.
Saturnus retrograde leert je productiever en efficiënter met je tijd om te gaan en meer structuur en orde in je dagelijkse leven te brengen.

SCHORPIOEN 23 oktober – 21 november (Zon in Schorpioen of Schorpioen ascendant)
De retrograde Saturnus periode in het Huis van Liefde, Creativiteit en Zelfexpressie vraagt je eerlijk te zijn naar je geliefde, maar vooral naar jezelf. Meer tijd vrijmaken voor jezelf is misschien moeilijker dan je zelf had gedacht. Er komt altijd wel iets tussen. Toch moet je de tijd zien te vinden, want de tijd wacht niet op jou!
Het kan moeilijk zijn om je op één creatief project tegelijk te concentreren en je kunt teleurgesteld zijn in het resultaat. Mocht het je aan inspiratie ontbreken of wanneer je een creatieve blokkade hebt, ga dan wandelen in de vrije natuur. Vertrouw op het proces, Schorpioen.

BOOGSCHUTTER 22 november – 20 december (Zon in Boogschutter of Boogschutter ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen in het Huis van Familie, Huis en Oorsprong legt het fundament voor de toekomst. Er wordt veel van je gevraagd en vaak heb je het gevoel heen en weer geslingerd te worden tussen werk en privé of dat je wordt beperkt door privé-aangelegenheden, familie, ouders en huis. Wat er gebeurt hangt sterk af van de fase van je leven waarin je momenteel verkeert.
Voor de Boogschutter met een eigen bedrijf is het een tijd voor wederopbouw en ingrijpende veranderingen. Familieproblemen die je hebt vermeden moet je nu wel onder ogen gaan zien en zijn een geweldige kans om jezelf beter te leren kennen en bewuster te maken. Voer eerlijke en echte gesprekken met een open geest en hart om de familiale wonden en trauma’s in je leven te helen.

STEENBOK 21 december – 18 januari (Zon in Steenbok of Steenbok ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen in het Huis van Communicatie is een periode van basiskennis, opleiding of het ontwikkelen van vaardigheden. Saturnus retrograden kan tot vertragingen en obstakels leiden, maar als je je energie gefocust houdt, kun je toch een mooi resultaat boeken. Steenbok ervaart een mentale druk en dat is een signaal om oude patronen op te geven en je open te stellen voor nieuwe horizonten. Er kunnen tijdens deze retrograde communicatieproblemen optreden die moeten worden rechtgezet. Voor Steenbok vindt tijdens deze periode een herstructurering plaats met betrekking tot denken en doen. Dit is een periode om sociale contacten met broers en zussen, school of de buurt waar je woont te verbeteren of dingen recht te zetten, want dit komt allemaal later van pas.

WATERMAN 19 januari – 17 februari (Zon in Waterman of Waterman ascendant)
De retrograde Saturnus in Vissen in het Huis van Financiën is een periode waarin je rekening moet houden met minder inkomsten, meer uitgaven en veel werk. Let dus op je uitgavenpatroon en tegelijkertijd op de manier waarop je jezelf waardeert. Een periode om alles te evalueren, je eigenwaarde, ook alles wat je denkt te bezitten, je geld en goederen en de manier waarop je geld uitgeeft of bespaart. Geluk is niet materialistisch. Geluk is ongrijpbaar en overkomt je. Vastberadenheid en vaste waarden zijn goed, maar naarmate de energie van de wereld evolueert, moet je de flexibiliteit vinden om jezelf aan te passen.
Investeer niet langer in iets of iemand waar je niet (meer) in gelooft.

VISSEN 18 februari – 19 maart (Zon in Vissen of Vissen ascendant)
De retrograde Saturnus in jouw teken Vissen in het Huis van Persoonlijkheid is een innerlijke reconstructie waarbij je oude situaties vaarwel zegt om geluk en gemoedsrust te vinden.
Vissen heeft het gevoel alsof de weg versperd wordt naar jouw ware geluk.
Je voelt misschien dat de dingen zijn vastgelopen, maar je leven zal nu meer dan ooit veranderen. Je bent je eigen grootste criticus en door je hoge verwachtingen ben je soms je eigen ergste vijand.
Niemand is perfect en niemand verwacht dat jij dat bent.
Heb geduld met jezelf, Vissen.

 

 

 

 

error: Content is protected !!