Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Nieuwe Maan In Leeuw

De Nieuwe Maan in Leeuw van 19 augustus 2020

De Nieuwe Maan in Leeuw van 19 augustus 2020

De Nieuwe Maan is een iedere maand terugkerend magisch moment wanneer Zon en Maan samensmelten en het Licht van Moeder Maan niet waarneembaar is aan de hemel.
Met dit magische terugtrekken van de Maan neemt de kracht van het onbewuste toe.

Het is de voedingsbodem van alles wat nodig is voor de groei van de volgende cyclus, de fase naar de Volle Maan.  

Wanneer het Nieuwe Maan is, voelt het voor ons als een moment van ontwaken, van geboorte.

De Nieuwe Maan op 26º35’ in het grootmoedige Leeuw is spontaan, gepassioneerd en uitbundig en geeft een kans om je unieke Zelf te warmen aan de stralen van de Zon.

Met het creatieve proces van de Nieuwe Maan in Leeuw breken we niet alleen oude patronen af, maar proberen we de vorm van een nieuwe creatie te vinden.

De Nieuwe Maan conjunct de Vaste Ster Alphard en Mercurius en driehoek Mars in Ram wil gedachten en ideeën delen en vertellen wat er op je hart ligt.

Woorden liggen op het puntje van je tong met dit aspect!

Met de ego-gerichte Leeuw-energie denken we in eerste instantie voor onszelf.

Een prachtig aspect voor het initiëren van nieuwe creatieve projecten en het nastreven van onze passies, maar deze vuurenergie kan ook te vurig zijn en willen we meer dan mogelijk is.

Door de vele retrograde buitenplaneten Uranus, Neptunus en Pluto en Jupiter en Saturnus in Steenbok krijgen we echter te maken met weerstand, uitstel en heroverwegingen.

Vooral de retrograde Uranus in Stier geeft ons op alle niveaus een collectief gevoel van onveiligheid en destabilisatie. Mars in Ram vierkant de retrograde Saturnus in Steenbok remt en frustreert wanneer al die vurige Leeuw gedachten en ideeën niet worden gedeeld.

Het inconjunct van de Nieuwe Maan conjunct Mercurius met de retrograde Saturnus in Steenbok wijst ons erop dat er grenzen zijn waaraan we ons moeten houden. Niet altijd is wat we willen realistisch of verdiend. Hou er rekening meer dat we onze verwachtingen moeten bijstellen.

Hoe meer je doelen nastreeft, des te meer weerstand.

In plaats van nieuwe projecten te starten of verlangens blindelings na te jagen, is het beter om vast te houden aan wat je al hebt.

Deze Nieuwe Maan brengt ons niet wat we zouden willen, maar brengt wel diepgewortelde problemen aan het licht. De sleutel om hiermee om te gaan is flexibiliteit, aanpassingsvermogen en ruimdenkendheid.

Blijf dus realistisch en dicht bij jezelf. Heb geduld, maak plannen. Vertrouw op jezelf.

Durf weer kind te zijn onder de stralen van Zon, zodat de weg naar groei en transformatie mogelijk wordt gemaakt.

Venus in Kreeft is sextiel de retrograde Uranus in Stier en retrograde Neptunus in Vissen is sextiel retrograde Jupiter en Pluto in Steenbok. Dit aangename aspect biedt ons de mogelijkheden om juist dat te doen.

Deze invloed duurt vier weken tot de Nieuwe Maan in Maagd van 17 september 2020.

De beste tijd om plannen te maken is tijdens de Wassende fase van de Maan, de Nieuwe Maan van 19 augustus tot de Volle Maan in Vissen van 2 september 2020.

Happy New Moon!

error: Content is protected !!