Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
6F1C08F3 C258 4BF6 B2BC A24065A84646

De Nieuwe Maan in Weegschaal van 16 oktober 2020

De Nieuwe Maan in Weegschaal van 16 oktober 2020

Met Nieuwe Maan is de Maan vanaf de Aarde niet te zien.
Als het Nieuwe Maan is voelt het voor ons steeds weer als een moment van ontwaken, van een nieuw begin.

De Zon en Maan smelten op 23º53 samen in Weegschaal, het dierenriemteken dat liefde, gelijkheid, harmonie, samenwerking en sociale rechtvaardigheid symboliseert.

De eerste Nieuwe Maan na de Herfst-equinox laat door de oppositie met de retrograde Mars in Ram en het vierkant met Saturnus en de onlangs ontwaakte Pluto in Steenbok echter heel wat tegenstrijdigheden zien.

De rode planeet Mars is astrologisch heerser van Ram. Mars reist sinds 9 september 2020 door Ram. Tijdens de vorige Volle Maan in Ram van van 1 oktober 2020 stond de retrograde Mars al exact vierkant op Saturnus in Steenbok.

Met deze Nieuwe Maan in Weegschaal staat de retrograde Mars weer exact vierkant op Saturnus en Pluto in Steenbok. Dit dynamische, maar vlijmscherpe en intense T-Vierkant van Zon en Maan in Weegschaal met de retrograde Mars in Ram, Saturnus en Pluto in Steenbok veroorzaakt collectieve boosheid tegen de overheid, agressief en dominant gedrag, controledrang, weerstand, machtsstrijd en vijandigheid. Door de inmenging van Saturnus in Steenbok hebben we te maken met vertragingen, kritiek, beperkingen, pessimisme, teleurstelling en frustratie. 

Een planetair spanningsveld van frustratie en ongeduld, van willen, maar niet kunnen of mogen, dat nu zelfs nog intenser wordt, nu Pluto in Steenbok weer direct is sinds 4 oktober 2020.

De intensiteit van deze Nieuwe Maan in Weegschaal wordt verzacht door twee vaste sterren,
Spica en Arcturus, waardoor er in de absurde tijd waarin we leven, ook kansen worden geboden! Agressiviteit wordt omgezet naar assertiviteit. Vechten voor een gemeenschappelijk doel in plaats van vechten tegen elkaar.

Deze Nieuwe Maan in Weegschaal vraagt om schoon schip te maken om het verstoorde evenwicht te herstellen.

Het lastige, maar leerzame inconjunct van de retrograde Neptunus in Vissen met deze Nieuwe Maan in Weegschaal maakt het moeilijk om de verbinding aan te gaan of te herstellen. Het inconjunct vraagt om aanpassing.

De invloed van deze Nieuwe Maan van 16 oktober 2020 duurt vier weken tot de Nieuwe Maan in Schorpioen van 15 november 2020. De volgende Volle Maan in Stier van 31 oktober 2020 (Blauwe Maan) vormt een exacte conjunctie met de retrograde Uranus in Stier, dus we moeten rekening houden met een onrustige en onvoorspelbare sfeer.
De Amerikaanse presidentsverkiezing van 3 november 2020 valt dus tijdens deze onrustige Maanfase, precies op dezelfde dag dat Mercurius in Weegschaal weer direct gaat.
Met deze invloed zal er dus sprake zijn van een bittere strijd gevoed door egoconflicten, crisis, polarisatie, extremisme, conflicten en geweld.

Het sleutelwoord voor deze Nieuwe Maan is evenwicht, eenheid en verbondenheid….
Ongeacht wie je bent, waar je bent, met wie je bent, waar je wilt zijn of met wie je wilt zijn.

We zijn als mens vollediger door met elkaar in contact te staan, ook al is de illusie van afgescheidenheid in deze absurde tijd waarin we leven, groter dan ooit tevoren.

Blessed New Moon!

error: Content is protected !!