Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Weegschaal ♎️ mei 2024
(22 september – 22 oktober)

Algemeen
De maand mei 2024 is een interessante, maar ook spannende maand voor Weegschaal.
Een spannende ontmoeting tijdens een reis of uitstapje kan jouw leven op zijn kop zetten,. Professionele ontwikkelingen kunnen tot spanningen leiden in je privé-leven.
Weegschaal staat aan de vooravond van een nieuwe fase. Zelfreflectie en introspectie zijn nodig om de komende veranderingen te kunnen omarmen.

Liefde en Relaties
Weegschaal ziet in mei 2024 door de invloed van de Zonsverduistering van 8 april 2024 een zakelijke en romantische relatie veranderen. Deze kan (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie gaat beginnen. In de eerste helft van mei 2024 ben je door de invloed van Mars in Ram ben je conflictvermijdend of geneigd te sterk over te komen.
Pluto retrograde in het Huis van Creativiteit en de Liefde daagt je vanaf 2 mei 2024 uit om niet alleen liefde te geven, maar ook om te ontvangen! De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het Huis van de Gedeelde Financiën, de Ziel en Intimiteit versterkt die energie en gaat over intimiteit, passie en sensualiteit. Geef je over aan sensualiteit, open jezelf. Tijdens een reis of uitstapje kun je een spannende ontmoeting hebben wat kan resulteren in een hartstochtelijke romance.
De tweede helft van mei 2024 heeft een nostalgisch tintje. Je komt weer in contact met mensen uit je verleden waarmee je herinneringen kunt ophalen. Oude verbindingen worden nieuw leven ingeblazen. De terugkeer van oude vrienden of een ex kan emotioneel zijn en een diep gevoel van nostalgie en zelfs spijt opwekken.

Familie en Huis
Steenbok staat voor jouw 4e Huis van Gezin, Huis, Karma en Familie.
Asteroïde Ceres in Steenbok blijft je herinneren dat een thuis ook een veilig thuis moet zijn, waar je je geborgen en gesteund voelt.
Door de verschuiving van Pluto naar Waterman (het 5e Huis) zie je steeds meer veranderingen in je kinderen. Een transformatieproces, wat sneller gaat dan je eigenlijk zou wensen. Maak tijd vrij voor je kinderen, want ze hebben jou nodig. De verschuiving van Pluto naar Waterman is ook van invloed op jouw eigen innerlijk kind.
Pluto in Waterman geeft jou meer ruimte voor jezelf en onthult waar emotionele blokkades liggen om deze te doorbreken en je te richten op wat je leuk vindt, je creatieve ambities en projecten die jou echt inspireren. De Volle Maan in Boogschutter van 23 mei 2024 vraagt je om ruimte te maken in je huis, je hoofd en je hart. Deze Volle Maan geeft jou een gevoel van bevrijding, tijd om je huiseen make-over te geven. Mei 2024 is ook een gunstige maand om op vakantie te gaan.

Carrière
Door de invloed van de Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 kan er in de eerste helft van mei 2024 onenigheid zijn over de beloning op het werk. Een tijdelijke financiële crisis verlegt de materiële focus en mate van waardering van Weegschaal. Deze Volle Maan is een wake-up call om jezelf op andere manieren te waarderen. Mars in Ram bevordert teamwork en door er samen de schouders onder te zetten komen de zaken van de grond. Jouw nieuwe project mag door Saturnus in Vissen rekenen op de steun van oudere collega’s en deskundige begeleiding en advies, maar je moet wel luisteren en aanwijzingen opvolgen.
Mars in Ram is gunstig voor de Weegschaal in de sportwereld. Mars in Ram laat meer uitdagingen en zakelijke concurrentie zien waardoor je moet zorgen dat je professioneel opvalt.
Samenwerking kan de oplossing zijn. Problemen met zakelijke partners moet je nuchter benaderen, praktische oplossingen zoeken en open communicatielijnen onderhouden.
Venus in Tweelingen vanaf 24 mei 2024 verhoogt de kans op een buitenlandse stage, omzet vanuit het buitenland of baan in het buitenland. Met Jupiter in Tweelingen vanaf 26 mei 2024 komen er mogelijkheden voor het starten van een bedrijf, een studie of een buitenlands avontuur.
Perfecte periode voor workshops, publicatie of financiering van een boek, reizen, studieproject, lesgeven of het krijgen van een beurs. Gebeurtenissen die in deze periode plaatsvinden voelen als voorbestemd!

Financiën
Schorpioen is het tweede Huis van Financiën voor Weegschaal. Op 23 april 2024 was er een Volle Maan in Schorpioen in het Huis van Financiën.
Deze Volle Maan laat in de eerste helft van mei 2024 een voltooiing zien op financieel gebied of legt de focus op iets dat financieel afgerond of verbeterd moet worden. Dit is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming en om financiële zaken met rationaliteit en logica te benaderen, maar deze Volle Maan vraagt om in contact te komen met je intuïtie. De Nieuwe Maan in Stier  van 8 mei 2024 in het 8e Huis van Gedeelde Financiën, de Ziel en verbondenheid laat aantrekkelijke financiële opties zien door een idee, persoon of project, het samenvoegen van activa of een gezamenlijk financieel project. Door de Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen komen financiële doorbraken tot stand door derden, zoals meer inkomsten via je partner, een nalatenschap, een nieuwe baan, een toelage, een uitkering van de verzekering of teruggave van de Belastingdienst. Weegschaal krijgt met Jupiter conjunct Uranus in Stier meer financiële en emotionele vrijheid waardoor deze zich kan bevrijden van ongezonde verbintenissen.

Gezondheid
Onder invloed van jouw planeet Venus in Stier ben je in mei 2024 extra gefocust op je uiterlijk Weegschalen die naar perfectie streven zijn bezig met modetrends en styling.
De buitenkant is belangrijk, de binnenkant des te meer.
Vissen is jouw 6e Huis van Dagelijks Werk en Gezondheid.
De invloed van Saturnus in Vissen kan de oorzaak zijn van een constante druk om te moeten presteren, op je werk, maar ook bij dagelijkse bezigheden.
Mars in Ram jaagt je op. Door Mars in Ram wil je presteren en de beste zijn en dat kan ten koste gaan van je gezondheid. Hou rekening met verhoogde kans op blessures, dus het is raadzaam om onnodige risico’s te vermijden.
Voedingssupplementen en regelmatig ontspannen in de natuur zijn nodig om stress te voorkomen en gezond en fit te blijven.
Door een goed tijdschema aan te houden, heb je overzicht en kun je gericht dingen van je lijstje strepen. Door meer structuur en orde ben je beter georganiseerd en dat is ook beter voor je gezondheid. Wees lief voor jezelf, Weegschaal.

Advies
Door de invloed van de afgelopen Verduisteringen en Noordknoop in Ram ga je steeds meer de relatie met jezelf en de wereld versterken, ontwikkelen of verbeteren. Vanuit de Kosmos ontvang je precies wat je nodig hebt om je innerlijke motieven en die van anderen te begrijpen.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter in het derde Huis van Communicatie, Interacties en Verbinding. Deze Volle Maan biedt een geweldige kans om hulp te vragen en feedback te krijgen over een creatief project, een zakelijk of romantisch advies.
Dit is wel het ultieme moment om jezelf te laten horen.
In ieder geval kun je jezelf opener en eerlijker uiten over ideeën en meningen en anderen nemen je woorden serieus.

error: Content is protected !!