Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

WATERMAN ♒️ mei 2024
(19 januari – 17 februari)

Algemeen
Mei 2024 is voor de Waterman een cumulatief gebeuren. Waterman heeft veel losgelaten en veel is er voor in de plaats gekomen. Ondanks uitdagingen belooft mei 2024 een vruchtbare en spannende maand te worden voor de Waterman, op weg naar persoonlijke groei en nieuwe kansen.
Je bent op de goede weg, Waterman!

Liefde en Relaties
Een creatieve samenwerking kan jouw hart in mei 2024 sneller doen kloppen!
Met Venus in Stier is Waterman meer pragmatisch en niet zo romantisch, maar dat verandert met Venus in Tweelingen. Venus in Tweelingen vanaf 24 mei 2024 laat zien dat jouw familie en sociale netwerk een bron zijn om een nieuwe liefde te vinden. In de vaste relatie keert de liefde in haar volle glorie terug en wordt je weer verliefd zoals het in het begin was. Met de sensuele invloed van Venus in Tweelingen (5e Huis van Liefde) komt de passie weer terug in jullie relatie!
De transit van Jupiter in Tweelingen vanaf 26 mei 2024 tot 9 juni 2025 in het vijfde Huis van Liefde, Verliefdheid, Zelfexpressie, Kinderen, Welzijn, en Creativiteit luidt een periode in van inspiratie, liefde, flirten, veroveren, scheppingskracht en creativiteit. Er kan een nieuwe liefde ontstaan, in de vaste relatie kan liefde opbloeien, de komst van een kind kan je leven verrijken of je eigen innerlijk kind kan zich manifesteren. Jupiter was voor het laatst in Tweelingen van juni 2012 tot juni 2013, dus een ex-geliefde kan contact opnemen of thema’s uit die tijd kunnen terugkeren. Tegen het eind van mei 2024 kan een geliefde uit het verleen weer contact opnemen. Oude liefde roest niet..
De Volle Maan in Boogschutter van 23 mei 2024 valt in het Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. Het is goed om jezelf op een creatieve manieren gelijkgestemden te verbinden. Iets komt tot voltooiing in je sociale kring, maar het is ook tijd om los te laten als een vriendschap voorbij is.

Familie en Huis
Stier staat voor het Huis van Familie, Huis en Privé-leven, ouders en (familie)karma.
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 benadrukt de noodzaak om thuis veranderingen door te voeren. Jupiter gaat vanaf 25 mei 2024 Stier verlaten, dus het moment is daar voor een grote voorjaarsschoonmaak in je huis of om verstoorde familiebanden te herstellen, een verhuizing, duurzame aanpassingen of een renovatie.
De invloed van Jupiter conjunct Uranus in Stier is in de eerste helft van mei 2024 sterk aanwezig en duidt op een nieuw begin en doorbraken thuis, in je gezin, met je huis of met familie, een verbouwing of een verhuizing naar een plek waar je je helemaal thuis kan voelen. Het kan zijn dat je een huis gaat kopen of al hebt gekocht, gaat verhuizen of al bent verhuisd. De conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier is een cumulatief moment om ervaringen of overtuigingen los te laten die het leven moeilijker hebben gemaakt dan nodig is.
Eigenlijk ben je dingen aan het ontgroeien en om te groeien heb je ruimte nodig.

Carrière
Op 23 april 2024 was er een Volle Maan in Schorpioen (Huis van Carrière) en deze Maanenergie laat in de eerste helft van mei 2024 de resultaten zien of erkenning op werkgebied. Is er echter twijfel over het carrièrepad dat je zes maanden geleden hebt gekozen? Even een stap terug doen is goed om het grote geheel te kunnen overzien. Is er sprake van machtsstrijd en uitvluchten, onderbetaald of niet gewaardeerd zijn, dan heb je echt die een time-out nodig om een goed beeld te krijgen voordat je aan de volgende fase begint op weg naar de top.
De totale Zonsverduistering conjunct Cheiron in Ram van 8 mei 2024 in jouw derde Huis van Communicatie, Verbindingen, netwerken, informatie, en de dingen waarmee je vertrouwd bent is in mei 2024 van grote invloed. Deze mentaal gerichte Zonsverduistering in het 3e Huis stimuleert om de dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen opnieuw te evalueren en ons meer bewust te worden van hoe we met onszelf en met anderen communiceren. Dit is mei 2024 een thema.
Een zakelijke reis brengt geen direct resultaat, maar wel invloedrijke contacten voor toekomstige projecten. Mei 2024 is een gunstige maand voor de studie.
Samenwerking met collega’s is in deze tijd van het jaar een voorwaarde voor succes.

Financiën
Financiën vereisen bijzondere aandacht.
De Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 kan in de eerste helft van mei 2024 meer geld genereren vanwege een creatieve samenwerking. Waterman kan in mei 2024 investeren in vastgoed op luxe artikelen.
Vissen staat voor het Huis van Financiën.
Financieel gezien is Saturnus in Vissen een minder goede periode, maar wel een periode van financiële stabiliteit. Het gaat over het in balans brengen van materiële en immateriële behoeften.
Mars reisde tot 30 april 2024 door Vissen (Huis van Financiën) en met deze energie kan er in mei 2024 meer geld binnenkomen door een goede onderhandelingspositie, loonsverhoging, een bijbaan, hobby of meer omzet in je onderneming.
Een goede financiële planning en het verminderen van onnodige uitgaven of speculatie blijft raadzaam.

Gezondheid
Steenbok is jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten.
Door de invloed van asteroïde Ceres in Steenbok, is Waterman bewust bezig met het aanpakken van onbewuste problemen om de afgelopen 10 jaar te verwerken. Je hoofd wil veel, maar je lijf heeft behoefte aan rust.
Mindfulness, meditatie, jezelf verwennen of creatief bezig zijn is goed om je mentale welzijn te ondersteunen. Vertrouw op jouw unieke perspectief en laat je authentieke zelf stralen.
Ga lekker shoppen en verwen jezelf met een nieuwe lente-outfit!
Belangrijk blijft dat je stress de baas blijft. Voldoende beweging, ontspanning, rust en een gevarieerde voeding doen de rest.

Advies
Pluto retrograde in het Huis van Persoonlijkheid vanaf 2 mei 2024 mag worden gezien als de poort naar een nieuwe jij. Tijdens deze retrograde worden verborgen aspecten naar boven gehaald en vinden er in je persoonlijke leven gebeurtenissen plaats waardoor jij een ware transformatie doormaakt. Pluto retrograde daagt je uit om afscheid te nemen van zelfbeperkende overtuigingen om te laten zien wie je werkelijk bent. Pluto retrograde in Waterman is een periode van vernieuwing, verjonging en regeneratie voor wat betreft je persoonlijkheid, ego, het uiterlijk, hoe je jezelf ziet en hoe anderen je zien. Omarm dit moment van bevrijding, waar je eindelijk je authentieke zelf aan de wereld kunt laten zien.

 

error: Content is protected !!