Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

VISSEN ♓️ mei 2024
(18 februari – 19 maart)

Algemeen
Mei 2024 is een dynamische maand voor Vissen!
Met geduld en openheid kan Vissen deze maand merkbare successen ervaren in zowel het professionele als persoonlijke leven.
Gebeurtenissen zullen zich gunstig ontwikkelen en dat maakt je enthousiast om veranderingen te omarmen. Door de invloed van Jupiter en Uranus in Stier in het derde Huis van Communicatie is ook mei 2024 een energetisch krachtige periode voor Vissen.
De focus ligt op je professionele leven, huis, privéleven en persoonlijke relaties.
De begrenzer Saturnus maakt de energie meer geaard en onder controle met een gezonde verhouding tussen geven en nemen.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 nodigt Vissen in de eerste helft van mei 2024 uit om op avontuur te gaan. Tijdens deze periode van spirituele groei en zelfontdekking kan iemand uit je verleden jouw pad weer kruisen, dat kan zijn tijdens een reis of spirituele gebeurtenis.
Vertrouwen en communicatie zullen in mei 2024 een cruciale rol spelen voor Vissen.
Het kan zijn dat je denkt dat jouw partner iets probeert te verbergen. Het hoeft niet altijd negatief te zijn. Misschien probeert hij of zij jou wel te verrassen. Het is goed om elkaar zo nu en dan vrij te laten.
Vertrouwen biedt een gevoel van harmonie en veiligheid en een gezellige sfeer. Elkaar vertrouwen en elkaars persoonlijke ruimte gunnen vormt een sterke constructie onder iedere relatie.
Mei 2024 is een gunstige maand om aan gezinsuitbreiding te denken.
In je persoonlijke leven, maar ook in de relatie met collega’s verloopt de communicatie beter.
Dankzij de invloed van Venus in Stier zal het gemakkelijker zijn om met moeilijkheden om te gaan.

Familie en Huis
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het Huis van Communicatie en moedigt Vissen aan om zich te oriënteren over school, cursussen en trainingen. Deze Nieuwe Maan stimuleert om naar je gevoel te luisteren en om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, een nieuwe manier van communiceren.
De grote Weldoener Jupiter en Uranus reizen nog tot 25 mei 2024 samen door Stier.
De eerste drie weken van mei 2024 zijn daarmee het meest gunstig voor vastgoedtransacties.
Het grote nieuws is de transit van Grote Weldoener Jupiter vanaf 26 mei 2024 door Tweelingen.
Tweelingen staat voor het 4e Huis van Familie en Huis voor Vissen. Grote veranderingen staan op stapel. Gunstige periode voor een gezinsvakantie, om je huis te verbouwen, uit te breiden, te renoveren, een huis te kopen of te verkopen of te verhuizen, anderen helpen met verhuizen of zelfs te emigreren. In jouw gezin of familie of met degenen die je als familie beschouwt kunnen er ook groei plaatsvinden, zoals een zwangerschap, huwelijk en huisdieren. Door meer ondersteuning vanuit je thuisbasis voelt Vissen zich emotioneel stabieler en veiliger waardoor je het gevoel hebt alles aan te kunnen.

Carrière
De Zonsverduistering van 8 mei 2024 kan een test zijn om te zien hoe toegewijd je bent om het pad dat je nu volgt te blijven volgen of het roer drastisch om te gooien.
Deze kosmische gebeurtenis kan een geweldige wake-up call zijn om aandacht te gaan besteden aan je unieke talenten. Ontwikkel jij je natuurlijke vaardigheden of verspil je ze omwille van?
Investeer je in jezelf en ontvang je daadwerkelijk wat je verdient?
Het is belangrijk dat praat over wat je dwars zit. Het wordt zelfs gewaardeerd, want dit zal leiden tot een betere communicatie en begrip. Terughoudendheid werkt zelfs tegen je, ongeacht hoe goed je je best doet.
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het Huis van Communicatie en moedigt Vissen aan om zich te oriënteren over scholing, cursussen en bedrijfsgerichte trainingen. Deze Nieuwe Maan stimuleert om naar je gevoel te luisteren en om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, een nieuwe manier van communiceren.
De grote Weldoener Jupiter en Uranus reizen nog samen tot 25 mei 2024 samen door Stier. Tijdens deze periode krijg je onverwachte ingevingen, maar voordat het concrete plannen worden ben je ze misschien als vergeten. Noteer alles wat belangrijk is!
Mars in Ram laat een drukke maand zien voor Vissen. Mei 2024 is niet gunstig voor de studie.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter in het tiende Huis van Carrière.
Het is de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding over je werk gaat veranderen. Mogelijk krijgt Vissen de leiding over een afdeling of project, maar kan bedenkingen hebben bij de voortgang van de onderneming of carrière.

Financiën
Ram staat voor het Huis van Financiën. De totale Zonsverduistering conjunct Cheiron in Ram van 8 april 2024 viel in het 2e Huis van Financiën en Waarde. Deze kosmische gebeurtenis brengt deze maand goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een nieuwe baan, positie, tweede baan of meer klanten of opdrachten in je onderneming.
Mercurius in Ram is weer direct, maar als de schaduwperiode vanaf 14 mei 2024 weer voorbij is, krijg je weer financieel overzicht, inzicht en duidelijkheid. Vanaf dat moment is de tijd gunstig om te gaan investeren. Risicovolle beleggingen zullen echter tot verliezen leiden.
In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst, maar het is wel belangrijk om je budget niet te overschrijden.

Gezondheid
Pluto retrograde in Waterman vanaf 2 mei 2024 valt in het 12e Huis van Onthechting, het Onderbewuste en het Verborgene daagt je uit om je schaduw te omarmen, de donkere aspecten van je persoonlijkheid. Probeer tijdens deze retrogradeperiode ruimte te creëren voor innerlijke contemplatie. Hoe meer liefde je geeft aan de donkere kant van jezelf, hoe gemakkelijker het zal zijn om jezelf te accepteren. Houd een dagboek bij om je innerlijke proces bij te houden, je dromen hebben een bijzondere boodschap.
Pluto in Waterman is een psychologisch en spiritueel zuiveringsproces van verwerken van trauma en schuldgevoel uit je verleden of zelfs uit vorige levens.
In de tweede helft van mei 2024 kan Vissen door Mars in Ram last hebben van vermoeidheid, onvrede en irritatie. Je maakt je druk over de kleinste dingen en je bent geneigd om anderen daar de schuld van te geven.
Niemand heeft schuld, dus dit kan een extra argument zijn om aan je zelf te blijven werken.
Raadzaam is om overtollige energie te kanaliseren met hardlopen en zwemmen.

Advies
Het pad wordt steeds een beetje duidelijker, de horizon opent zich om iets te manifesteren.
Blijf je verwonderen en laat je niet weerhouden door angst voor oordeel of falen.
Pluto in Waterman graaft diep in je onderbewuste problemen, motivaties, verlangens om inzicht te krijgen over het hoe en waarom. Doordat je meer inzicht krijgt over jezelf, wordt het makkelijker om de zware last die je meedraagt los te laten waardoor je innerlijk sterker wordt.
Met de invloed van astrologisch heerser, Neptunus in Vissen en begrenzer Saturnus in Vissen gaat het over het integreren van geven en nemen, gezonde grenzen stellen en verantwoordelijkheid voor je leven te nemen.

error: Content is protected !!