Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

STEENBOK ♑️ mei 2024
(21 december – 18 januari)

Algemeen
Mei 2024 is voor de Steenbok een fascinerende mix van kansen voor persoonlijke groei en professionele vooruitgang. De focus in mei 2024 ligt op liefde, huis, communicatie en gezondheid.
De kosmische energieën laten een maand zien waarin vastberadenheid en resoluut handelen vereist zijn.
Alle planeten staan aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop, dus de focus ligt op huis, gezin en emotioneel welzijn. Het verlangen naar kennis en onderzoek brengt jou terug naar school, boeken lezen of een ontdekkingsreis.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 viel in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. Door deze Maan-energie in de eerste helft van mei 2024 komt iets in jouw sociale kring tot voltooiing. Jupiter conjunct Uranus in Stier in het 5e Huis van Liefde, Romantiek Creativiteit, Kinderen en Zelfexpressie geeft Steenbok een grote kosmische creatieve push.
Met de Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 ontwaakt jouw innerlijke vuur en belooft spannende dates, liefde en romantiek. Naast liefde en plezier maken gaat het vooral om jouw creatieve zelf en jouw creatieve reis en de herontdekking van de ware betekenis van plezier en geluk.
De grote Weldoener Jupiter blijft tot 25 mei 2024 in Stier, het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie, dus gesteund door Uranus kan er kan een nieuwe liefde of vriendschap ontstaan, de vaste relatie kan opbloeien en een nieuwe dimensie krijgen.
Steenbok heeft in de aflopen zes jaar door Uranus in Stier op liefdesgebied al heel wat verrassingen en plotselinge ontwikkelingen langs zien komen.
Een verbintenis kan je leven plotseling ondersteboven hebben gegooid of dat gaat nog gebeuren. Uranus blijft tot april 2026 in Stier!

Familie en Huis
De totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 is in mei 2024 van grote invloed op het huis, privéleven, emotionele binding, wortels, woonplaats, ouders en kinderen. Er komen verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst. Mei 2024 is een gunstige maand voor een vakantiereis met je gezin of familie.
Mercurius reist nog tot 15 mei 2024 door Ram. Tijdens deze periode bedenk je de beste ideeën thuis en neem je beslissingen op basis van wat je voelt. Dit is wel een mooie periode om te communiceren met familie of met degenen die je als familie beschouwt of met mensen bij wie je je op je gemak voelt. Gunstige periode voor thuiswerken, etentjes en afspraken thuis.
Familieaangelegenheden geven een moeilijk beeld als het gaat om conflicten tussen familieleden.
Door de diepgaande werking van deze Zonsverduistering neem je afscheid van een plek die je hartzeer bezorgt of je neemt afstand van een ongezonde familiedynamiek. Focus op het creëren van een veilige basis voor jezelf, op het creëren van een plek waar je je thuis voelt. Steenbok gaat op zoek naar de oorsprong. Een reis naar vroeger, jezelf verdiepen in familiegeschiedenis, terug naar je roots. Het gaat om het opnieuw in evenwicht brengen van je privéleven met je openbare leven en je thuis een veilig toevluchtsoord te maken.

Carrière
Op 25 maart 2024 was er een totale Maansverduistering in Weegschaal, jouw 10e Huis van Carrière en is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes. Deze Totale Maansverduistering laat zien dat dat professionele projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.
Met de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal ligt de focus op huis, je roots, je familie, gezinsleven, je land, erkenning, carrière, sociale status en reputatie. De aandacht wordt verlegd naar persoonlijke stabiliteit, want dat is essentieel om maatschappelijk succesvol te kunnen zijn.
Het begin van mei 2024 laat interessante professionele ontwikkelingen zien zoals een aanbod van een concurrerende bedrijf. Een beslissing kun je het beste nemen na de eerste helft van mei 2024, dan is de schaduwperiode van Mercurius retrograde voorbij.
Mei 2024 laat mooie studieresultaten zien en ook zakelijke reizen kunnen succesvol zijn.
Er komen inspirerende werkprojecten, nieuwe collega’s of klanten of andere werkomgeving of dagbesteding. Jupiter maakt alles vrolijker en lichter. Met deze transit is er een betere sfeer op het werk met je collega’s.

Financiën
Waterman is voor Steenbok het tweede Huis van Financiën en Waardeoordeel.
Pluto in Waterman is financiële herstructurering. Geld en bezit is dan niet meer hebben-hebben, maar wat je ermee kunt doen. Steenbok wil alleen maar investeren in duurzaamheid met tastbare resultaten zoals investeren in het huis.
Er kunnen in mei 2024 problemen zijn met de financiën van het gezin in verband met verhuizing of verbouwing.
Ook de omzet in je onderneming kan tegenvallen, waardoor nieuwe projecten moeten worden uitgesteld. Speculaties zullen tot verliezen leiden.
Door Mars in Ram heb je meer last van concurrentie. Door het niet nakomen van afspraken kun je een groot deel van je winst mislopen.
De praktische benadering van geld kan je een behoorlijk bedrag besparen. Raadzaam is om te investeren in duurzame geavanceerde technologie zoals een nieuwe smartphone, laptop of betaalsysteem.

Gezondheid
De tijd vliegt onopgemerkt voorbij en mooie momenten zijn vluchtig.
Neem tijd om te ontspannen en mooie herinneringen te maken, ook al heb je het druk.
Met Saturnus in Vissen ben je onbewust bezig met het loslaten van emotionele bagage en schoon schip maken. Een vorm van therapie of alternatieve geneeswijzen kan jou helpen om angsten en vastgeroeste patronen los te laten.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter in het 12e Huis van Kosmische Bewustzijn. Introspectie en Onthechting. Mogelijk moet je aan iets uit het verleden werken en deze Volle Maan maakt je bewust van van iets dat voor jou verborgen is gebleven.
De weldadige transit van Jupiter in Tweelingen vanaf 26 mei 2024 in het 6e Huis van Gezondheid
geeft meer energie om te sporten of een lifestyle te creëren die beter bij je past. Jupiter in Tweelingen geeft inzicht in toxische dagelijkse situaties die jouw gezondheid ondermijnen.
Tevreden zijn met onzelfzuchtige en genereuze daden, dus door een helpende hand te bieden, geeft zoveel voldoening.

Advies
Asteroïde Ceres gaat van 15 mei tot 25 augustus retrograde in Steenbok.
Tijdens de retrograde Ceres kun je je onzeker en minder gesteund voelen, een gevoel van ontoereikendheid en dat komt door onverwerkte kwetsbaarheden die je liever wil vergeten, maar toch terugkomen om te worden geheeld.
Het blijft van het grootste belang om met elkaar te praten. Communicatie is en blijft de sleutel, Steenbok!
De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien en met de kracht van de Gewonde genezer Cheiron in Ram een betere onderlinge verstandhouding tot stand te brengen. Je moet wel ergens doorheen voordat er genezing kan plaatsvinden en een familieband kan worden opgebouwd of herbouwd.
Laat het gebeuren, Steenbok.

 

error: Content is protected !!