Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

RAM ♈️ mei 2024
(21 maart t/m 20 april)

Algemeen
Mei 2024 is een dynamische maand van hoogte- en dieptepunten. Vanaf 1 mei tot 9 juni 2024 reist jouw planeet Mars door jouw eigen teken Ram, dus door het eerste Huis van Persoonlijkheid. Met deze boost van energie is Ram extra gemotiveerd om plannen te initiëren. De grote conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier van 21 april 2024 viel in jouw Huis van Financiën waardoor in mei 2024 meer geld kan worden gegenereerd.
De focus ligt in mei 2024 op carrière, financiën, buitenland, onderwijs en communicatie.

Liefde en Relaties
Door de Verduisteringen op de as Ram/Weegschaal is Ram meer bewust geworden van de noodzaak tot verandering in relaties, zowel privé als zakelijk. Ram kan een doorslaggevende beslissing hebben genomen of een belangrijke stap hebben gezet in een relatie, partnerschap of samenwerking, zoals het doen van een belofte of het sluiten van een overeenkomst. Deuren sluiten, deuren gaan open.
Op 23 april 2024 was er de Volle Maan in Schorpioen (8e Huis van de Ziel). Deze transformerende Maanenergie blijft in de eerste helft van mei 2024 nog sterk aanwezig om het evenwicht te herstellen, zowel financieel als emotioneel.
Vanaf 2 mei 2024 is Pluto retrograde in jouw Huis van Vriendschappen en Groepsprocessen en san stel Ram zich neutraal op. Je kijkt ondertussen wel of vrienden of samenwerkingsverbanden in jouw leven passen. Ram wordt in mei 2024 in beslag genomen door professionele activiteiten, waardoor er minder tijd is voor de liefde. De Volle Maan in Boogschutter van 23 mei 2024 is perfect voor een weekendje weg met je geliefde.

Familie en Huis
Op 23 april 2024 kan de Volle Maan in Schorpioen diepgewortelde problemen in de privé-sfeer aan de oppervlakte brengen die jou ervan weerhouden solide en veilige verbindingen te hebben. Het hebben van sterke emotionele banden zijn jouw fundament onder jouw succes.
Mercurius retrograde in Ram is voorbij, maar de post-schaduwperiode blijft nog tot medio mei 2024, dus er kunnen conflicten, miscommunicaties en vertragingen zijn die te maken hebben met school en je directe woonomgeving. Blijf flexibel om je aan te passen aan onvoorziene omstandigheden. Hou rekening met onvoorziene uitgaven voor je huis of gezin.
Neem tijd voor ontspanning en ga met je gezin leuke activiteiten ondernemen. Even de boel de boel laten is goed om stress te verminderen en voor het behoud van een positieve instelling. Maak tijd voor elkaar.

Carrière
Asteroïde Ceres reist door Steenbok (het Huis van Carrière). Deze kosmische ondersteuning biedt voor Ram vruchtbare kansen voor al je carrièredoelen. Ceres gaat retrograde van 14 mei tot 25 augustus 2024 en dat kan tot blokkades en vertraging leiden, waardoor je aanpassingen moet doen. Mercurius is weliswaar niet meer retrograde in Ram, maar je moet rekening houden met de schaduwperiode tot medio mei 2024, dus vertraging met vervoer, studie, zakelijke reizen of problemen op de werkvloer.
In de tweede helft van mei 2024 komt er een omvangrijk project op je pad dat jou helemaal in beslag neemt. Er kunnen twijfels zijn over de haalbaarheid wat jou extra stimuleert om het tot een succes te maken. Alles moet weer op gang komen na Mercurius retrograde in Ram, dus vandaar die vertraging, gevoel van frustratie, werkdruk of onduidelijkheden.
De aanhouder wint en samenwerking loont. Jouw doorzettingsvermogen wordt van bovenaf gadegeslagen en dat kan voor de toekomst gunstig zijn.

Financiën
Jupiter blijft in de eerste helft van mei 2024 nog dicht in de buurt van Uranus in Stier.
Stier is voor Ram het Huis van Financiën. Ram mag rekenen op een bonus, prijs, geschenk, toelage, oorkonde, winst, aanmoediging of een beloning.
Op 23 april 2024 was er een Volle Maan in Schorpioen (8e Huis van Gedeeld Vermogen) en deze Maan-energie laat in de eerste helft van mei 2024 onverwachte inkomsten zien.
Met de Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het Huis van Financiën krijgt Ram informatie die nodig is om een weloverwogen financiële beslissing te nemen zoals de aankoop van een huis of auto, een verbouwing of een pensioenplan. Een Nieuwe Maan om financiële doelen te stellen en te finetunen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt.
De Zon in Stier versterkt het verlangen naar financiële stabiliteit.
Belangrijk is het om in mei 2024 je emoties in bedwang te houden, want een impulsieve beslissing of speculatieve belegging kan je duur komen te staan. Niet alleen kun je geld verliezen, maar ook het vertrouwen van mensen die je dierbaar zijn.

Gezondheid
De energie van jouw planeet Mars in Ram heeft jou een sterke fysieke en mentale energieboost! De vurige Ram-energie vraagt om sportief bezig te zijn, maar je kunt last hebben van vermoeidheid. Zorg steeds voor een goede warming-up en een vast trainingsschema.
Blijf waakzaam. Voortdurende spanning en latente agressiviteit kunnen leiden tot gewrichtspijn, spierpijn, spierspanning en hoofdpijn.
Rust, ontspanning en tijd voor jezelf om jezelf op te laden en geest en lichaam weer in balans te brengen.
Saturnus (Karma) reist tot 14 februari 2026 door Vissen (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten). Hierdoor is Ram oude onverwerkte emotionele bagage aan het loslaten.
Saturnus in Vissen in het 12e Huis mag worden gezien als grote schoonmaak van geest en ziel.
Door de invloed van Saturnus heb je meer tijd voor jezelf nodig voor reflectie en introspectie.

Advies
De Totale Zonsverduistering van 8 april 2024 conjunct Cheiron in Ram heeft de weg vrijgemaakt voor een geheel nieuwe jij.
In de komende zes maanden zijn er waardevolle ontmoetingen die als een lotsbestemming aanvoelen, ontmoetingen met een speciale bedoeling om je te sturen en van te leren om nieuwe paden van innerlijk weten te ontsluiten.
Jupiter in Tweelingen vanaf 26 mei 2024 benadrukt het mentale thema van 2024 met nieuw elan, nieuwe initiatieven en ideeën, nieuwe plannen en optimisme, een prachtige energie voor Ram.
Er komen mogelijkheden om in het buitenland te studeren, wonen of te werken.
Met Jupiter in Tweelingen ga je de versnelling in, Ram.

 

error: Content is protected !!