Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

MAAGD ♍️ mei 2024
(22 augustus – 21 september)

Algemeen
De planetaire verschuiving naar de bovenste helft van de Maagd-horoscoop laat zien dat de focus komt te liggen op carrière, samenwerking en maatschappelijke doelen.
Mei 2024 schenkt Maagd hernieuwde energie waardoor je op zoek gaat naar nieuwe horizonten van persoonlijke groei en vervulling.
Mei 2024 gaat over carrière, buitenland, studie, samenwerking, huis en gezin.

Liefde en Relaties
Op 8 april 2024 was er een Zonsverduistering in Ram (8e Huis van Zielsprocessen) waardoor er deze maand opheldering komt over een vastgelopen financiële kwestie, maar ook over issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht.
De mening van anderen moet worden gerespecteerd en geaccepteerd. De Zon in Stier heeft in de eerste drie weken van mei 2024 een gunstige invloed op Maagd.
Vissen staat voor het 7e Huis van Relaties voor Maagd. Door de invloed van de begrenzer Saturnus in Vissen krijgt Maagd karmische levenslessen over relaties en toewijding en daardoor is Maagd meer selectief en blijven alleen de goede relaties over. Relaties die niet solide zijn worden alsnog verbroken.
Openhartige gesprekken in jouw relatie versterken het wederzijds vertrouwen. Blijf met elkaar praten om problemen te voorkomen.

Familie en Huis
Op 23 april 2024 was er een Volle Maan in Schorpioen in het Huis van Communicatie, Verbinding, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren. Door deze Maan-energie moet er in de eerste helft van mei 2024 nog iets worden uitgepraat. Het zijn dingen die dan zijn of worden afgerond, dus ook problemen met je gezin en familie. Maagd bevindt zich nog steeds in een tussenfase, van herpakken en nieuwe plannen maken.
De resultaten van plannen die in december 2023 zijn gemaakt worden met de Volle Maan in Boogschutter van 23 mei 2024 zichtbaar. Het kan zijn dat een project thuis is afgerond zoals een verbouwing of make-over van je huis, renovatie, restyling van je huis of een verhuizing naar een andere woonplaats vanwege je carrière. Het kan ook zijn dat een huiselijk probleem is opgelost.
Mocht dat niet zo zijn, deze Volle Maan is het beste moment van 2024 om je hart te luchten, dieper op zaken in te gaan of dingen af te ronden. Praat open over dingen uit die je dwarszitten. Soms is een conflict onvermijdelijk. Diplomatie zal tot op zekere hoogte helpen de situatie te verbeteren.
Deze Volle Maan versterkt het gevoel van verbinding met familie of voorouders. Er kan een breuk in de familie worden hersteld of een situatie thuis komt tot een eind, zoals de kans om jezelf te bevrijden van een beperkende gezinssituatie of conflict met buren of woonomgeving. Deze Volle Maan gaat over het opruimen van het oude om plaats te maken voor het nieuwe. Kortom, een frisse wind door je huis met kans op stabiliteit.

Carrière
Pluto retrograde in Waterman in het Huis van Werk, Dagelijkse routine en gewoonten, Lifestyle en Gezondheid daagt je vanaf 2 mei 2024 uit om verbeteringen aan te brengen in je dagelijkse routine of op het werk.
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen en Internationale verbindingen is een geweldig moment voor een bedrijfsgerichte studie of om te solliciteren naar die droombaan.
Deze Nieuwe Maan biedt Maagd unieke kansen om zich verder te ontwikkelen.
Tweelingen is het Huis van Carrière en Bestemming voor Maagd. Vanaf 26 mei 2024 tot 9 juni 2025 reist de grote weldoener Jupiter door het Huis van Carrière en Bestemming.
Dit gebeurt maar eens in de 12 jaar!
Dit is een geweldige periode voor je publieke imago, status, succes en het waarmaken van ambities. De dynamische energie van de Grote Weldoener Jupiter is de “wind beneath your wings’! Een periode om te creëren, te werken en je boodschap uitdragen aan de wereld. Met Jupiter in Tweelingen mag je grote kansen, succes en erkenning verwachten. Een nieuwe baan met groeimogelijkheden en die voldoening schenkt behoort tot de mogelijkheden. Wel zorgvuldig zijn met je professionele keuze voor de lange termijn. Jupiter in Tweelingen duidt op een belangrijk keerpunt in je carrière, doe er je voordeel mee. Je kunt erkenning krijgen en contact maken met mensen op hoge plaatsen. Dit kan meer verantwoordelijkheden met zich meebrengen, maar jij kunt het aan.
Maagd mag rekenen op de hulp van collega’s en ouderen. Door de karmische invloed van Saturnus in Vissen (Huis van Relaties) merk je dat ook relaties op het werk worden beëindigd. Collega’s nemen afscheid, nieuwe collega’s komen ervoor in de plaats. Al die ontwikkelingen dragen bij aan jouw groei van geest en ziel.

Financiën
Mei 2024 is een financieel stabiele maand. Investeringen beginnen geleidelijk winst op te leveren. Het is raadzaam om geen nieuwe investeringen te doen, want deze zijn niet rendabel.
Het opbouwen van een financiële buffer is raadzaam.
Door de Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 krijgt Maagd deze maand inzichten over wat mensen zowel emotioneel als financieel kunnen bijdragen aan jouw leven. Het ene is met het andere verbonden, Maagd. Het vinden van een evenwicht tussen persoonlijke groei en het behouden van essentiële relaties is van het grootste belang tijdens deze transitie.
Probeer goede relaties te onderhouden met je collega’s en zakelijke partners.
Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie waardoor in het komende halfjaar reserves kunnen worden opgebouwd, een investering kan worden gedaan en je financiële positie kan worden verstevigd. Het is mogelijk dat je de financiële of emotionele controle bent kwijtgeraakt of dat je zelf te veel hebt geëist van een situatie.

Gezondheid
Pluto in Waterman in het 6e Huis van Dienstbaarheid, Gezondheid en Werk vraagt Maagd om zich meer op verantwoordelijkheden te concentreren. Ten eerste ben je verantwoordelijk voor jezelf. Pluto retrograde in Waterman vanaf 2 mei 2024 daagt je uit om verbeteringen aan te brengen in je dagelijkse routine of op het werk.
Het kan zijn dat je last hebt van stress of een burn-out, doordat je de lat te hoog hebt gelegd voor jezelf. Je gezondheid is hierdoor in de knel gekomen. Doe en stapje terug en maak tijd om te reorganiseren, te delegeren en prioriteiten te stellen.
Pluto laat zien waar jouw prioriteiten liggen en wat je kunt doen om efficiënter en gezonder te leven, je energieniveau te verhogen en werkgerelateerde stress en angst te verminderen.
Het is raadzaam om overmatige inspanning te vermijden. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet zijn essentieel voor het behouden van een goed lichamelijk welzijn.
Het is raadzaam om met Mars in Ram geen risico’s met sporten te nemen en je hoofd goed te beschermen.
Ga lekker wandelen in de natuur en sporten in de buitenlucht. Gebruik de kracht van de natuur om lichaam en geest te verjongen, stress te verminderen en op gewicht te blijven.

Advies
De afgelopen Verduisteringen zijn grensverleggend voor Maagd.
Je gaat steeds meer nee zeggen als het nee is. Voor jezelf kiezen doe je voor jezelf.
Raadzaam is om pas in de tweede helft van mei 2024 een beslissing te nemen, want dan is de post-schaduwperiode van jouw planeet Mercurius retrograde voorbij.
Raadzaam is ook om niet overhaast te handelen. Overweeg eerst jouw sterke en zwakke punten.

error: Content is protected !!