Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

LEEUW ♌️ mei 2024
(22 juli – 21 augustus)

Algemeen
De lentemaand mei 2024 is voor Leeuw een gedenkwaardige achtbaan van financiële groei, professionele vooruitgang en emotionele uitdagingen.
De moedige Leeuw kan alle loopings aan door moed, gratie en leiderschap tentoon te spreiden.
Met alle planeten aan de bovenzijde van de Leeuw-horoscoop gaat het ook in mei 2024 over ambitie en werelds succes.
De focus ligt deze maand op carrière, financiën, vriendschappen, liefde, studie en buitenland.

Liefde en Relaties
De vuurkracht van Mars in Ram belooft in mei 2024 spannende dates, aandacht, complimentjes en uitnodigingen voor feestjes. In mei 2024 gaat het over liefde, maar ook over het gezelschap van goede vrienden, de warme sfeer van samenzijn, kameraadschap en nostalgie.
Pluto retrograde in Waterman het Huis van Relaties daagt Leeuw vanaf 2 mei 2024 uit om relaties te evalueren en in evenwicht te brengen. Om een gezonde dynamische band op te bouwen moet eerst het verleden worden losgelaten. Neem een duidelijk standpunt in. Wees terughoudend met het sluiten van nieuwe verbintenissen, kijk met een kritisch oog.
Vanaf 19 mei 2024 is het een prima tijd om met vrienden iets te organiseren zoals een reis.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter (Huis van Liefde) en hierdoor is er een sterk verlangen om dingen los te laten, conflicten op te lossen en plezier te beleven.
Er kan echter sprake zijn van een complexe liefdesintrige in je vriendenkring, een bekentenis, liefdesverklaring of een onbeantwoorde liefde. Het kan het begin zijn van bloeiende romance of een gebroken hart.
Saturnus in Vissen (8e Huis van Zielsprocessen) is van grote invloed op de spirituele verbinding met geliefden. Saturnus maakt alles meer concreet en realistisch waardoor karma kan worden ingelost en oude kwesties, emotionele bagage en trauma’s worden opgelost.

Familie en Huis
Op 23 april 2024 was er een Volle Maan in Schorpioen, voor Leeuw het Huis van Familie en Huis.
Deze Maan-energie laat in de de eerste helft van mei 2024 veranderingen zien in je woonsituatie, zoals het afwerken van een project, een verhuizing of verbouwing of een verhuizing naar een andere woonplaats. Er komt een oplossing voor een huisvestingsprobleem.
Deze Volle Maan brengt echter ook onderliggende relatiespanningen aan de oppervlakte en dat je meer behoefte hebt aan persoonlijke ruimte.
Met Mercurius in Ram zijn de eerste drie weken het meest gunstig om pijnlijke onderwerpen bespreekbaar te maken en op te lossen.
Juist door jezelf open te stellen voor de stemmingen van partners, familieleden en goede vrienden, kunnen emotionele drama’s worden voorkomen. Er gaat niets boven emotionele stabiliteit, rust en huiselijke harmonie thuis om gelukkig en succesvol in je carrière te kunnen zijn.

Carrière
Door de invloed van de Zonsverduistering van 8 april 2024 en de conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier (Huis van Carrière) kan Leeuw deze maand mei 2024 een aanbod krijgen om je creatieve visie uit te dragen, een kans in het buitenland, de kans om een nieuw product te lanceren of een bedrijf te starten. Samenwerking is blijft een belangrijk thema vooral na 25 mei 2024, wanneer Jupiter in Tweelingen een constructieve driehoek vormt met Pluto in Waterman!
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in jouw Huis van Carrière laat nieuwe professionele kansen zien. Het stimuleert Leeuw om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove of om andere maatschappelijke veranderingen door te voeren.
Asteroïde Ceres reist door Steenbok (Huis van Werk), maar gaat retrograde vanaf 14 mei tot 25 augustus 2024. Het hebben van werk moet hebben waar je passie voor voelt, dat je vervult en voedt is een voorwaarde voor geluk voor Leeuw. Een gepland werkproject kan tot bloei komen.
Mocht je niet gelukkig zijn met het werk dat je doet, dan wordt het ondraaglijk en ga je toch een knoop doorhakken. Als je van je werk houdt, dan ga je grote stappen maken en krijg je succes.

Financiën
Door de invloed van de Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 en de samenstand van Jupiter en Uranus in Stier kan er sprake zijn van een nieuwe functie met een hoger salaris, een bonus, een tegemoetkoming of beloning. Creatieve en innovatieve ideeën zijn met elkaar verweven en bieden mogelijkheden voor financiële groei en stabiliteit.
De maand mei 2024 kan voor Leeuw een belangrijk keerpunt zijn in het streven naar economische stabiliteit en welvaart. Hoe jij omgaat met financiële tegenslagen of met financieel succes zal bij jouw collega’s veel respect afdwingen.
Leeuw bevindt zich in een positieve flow van succes en vervulling op professioneel en persoonlijk gebied. Vertrouw op je intuïtie bij het doen van investeringen en financiële beslissingen.
Blijf waakzaam en vermijd impulsieve uitgaven of speculatieve ondernemingen.
Concentreer je op financiële langetermijnplanning en vraag advies aan vertrouwde adviseurs om financiële zekerheid te garanderen.
Financiën zien er dus in mei 2024 goed uit voor Leeuw, dus een gunstige tijd om te investeren of met een nieuwe onderneming of project van start te gaan.

Gezondheid
Mei 2024 laat een gunstige maand zien voor de gezondheid van Leeuw.
De Zon is verbonden met Leeuw.
De totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 geeft jou vernieuwde energie.
Een reis, een sabbatical, retraite, studie kan jou een andere kijk op het leven geven.
Jouw welzijn is essentieel, dus zorg voor een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging, ontspanning en voldoende slaap.
Het risico op overbelasting en ondermijning van de gezondheid is groot, want er speelt zich zoveel af in je leven dat het voor jouw gevoel aan tijd ontbreekt om alles te doen wat je wil doen.
De Volle Maan in Boogschutter van 23 mei 2024 kan emotioneel voor je zijn waardoor je een stapje terug moet doen.
Laat negatieve gedachten gaan en concentreer je waar het werkelijk om gaat.

Advies
De eerste week van mei 2024 kan onvoorspelbaar verlopen. Hoge pieken, diepe dalen.
Niet alles zal gaan zoals je zou wensen en dat is iets wat boven jouw macht gaat.
Leeuw is aan het begin van mei 2024 daarom wat down.
Als het niet gaat, is het goed om afstand te nemen en even iets uit te stellen.
Dankzij de invloed van Venus in Stier wordt alles vanzelf duidelijker.
Tijdens Ceres retrograde zijn er wel twee Volle Maan in Steenbok, op 21 juni en 21 juli 2024.
Twee Volle Manen in het Huis van Werk wijzen Leeuw op de noodzaak om de balans tussen werk en privéleven te vinden en oude patronen en onevenwichtigheden in jouw dagelijkse routine los te laten om fysiek en emotioneel in balans te komen. Dus hou daar alvast deze maand rekening mee.

error: Content is protected !!