Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Mercurius retrograde in Ram ♈️ van 1 tot 24 april 2024

Het jaar 2024 begon met Mercurius retrograde in Boogschutter, dus deze Mercurius in Ram is de tweede retrograde Mercurius van dit jaar.

Mercurius gaat tijdens retrograde niet echt achteruit, maar draait langzamer om de Zon dan de Aarde. Vanaf de Aarde krijgen we een optische illusie te zien waardoor het lijkt alsof onze kosmische boodschapper achteruit beweegt.

De pre-schaduwfase was al vanaf op 18 maart 2024 van kracht, dus vanaf dat moment bevinden we ons al in de vertraging en verwarring.
Mercurius gaat retrograde op 27º10.0 in Ram en daalt af naar 16º4.8 in Ram.
Dee post-schaduw periode duurt tot 13 mei 2024.

Mercurius is tijdens deze retrograde van 1 tot 24 april 2024 conjunct Cheiron en de Noordelijke Maansknoop in het vuurteken Ram.
Het kardinale vuurteken Ram is een dynamische en primaire oerenergie.
Het door Mars geregeerde dynamische vuurteken Ram is actie en reactie. Ram is het eerste vonkje, de eerste ingeving, de impuls. Ram wil vooruit. Ram is eerst doen, dan denken.

Mercurius retrograde in Ram is een energetische herevaluatie en introspectie.
Zie het als autorijden met de rem erop.

Mercurius in Ram is direct en openhartig, maar met Mercurius retrograde kan een onschuldig grapje of onhandige opmerking al gauw verkeerd vallen. Het is van cruciaal belang dat we ons bewust zijn van onze communicatie en de gevolgen die woorden en handelen kunnen aanrichten.

Mercurius staat naast communicatie en informatie, ook voor handel, scholing, vervoer en technologie. Op deze gebieden moeten we rekening houden met vertraging of misverstanden, vaak zijn het dingen waar je geen controle over hebt of die niet goed zijn ingeschat.
Hou dus rekening met frustratie, misverstanden en confrontaties. Hou er rekening mee dat tijdens deze periode de kans bestaat dat sportwedstrijden niet door gaan of worden uitgesteld, afspraken niet door gaan of er zijn technologische problemen of vertragingen in het verkeer.

Mercurius retrograde in Ram is geen goede periode voor een behandeling met permanente make-up of cosmetische ingreep in het gezicht, hoofd en haar, want de kans is dan groot dat het daarna over moet. Wacht liever tot na de post-schaduwperiode vanaf 14 mei 2024.

De retrograde Mercurius vormt op 20 april 2024 een exacte conjunctie met de Gewonde Genezer Cheiron. Negatieve gedachten brengen veel onnodige pijn en schade toe aan jezelf en anderen. Deze samenstand nodigt je tijdens deze periode van herevaluatie uit om oude denk- en communicatiepatronen los te laten. Vergeving van jezelf en anderen opent de deur voor een nieuw begin.

Deze Mercurius retrograde valt middenin het Verduisteringsseizoen, de Penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 en de Totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024, waardoor deze retrogradeperiode nog krachtiger wordt. Pijnlijke herinneringen of confrontaties met gebeurtenissen uit het verleden, alles is mogelijk. Het is mogelijk dat je spijt hebt van een kans uit het verleden en dat je nu een tweede kans wordt geboden, zoals een rectificatie, je hart weer openstellen voor een liefde, een vriendschap, het sluiten van een partnerschap of zakelijke samenwerking.

Deze kosmische time-out van Mercurius gunstig om dingen recht te zetten, te heroverwegen, verontschuldigen voor iets, een ruzie bijleggen of weer opnieuw met iemand contact zoeken.
Terug naar de tekentafel om plannen met betrekking tot je carrière, verhuizing, relatie of lifestyle te herzien of te onderzoeken.

Ram vertegenwoordigt persoonlijke doelen en individuele identiteit.
Zijn onze ambities afgestemd op ons authentieke zelf, of worden we beïnvloed door externe druk?

De invloed van Mercurius in Ram voor alle dierenriemtekens (lees vanaf ascendant)

RAM ♈️ (20 maart – 19 april)
Mercurius retrograde in Ram valt in het eerste Huis van Persoonlijkheid.
Het maakt je innerlijk onrustig en om toch je zin te krijgen, ben je geneigd om jezelf te laten horen. Blijf rustig, Ram. Je kunt nu niets forceren. Let op wat je zegt en vooral hoe je iets zegt.
De retrograde Mercurius conjunct Cheiron in Ram en de Verduisteringen geven je inzicht in het hoe en waarom de dingen in je leven misschien niet gaan zoals je zou willen. Je krijgt de kans om nieuwe grenzen te stellen en wat niet werkt opnieuw te doen.
Vanaf 26 mei 2024 reist Jupiter door Tweelingen wordt alles lichter, Ram. Dus nog even op je tanden bijten. Heb geduld Ram, en vooral met jezelf.

STIER ♉️ (20 april – 20 mei)
Mercurius retrograde in Ram valt in het twaalfde Huis van Kosmisch Bewustzijn.
Deze Mercurius retrograde is een periode van introspectie nodig met betrekking tot je innerlijke wereld, maar het veroorzaakt grote stemmingswisselingen. Het maakt jou om het minst of geringst geïrriteerd, boos en zelfs wraakzuchtig, of van het ene moment op het andere euforisch en overenthousiast. Vermijd impulsieve reacties. Wanneer Mercurius weer direct is, krijg je weer helderheid. Op 21 april 2024 is er de conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier en dat biedt jou een unieke om jezelf in een ander licht te zien. Richt jezelf op jezelf en de relatie met jezelf hebt.
Ook al ben je niet tevreden over jezelf, weet dan dat perfectie niet bestaat.
Je bent misschien al waar je wil zijn en wat je wil zijn, zonder het te weten.
Deze kosmische time-out van Mercurius in Ram geeft jou dat bijzondere inzicht.

TWEELINGEN ♊️ (21 mei – 20 juni)
Mercurius retrograde in Ram valt in het elfde Huis van Groepsprocessen, Netwerken en Hoop. Mercurius is heerser van Tweelingen. Er kunnen daardoor sociale misverstanden binnen groepen en vriendschappen ontstaan. Belangrijk is dat je weet wat je zegt en vooral hoe je iets zegt. Vermijd impulsieve reacties die tot conflicten kunnen leiden. Je bent altijd wel aan het piekeren en nadenken, maar door deze retrograde Mercurius in Ram kun je gestrest, angstig en overweldigd zijn. Je denkt aan ex-vrienden of ex-partners en trekt alles in twijfel van hoe dingen fout konden gaan. Je kunt de tijd niet terugdraaien om iets goed te maken , maar het heden wel verbeteren.
Wanneer Jupiter vanaf 26 mei 2024 door Tweelingen gaat reizen, breekt een nieuwe periode aan van ongekende verlichting! Je gaat dan de verzachting in en gaat steeds meer begrip krijgen van jezelf en het hoe en waarom. Wanneer demonen uit het verleden binnen dringen tijdens deze retrograde, stuur ze terug, vergeef ze en vergeef jezelf. Hou vol, Tweelingen.

KREEFT ♋ (21 juni – 21 juli)
Mercurius retrograde in Ram valt in het tiende Huis van Carrière en Maatschappelijke Bestemming. Carrièreplannen kunnen op obstakels stuiten. Overweeg jouw professionele ambities of deze aansluiten bij jouw ware roeping.
Het is mogelijk dat je in de afgelopen tijd conflict vermijdend bent geweest vanwege vanwege de sfeer op je werk of ambitieuze overwegingen. Mercurius retrograde in Ram en de invloed van de Verduisteringen daagt Kreeft uit om zich wel uit te spreken.
Als Mercurius straks weer direct gaat komt er duidelijkheid in jouw carrière. Inzichten die je tijdens de retrograde periode opdoet, helpen je om dan weloverwogen beslissingen te nemen. Jouw intuïtieve aanpak en heldere communicatie maken de weg vrij voor professioneel succes.
Belangrijk is dat je alle contracten of bindende overeenkomsten goed leest en dat je aandachtig communiceert. Zet je voelsprieten uit Kreeft, want er gaan deuren voor je open! Doe alles wel in jouw tempo en luister niet naar anderen. De conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier van 21 april 2024 mag je zien als jouw moment om aan te voetlicht te treden.

LEEUW ♌️ (22 juli – 21 augustus)
Mercurius retrograde in Ram valt in het 9e Huis van Kosmisch Bewustzijn, Overtuiging, Studie, Reizen en Cultuur.
Mercurius retrograde valt precies tussen de Verduisteringen. Ook al doe je de dingen graag op eigen houtje, met deze retrograde heb je echt hulp nodig. Persoonlijke doelen kunnen onduidelijk aanvoelen. Het kan zijn dat alles om je heen teveel wordt en dat je het gevoel hebt het niet alleen aan te kunnen. Leeuw krijgt het inzicht dat de Koning van de dierenriem niet alles alleen kan dragen. Leeuw mag om hulp vragen en delegeren.
Het is het beste om dingen niet te forceren. Kijk naar wat je hebt bereikt. Deze Mercurius retrograde is gunstig voor een bedrijfsgerichte opleiding of contact maken met mensen uit andere sectoren en culturen om van te leren. Wanneer Mercurius retrograde straks voorbij is en Jupiter vanaf eind mei 2024 door Tweelingen zal reizen zul je merken dat je hulptroepen om je heen hebt verzameld die jou gaan helpen bij wat het ook is om jouw plannen te verwezenlijken.

MAAGD ♍️ (22 augustus – 21 september)
Mercurius retrograde in Ram valt in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen en Zielsprocessen.
Deze retrograde Mercurius gaat over machtsdynamiek in relaties en het belang van grenzen stellen. Het is mogelijk dat je de financiële of emotionele controle bent kwijtgeraakt of dat je zelf te veel hebt geëist van een situatie. Er kunnen financiële misverstanden ontstaan. De retrograde Mercurius legt de nadruk op vertrouwen en intimiteit, zowel emotioneel als financieel. Een gebeurtenis verlegt de focus naar deze gebieden waarvan je dacht dat het voorbij was. Maagd krijgt tijdens deze Mercurius retrograde alsnog de kans om iets tot een einde te brengen. Neem geen beslissing, maar wacht af tot medio mei 2024, dan komt er financiële duidelijkheid.
Gebruik de inzichten die je tijdens deze retrograde hebt opgedaan om weloverwogen beslissingen te nemen. Jouw gerichte aanpak leidt tot een beter financieel beheer.
De Verduisteringen tijdens deze retrograde Mercurius laat je grenzen stellen en nee te zeggen als het nee is. Voor jezelf kiezen doe je voor jezelf. Alleen als je voor jezelf kiest, kun je er voor anderen zijn.

WEEGSCHAAL ♎️ (22 september – 22 oktober)
Mercurius retrograde in Ram valt in het 7e Huis van Relaties.
Er kan miscommunicatie in relaties ontstaan. Vrienden kunnen tijdens deze periode vijanden worden en vijanden kunnen tijdens deze retrograde je bondgenoten zijn. Pas op met wat je zegt en hoe je iets zegt. Luister en denk na voordat je iets zegt. Negatieve gedachten kunnen conflicten veroorzaken.
Met de retrograde Mercurius ben je nog meer geneigd om conflicten te vermijden of te sterk over te komen. Tijdens deze periode kunnen ex-partners en relaties, zowel in de liefde als zakelijk weer op je pad komen. Neem de tijd om te heroverwegen hoe je jezelf opstel in relaties. Als Mercurius straks weer direct gaat, kunnen eventuele misverstanden worden rechtgezet.
Je krijgt inzichten over deze relaties waardoor je anders gaat kijken naar de problemen die zich hebben voorgedaan. Weegschaal kan door deze Mercurius retrograde en de Verduisteringen een hoofdstuk afsluiten.

SCHORPIOEN ♏️ (23 oktober – 21 november)
Mercurius retrograde in Ram valt in het 6e Huis van Werk, Dagelijkse Routine en Gezondheid.
April 2024 wordt met deze Mercurius retrograde en de Verduisteringen een maand die chaotisch en stagnerend gaat verlopen. Plannen lopen mis, er is frustratie op het werk en er zijn dubbele afspraken, dus je planning loopt in de war. Wat er mis gaat in je dagelijkse leven, is ook een kosmische boodschap. Er zijn schadelijke gewoontes die van invloed zijn op je dagelijkse leven.
Evalueer jouw dagelijkse routine en de balans tussen werk en privéleven. Vermijd impulsieve beslissingen over werk en welzijn. Met Mercurius in Ram weer direct (medio mei 2024) komt er weer duidelijkheid en balans. Jupiter en Uranus in Stier openen de deur voor transformatie, maar vanaf eind mei 2024 krijg je met Jupiter in Tweelingen de kans om een dagelijkse routine op te zetten die structuur geeft en waarmee je tijd voor jezelf creëert.

BOOGSCHUTTER ♐️ (22 november – 20 december)
Mercurius retrograde in Ram valt in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie.
Door deze Mercurius retrograde kan een ex jouw pad weer kruisen of een vriend of vriendin die je al heel lang niet meer hebt gezien. Deze periode van onvoltooid verleden tijd doet je naast liefde ook terugverlangen naar een creatief project dat nog niet af is.
Creatieve projecten kunnen met tegenslagen te maken krijgen. Wees voorzichtig met impulsieve beslissingen. Wanneer Mercurius weer dreigt gaat, komt je creatieve inspiratie terug.
Creatieve projecten krijgen momentum. Door de invloed van de Verduisteringen en de Jupiter/Uranus conjunctie heb je de drang om je gevoelens te volgen door te creëren, zonder dat iemand jou daarbij kritiek levert of in de weg staat. Dat geldt ook voor jezelf, Boogschutter. Mercurius retrograde zal je de kracht geven om je vrijheid te herwinnen.
Met Jupiter in Tweelingen vanaf 25 mei 2024 kom je uit voor je ware gevoelens zonder ze voor wie of wat dan ook opzij te zetten.

STEENBOK ♑️ (21 december – 18 januari)
Mercurius retrograde in Ram valt in het 4e Huis van gezinsleven, familie, veiligheid en Huis.
Door deze Mercurius retrograde kunnen er bijvoorbeeld sleutels en belangrijke documenten zoekraken. Geduld is de sleutel bij het oplossen van huiselijke misverstanden.
De Verduisteringen tijdens de Mercurius retrograde veroorzaken chaos waardoor je ‘gedwongen’ wordt om veranderingen door te voeren, zodat er ruimte komt voor een vervullend leven, vrij van beperkingen die je jezelf tot nu toe hebt opgelegd.
Wanneer Mercurius weer direct gaat, komt er duidelijkheid. Jouw praktische aanpak en duidelijke communicatie bevordert een harmonieuze leefomgeving.
Je wil een leven te creëren dat goed voor jezelf voelt, maar de grenzen die je zelf hebt afgebakend in jouw wereld, zijn wel de beperkingen die jou tegenhouden.
Doorbreek je grenzen, Steenbok.

WATERMAN ♒️ 19 januari – 17 februari)
Mercurius retrograde in Ram valt in het derde Huis van Communicatie, Vervoer, School en je Woonomgeving.
Mercurius retrograde in Ram kan de oorzaak zijn van misverstanden en verkeerde interpretaties in je gezin en directe woonomgeving. Mercurius retrograde is een periode van heroverweging en achterhalen van de waarheid. Luister niet naar roddels en verspreidt zelf geen geruchten, want veel wat je hoort en denkt klopt niet met wat er werkelijk gaande is. Door de invloed van de Verduisteringen zie je de noodzaak om onopgeloste problemen rond vriendschappen, interacties met buren, klasgenoten, broers en zussen, tantes, ooms, neven en nichten, tot een goed eind te brengen. De conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier is een cumulatief moment om ervaringen of overtuigingen los te laten die het leven moeilijker hebben gemaakt dan nodig is.
Eigenlijk ben je dingen aan het ontgroeien en om te groeien heb je ruimte nodig.
Mercurius retrograde in Ram is een louterend moment voor grote schoonmaak!

VISSEN ♓️ (18 februari – 19 maart)
De retrograde Mercurius in Ram legt de focus op financiële beslissingen en waarden.
Mercurius retrograde in Ram (2e Huis van Financiën) van 1 tot 24 april 2024 laat zien dat je deze maand geld kunt terugverwachten zoals geleend geld of geld dat je van de Belastingdienst of overheid tegoed hebt, achterstallig loon of openstaande facturen in je onderneming.
Je kunt spijt krijgen van impulsieve uitgaven die je tijdens de retrograde Mercurius in Ram doet, dus wees voorzichtig met geld uitgeven in april 2024. De Verduisteringen tijdens deze retrograde Mercurius ‘dwingen’ je om te kijken wat geld voor jou betekent. Geeft geld en de spullen waarmee je je identificeert jou een gevoel van stabiliteit, ondersteuning of een gevoel van compensatie? Wanneer Mercurius weer direct gaat en na de schaduwperiode vanaf 14 mei 2024, krijg je weer financieel overzicht, inzicht en duidelijkheid.

error: Content is protected !!