Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jupiter in Vissen retrograde vanaf 20 juni 2021

Jupiter in Vissen retrograde vanaf 20 juni 2021

De Grote Weldoener en gasreus Jupiter wordt over het algemeen geassocieerd met filosofische en spirituele introspectie en reflectie en bevordert groei en ontwikkeling, geluk en succes. 

Jupiter gaat op 20 juni 2021 retrograde op 2°11 in Vissen en keert terug in Waterman op 29 juli 2021 en daalt verder af in Waterman tot 22º19 op 17 oktober 2021.

De jaarlijkse retrograde cyclus van Jupiter is een viermaandelijkse periode van herevaluatie en herbeoordeling van meerdere sectoren zoals samenwerking, educatie, reizen, huwelijk, zakelijke partnerschappen.

Jupiter retrograde betekent dat er extra tijd nodig is in een specifiek groeigebied om groei mogelijk te maken.

Er is werk aan de winkel om er zeker van te zijn dat het geluk, een nieuwe romance of rijkdom je ten deel zal vallen. 

Misschien is er sprake van hebzucht of verslaving en dit zijn factoren die het proces van groei belemmeren.

Jupiter retrograde ondersteunt om het probleem te herkennen en aan te pakken in de vorm van een interventie of een ingrijpende gebeurtenis om de ​​sprong vooruit te maken naar succes en geluk.

Deze retrograde periode van Jupiter retrograde 2021 is gunstig!

Bij het retrograde gaan wordt Jupiter in Vissen gesteund door de fortuinlijke en krachtige Vaste ster Fomalhaut op 04°09′ Vissen waardoor de juiste balans wordt gevonden tussen perfectionisme, genotzucht en obsessief gedrag.

Jupiter gaat vanaf 18 oktober 2021 weer direct op 22°19′ in het Luchtteken Waterman en wordt daarbij positief versterkt door de gunstige Vaste ster Nashira op 22°05′ Waterman.

De Vaste Ster Nashira betekent ‘De Gelukkige Brenger van Goed Nieuws’ en symboliseert overwinning van het kwaad, het brengen van verandering, integriteit, rechtvaardigheid en kennis.

Naast al dat goede vormt de rode Strijder Mars in Weegschaal een ondersteunende Lucht driehoek met de dan directe Jupiter en dat is een aspect van strijdbaarheid. 

Strijdbaar om te winnen. 

Ieder besluit wat dan genomen wordt heeft een grote kans op succes voor persoonlijke, materiële of spirituele groei.

Met de directe Jupiter in Waterman gaat het dan voornamelijk om verbintenissen en het verbeteren van bestaande relaties en sociale netwerken.

Benut deze retrograde Jupiter om je goed voor te bereiden om het goede te kunnen ontvangen!

Lees hieronder de invloed van de retrograde Jupiter op de dierenriemtekens: (let op je ascendant)

RAM

De retrograde Jupiter valt voor Ram in het 12e en 11e Huis. Het eerste deel van deze retrograde Jupiter in Vissen brengt Ram in een reflectieve stemming. Je denkt terug aan beslissingen die je vroeger hebt genomen of deze nu goed of minder goed zijn.  Het tweede deel van deze retrograde Jupiter valt in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid en vraagt je

om eerlijk naar jezelf te kijken. Investeer je maatschappelijk niet teveel in anderen of verwachten anderen teveel van jou? Jupiter retrograde laat je met een kritische blik kijken naar je sociale cirkel. Op wie kun je vertrouwen? Sommige van je vrienden en collega’s kunnen tijdens deze retrograde van Jupiter tegenover elkaar komen te staan. Het is aan jou zijn om jouw sociale groep groep bij elkaar te houden. Geef en ontvang in de juiste verhouding.

STIER

De retrograde Jupiter valt voor Stier in het 11e en 10e Huis. In het eerste deel in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid vraagt Jupiter: Investeer je maatschappelijk niet teveel in anderen of verwachten anderen teveel van jou? Er kunnen vrienden komen en gaan en tijdens dit proces is het goed om even afstand te nemen van sociale evenementen. De focus verhuist dan vanzelf naar carrièredoelen, het tweede deel van Jupiter retrograde. Jupiter vraagt je of je tevreden bent met je huidige carrière en sociale status. Vind je het belangrijk hoe anderen over je denken? Kun je maatschappelijk waarmaken wat je belooft? 


TWEELINGEN

De retrograde Jupiter valt voor Tweelingen in het 10e en 9e Huis. Aan het begin van deze retrograde ben je waarschijnlijk erg gefocust op je carrière. Mogelijk moet je door intense meningsverschillen water bij de wijn doen in de carrière of publieke reputatie. Je hebt misschien grote plannen voor de toekomst, maar onthoud dat het realiseren van je droombaan tijd kost. Jupiter retrograde haalt zijn voet van het gaspedaal, want je gaat maar door en zo raak je uitgeput. Loop jezelf niet voorbij, Tweelingen.

In het tweede deel van Jupiter retrograde in Waterman in het Huis van Hoger Bewustzijn en Levensfilosofie kom je tot rust. Jupiter vraagt je om in jezelf te geloven, het spirituele leven te ervaren en te (her)ontdekken. Een terugkeer naar kernwaarden is jouw beste keuze om in rustiger vaarwater te belanden. Neem afscheid van het idee dat je iets niet kunt, maar omarm het schijnbaar onmogelijke. Wat heb je te verliezen? Alleen mooie kansen.

KREEFT

De retrograde Jupiter valt voor Kreeft in het 9e en 8e Huis. Het begin van deze retrograde Jupiter speelt zich af in het Huis van Hoger Bewustzijn en Levensfilosofie. Jupiter biedt aan Kreeft kansen om het leven te ervaren en te (her)ontdekken. Het is mogelijk dat Kreeft verwikkeld raakt in sociaal-culturele of politieke geschillen over andere culturen, religie of juridische kwesties. Je wil vooruit, maar je merkt dat de wereld om je heen geen haast heeft. Een terugkeer naar kernwaarden is jouw beste keuze om in rustiger vaarwater te belanden. Tegen het einde van juli zal je focus verschuiven naar geld, seksualiteit, investeringen en gezamenlijke middelen. Wat of wie behoort jou werkelijk toe? Geheimen en misverstanden verstikken een relatie, zowel zakelijk als privé. Blijf duidelijk en maak schoon schip met geldzaken en intimiteit.

LEEUW

De retrograde Jupiter valt voor Leeuw in het 8e en 7e Huis. Aan het begin van deze retrograde Jupiter kunnen intieme relaties nogal intens of beperkend aanvoelen. Je zou het gevoel kunnen krijgen alsof je iemand ontgroeid bent met wie je een sterke band hebt of had. Leeuw is dan op zoek naar een uitweg. Wat of wie behoort jou werkelijk toe? Geheimen en misverstanden verstikken een relatie, zowel zakelijk als privé. Met de retrograde Jupiter in Waterman verschuift de energie naar relaties en wordt gevraagd je sociale kring, beste vrienden, romantische en zakelijke partnerschappen, tegen het licht te houden, zowel zakelijk als privé. Nieuwe vriendschappen en verbindingen verrijken je leven en brengen vreugde, liefde en geweldige kansen om te groeien. Wees selectief. Vertrouw op je gevoel en je eigen normen en waarden. Als iets of iemand niet goed voelt voor jou, moet je daar van uitgaan.

MAAGD

De retrograde Jupiter valt voor Maagd in het 7e en 6e Huis. Het eerste deel van Jupiter retrograde in het Huis van Relaties kan onrust veroorzaken. In je sociale kring, romantische en zakelijke partnerschappen, zowel zakelijk als privé, kunnen er irritaties en ergernissen zijn. Verwachtingen kunnen vaak te hoog zijn in relaties, maar ook jij verwacht soms teveel van jezelf. Nieuwe vriendschappen en verbindingen verrijken je leven en brengen vreugde, liefde en geweldige kansen om te groeien. De retrograde Jupiter verschuift eind juli naar je werk.

Sta je achter het werk dat je doet en ben je het eens met het beleid dat wordt gevoerd?

Vraag je niet te veel van jezelf? Verander je levensstijl zoals met een gezond dieet, meer beweging en ontspanning.

WEEGSCHAAL

De retrograde Jupiter valt voor Weegschaal in het 6e en 5e Huis. De retrograde Jupiter in Vissen vertraagt het tempo in je dagelijkse routine. Jupiter retrograde vraagt je: Vraag je niet te veel van jezelf? Verander je levensstijl zoals met een gezond dieet, meer beweging en ontspanning.

Aan het begin van de retrograde Jupiter in Vissen kunnen de problemen van andere mensen de jouwe worden en vragen jou om oplossingen voor hun problemen.

Vanaf eind juli verschuift de focus naar jezelf. In plaats van defensief, analytisch en gericht op details te zijn, is het tijd om de connectie te maken met je innerlijk kind. Ook een periode van creatieve ontwikkeling, kans op liefde en een periode om te genieten van alles wat de ziel voedt. De retrograde Jupiter vraagt je echter ook een belangrijke vraag. Hou je echt van jezelf?

SCHORPIOEN

De retrograde Jupiter valt voor Schorpioen in het 5e en 4e Huis.

Het eerste deel van deze retrograde laat een creatieve flow zien en heb je de behoefte om jezelf uit te leven. Een prachtige tijd om creatieve dingen te doen waar je geen tijd voor hebt genomen of jezelf hebt gegund en en de dingen te doen die je wil doen.

Vanaf eind juli is de retrograde Jupiter in het Huis van Familie, innerlijke zelf en privéleven en dat  legt de focus op huis en haard. Ben je thuis in je eigen huis of ben je nog op zoek naar je veilige haven? De retrograde Jupiter is een goede periode om te verhuizen, voor een nieuw interieur, maar ook om een verstoorde familierelatie te herstellen of op zoek te gaan naar je oorsprong. 

BOOGSCHUTTER

De retrograde Jupiter valt voor Boogschutter in het 4e en 3e Huis.

Jupiter is de heerser van Boogschutter. Wanneer je heersende planeet retrograde is, kun je te maken krijgen met een vorm van uitputting. Je energieniveau is lager, dus je moet zorgen voor rust om een burn-out te voorkomen. Het eerste deel van deze retrograde is goede periode om een verstoorde familierelatie te herstellen of op zoek te gaan naar je oorsprong. Jupiter retrograde kan spanning betekenen op het thuisfront. 

Ook tijdens het tweede deel van deze retrograde moet je op je woorden letten. Neem de tijd om over dingen na te denken voordat je over serieuze onderwerpen communiceert. Spreken is zilver, zwijgen is goud, Boogschutter. 

STEENBOK

De retrograde Jupiter valt voor Steenbok in het 3e en 2e Huis.

Het eerste deel van de retrograde Jupiter in het Huis van Communicatie laat tegenstrijdige belangen in jouw omgeving zien, maar die zijn bedoeld om deze op een positieve manier naar je hand te zetten. Mensen proberen je grenzen uit en dat is iets wat je liever niet hebt. Pas op met wat je zegt en hoe je iets zegt. Doe het juiste en herstel het verbroken contact met naaste familieleden. 

Vanaf eind juli kunnen onverwachte financiële problemen of uitgaven een rol gaan spelen. Zijn jouw financiën op orde? Wat betekent bezit voor jou? Wat is waardevol voor jou?

Soms ”moet je gewoon iets hebben”, maar wat is de toegevoegde waarde van bezit?

Leer vast te houden aan wat je hebt, laat gaan wat je niet nodig hebt.

WATERMAN

De retrograde Jupiter valt voor Waterman in het 2e en 1e Huis.

In het eerste deel van de retrograde Jupiter wordt je gevraagd: Wat betekent bezit voor jou? Wat is waardevol voor jou? Financiële vertragingen tijdens deze periode zijn met deze vragen verweven.

Let op je uitgavenpatroon. Leer vast te houden aan wat je hebt, laat gaan wat je niet nodig hebt. Vanaf eind juli 2021 verschuift de focus naar jezelf. Ben je eerlijk en oprecht naar jezelf en anderen? Sta je achter de keuzes die je maakt in je privéleven en op het werk? Leef je naar je beste kunnen? 

Je kunt problemen in je persoonlijke leven niet langer negeren.

Zolang je bereid bent te veranderen en aan jezelf te werken, zal het universum manieren vinden om je te belonen.

VISSEN

De retrograde Jupiter valt voor Vissen in het 1e en 12e Huis.

In het eerste deel brengt de retrograde Jupiter in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn een diepe verbinding met de spirituele wereld. De retrograde Jupiter in jouw teken Vissen kan jou het gevoel geven dat je tegen de stroom in zwemt, dat je jezelf wat verloren voelt. Jupiter wil dat je bij jezelf naar binnen gaat. Wat zijn jouw spirituele waarden? Ben je zuiver en eerlijk in alles wat je doet? De retrograde Jupiter in Vissen vraagt je om naar alle dingen te kijken die je voor de wereld en jezelf verborgen houdt. Je krijgt de kans je te bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens.

Vanaf eind juli verschuift de focus met de retrograde Jupiter in Waterman naar je sociale leven. Investeer je maatschappelijk niet teveel in anderen of verwachten anderen teveel van jou?

Neem wat afstand ​​​​om na te denken. Het gaat niet altijd om anderen, gaat nu om jou!

error: Content is protected !!