Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier ♉️ van 28 oktober 2023

Een Maansverduistering vindt altijd plaats met Volle Maan, wanneer de Zon (het Ego, het Bewuste) en de Maan (het Gevoel) precies tegenover elkaar staan, met de Aarde tussenin.
Bij een Maansverduistering valt de schaduw van de Aarde geheel of gedeeltelijk over het oppervlak van de Maan en dat brengt onbewuste gevoelens aan de oppervlakte.

Verduisteringen zijn voorbodes van grote universele verschuivingen in ons persoonlijke en collectieve bewustzijn.

Maansverduisteringen zijn culminaties van emotionele cycli en zijn universele verwijzingen naar grote verschuivingen en transformerende veranderingen die op korte termijn zullen plaatsvinden en die de ontwikkeling van wereldse gebeurtenissen voor de komende jaren zullen bepalen.

Het zijn collectieve keerpunten van zuivering, die ons tot in de kern wakker schudden en verweven zijn met iets wat ongeveer drie maanden voorafgaand aan de Verduistering ontstond.

De laatste Verduistering van 2023 is de gedeeltelijke Maansverduistering van 28 oktober 2023 op 5º09 in het Aardeteken Stier.

Deze gedeeltelijke, maar zeer krachtige Maansverduistering is te zien in Europa, Azië, Afrika, Australië, Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Amerika, de Stille, Atlantische en Indische Oceaan, het Arctisch gebied en Antarctica.

De derde en laatste Maansverduistering in Stier sluit een cyclus af die begon met de Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 en de Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022. Het door Venus geregeerde aardeteken Stier gaat over geld, financiële markten, basis behoeften, bestaanszekerheid, materiële zekerheid, stabiliteit, structuur en wat we waarderen, emotionele gehechtheid en eigenwaarde.

Deze Verduisteringscyclus in Stier heeft in de afgelopen twee jaar de wereldeconomie en onze persoonlijke financiële positie door economische turbulentie, recessie en schaarste radicaal veranderd.

Dingen die altijd vertrouwd zijn geweest en voor stabiliteit hebben gezorgd kunnen plotseling wegvallen en dat kan tot emotionele spanning leiden.

Deze gedeeltelijke Maansverduistering in Stier wordt gesteund door de retrograde Jupiter en Uranus in Stier en is sextiel de retrograde Saturnus in Vissen.
De oppositie met Mercurius en Mars, in Schorpioen is echter een ‘alles van niets’-aspect waardoor we in de komende 3 tot 6 maanden rekening moeten houden met belangrijke doorbraken en economische veranderingen.

Verandering is een constante factor in het leven.
Maar de realiteit is dat verandering ongemakkelijk is en veel angst voor het onbekende kan oproepen. We houden vast aan dingen die vertrouwd zijn, zelfs wanneer deze ons niet ten goede komen en ons zelfs emotioneel schaden. Echte verandering vereist dat we ons bewust worden van onze emoties en gevoelens.

Vertrouw op alles wat zich in je leven ontvouwt als een natuurlijk proces van transformatie.

Als er iets moet eindigen, kan een Verduistering ons helpen om de intentie van voltooiing in de buitenwereld concreet te maken in verbinding met de cycli van de natuur, de seizoenen en het leven overal om ons heen, op het pad van de ziel.

Invloed van deze gedeeltelijke Maansverduistering op alle dierenriemtekens ( ascendant of Zon)

RAM ♈️ (20 maart – 19 april)
(Ram ascendant of Zon in Ram)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in jouw Huis van Financiën persoonlijke hulpbronnen, bezittingen en materiële gehechtheden. De financiële situatie kan leiden tot onzekerheid over je inkomen en je gevoel van eigenwaarde, hoe je met geld en bezit omgaat of juist met de angst om alles te verliezen. Deze Maansverduistering laat zien hoe sterk de invloed van de materiële wereld op jou is. Het is een wake-up call om je relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken en kan de oorzaak zijn van keuzestress of een innerlijke strijd tussen vasthouden of loslaten. Wat heb je werkelijk nodig? Ruim het overbodige op, maar behoud wat essentieel is.
Onthou dat je als mens zoveel meer waard bent dan wat je banksaldo aangeeft.

STIER ♉️ (20 april – 20 mei)
(Stier ascendant of Zon in Stier)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in jouw Huis van Persoonlijkheid en legt de focus de relatie met anderen en die je met jezelf hebt.
Iedere Stier wordt sterk beïnvloed door deze lunaire kracht. Het is mogelijk dat je jezelf anders voelt, een heel ander persoon. Innerlijke problemen zoals onverwerkte gevoelens of irrationele gedachten kunnen worden afgereageerd op anderen, zonder dat Stier zich bewust is van de oorzaak van projectie. Geven en nemen kan door de invloed van de Maansknopen een issue zijn.
Het thema gaat over het creëren van persoonlijke ruimte en wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn. Laat hetgeen los wat energie kost, behoud alleen wat voedend en ondersteunend voor jou is.
Laat deze Maansverduistering jou aanmoedigen om voor eens en voor altijd in je eigen kracht te staan en trots te zijn op wie je bent.

TWEELINGEN ♊️ (21 mei – 20 juni)
(Tweelingen ascendant of Zon in Tweelingen)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in jouw Huis van het Kosmische Bewustzijn en Loslaten en deze brengt in het komende halfjaar onbewuste emotionele pijn en verlangens aan het licht. De oppositie van jouw planeet Mercurius maakt het moeilijker om de verbinding te maken en laat je meer afstand houden van anderen. Tweelingen heeft de neiging om zich bezig te houden aan de realiteit van het leven, zoals met wat je kunt waarnemen, zien, horen en aanraken. Het emotionele komt dan op de tweede plek en daardoor verlies je het contact met jezelf. Je energie is als kostbaar goud en dat heb je nu nodig voor jezelf. Geef niet weg en belast jezelf niet om anderen een goed gevoel te geven. Dit is een spirituele wake-up call die jou het inzicht geeft dat je onderdeel bent van het universele bewustzijn. Maak gebruik van deze introspectieve periode van bezinning, vorm van therapie, creativiteit of retraite om innerlijke rust te krijgen en jezelf te (her)vinden.

KREEFT ♋️ (21 juni – 21 juli)
(Kreeft ascendant of Zon in Kreeft)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in jouw Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie en Sociale Processen. Kreeft heeft het nodig om sociale contacten en vriendschappen tegen het licht te houden. Wie van je vrienden en sociale contacten voegt iets toe aan je leven? Wie ziet jou als bezit of wie of wat denk jij te bezitten?
Wie biedt je een luisterend oor of bij wie loop je tegen een muur? Wie is je vriendschap eigenlijk niet waard? Trek niet te snel conclusies, want je moet je eigen inbreng niet onderschatten.
Vasthouden aan het verleden staat vooruitgang in de weg.
In het komende halfjaar komen er veranderingen in het sociale netwerk van Kreeft, zo kunnen vrienden je verlaten of verraden, maar naast onderzekerheid of afscheid nemen wordt jouw sociale kring ook weer uitgebreid met waardevolle en voedende contacten op weg naar de toekomst.

LEEUW ♌️ (22 juli – 21 augustus)
(Leeuw ascendant of Zon in Leeuw)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in jouw Huis van Carrière en Bestemming en is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat. Deze Maansverduistering laat zien dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk. De Maansverduistering geeft ook aan dat het evenwicht moet worden hersteld tussen carrière of openbare leven en de behoeften van je gezin en privéleven.
Het is ook mogelijk dat jij zelf een totaal andere koers gaat varen in de komende zes maanden. Het universum biedt Leeuw kansen, maar jij moet wel zorgen dat de pijlers onder jouw fundament sterk genoeg zijn om jouw succes te kunnen dragen, dus je familie, je gezin of degenen die je als familie voor je zijn.

MAAGD ♍ (22 augustus – 21 september)
(Maagd ascendant of Zon in Maagd)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Buitenland, Filosofie, Studie en Reizen.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering doet je nadenken over het grotere geheel van het leven en geeft inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid s. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.
Deze kosmische gebeurtenis vraagt je afstand te nemen van teveel emotionele prikkels door TV, Sociale Media en het volgen van actualiteiten. Je weet niet meer wat je moet geloven. Geloven in je eigen waarheid of in de waarheid van een ander? Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn.
Deze gedeeltelijke Maansverduistering nodigt je uit om je vleugels uit te slaan, een mooie spirituele reis te maken of een opleiding te volgen. Laat je twijfels voor wat ze zijn en omarm het moment.

WEEGSCHAAL ♎️(22 september – 22 oktober)
(Weegschaal ascendant of Zon in Weegschaal)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 8e Huis van Intimiteit en Gedeelde Financiën. Deze Maansverduistering brengt een golf van emotionele intensiteit en leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op vertrouwenskwesties en gezamenlijke financiën zoals belastingen, hypotheek en erfenissen.
Deze kosmische gebeurtenis gaat over hoe je op een dieper, intiemer niveau contact maakt met anderen. Pijnlijke ervaringen uit het verleden kunnen weer aan de oppervlakte om te worden erkend, gevoeld, geheeld en verwerkt. Sluit de deur van het verleden en maak ruimte voor emotionele genezing. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering maakt je bewust van fysieke als emotionele verantwoordelijkheden jegens anderen. Een gebeurtenis zal bevestigen wat je al een tijdje hebt vermoedt. Er kan minder geld binnenkomen en dat geeft jou een ongemakkelijk gevoel. Financiële ontwikkelingen van en door derden maken het noodzakelijk om een ander financieel beleid te gaan voeren.

SCHORPIOEN ♏ (23 oktober – 21 november)
(Schorpioen ascendant of Zon in Schorpioen)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 7e Huis van Relaties, zowel privé als zakelijk. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering is de poort naar een periode van persoonlijke ontwikkeling en verandering. In de komende zes maanden kunnen er ingrijpende emotionele veranderingen zijn in de persoonlijke relatie met een goede vriend, geliefde of zakenpartner. Een relatie kan (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie kan beginnen. Wat of wie in de komende maanden komt of gaat, het zal blijvend zijn.
Een geheim kan aan het licht komen of je wil een stap zetten waar je niet zeker over bent.
De single Schorpioen kan met deze Maansverduistering iemand ontmoeten die een grote rol gaat spelen in je leven.
Emotioneel gezien is dit de beste periode voor een nieuwe relatie, huwelijk, zakelijk contract of serieuze toezegging, een compromis te sluiten, een ​​partnerschap officieel te maken of om een vastgelopen relatie te beëindigen wanneer je je onbegrepen voelt of niet de aandacht krijgt waar je zo naar verlangt.

BOOGSCHUTTER ♐ (22 november – 20 december)
(Boogschutter ascendant of Zon in Boogschutter)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid en kan de aanleiding zijn tot grote veranderingen op het werk, zoals een reorganisatie, afscheid van je huidige baan en een nieuwe baan.
Deze gedeeltelijke Maansverduistering mag je zien als een wake-up call, een kosmische duw in de rug voor je mentale of emotionele welzijn door een nieuwe dagroutine of levensstijl.
Een dieet, gezonde voeding, lichaamsbeweging, minder stress op het werk en in je dagelijks leven is noodzakelijk om fysiek en mentaal in balans te blijven.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering duidt dus op veranderingen in je dagelijkse routine om gezond te blijven waarbij bewustwording de sleutel is.

STEENBOK ♑️(21 december – 18 januari)
(Steenbok ascendant of Zon in Steenbok)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 5e Huis van Liefde, Zelfexpressie en Creativiteit.
Deze kosmische gebeurtenis brengt een nieuwe liefde of vriendschap of er komt een eind aan een liefdesrelatie of vriendschap wanneer deze niet goed (meer) voelt. Het gaat over individuele creatieve expressie versus groepsparticipatie. Misschien maak je je druk over hoe anderen over je denken en ga je voorbij aan wat jou echt gelukkig maakt.
De Gedeeltelijke Maansverduistering opent dus de kosmische poort naar een nieuwe liefde, inspiratie of verdieping in de vaste relatie, maar zal in de komende zes maanden ook van invloed zijn op bestaande vriendschappen en sociale contacten wanneer je het gevoel hebt dat je individuele vrijheid in het geding is. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop. Vrienden komen en vrienden gaan als vanzelf.
Omarm wie je bent en laat verwachtingen gaan en verplichtingen die je voor jezelf of aan anderen heb gesteld achterwege. Wacht niet langer af, maar zet de deur wijd open naar liefde en geluk.

WATERMAN ♒ (19 januari – 17 februari)
(Waterman ascendant of Zon in Waterman)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 4e Huis van Familie en Privé-leven en heeft direct betrekking op je huis en familie. Deze Maansverduistering brengt onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten. Emotionele reacties zijn onvermijdelijk, maar deze helpen wel een oplossing te vinden voor een slepende kwestie. Deze Maansverduistering is de poort naar genezing en groei voor je thuis, familie en emotioneel welzijn. Het is in het komende halfjaar mogelijk dat je met je gezin op reis gaat of dat er een heuglijk feit te vieren is in de familie.
Iets wat verborgen is gebleven en wat te maken heeft met ouders, ouderen of familielid, zelfs van vorige generaties, komt nu naar buiten. Ook moet je rekening houden met schade aan het huis of kan in de komende zes maanden sprake zijn van een carrière-move waardoor het noodzakelijk is om te verhuizen. Het loslaten van pijn uit het verleden zal de weg vrijmaken voor een liefdevol toevluchtsoord dat echt als thuis voelt.

VISSEN ♓(18 februari – 19 maart)
(Vissen ascendant of Zon in Vissen)
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs en Directe Woonomgeving, je relatie met de buitenwereld.
Alles wat je tot nu toe als vanzelfsprekend hebt beschouwd moet opnieuw geëvalueerd worden om je meer bewust te maken van hoe je met jezelf en met anderen communiceert.
In de komende drie tor zes maanden zijn er intrigerende gesprekken en interacties waardoor je anders gaat denken. Gebruik je intuïtie om situaties te beoordelen en ga niet af van feiten en logica. Wees voorzichtig met wat je zegt, hoe je iets zegt of juist niet zegt. Let dus op je woordkeuze, ook op je gedachten. Met deze Maansverduistering besluit je om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat.
Een dagboek bijhouden geeft duidelijkheid over wat erin je hoofd en hart omgaat en over hoe jij de wereld ziet.

error: Content is protected !!