Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dinsdag, 22 december 2020

Dinsdag, 22 december 2020
Op de dag dat Jupiter en Saturnus exact samensmelten in Waterman, betreedt de Zon het aardeteken Steenbok. Het magische omslagpunt voor het Noordelijk halfrond. De Winterzonnewende, Wintersolstitium of Winter Equinox markeert de kortste dag, wanneer de nacht op haar langst is. Het is het feest van Yule, waar we de hergeboorte van de Zon vieren.
De Maan is nog in haar Eerste Kwartierfase in Ram en is driehoek Venus in Boogschutter en sextiel Jupiter in Waterman, maar vierkant Mercurius in Steenbok.
Steeds wanneer het Eerste Kwartier is, dus de Maan voor de helft zichtbaar is, hangt er altijd een zekere spanning in de lucht, een drang om tot actie over te gaan. De verwachtingen zijn gespannen, maar je krijgt te maken met wat tegenwerking. Er hangt een gehaaste en nerveuze sfeer en woorden kunnen verkeerd worden opgevat. Mars in Ram staat ook vandaag en morgen exact (23º) vierkant op Pluto in Steenbok. Er is iets waardoor mensen zeer prikkelbaar reageren en verlangen naar stilte en rust. Een ongelukje zit in een klein hoekje, dus doe voorzichtig aan vandaag!

error: Content is protected !!