Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De Nieuwe Maan in Kreeft ♋️ van 5 juli 2024

Met Nieuwe Maan smelten Zon en Maan samen en is de Maan vanaf de Aarde niet te zien.

Iedere Nieuwe Maan voelt steeds weer als een moment van ontwaken.
Een moment van geboorte. Een nieuw begin. Een nieuwe kans.

De Nieuwe Maan is het begin van een nieuwe 29-daagse Zon-Maancyclus en is de voedingsbodem van alles wat nodig is voor de volgende cyclus, de fase naar de Volle Maan.

Het Waterteken Kreeft is verbonden met de wortels van de Levensboom en voor alles waarmee we emotioneel mee verbonden zijn, de innerlijke wereld, innerlijke en externe realiteit.

Met de Nieuwe Maan op 14°23’ in Kreeft gaat het om het versterken van de emotionele fundamenten, de emotionele en fysieke veilige basis, emotionele betrokkenheid en verbondenheid met familie of de groep bij wie je je veilig en verwant voelt.

De Nieuwe Maan in Kreeft staat dicht bij de vaste ster Sirius en deze spirituele samenstand intensiveert thema’s als emotionele vernieuwing, introspectie en het voeden van het innerlijke zelf.

Asteroïde Cheiron en de Noordelijke Maansknoop in Ram staan vierkant op deze Nieuwe Maan en dat brengt diepgewortelde pijn over conditionering en eigenwaarde naar boven, zoals hoe je identiteit is gevormd door familie, opvoeding en ervaringen uit het verleden. Het vierkant laat de noodzaak zien om deze problemen aan te pakken om genezing en transformatie mogelijk te maken.

De beste tijd om dat te doen is tijdens de fase van de Wassende Maan en dat is van 6 juli 2024 tot de Volle Maan in Steenbok van 21 juli 2024.

De Nieuwe Maan vormt een stabiliserende driehoek met de retrograde Saturnus in Vissen en een sextiel met Mars in Stier. Deze mooie verbinding helpt emotionele inzichten te verankeren en een solide basis leggen voor de toekomst die op één lijn ligt met emotionele behoeften en diepere waarden.

Samengevat: er zijn goede resultaten mogelijk als gedachten en verlangens op een positieve manier worden gericht.

Als iets niet goed voelt in je leven, vraag je dan af waarom dat zo voelt en wat je er aan kunt doen om dingen te verbeteren. Kom in contact met je eigen persoonlijke emotionele kracht.

De invloed van deze Nieuwe Maan in Kreeft van 5 juli 2024 duurt vier weken tot de Nieuwe Maan in Leeuw van 4 augustus 2024.

Het resultaat van alle intenties of waar met deze Nieuwe Maan in Kreeft mee begonnen wordt zie je over zes maanden met de Volle Maan in Kreeft van 13 januari 2025.

Invloed van deze Nieuwe Maan op alle dierenriemtekens (lees: ascendant)

RAM ♈️ (20 maart – 19 april)
De Nieuwe Maan in Kreeft in het 4e Huis van Familie staat vierkant op Ram. Deze Nieuwe Maan daagt je uit om meer tijd vrij te maken voor je gezin en je huis. Je carrière vraagt veel van en daardoor hou je weinig energie over voor je gezin of creatieve bezigheden. Daardoor kan er spanning ontstaan. Neem de tijd om thuis je rust te vinden, je kwetsbaar op te stellen en te ont-stressen. Goed voor jou en ook je gezin en familie zullen het echt waarderen!

STIER ♉️ (20 april – 20 mei)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt in het 3e Huis van Communicatie en Onderwijs en vormt een sextiel met Stier.
Hard werken is jou niet vreemd, maar het is goed om even pas op de plaats te maken en naar je hart te luisteren. Deze Nieuwe Maan inspireert, maar daagt ook uit om contact te maken met alles wat je bezighoudt en wat geest prikkelt. Nieuwe vaardigheden leren, lezen, gesprekken voeren, echt te luisteren, begrijpen en aanvoelen. Stier krijgt duidelijkheid in een situatie die verwarrend of afleidend is geweest. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Het gaat ook om duidelijk te communiceren, je gevoelens te uiten en de lucht te zuiveren.

TWEELINGEN ♊️ (21 mei – 20 juni)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt in het 2e Huis van Financiën en Waarde.
Tweelingen krijgt informatie die nodig is om een weloverwogen financiële beslissing te nemen. Deze Nieuwe Maan laat zien waar geld moet worden geïnvesteerd en waar prioriteiten moeten worden gesteld. Misschien heb je je budget overschreden. Dit is een Nieuwe Maan om een financieel plan te maken waar je straks plezier van hebt en financiële vrijheid kunt garanderen. Een Nieuwe Maan om financiële doelen voor de toekomst te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Wat maakt jou werkelijk gelukkig?

KREEFT ♋ (21 juni – 21 juli)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft vormt een conjunctie met Kreeft en valt in het 1e Huis van Persoonlijkheid.
Jouw persoonlijke Nieuwjaar! Deze opbouwende Nieuwe Maan voelt als een nieuw begin en vraagt aan jou: “Wie ben je?”
Plant nu je emotionele zaadje in je hart. De Nieuwe Maan in Kreeft is een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven. Vind jezelf, kom erachter wie je bent en wat je voor jezelf wil bewerkstelligen. Wat wil je in de komende zes maanden tot bloei zien komen voor jezelf, je thuis, je carriere en je relatie?

LEEUW ♌️ (22 juli – 21 augustus)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft in het 12e Huis van het Kosmisch Bewustzijn en Loslaten vraagt om een moment van introspectie,
Het is mogelijk dat je in deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt van iets uit het verleden, iets wat je verloren hebt. Leeuw verlangt naar emotionele rust. Misschien moet je een moeilijke keuze maken over iets ouds of iets nieuws. Om iets nieuws in je leven te creëren heb je toch dat oude stukje nodig en dat is precies de boodschap van deze Nieuwe Maan in Kreeft.
Wees zacht voor jezelf, Leeuw.

MAAGD ♍️ (22 augustus – 21 september)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt in het 11e Huis van Hoop en Sociale Processen. De gunstige sextielverbinding met Maagd maakt deze Nieuwe Maan een mooi moment om je sociale kring uit te breiden. Wie zijn je echte vrienden, met wie of welke groep wil je de toekomst in? Wie tillen jou naar een hoger level of zie je geen groei in vriendschappen of of connecties? Vrienden moeten je verrijken en jouw zelfvertrouwen ondersteunen en mogen geen energie kosten!

WEEGSCHAAL ♎️ (22 september – 22 oktober)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt in het 10e Huis van Carrière en Bestemming.
Door het spanningsvierkant van deze Nieuwe Maan met Weegschaal kan je carrière, je werk of reputatie een uitdaging zijn. Misschien loop je vast en is het tijd om jezelf te beraden.
De Nieuwe Maan vraagt om op de eerste plaats je gevoel en creatieve hart te volgen.
Blijf overeind en blijf vertrouwen, ook al krijg je te maken met tegenwind en vertraging.
SCHORPIOEN ♏️ (23 oktober – 21 november)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Avontuur, Reizen, Internationale verbindingen, Expansie en Levensbeschouwing. De verbindende driehoek van deze Nieuwe Maan met Schorpioen opent je ogen voor wat het leven te bieden heeft. Misschien heb je de laatste tijd het gevoel dat je vastzit in een eentonige routine.
Geweldig moment om samen op reis te gaan, voor een gezamenlijk project, een studie of een spirituele reis!

BOOGSCHUTTER ♐️ (22 november – 20 december)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt in het 8e Huis van Zielsprocessen, Gedeelde Financiën en Intimiteit. De transformerende energie van de Nieuwe Maan vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken. Wat is werkelijk belangrijk voor je? Boogschutter heeft misschien niet geluisterd naar diepere verlangens, het gaat om intimiteit, om passie en sensualiteit.
Durf je de emotionele overgave aan en durf je financieel te vertrouwen?
Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je door een financiële of diepgaande reden afscheid moet nemen van iets of iemand.

STEENBOK ♑️ (21 december – 18 januari)
De Nieuwe Maan in Kreeft in het 7e Huis van Relaties vormt een oppositie met Steenbok.
De oppositie laat een keerpunt in de de relatiedynamiek zien, een moment om een keuze te maken. Vanaf dit moment en in de komende maanden gaan er dingen veranderen in je relatie of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner of tegenstander. Je zou zelfs je krachten kunnen bundelen met een rivaal. De Nieuwe Maan vraagt ​​je ook om met een kritische blik naar je relaties te kijken. Wie resoneert met wie je bent en wie houdt jetegen op jouw pad?

WATERMAN ♒️ 19 januari – 17 februari)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt voor Waterman het 6e Huis van Dagelijkse Dingen, Werk en Gezondheid. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans, een gezonde lifestyle of een baan met betere arbeidsvoorwaarden. Misschien heb je de lat te hoog gelegd en heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijhouden.
Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en welzijn. Tijd voor een nieuwe nieuwe dagelijkse routine, zoals gezonde voeding, meer bewegen, minder stress.

VISSEN ♓️ (18 februari – 19 maart)
Deze Nieuwe Maan in Kreeft valt in het 5e Huis van Liefde, Passie, Creativiteit en Zelfexpressie. Vissen
Deze Nieuwe Maan in Kreeft vormt een vloeiende driehoek met Vissen, waardoor je verliefd wordt op het leven, op je partner of op jezelf! Je hart loopt over van liefde. Omarm deze intense gevoelens. Een nieuwe romance, leuke activiteiten met kinderen, gezinsuitbreiding of contact maken met je eigen innerlijk kind is allemaal mogelijk.
Het gaat om jouw creatieve zelf en jouw creatieve reis en deze Nieuwe Maan daagt je uit om jouw fantasieën te beleven!

error: Content is protected !!