Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

STEENBOK ♑️ juni 2024
(21 december – 18 januari)

Algemeen
Juni 2024 staat in het teken onvoltooid verleden tijd.
Het gaat in juni 2024 om het aanpakken van onvoltooide projecten, het afbetalen van oude schulden en het opstellen van rapportages , overzichten en samenvattingen.
Om vooruitgang te kunnen boeken moet eerst schoon schip worden gemaakt.
Het vormen van nieuwe zakelijke relaties en het leren van nieuwe technieken en vaardigheden dragen bij aan toekomstige professionele groei.
De focus ligt op werk, gezondheid, liefde, huis en emotioneel welzijn.

Liefde en Relaties
Stier staat voor het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie.
De rode Strijder Mars reist van 10 juni tot 20 juli 2024 door Stier. De invloed van Mars doet je meer verlangen naar liefde en seks. Mars inspireert en maakt Steenbok meer extravert en strijdlustig, dus gunstige tijd om met dat zelfvertrouwen te gaan daten. Ook gunstig voor creatieve bezigheden en nieuwe projecten waarin kinderen en hun activiteiten centraal staan. Dit is de beste periode om beoogde doelen te behalen, dus zet je twijfels opzij en ga ervoor.
In de vaste relatie kan Mars in Stier wel wat lastig zijn als gevolg van onjuiste communicatie met je partner. Steenbok heeft in de aflopen zes jaar door de invloed van Uranus in Stier al heel wat verrassingen en plotselinge ontwikkelingen op liefdesgebied zien gebeuren. Een verbintenis kan je leven plotseling ondersteboven hebben gegooid of dat gaat nog gebeuren. Uranus blijft tot april 2026 in Stier, dus blijf je verbazen.
De Volle Maan in Steenbok van 22 juni 2024 kan alle remmen losgooien. Voor de single Steenbok liggen dan de beste kansen in de liefde en samenwerking te wachten!

Familie en Huis
Ram staat voor het 4e Huis van Familie en Huis.
Door de totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 is nog steeds van grote invloed op jouw woonsituatie, huis, gezin en familie. Er kan in juni 2024 sprake zijn van een verbouwing of verhuizing of andere verschuivingen in je gezin of familie.
De eerste tien dagen van juni 2024 zijn met Mars in Ram zijn het meest gunstig om te klussen of activiteiten te organiseren bij jou thuis en je gezin of familie. Juni 2024 is een gunstige maand op reis te gaan met je gezin of familie.
Met de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal is Steenbok bezig met bouwen en verstevigen van de thuisbasis en het nemen van morele beslissingen. De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien en met de kracht van de Gewonde genezer Cheiron in Ram een betere onderlinge verstandhouding tot stand te brengen. Vanuit karma krijgt Steenbok te maken met het verbreken van banden met de familie, tegenwerking en wrijving thuis. Mede door de invloed van de Zonsverduistering in Ram neem je afscheid van een plek die je hartzeer bezorgt of je neemt afstand van een ongezonde familiedynamiek. Focus op het creëren van een veilige basis voor jezelf, op het creëren van een plek waar je je thuis voelt.

Carrière
Door de krachtige invloed van de totale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 in jouw 10e Huis van Carrière zie je diepgaande veranderingen in je carrière en mogelijkheden ontstaan voor vooruitgang en succes. Juni 2024 is een gunstige maand voor zakelijke reizen.
Met de Nieuwe Maan in Tweelingen van 6 juni 2024 in het Huis van Werk ga je aanpassingen doen om je werkplek efficiënter, productiever, veiliger en gezonder te maken.
Door de transit van Jupiter in Tweelingen in het 6e Huis van Werk en Dagelijkse Bezigheden, komen er inspirerende werkprojecten, nieuwe collega’s of klanten of andere werkomgeving of dagbesteding, kansen op werkgebied en studie.
Mercurius in Tweelingen van 4 tot 17 juni 2024 is een vruchtbare periode voor vergaderingen, sollicitaties en onderhandelingen.
Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens, maar dan moet er wel eerst schoon schip worden gemaakt.

Financiën
Waterman is voor Steenbok het tweede Huis van Financiën en Waardeoordeel.
Pluto in Waterman is financiële herstructurering. Geld en bezit is dan niet meer hebben-hebben, maar wat je ermee kunt doen. Pluto retrograde legt de focus op financiële zaken en inkomstenbronnen. De retrograde Pluto is een periode van reflectie over hoe je cashflow genereert en of je aanpak wel of niet echt in overeenstemming is met je waarden. Hou rekening met minder inkomsten.
Door de invloed van Mars in Ram tot 9 juni 2024 heb je als ondernemer last van concurrentie en
door het niet nakomen van afspraken kun je een groot deel van je winst mislopen.
De praktische benadering van geld kan je een behoorlijk bedrag besparen. Raadzaam is om te investeren in duurzame geavanceerde technologie zoals een nieuwe smartphone, laptop of betaalsysteem. De transit van Mars in Stier vanaf 18 juni 2024 laat een periode zien van afwerken van dingen die zijn uitgesteld. Een goed begin is het halve werk. Breng alles in kaart, maak een overzicht en werk alles nauwgezet af.

Gezondheid
De weldadige transit van Jupiter in Tweelingen door het 6e Huis van Gezondheid geeft Steenbok meer energie om te sporten of een lifestyle te creëren die beter bij je past. Tevreden zijn met onzelfzuchtige en genereuze daden, dus door een helpende hand te bieden, geeft je zoveel voldoening. Jupiter in Tweelingen geeft je inzicht in toxische dagelijkse situaties die jouw gezondheid ondermijnen. De Nieuwe Maan in Tweelingen van 6 juni 2024 in het 6e Huis van Gezondheid onderstreept deze mooie Jupiter-energie en is een geweldig moment voor een medische check-up. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle, een betere dagroutine, betere arbeidsvoorwaarden.
Met Saturnus in Vissen ben je onbewust bezig met het loslaten van emotionele bagage en schoon schip maken. Een vorm van therapie of alternatieve geneeswijzen kan jou helpen om angsten en vastgeroeste patronen los te laten.
Tijd nemen voor jezelf en voor jezelf zorgen het meest waardevolle wat je aan jezelf kan schenken.

Advies
Asteroïde Ceres is retrograde in Steenbok.
Tijdens de retrograde Ceres kun je je onzeker en minder gesteund voelen.
Steenbok kan een gevoel van ontoereikendheid hebben en dat komt door onverwerkte kwetsbaarheden die je liever wil vergeten, maar toch terugkomen om te worden geheeld.
Twee opeenvolgende Volle Manen in Steenbok tijdens de retrograde Ceres van 21 juni en 21 juli 2024 kan onzekerheden en oude emotionele pijn naar boven halen en dat is nadelig voor jouw zelfvertrouwen.
Ceres blijft tot 7 december 2024 in Steenbok jouw teken, dus wees tot die tijd lief voor jezelf, neem tijd voor jezelf om te helen en te verwerken.
Belangrijk in juni 2024 is dat je alles noteert. Een actieplan opstellen en je daaraan houden is nodig om professionele uitdagingen het hoofd te bieden.

error: Content is protected !!