Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
10 Zonsverduistering 2 10 24

De annulaire of ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal ♎️ van 2 oktober 2024

Zonsverduisteringen markeren een keerpunt en luiden een nieuwe sociale, politieke of culturele fase in.

Wanneer de Maan te ver van de Aarde staat om de Zon volledig te verduisteren, zien we een ring van licht rondom de verduisterde Zon en is er sprake van een ringvormige Zonsverduistering.

De annulaire of ringvormige Zonsverduistering op 10º04 in Weegschaal is de laatste Verduistering van 2024 en is daarmee het sluitstuk van wat begon met de Zonsverduistering in het Hoofdteken Weegschaal op 14 oktober 2023.

In Europa is deze annulaire Zonsverduistering niet te zien.
Het pad van deze Zonsverduistering in Weegschaal loopt vanaf de Stille Oceaan, de kust van Zuid-Amerika, zuidelijk Chili en Argentinië en zuidelijk Zuid-Amerika.

Weegschaal is verbonden met relaties en sociale structuur, rechtvaardigheid, toewijding, gelijkheid, verdraagzaamheid en samenwerking. Deze Zonsverduistering is conjunct de karmische Zuidknoop (verleden), Mercurius, de Zwarte Maan (Lilith) en asteroïde Juno (relaties), allemaal in Weegschaal. Vorig jaar was de Zonsverduistering ook conjunct Mercurius in Weegschaal.

Er ligt een sterke focus op communicatie, omgangsvormen, samenwerking en de relatiedynamiek, waarbij het vooral gaat over machtsdynamiek in relaties, in de politiek en het bedrijfsleven en
sociale rechtvaardigheid voor vrouwen.

Deze annulaire Zonsverduistering is een ware relatie-reset om onopgeloste kwesties tot een goed einde te brengen.

De op een na de laatste Zonsverduistering op de Ram/Weegschaal-as (de relatie-as), vormt een spanningsvierkant met Mars in Kreeft en dat verhoogt het risico op nieuwe conflicten, een golf van geweld, (echt)scheidingen, wraakacties en het verbreken van coalities.

Publieke invloedrijke figuren kunnen in het komende halfjaar van hun voetstuk vallen, komen te overlijden of er vindt een onomkeerbare gebeurtenis plaats.

Een Verduistering als deze in Weegschaal gaan we voorlopig niet meer meemaken, dus het is nu of nooit om relationele kwesties tot een goed einde te brengen of te breken met oude patronen, schuldgevoel, gehechtheid en het vasthouden aan ongezonde relaties.

Als je verjaardag dicht bij 2 oktober valt of als je planeten of ascendant, Midhemel, Maan of Maansknopen hebt tussen de 5 tot 15° in de Hoofdtekens Weegschaal, Ram, Kreeft of Steenbok, dan kan deze Zonsverduistering het gevoel geven alsof je op een belangrijk keerpunt staat.

Impact van deze Zonsverduistering in Weegschaal op alle dierenriemtekens: (lees: ascendant)

Ram ♈️ (20 maart – 19 april)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in het 7e Huis van Relaties, partnerschappen en samenwerking. Door de oppositie met Ram kan er een keerpunt in de relatie of partnerschap zijn of de relatie gaat een nieuwe fase in. Iets op het gebied van een zakelijk partnerschap of relatie is al tot voltooiing gekomen of iets komt tot voltooiing. Ram wil bestaande relaties herzien om tot een evenwichtige en eerlijke relatiestructuur te komen. Huwelijken, zakelijke partnerschappen of hechte vriendschappen kunnen in deze retrograde periode worden gevormd. Een nieuwe vriendschap, relatie of samenwerking kan op de lange termijn zelfs een positieve levensverandering teweeg te brengen.

Stier ♉️ (20 april – 20 mei)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in het zesde Huis van Werk, dagelijkse routine en gezondheid. In de komende zes maanden is deze Zonsverduistering van diepgaande invloed op het dagelijks leven, werk en gezondheid zoals een nieuwe baan, een nieuwe positie op je werk of carrièrerichting of andere dagindeling vanwege arbeidsomstandigheden of je gezondheid.
Het spirituele en het alledaagse raakt met elkaar verweven en kan diepe verschuivingen in zowel lichaam als geest initiëren. Het gaat om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen door een gezondere levensstijl en verbeteringen in je dagelijkse leven door de voeren.

Tweelingen ♊️ (21 mei – 20 juni)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in jouw 5e Huis van Liefde, Zelfexpressie, Creativiteit en Romantiek en vormt een driehoek met Tweelingen!
Deze Zonsverduistering brengt je zelfexpressie, liefde en creativiteit tot leven.
Omarm nieuwe creatieve projecten en open je hart voor de liefde.
Van wie of van wat wordt jij gelukkig? Verbreek contacten die alleen maar energie kosten en niets toevoegen aan wat jij nodig hebt. Wees selectief met nieuwe contacten. Ga op zoek naar het kind in jezelf. Het gaat nu om jou. Laat je hart en ziel zingen, Tweelingen.

Kreeft ♋️ (21 juni – 21 juli)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 is van grote invloed op het huis, privéleven, wortels en woonplaats, ouders en kinderen. Deze Zonsverduistering in jouw 4e Huis van Familie en Huis, jouw emotionele fundament staat vierkant op Kreeft en dat versterkt de noodzaak tot verandering en breken met familiekarma en ongezonde relatiepatronen.
Deze Zonsverduistering is de poort naar diepgaande veranderingen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn.

Leeuw ♌️ (22 juli – 22 augustus)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in jouw derde Huis van Communicatie en vormt en sextiel met Leeuw. In de komende zes maanden is deze energie van diepgaande invloed op de communicatie en interactie in je directe omgeving.
Deze Zonsverduistering brengt een ongekende honger naar kennis, een hoger doel en betekenis, over cultuur, religie, reizen, spiritualiteit. Er worden onderlinge banden hersteld met buren, naaste familie of kennissen of er wordt afstand genomen van overtuigingen en van familie of vrienden die je ontgroeid bent. Er gaan steeds meer vertrouwde dingen om je heen wegvallen, maar dat komt omdat je zelf groeit, bloeit en ontgroeit.

Maagd (23 augustus – 22 september)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in jouw tweede Huis van Financiën. In de komende zes maanden is deze energie van diepgaande invloed op de financiële situatie van Maagd.
Bewustwording van geld, waarden en van bezit kan grote verschuivingen teweegbrengen.
Deze Zonsverduistering kan in het komende halfjaar leiden tot het inlossen van een financiële of energetische schuld, de goedkeuring voor een lening of hypotheek en nieuwe inkomstenbronnen zoals een nieuwe baan, functie of tweede baan. Blijf waakzaam en geef geen geld uit aan iets dat je jezelf niet kunt veroorloven of verantwoorden.

Weegschaal ♎️ (23 september – 22 oktober)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in jouw eerste Huis van Persoonlijkheid en deze kosmische gebeurtenis voelt als een keerpunt voor Weegschaal.
Met deze transformerende energie herdefinieer wie je bent en hoe je jezelf aan de wereld presenteert. De conjunctie van de Zonsverduistering met Weegschaal laat een totale make-over en een nieuwe lifestyle zien. In de komende zes maanden zijn er bijzondere en voorbestemde ontmoetingen om je op je pad, die jou sturen en leren om een innerlijke balans te vinden.
Het voelt alsof je leven opnieuw begint, een nieuwe start, een nieuwe jij.

Schorpioen ♏️ (23 oktober – 21 november)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn. Deze krachtige energie luidt een periode van transformatie in afzondering als een slang die zich in het duister terugtrekt om te vervellen. Afzondering schenkt je spirituele inzichten en louterende ervaringen met degenen die dicht bij je staan of met iemand voor wie je warme gevoelens koestert. Iets dat verborgen is gebleven komt aan het licht. Het komende half jaar is gunstig voor een vorm van holistische therapie of een spirituele reis, dat kan ook in de geest. Alles speelt zich wel af achter de schermen, diep in je diepe innerlijk. Laat oude gewoontes los die je niet langer dienen om innerlijke vrede te vinden.

Boogschutter ♐️ (22 november – 20 december)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in het elfde Huis van Vriendschappen en Sociale Processen is de kosmische poort om in de komende zes maanden in de sociale kring de liefde van je leven te ontmoeten! Door deze Zonsverduistering sextiel Boogschutter worden in het komende halfjaar nieuwe vriendschappen gevormd, aangehaald of verbroken wanneer deze verwaterd zijn. Met deze Zonsverduistering mag je het onverwachte verwachten, ook voor je carrière. Het verbreden van je sociale netwerk is van grote invloed voor de toekomst. Heroverweeg je doelen en de mensen met wie je omgaat. Misschien moet je je losmaken uit de oude groep om je eigen creatieve vonk te herontdekken.

Steenbok ♑️ (21 december – 19 januari)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in jouw 10e Huis van Carrière, publieke imago en langetermijndoelen. Deze Zonsverduistering staat vierkant op Steenbok en is een ware game-changer op je professionele pad en maatschappelijke positie een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid. Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Er is alleen vooruitgang en succes te boeken, als je er met hart en ziel voor gaat en als het fundament onder je succes sterk is. Carrièrestappen die je nu maakt, brengen je steeds verder naar het beoogde doel.

Waterman ♒️ (20 januari – 17 februari)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in het 9e Huis van Levensbeschouwing, Buitenland en Studie. Deze Zonsverduistering vormt een driehoek met Waterman en met deze positieve invloed komen projecten die te maken hebben met internationale reizen, buitenland, publicaties en hogere studie in een stroomversnelling.
Een kosmische poort naar een half jaar van “doorgroei’ als mens, een reis, een sabbatical, retraite, studie, een nieuwe perceptie van het Leven en levensfilosofie die kan leiden tot loopbaanveranderingen of werkmogelijkheden. Je leert filosofische en spirituele inzichten te integreren in jouw wereld, nieuwe filosofieën verbreden je horizon.

Vissen ♓️ (18 februari – 19 maart)
De annulaire Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 valt in jouw 8e Huis van Gedeelde Financiën, verzekeringen, belastingen, zakenpartners, bancaire instelling, etc.
Deze Zonsverduistering vormt een inconjunct met Vissen waardoor je gedwongen wordt om de confrontatie aan te gaan met je angsten en overtuigingen rond geld, vertrouwen, intimiteit, macht en sterfelijkheid. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt dus ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, controle, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.

error: Content is protected !!