Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

STEENBOK ♑️ oktober 2024
(21 december – 18 januari)

Algemeen
Oktober 2024 is gericht op carrière, maatschappelijke status en lange termijn doelen.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 spoort je aan om verouderde professionele strategieën los te laten. Met Pluto voor de laatste keer in Steenbok gaat het om het verleden af te sluiten en de toekomstj te omarmen. Een ongekende kracht breekt het oude af en maakt plaats voor wedergeboorte, een nieuwe jij.
Oktober 2024 is een ontdekkingsreis, dus ga je horizon verbreden door te studeren, lezen, reizen, jezelf verdiepen in vreemde talen en culturen, filosofie en wetenschap.
De focus ligt in oktober 2024 op buitenland, studie, carrière, sociale netwerk en gezondheid.

Liefde en Relaties
Kreeft staat voor het Huis van Relaties.
Met Mars in Kreeft heb je in oktober 2024 de drive en energie om te investeren in relaties door te daten of vervolgstappen te zetten in vruchtbare relaties.
Met Mars in Kreeft kan er ook wat turbulentie ontstaan op het gebied van persoonlijke relaties.
Je bent dan wel bereid om te vechten voor een relatie of je hebt meer moed om de realiteit van een situatie te erkennen.
Mars in Kreeft is gunstig om je sociale netwerk uit te breiden of problemen in de relatie of in de groep aan te kaarten en conflicten op te lossen. Een open en eerlijke communicatie met je partner is de sleutel tot liefde en harmonie.
De tweede helft van oktober 2024 is met Mercurius in Schorpioen gunstig om te zeggen wat er op je hart ligt en een liefdevolle, creatieve of sportieve stap te wagen. De liefde bloeit op tijdens een romantische reis of er zijn romantische ontmoetingen in het buitenland. Wat is er mooier om samen het avontuur aan te gaan?

Familie en Huis
Door de invloed van de Maansverduistering in Vissen van 18 september 2024 is oktober 2024 een gunstige maand om de relatie met broers of zussen of buren te herstellen.
Ram staat voor het 4e Huis van Familie en Huis.
Op 17 oktober 2024 is er een Volle Maan in Ram, dus tijd om aandacht te schenken aan je gezin of de verbinding te herstellen met familieleden.
Thuis of in de familie komt er iets voltooiing zoals een renovatie, een nieuw project, verhuizing, gezamenlijke vakantie, familiebijeenkomst, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats dat verweven kan zijn met carrière.
De Volle Maan in Ram laat de noodzaak zien om een compromis te sluiten. Wees bereid om naar familieleden te luisteren. Maak problemen die niet zijn opgelost tijdens Mercurius retrograde in Ram (april 2024) niet groter dan ze zijn, maar vind een oplossing om alles weer in evenwicht te brengen.

Carrière
Op 2 oktober 2024 is er een totale Zonsverduistering in Weegschaal in het Huis van Carrière en Maatschappelijke status.
Dit is een ware game-changer in je carrière, want deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Steenbok kan een mijlpaal behalen, iets belangrijks bereiken en erkenning krijgen. Je gaat bijvoorbeeld met verdiend pensioen of krijgt publieke erkenning, maar ook kun je diep vallen door een verkeerde keuze of zakelijke connecties.
Tweelingen staat voor het 6e Huis van Werk en dagelijkse bezigheden. De retrograde Jupiter in Tweelingen vanaf 9 oktober 2024 maakt je waakzaam. Voordat je toezeggingen doet of documenten ondertekent is het raadzaam om eerst onpartijdig advies in te winnen.
Carrièrevoortgang is niet vanzelfsprekend, je moet hard werken en veel hangt af van medewerking van je superieuren, klanten of collega’s.

Financiën
Aan het begin van oktober 2024 kan er wat verwarring zijn. Geef er je volle aandacht aan en los problemen op. Aan het einde van oktober 2024 zul je merken dat de situatie is verbeterd.
Belangrijk is wel dat je bij alles van je financieel onderneemt het initiatief neemt.
De Volle Maan in Ram van 17 oktober 2024 brengt duidelijkheid en een goede financiële tijding.
Er komt geld vrij waarmee een investering kan worden gedaan, zoals de aankoop van onroerend goed. Je zou ook kunnen overwegen om het geld te investeren in jezelf, zoals in een studie of een grote reis.

Gezondheid
Op 18 september 2024 was er een gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen en door deze invloed ga je in oktober 2024 angsten en vastgeroeste patronen en emotionele bagage loslaten.
Dit wordt versterkt door de invloed van de retrograde Saturnus en Neptunus in Vissen .
Het geeft Steenbok een gevoel van innerlijke rust, harmonie en bevrijding.
De invloed van Mars in Kreeft kan de oorzaak zijn van vermoeidheid.
Geef dan toe aan je vermoeidheid en neem momenten ven rust om je interne bron te vullen.
De retrograde Jupiter in Tweelingen in het 6e Huis van Gezondheid vanaf 9 oktober 2024
vertraagt het tempo in je dagelijkse routine. Jupiter retrograde vraagt je: Vraag je niet te veel van jezelf? Verander je levensstijl met een gezond dieet, meer beweging en ontspanning.
Aan het begin van de retrograde Jupiter in Tweelingen kunnen de problemen van andere mensen de jouwe worden.
De retrograde Jupiter geeft inzicht in toxische dagelijkse situaties en relaties die jouw gezondheid ondermijnen.

Advies
Reizen is niet alleen vrije tijd en ontspanning, maar ook een ontdekkingstocht van intellectuele en emotionele ontwikkeling. Pak je koffers en ga op reis, Steenbok. Het hoeft niet ver te zijn, je kunt ook in de geest reizen!
Kom in contact met verschillende culturen, gebruiken en mensen en laat jezelf verrijken met een dieper begrip voor de wereld om je heen.
Het is een kans voor persoonlijke transformatie, het verbreden van horizonten en het bevorderen van zinvolle verbindingen.

error: Content is protected !!