Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose oktober 2024

Het is herfst 2024…..
We bevinden ons in het meest complexe, maar het meest dynamische en transformerende seizoen van het jaar van de Draak.

Oktober 2024 opent op 2 oktober 2024 met de laatste Verduistering van 2024, de annulaire of ringvormige Zonsverduistering op 10º04 in Weegschaal.
Verduisteringen luiden een nieuwe sociale, politieke of culturele fase in.
De ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 is de een na laatste
Verduistering op de Ram/Weegschaal-as. De nadruk ligt op thema’s als evenwicht, rechtvaardigheid en partnerschap. Met asteroïde Juno en de Zwarte Maan (Lilith) in Weegschaal gaat het daarbij om onthullen, verwerken, in evenwicht brengen, afrekenen en loslaten.
Een Verduistering als deze in Weegschaal gaan we voorlopig niet meer meemaken.
Deze krachtige ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal is te zien in de Stille Oceaan, de kust van Zuid-Amerika, zuidelijk Chili en Argentinië.
Lees meer over deze Zonsverduistering in Weegschaal en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De transit van Mars in Kreeft kan in oktober 2024 van grote invloed zijn op het wereldbeeld, vooral de dagen op 6, 14, 17 en 22 oktober 2024 zijn dagen om rekening mee te houden.

Op 6 oktober 2024 staat Mercurius in Weegschaal vierkant op Mars in Kreeft, dus het element Lucht (Weegschaal) en Water (Kreeft) staan ​​onder druk en dat kan de oorzaak zijn van verhitte discussies en explosieve reacties.

De jaarlijks terugkerende meteorenzwerm Draconiden in het sterrenbeeld Draco laat op 7 oktober 2024 gemiddeld 10 vallende sterren per uur zien.
De meteoren zijn afkomstig van de komeet 21P Giacobini-Zinner, die in 1900 werd ontdekt.
De Draconiden zijn het best in de vroege ochtend te zien.

Op 9 oktober 2024 gaat Jupiter retrograde op 21º20’ in het Luchtteken Tweelingen.
Jupiter retrograde in Tweelingen is een periode van reflectie en heroverweging en spoort ons tot 3 februari 2025 aan om stil te staan bij de overweldigende gebeurtenissen sinds mei 2024 en zelfs 2008. Wat hebben we tot nu toe geleerd? Wat moet worden herzien?
Tijdens deze mentaal gerichte retrogradeperiode komt de retrograde Jupiter ‘in botsing’ met de retrograde Saturnus in Vissen, waardoor we rekening moeten houden met vertraging van economische groei, verdere ontbinding van structuren zoals het proces van ontkerkelijking en toename van religieus extremisme.
Lees meer over deze Jupiter retrograde en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Bijna gelijk met het retrograde gaan van Jupiter gaat Pluto op 12 oktober 2024 direct in Steenbok.
De allerlaatste omwenteling van Pluto op de allerlaatste (anaretische) graad in Steenbok heeft een grote impact op onze wereld. Het einde van een tijdperk van herstructurering.
Met planetaire sloopkogel Pluto direct in Steenbok krijgen we te maken met een golf van transformerende energie, gericht op het afbreken van verouderde structuren en de noodzaak om voorgenomen plannen sinds begin mei 2024 door te voeren.
Pluto direct in Steenbok is op individueel niveau een nu of nooit moment van persoonlijke en professionele groei, een krachtig moment om je persoonlijke kracht terug te winnen, met name op gebieden waar je hebt geworsteld met autoriteit of controle.

De Zon in Weegschaal wordt op 13 en 14 oktober 2024 uitgedaagd door Mars in Kreeft en ook Mercurius staat dan op 29º in Weegschaal vierkant op Pluto in Steenbok.
Er moet dan rekening worden gehouden met machtsstrijd, woordenstrijd, uitingen van geweld en militaire dreiging.

Met de transit van onze kosmische boodschapper Mercurius door Schorpioen vanaf 14 oktober 2024 komt de onderste steen boven en worden verborgen waarheden blootgelegd.
Taboes en onbesproken issues worden bespreekbaar.

De Volle Super Jacht Maan in Ram van 17 oktober 2024 is de tweede van drie supermanen dit jaar.
Met deze Volle Jacht Maan of Bloed Maan in Ram komt een transformerende energie op gang!
Op de laatste graad van Schorpioen vormt Venus een sextiel met Pluto in Steenbok en dat maakt met deze Volle Maan de weg vrij voor de intense en transformerende energieën van het Schorpioenseizoen, dat vanaf 23 oktober 2024 begint.
Lees meer over deze Volle Jacht Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

In de nacht van 21 op 22 oktober 2024 mogen we ons verheugen op de jaarlijkse Orioniden meteorenzwerm in het sterrenbeeld Orion.
Er zullen naar verwachting wel 19 tot 28 meteoren ”vallende sterren” te zien zijn!
De ‘vallende sterren’ zijn stofdeeltjes die afkomstig zijn van de komeet van Halley.

Op 22 oktober 2024 staat de Zon op de allerlaatste graad in Weegschaal vierkant op Pluto in Steenbok en Mars in Kreeft en dat volatiele T-Vierkant is een planetair recept van geweld, tegenwerking, machtsstrijd of manipulatie. Dit aspect daagt ons uit om problemen met controle, autoriteit en persoonlijke macht onder ogen te zien. Op persoonlijk niveau kan dit spanningsvierkant een identiteitscrisis veroorzaken en niet weten waar je staat in je relatie, vriendschappen of carrière.

Vanaf 23 oktober 2024 reist de Zon door Schorpioen, het magische rijk van Pluto.
Met de Zon en Mercurius in Schorpioen is dit een periode waarin ons denken, speciale uitwisselingen en perceptie indringend, diep en transformatief gekleurd zal zijn.

Op 24 oktober 2024 is de Dag van de Verenigde Naties die in 1945 is opgericht.
Op die dag vormt Mars in Kreeft een samenwerkend sextiel met Uranus in Stier en dat biedt in dit gepolariseerd politiek klimaat een kans op doorbraken en vastgelopen vredesonderhandelingen.
Mars sextiel Uranus moedigt aan om gedurfde, onconventionele acties te ondernemen die kunnen leiden tot positieve veranderingen.

We sluiten oktober 2024 af met Allerheiligen of Halloween, ook wel All Hallow’s Eve of Samhain genoemd. Samhain markeert zowel het einde als het begin van het Keltische nieuwe jaar.
Mercurius in Schorpioen staat dan op 30 oktober 2024 tegenover de retrograde Uranus in Stier en dat kan plotselinge onthullingen of opzienbarend nieuws met zich meebrengen over veiligheid, financiën of persoonlijke waarden. Verwacht het onverwachte.

We stomen op naar 5 november 2024, de dag van de Amerikaanse verkiezingen.
Mars zal op 4 november 2024 op 29° Kreeft direct tegenover sloopkogel Pluto op 29° Steenbok komen te staan.
De laatste planetaire aanvaring van Mars (in Weegschaal) met Pluto in Steenbok was precies een jaar geleden op 7 oktober 2023, toen Hamas Israël aanviel…

Gezien de Verduisteringen van 2024 op de Kardinale as Ram/Weegschaal en de zwaar geladen Pluto Return in Steenbok voor de USA kan het niet anders dan dat Amerika zich opmaakt voor een grote politieke herstart, ineenstorting of aardverschuiving.

Met Mars in Leeuw blijft in de komende maanden Pluto in Waterman uitdagen.
Mars opposiet Pluto breekt gebieden open die hervormd of geregenereerd moeten worden, maar de komende maanden kunnen zeer uitdagend zijn op persoonlijk en collectief niveau.
We moeten rekening houden met millitaire interventie, geweld, machtsgrepen en extreme weersomstandigheden.

Meer over deze politiek turbulente tijden in de maandprognose van november 2024!

Marlies Goovers

error: Content is protected !!